Хубава работа, ама предизборна

* Иван Макариев и неговият ресторант „Дим такси” нагостиха безплатно с попска яхния над 500 души * Професора свири и агитира, ГЕРБ и ГОРДА в предизборен сблъсък на масата

Иван Макариев бърка попската яхния за 500 души
И ВТОРИЯТ ГОЛЯМ благотворителен събор, организиран от собственика на троянската таксиметрова фирма „Дим такси” и едноименния ресторант в троянския жк „Лъгът” Иван Макариев, вече е факт (27 април, събота, начало 17:30 ч.). С вкусна попска яхния, приготвена в огромен казан на открито пред ресторанта от самия г-н Макариев, бяха нагостени безплатно над 500 души, предимно пенсионери и социално слаби от квартала, но имаше и за всеки желаещ. От нас – браво на дарителя! Браво и за жеста му всяка неделя да осигурява безплатен обяд на 10 възрастни троянци. Г-н Макариев получи похвали за протегната ръка към най-нуждаещите си и от кмета Донка Михайлова – на последната сесия на Общинския съвет (25 април) градоначалникът специално отбеляза безплатния неделен обяд и благодари на бизнесмена дарител. 

Народът се събира
Професора агитира за ГОРДА
Майстори на волана, майстори и зад скарата
НО ДА СЕ ВЪРНЕМ на съботния купон. За попската яхния – казахме, наистина бе пръстите си да оближеш (вярвайте ни, опитахме я), чухме добри и благодарствени думи от мнозина. Атмосферата също се получи – чудесна организация, допълнителни скари, обслужвани от момчетата от „Дим такси”, спретнати във фирмени жълти тениски на таксиметровата фирма, чевръсти и усмихнати сервитьорки, много помагачи, ред, стил. Истинска народна веселба, градска народна веселба! Да не пропуснем и яката свирня – на кларнетиста Илия Илиев-Професора от „Ку-ку бенд” и негова собствена банда с певица, които нажежиха квартала.

ДА, НО?! Случи се нещо, което оцапа работата. И щеше да е само комично, ако в някаква степен не бе нелепо. Сещате се за какво говорим – за предизборната пропаганда, вмесила се дебелашки в народната веселба. Най-напред, още в началото на благотворителното събитие, отнякъде се появи лидерът на ГЕРБ – Троян Сашо Данков, взе микрофона и призова да гласуваме за Бойко Борисов, да подкрепим троянския кандидат в листата и заклейми враговете на партията.*** Но някакви си 30-40 минути по-късно, насред масите, с микрофон в ръка се изстъпи водачът на кандидат-депутатската листа на „ГОРДА България” в Ловешкия избирателен район – адвокатът ловчалия Владимир Маринов, и ни прикани да свалим злодея (разбирай – Бойко и ГЕРБ) и да подкрепим техните (разбирай – Слави Бинев и ГОРДА).

Който си го може, го може
КАТО КАПАК – Професора, чакан от всички с такова нетърпение, преди да надуе кларинета обяви, че е поканен от „ГОРДА България” и е дошъл в Троян да подкрепи своя приятел Владо Маринов. Мнозина бяха (бяхме) сащисани от недодяланите политагитации, Професорската и другите, усетихме, че и г-н Макариев се попритесни от (зло)употребата със събитието му; макар че няма как да не е дал благословията си и да не е замесен. Тъй като си тръгнахме, нямаме информация дали и друг някой партизанин не е грабнал микрофона, нищо чудно… Казано другояче – хубава работа, ама предизборна.

Генадий Маринов

*** Обективността изисква да подчертаем, че г-н Данков направи и надпартиен призив - да подкрепим троянските кандидати, независимо в коя листа са, защото парашутистите от централите в София няма да работят за троянската кауза. В което, разбира се, има резон.

19 коментара:

Да Забраним Чалгата Със Закон ! каза...

Още в началото, когато се е появил чалгаджийският "професор" е трябвало да Ви стане ясно, че "има нещо". Чалгаджии от ранга на този "професор"(от чалга-катунът на Чалгаджия №1 на България- Трифонов) не ръсят мазни маанета и гюбеци за щяло и не-щяло...

Анонимен каза...

Изпуснали сме един сеир. Много добре написано, Генадий! Напомня на класическите български автори. Това е материал за Чудомир или Алеко- така би му се развихрило перото.

Анонимен каза...

де е гозба без пари, там е и г-н зам.областния Сашо Данков! Той е най- добрата антиреклама за ГЕРБ. А той дали е в отпуск когито тича по цял ден да агитира?!

Анонимен каза...

Попска яхния, скари, чалги по Великия пост. Духовна храна.

Анонимен каза...

Браво, Макариев!

Анонимен каза...

Дали усещам негативизъм към политикантството от вестника който се храни с реклами на комунистите?

Анонимен каза...

Да не се чудите после защо ГЕРБ няма да е на власт .............!!!!!!

Анонимен каза...

АМакариев с тия 55555555555555555555 на престилката какво е?

Анонимен каза...

Между другото плаката на Б.Б. по прилича на некролог,от колкото на предизборен материал!11111111

Анонимен каза...

Сега...този "бизнесмен"-таксиметраджия едва ли е прочел (съдейки по вида му на мазен кръчмар) и една книга в живота си, за да знае , че в момента са Велики пости, но при толкова умници около него- не е ли имало кой да му каже...А и маанетата и гюбеците на чалгаджиите са подигравка с християните от района ( не говоря за комунистическите пенсионери яли от манджата, която също за подигравка с вярата е наречена "попска") !

Анонимен каза...

Брей че вярващ постник се появи вместо да каже едно браво на човека го плюе..много християнско отношение

Анонимен каза...

Ей тей се прави в днешно време благотворителност.Едната партия платила музиката ,другата манджата,за макаренко пиара:):)Троенска му работа.

Анонимен каза...

За какво да му казваме "Браво" ? Защото използва глада и беднотията на хората за да прави предизборна агитация с чорба и чалгия-цигания, ли ? Че то на циганите в с. Мечка един такъв "благотворител" даде кебапчета и бира, а не чорба...А и маанетата бяха по-мазни :-)))

Анонимен каза...

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5732191

Анонимен каза...

http://ivo.bg/2013/04/30/%D0%B2-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B1%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BF%D0%BE-%D0%B4%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%B8-%D0%B7/

Анонимен каза...

http://www.svobodata.com/page.php?pid=11346&rid=154

Анонимен каза...

Макари е дърто мазно ченге и няма как да не направи реклама на ченгеджийската партия ГРОБ.Мисля даже и ,че му е платено много повече от това което демонстрира като благотворителност.Така,че със сигурност не е назад след този "благотворителен събор,"още повече след като се е огъзил и на друга партия.С един събор две предизборни реклами.Евала на тариката 55555.

Анонимен каза...

само комунистите ще ви оправят всички, после ще трябва да емигрирате окончателно.....

Анонимен каза...

КАКВО ДА ВИ КАЖА , БРАВО НА ИВАН МАКАРИЕВ , А НА ПАРТИЙТЕ И АГИТКИТЕ ДА ТЕГЛИМ ПО ЕДИН ШУТ И НИКОЙ ДА НЕ ГЛАСУВА НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ , ТОВА Е ЕДНО И СЪЩО КОТИЛО - КОМУНИСТИ , ПАК КОМУНИСТИ , И ОЩЕ ВЕДНЪЖ КОМУНИСТИ И ТАКА ДО КРАЯ НА ТРОЯН,,,,,,,,,

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |