Всяка неделя безплатен обяд за 10 души в ресторант „Дим такси”

* Иван Макариев: „Трябва да се подкрепяме, иначе не става”
 * Гощавка за 500 човека в края на следващата седмица,
 ще пее Еми Стамболова
Иван Макариев
Дарителство

ИВАН МАКАРИЕВ, собственикът на таксиметровата фирма „Дим такси” и на едноименния ресторант в троянския жк „Лъгът”, пое дарителската инициатива всяка неделя да осигурява безплатен обяд на 10 жители на Троян – болни и с ниски доходи, ползващи социалната услуга „Домашен социален патронаж”. Г-на Макариев уведомил за идеята си общинската администрация и оттам му предоставили списък на лица, отговарящи на условията. „Изразяваме своята благодарност за проявената щедрост и загриженост за съдбата на тези хора, които не могат да си осигурят храна през почивните дни”, се казва в отговора от Общината, подписан от кмета Донка Михайлова.

ДАРИТЕЛСКАТА АКЦИЯ вече е в ход и на 7 април 10 души получиха безплатния си неделен обяд, приготвен от майсторите на ресторант „Дим такси”. Припомняме, че миналата година, непосредствено преди първата част на Фестивала на сливата (21-29 септември), собственикът на „Дим такси” даде безплатна почерпка (готвено и хляб) за 500 души, като по неофициална информация от щедрия дарителски жест се възползвали два пъти повече троянци и гости на града ни. Подобна безплатна гощавка в ресторант „Дим такси” предстои и сега – по време на втората част на Фестивала на сливата (22-27 април), като гостите ще весели певицата Еми Стамболова; денят ще е петък или събота - според прогнозата за времето.

„НА МНОГО ХОРА им е тежко в днешните времена, аз също имам своите затруднения, но обичам да помагам. Да подадеш ръка на нуждаещия се – няма по-велико нещо! И трябва да се подкрепяме, иначе не става”, сподели пред Т21 г-н Макариев.

Т21

Още по темата:

29 коментара:

Анонимен каза...

evala....

Анонимен каза...

Цинизъм, и то грозен и отвратителен!

Анонимен каза...

Защо бе втори ? Макаренко макар и нестандартен на глед е човек с обширен мироглед. Той съхрани баскетбола в Троян , изпързаляха го нечистоплътни хора и сега той е аут от него . Не го корете - голям на килограми и с голямо сърце.Наистина - Евала на
човека!

Б.Павлова каза...

Поздравления на г-н Макариев за благородния жест.Пожелавам в Троян все по-често да има подобни солидарни жестове и все по-малко хора,които да разсъждават като №2,защото такива не са способни дори на малки благородни жестове.

Анонимен каза...

БРАВО ,НА ИВАН МЕКАРИЕВ
САМО ЗАВИЖДАЩИТЕ ПИШАТ И ОПЛЮВАТ ХОРАТА КОЙТО ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН СЕ ОПИТВАТ ДА НАПРАВЯТ НЕЩО ДОБРО
М, Иванов

Анонимен каза...

БРАВО ,НА ИВАН МАКАРИЕВ
САМО ЗАВИЖДАЩИТЕ ПИШАТ И ОПЛЮВАТ ХОРАТА КОЙТО ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН СЕ ОПИТВАТ ДА НАПРАВЯТ НЕЩО ДОБРО
М. Иванов

Анонимен каза...

Поздравления !Съпричастността ще ни направи по- добри.
Л.Мирчева

Анонимен каза...

Избори идват и трябва да се помага.

Анонимен каза...

3-ти ти луд ли си??????
Макариев и Финта са най-глямото зло за БАСКЕТБОЛА!Тези хора съсипаха този спорт в гарда ни!!! От там идва сега и проблема в мъжкия отбор,за 10г няма нищо наред при тези двамата престъпници.
Адмирация за благотворителната му постъпка!!!

Анонимен каза...

Колко ли мозък е нужен за да плюем преди да благодарим?
Едва ли с това мислене ще излезем от батака в който сме.
Нека всеки направи крачка за да има движение.
Имаме си хлебозавод, месарници, но нямаме желание да помогнем на човек в беда

Анонимен каза...

Bravo !

Анонимен каза...

Браво на Макари ев за чудната постъпка преди избори!!!
Дано всеки месец има избори та герберите да отвържат кесията за такива благородни идей

Анонимен каза...

Това е добре.

Анонимен каза...

Макариев е един от най-големите мъжкари във вашия град,троянци!!!Познавам го повече от 20 години и никога не е бил подлец!!!Браво за благородният жест и съм сигурна че няма да е последния.
Противоречиви мнения винаги ще има,това ни е в кръвта на българите,но нека дадем адмирации на добрите дела!!
Василева

Анонимен каза...

bravo 14 ..za komentara ti ...znam koq si priqtelko... az sa6to poznavam Ivan ot 20 godini i moga da tvardq 4e e golqm pi4 .... Stefanova

Анонимен каза...

Браво на човека. Аз мисля, че повече от половината от населението на нашия град може да нахрани по 10 човека един ден от седмицата, но никой досега не го е направил. Евала на този човек. Да е жив и здрав!

Анонимен каза...

към 12ти. Не знаех , че Донка Михайлова е от ГЕРБ.

Анонимен каза...

иван е добър човек,но трябва да си смени персонала и да обърне внимание на мизерията ,която се поднася в заведението му. Искам да го попитам ,като взе заведение на Всилевското,щеможе ли да поддържа нормалните цени и имиджа на старите собственици,или ще е както в Лъгът-през седмицата Иван си го ползва за офис,а в неделя ,,благотворителност,,.Иване,ако искаш да си ресторантьор -бъди такъв,а не си прави реклама на заведението с 10 мизерни боламача в неделя.

Анонимен каза...

18-ти,ще чакаме твоят безплатен обяд за бедните преди тоя на Макариев,та да видим ти какви гозби ще предложиш!!!И акъл не му давай относно ресторанта,ами му дай пример!!Можеш ли??Или си способен само негативизми да пишеш тук?

Анонимен каза...

Уважавам хората с добри намерения, но ХИЧ не вярвам в добрите намерения на Макариев! И освен това, живея наблизо и изпитвам ужас от нов концерт на Еми Стамболова, който сме длъжни да слушаме всички в квартала. Този "добродетелен мъж" продаде киното за бели стотинки. Той хрантути и полицията и те не закачат неговите таксита при никакви нарушения.И наистина е цинично, тоя 200 килограмов човек да дарява 10 обяда на бедните!

Анонимен каза...

Аз пък не разбирам защо ако някой ще дарява на бедните трябва чак във вестниците да се пише. Май си е чиста проба реклама.

Анонимен каза...

16-ти, аз пък не мисля,че ти знаеш кой колко човека е нахранил само защото същия не е бил барабана и не е писал във вестника. Истинското дарение е анонимно.

Анонимен каза...

Подкрепям 20-ти, врявата предния път беше ужасна!
Защо не се спазва Наредба № 1 за обществения ред на територията на Община Троян, като се вдига шум от подобни благодетели?!

Анонимен каза...

Браво Ваки!!!Да си жив и здрав !!!А на всички които се чудят как да си "излеят" негативизма в Троян 21- и са все анонимни-пожелавам позивно мислене, и да направят нещо запомнящо се!
А.Христова

Анонимен каза...

Само моля "запомнящото се" да не е концерт на Еми Стамболова! Милост за хората ,който не обичат чалга, сръбска и циганска музика!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

идеята е добра но си личи рекламата що се отнася до хигиената е кръгла нула хауса е пълен нищо общо с преди

Анонимен каза...

Е, к'во толкова.Просто Макари ще се лиши от следобедната си закуска и ето ти икономисана манджа за 10 човека. :)

Анонимен каза...

Хора успокойте се няма да е Еми Стамболова,назад сте с новините.Ще пее професора Илия Илиев от КУКУ БЕНД.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |