Питам ви, троянци!

* От години насам всичко това се руши и ликвидира под „мъдрото ръководство” на Дилян Енкин и Иван Ненов

  Читателите ни пишат

Болезнено читателско писмо, което заслужава внимание. Защото бърка смело в една голяма троянска рана – незавидната състояние на Туристическо дружество „Амбарица”, преди време водещо в страната, а сега докарано доникъде, несъбрало сили дори да отбележи 100-годишния си юбилей миналата година. И защото се включва в един значим не само за троянци дебат – съдбата на някогашната перла на Троянския Балкан хижа „Амбарица” и на кипящия някога от живот и дейности Туристически дом „Никола Габърски” в местността Къпинчо над Троян. Т21

ЖИТЕЛ СЪМ НА ПЛЕВЕН, но съм роден в Троян, където имам много роднини и приятели. След пенсионирането си прекарвам десетки дни в Троян и Троянския Балкан. Активен планинар съм повече от 50 години и не мога да остана безразличен към упадъка на туризма в този град през последните години.

Хижа "Амбарица" в момента
МНОЗИНА СА тези, които не са забравили как изглеждаше туристическо дружество „Амбарица” по времето на Мирчо Добрев и няколко години след това. Дружеството беше сред най-силните в България, имаше стотици членове, клубове по алпинизъм, ориентиране, пешеходен туризъм, клуб по воден туризъм. Беше гордост да кажеш, че си от ТД „Амбарица” – Троян. Хижа „Амбарица” и туристическият дом „Никола Габърски” бяха в отлично състояние и носеха добри приходи за дейностите на дружеството.

Туристическият дом "Никола Габърски" в местността Къпинчо  над Троян
ОТ ГОДИНИ насам всичко това се руши и ликвидира под „мъдрото ръководство” на Дилян Енкин и Иван Ненов (председател и секретар на дружеството – бел. ред.). Материалната база е в окаяно състояние, не се отчитат нощувките, парите отиват в нечии джобове. Няма клубове, няма дейност, членският състав на дружеството е сведен до шепа хора, приближени на Ив. Ненов. Не са тайна злоупотребите на двамата феодали за стотици (!) хиляди лева. Само по проекта „Пътят на еделвайса” (пътеката от хижа „Хайдушка песен” до хижа „Козя стена”) са „усвоени” около 500 хил. лв., а наличното е няколко пейки и едно заслонче, направени с около 20-30 хил. лв. В чии джобове потънаха останалите пари? Ами средствата от дарения и целеви субсидии?

• ТА, ПИТАМ ВИ, троянци, докога ще търпите всичко това? Докога самозабравилите се Д. Енкин и Ив. Ненов ще си развяват поясите? Питам и Районна прокуратура – няма ли да се самосезира за тези общоизвестни злоупотреби?

• ПИТАМ ТУРИСТИТЕ в Троян – няма ли да се надигнат най-после и да изметат боклуците? От много месеци Д. Енкин е изключен от ръководството на БТС, а в Троян го държат за председател на туристическото дружество.

• ПИТАМ ЧЛЕНОВЕТЕ на Управителния и Контролния съвет на ТД „Амбарица” – какво управлявате и какво контролирате? Ако не сте съучастници в тези злоупотреби, защо не се разграничите и противопоставите на дерибея Ив. Ненов?

• ПИТАМ РЪКОВОДСТВОТО на община Троян – кмета и общинските съветници – не сте ли загрижени поне малко за състоянието на туризма в общината?

• ПИТАМ ЦС НА БТС – след като изключихте Дилян Енкин, не е ли време да потърсите финансова и административна отговорност от Иван Ненов и да предизвикате наказателно производство срещу него?

ПИТАМ. И се надявам…
21 март 2013 г., Плевен – Троян

Найден М. Дочев

Още по темата:

12 коментара:

Анонимен каза...

Ами да,и аз това питам?И също се надявам!

Анонимен каза...

АЗ ПИТАМ ЗА ФИРМА ТРОЯКОНСУЛТ( СОБСТВЕНОСТ НА ТЕМЕНУЖКА ЕНКИНА) КОЛКО ПАРИ Е СПЕЧЕЛИЛА ОТ КОНСУЛТАНТСКИ, ПРОЕКТАНТСКИ ДЕЙНОСТИ И СТРОИТЕЛЕН НАДЗОР НА ОБЩИНСКИ ПРОЕКТИ? КАК ТАЗИ ФИРМА ПЕЧЕЛИ КОНКУРСИТЕ? НЕ МУ ЛИ СТИГАТ НА ДИЛЯН ЕНКИН 12 ГОДИНИ "УПРАВЯНЕ НА НЕЩАТА"?

Анонимен каза...

не питайте...защото това е бъдещия ви депутат, именно той ще представлява града

Анонимен каза...

Наглост...Добре казвате г-н Дочев,всичко е вярно.И аз като вас не живея в Троян,но следя какво става в родния ми град и ме боли,защото младините ми минаха с х.Амбарица и живота на туристическото дружество.Болно ми е като гледам на какво прилича сега хижата,благодарение на един пиян хижар и двама нагли и безочливи Енкин и Ненов.Бих посъветвала Емилия,новата стопанка на хижата да поискат от г-н Удев от ЦС на БТС
да се направи тотална ревизия на дружеството поне за 10 години назад.Нека прокурора на Троян
да не дреме ,а да предизвика разследване,защото не са една или две писанията по този казус.А на троянци ще кажа:Събудете се,защото пак ще ви управляват отново некадърници .Срамота!!!

Анонимен каза...

3-ти, малко си неподготвен. Енкин изобщо не е в листата за депутати.

Анонимен каза...

Браво, чудесна статия!
5-ти, Енкин не е в листата - и слава Богу, но много му се искаше.

Анонимен каза...

...Нека прокурора на Троян
да не дреме ,а да предизвика разследване,защото не са една или две писанията по този казус...

Той прокурора 4-ти не дреме, просто няма време да изтрезнее...

Анонимен каза...

Браво, чудесна статия! И аз живея в чужбина, но се интересувам от проблемите на Троян. И аз се чудя на троянци, докога ще позволявате това безобразие. Не разбирате ли, че вие плащате сметката, парите от вашите джобове излизат. Парите, вашите и за бъдещето на децата ви. Направете го не заради миналото, а заради бъдещето.

Анонимен каза...

Защо не се търси отговорност? Ами защото всички са в "компанията"! Знаете за гарвана и окото.
И аз живея и работя в чужбина, и тук има проблеми, но шансовете да се накажат виновниците са по–големи!

Анонимен каза...

Благодарение на такива "достойни" мъже, които ме отвратиха от родния туризъм разбрах що е Зьолден, Цел ам Зее, Кицбюел, Цилертал, и т.н., благодаря ви, че ми отворихте очите защото ако всичко беше наред можеби нямаше да търся алтернативи.

Анонимен каза...

Браво 10-ти! Наистина най-добрият начин да се спасим в тези тежки времена от управляващите ни на всякакви нива е терминал 2 на летище София

Анонимен каза...

Депутат ще стане Енкин на върба в петък няма да се добере до листата на избираемо място.Той като кмет върна града с двадесет години назад само за три мандата кметуване какво толкова да му мислим.Като депутат ще сложи точка на Троян окончателно .

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |