Уличните кърпежи започнаха месец по-рано

* Полага се два пъти по-скъпата студена асфалтова смес, даваща възможност за работа при температури до минус 5 градуса

ДОСТА ПО-РАНО започнаха уличните кърпежи в Троян тази година, научихме от PR-ката на Общината Маргарита Генкова. Обикновено частичните ремонти на най-натоварените пътни участъци, поемащи и транзитен трафик, започват през м. април, когато приключва зимната пауза за асфалтобазите, а сега машините излязоха още на 25 февруари. Което пък стана възможно, тъй като се използва над два пъти по-скъпата студена асфалтова смес, даваща възможност да се работи при температури до минус 5 градуса.

КЪДЕ ЩЕ БЪДАТ ремонтите? Най-напред бяха запълнени дупките в следните три невралгични участъка: от жп прелеза на Кози вир до моста при „Елма”; пред Топливо по ул. „Димитър Икономов”; и по ул. „Ген. Карцов” от моста при „Витекс” до ул. „Амбарица” в горния край на града, като изкърпването ще продължи до Камен мост. След това ще започне работа: от Кози вир до Кантона (Орешак); от „Лесопласт” до Кози вир; по ул. „Васил Левски” през кв. „Велчевски”; ул. „Македония”; ул. „Симеон Велики”.

Т21

24 коментара:

Анонимен каза...

Добре, че публикуваш и позитивни новини, имаме нужда от повече такива.

Анонимен каза...

ул."Македония" пак ще е кърпят въпреки че пропада и е адски разбита. Да ни е честита сегашна управа а и преди това.
Ако има стачки и блокиране на улици това няма да е така , но всички си траем и мълчим, а не протистираме както правят в другите градове(Варна) .Незнам какво мислят другите троянци по този въпрос , но така е редно според мен.

Анонимен каза...

Драги съграждани, замислете се малко! Всяка година се прави кърпеш на улиците. Не се съобразяват изпълнителите да бъдат добре почистени участъците за кърпежа, да няма вода. А просто работят да изпълнят сякаш норма. Не повиче от година и дупката е отново на лице. Отново започва кърпеш и така без край. Всичко това е разходи. Не ли е редно постепенно да се настели нов асвалт. И да заприлича града ни на град. А не на селце обезлюдяло. Когато се пребера в родния си град с познати от Пловдив направо ме е срам. Дупка до дупка. Не почистени гюмове. Временните построики растат около блоковите като гъбки една до друга, дори една върху друга. Магазините приличат на бивш смесен селски магазин. Няма нищо ново с което да превлиеш оконо на чуждия гражданин. Защо е така? Много често си задавам този въпрос. В заведенията те гледат като разменна монета. Всеки изнервен, забързан и недоволен. Господа съграждани, господа общинари моля Ви помогнете на града ни и на жителите в него. За да останат хората и дори да се върнем ние които от години не живеем в Троян. Ако има нормални условия за живот никога не бих живял на друго място. Но чесно казано сега не съжелявам, че се устроих дори си направих и жилище в Пловдив. Дори съм много доволен, че не живея в Троян. Със съжаление и болка споделям това. Повярваите липсвами родното гнездо....

Анонимен каза...

аз съм напълно съгласна с номер 2!!! ул. Македония е в окаяно състояние!!! там две коли е трудно да се разминат!!! безобразие!!! изпочупихме си колите, а после искате и данъци да плащаме!!!

Анонимен каза...

Незнам колко пъти вече писаха, че улица "Македония" е включена в проекта за Водния цикъл. И сега какво искате - да се направи реконструкция, после да се разкопае цялата, пак да се асфалтира и т.н. Разбира се, че на този етап може само да се запълнят дупките.

Анонимен каза...

Улица "Македония" е в окаяна състояние, но ако не се лъжа тя трябва да е включена във Воден цикъл 2, от което следва че ще я разкопаят и ще се сложи нов асфалт, вместо да се кърпят дупките. Мисля, че това е по - добрият вариант.

Анонимен каза...

Граждани питат работници от пътните служби:
-Няма ли да правите дупките?
-Че малко ли са?

Анонимен каза...

тази улица ще е така и след година и след 5 и още не се знае колко години.За нея няма надежда
по скоро чумата върне на хората децата отколкото да направят улицата.Така че жителите на тазии улица са се премирили че винаги ще е така и няма да има оправия за нея .За повечето хора минават от там само за работа но за хората които живеят си е пълен ад!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Ако Общината беше решила да чака докато заработят Асфалтобазите и тогава да се работи, щеше да е вой до господа, че сезапочва късно. За първа година решиха, макар и временно като решение, но да се запълнят дупките по пътищата ддокато дойде време за основния ремонт, ами то пак не е добре. № 3, живея в Орешак и по няколко пъти на ден минавам по този път. Снимката е направена близо до Родопа и когато минавах единия път, работниците точно това правеха - продухваха и подсушаваха дупката. Писна ми и от критикари.

Анонимен каза...

По-лошото драги ми 9-ти,е че мисленето ти е като действията на общината-кръпки и зашиване на съдраните гащи!

Анонимен каза...

10-ти, ами като чувалът е съдран? Ако си в общината и от теб зависи, ще пееш друга песен. Ама така, отстрани, е лесно да даваме акъли.

Анонимен каза...

И като си в общината какво?Като не ти понася-изнасяй се бе. Стоят като скотове и все се оправдават,че няма и нямало.А данъци се плащат в несвяст,а къде отиват не става ясно,но за служебни задължения няма,но за маймуната от трапето има!?!?

Анонимен каза...

Като чета какво ще излезе в утрешния брой, на Минчето жената иска да лапне БКС.
Гена,
пускай я тази статия, та да разберем какви пак ги е сътворил с поредната апетитна хапка.
Е така е. На пенсия плюс заплата....имоти се купуват!

Анонимен каза...

Има ли начин другарката Донка Михайлова да осветли жителите на град Троян,колко общински обекта са уредени да бъдат "охранявани" от фирмата ДАРИОС? БКС е единият,вторият е бившата митница...
Освен това, да отговори по какъв начин е станал избора,имало ли е конкурс,и колко пари общината плаща на бабичката на минко акимов?
Чакаме отговор от Михайлова,като този пост ще бъде постоянно публикуван,докато не се даде отговор!

Анонимен каза...

И едно допълнение към въпросите на №14 - защо сградата на БКС стои почти празна? Защо не се дават помещения под наем? Безработицата в Троян е голяма, но пък толкова да няма интерес към някои помещения в сградата, изглежда малко странно.

Анонимен каза...

Да точно така №14 и 15 искаме отговор точен и конкретен. Да разберем, че дядо Минко Акимов и неговата бабка не са света вода ненапита нито са бистри и чисти като капка вода. Само ни залъгват!!!

Анонимен каза...

Драги троянци замислете се над коментар номер 8 и споделете и не се откланяйте от темата.

Анонимен каза...

За улица Македония всяка година слушаме само лъжи. То не бяха европроекти, не беше втори етап на водния цикъл, не беше Радевски и още един куп глупости и замазване на очите. Тия лъжи ги слушахме при Акимов, слушаме ги и при Михайлова. Колко години ще продължава това безобразие?!? А улица Македония продължава да се руши с всеки изминал ден!!! И все по големи ями стават!!! Сега ще заринат дупките с малко асвалт, колкото да замажат очите на хората, на данъкоплатците, улицата няма да бъде изцяло преасвалтирана и тази, а може би и следващата и по следващите години. А догодина ще зейнат още по големи ями. Колко, колко време още ще слушаме тези лъжи? Пари няма за това, няма за друго, няма за трето. Къде заминават парите на данъкопладците?

Анонимен каза...

Как къде - за заплати и издръжки на общинските служители, общинските съветници, кмет, зам кметове, председател на ОбС.
За да научим отговорните лица да си вършат работата - хора, просто спрете да си плащате данъците там, където не оплучавате съответните услуги!

Анонимен каза...

Защо се допуска нерегламентирано сметище до табелата на входа на гр. Троян идвайки от с. Орешак? Този град кмет няма ли? Еколог няма ли?Общински съветници няма ли?Генадий Маринов МОЛЯ отиди и виж за каква свинщина става на въпрос. Публикувай снимки, ако ти не се намесиш общинарите няма да си мръднат и малкия пръст.Необходимо ли е да изпращам сигнал до РИОС Плевен? Да дойдат и да глобят кмета на Троян, а той да плати глобата от нашите данъци?Айде стига свинщини и безхаберие!Кметицата да започне да си гледа работата.

Unknown каза...

до 20 ее ти пък ,тя сега кърпи улиците бе,чакай малко

Unknown каза...

До 18 ти,ама само като слушате ,сте добре дошли,на тях им трябват добри слушатели
и аплодисменти,доста такива виждам тука.Така че ,няма смисъл да се оплакваш!

Unknown каза...

Както се вижда на снимката,асфалта е сложен в кофата и с лопатите запълват дупките....няма нито валяк нито нищо....ще видим колко време ще изкарат...не им давам мн. ул "Симеон Велики" е просто критична....и да ми запълват дупките с това...извинете...нека Донка мине по тази улица да види за какъв път става дума....дано да не си обърне колата на неравностите....

Unknown каза...

Както се вижда на снимката,асфалта е сложен в кофата и с лопатите запълват дупките....няма нито валяк нито нищо....ще видим колко време ще изкарат...не им давам мн. ул "Симеон Велики" е просто критична....и да ми запълват дупките с това...извинете...нека Донка мине по тази улица да види за какъв път става дума....дано да не си обърне колата на неравностите....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |