Трупата от Орешак на сцената на „Сълза и смях”

* Салонът беше препълнен, а успехът пред взискателната столична публика - невероятен

Вляво - Васил Василев, режисьор и участник в спектакъла
ТЕАТРАЛНИЯТ състав към НЧ „Развитие – 1898 г.” (с. Орешак) тези дни изживя своя заслужен звезден миг. Съставът беше поканен да изнесе представление в София - в Нов драматичен театър „Сълза и смях”, на 14 април, постановката „Районна болница” по Христо Бойчев. Режисьорът на състава Васил Василев получи своята духовна награда - да изведе актьорите на голямата сцена. Салонът в „Сълза и смях” беше препълнен, а успехът пред взискателната столична публика - невероятен!

ОТ ГОДИНИ този млад човек (Васил Василев) се опитва да наложи сериозния български театър на една обикновена читалищна сцена. С упоритост и воля, с прекрасен колектив, с подкрепата на читалищното настоятелство, Община Троян, спонсори и с много труд - успехът дойде! Режисьорът радее за българското - избира български автори и „прицелва” посланията си най-вече към младото поколение. Присъствието на толкова млади хора на постановките му доказва правилността на избора на пиеси.

„РАЙОННА БОЛНИЦА” се играе трети сезон на сцените в нашата общината, получила е персонални награди и висока оценка на Националния фестивал в с. Кортен (2012 г.). Тази година, след поканата за участие в НДТ „Сълза и смях”, съставът върна пиесата на сцена и в чест на Месеца на Европа (9 април – 9 май) изнесе първото представление в с. Орешак, на 12 април пък гостува в Троян.

Донка Василева
секретар на НЧ „Развитие – 1898 г.”, с. Орешак

14 коментара:

Анонимен каза...

Не е трупата на Орешак, а на В.Василев.
А за орешашкото читалище..............БЕЗ КОМЕНТАР!

Анонимен каза...

Браво Васка.Поздрави на трупата.И хъш - бе прилича ти тая роля.Поздравления.
doktord

Анонимен каза...

Къде и кога може да ги види човек на местна почва? Кога и къде е следващото представление? Имат ли фейсбук страница?

Анонимен каза...

много ги харесвам, браво на Васил! Благодаря му,че в това гадно време и в това гадно място, където живеем, пълно с гадни хора, неценящи нищо и без чувство за хумор, той все пак успява да прави театър и да разсмива хората!!! Дано имат повече успехи и меценати!!!

Анонимен каза...

гаден коментар !

Анонимен каза...

Да браво на Васко. А за читалището в Орешак, не искам да коментрам.
От кой да започе човек от председателя, секретарката и пр.
Западащо от всякъде. Ужас! Местните хора е време да се вземат в ръце.

Анонимен каза...

Браво на Васко, човек с голямо сърце и амбиций! Но предишните коментиращи са прави, сам с идейте си и без подкрепата на Читалищното ръководство. А, там е мъгла, пълна мъгла, която всички са се загубили. Г-н Председателя е тарикат, но не дребничко и малко, той където и само смуче като пчеличката Мая и горките край него, като зомбирани, дават, действат, но и за тях има. Мъка...

Анонимен каза...

Егати, човече, прав си, до кога Колибарци ще движат културата в Орешак?

Анонимен каза...

Ами, ти какво предлагаш? То на цялото село е ясно, какво става там!

Анонимен каза...

Ами, да сне махат!

Анонимен каза...

Всичко в Читалището е толкова фалшиво! От скоро се включих но ръководството е под всякъкво нивво. Имам чувството, че сме просто хора легитираме дейноста. А, от ръководството, никаква заинтерованост. Отказвам се! Явно това е България!

Анонимен каза...

Оная бита мищкаи малките мишлета, вън от читалището.

Анонимен каза...

А, де,ама не ви стиска.

Анонимен каза...

Ати, като се емчиш, саир ли гледаш. Пор такъв, въпроса е сериозен, бе говедо1

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |