Цигански похвати в мах. „Райковска”

* Защо да се навеждат и да режат до земята, нали ще е по-трудно 

Илиян Гачев
Читателите ни пишат

В МАХАЛА „Райковска” все още не живеят цигани, но това не е пречка да се появят цигански похвати. От една седмица започна почистване на пътя от храстите покрай него и на много места се вижда циганското сечене – на 80-100 см над земята; защо да се навеждат и да режат до земята, нали ще е по-трудно. Шумата се мете, а вятърът отново я връща на пътното платно. Да, но отчитаме дейност.

МИНАЛАТА година бе направено такова почистване, но за месец и резултатите бяха видими. А сега групата „хигиенисти” за една седмица стигна до горе, но само от стърчащите на метър останки от „почистените” дървета и храсти си личи, че нещо е вършено. Питам – не може ли тази група да попълни рухналите банкети покрай пътя, макар и с отпадъчни материали от фрезоването при кърпенето на уличните дупки в града. Този въпрос е поставян от мен многократно пред бившия кмет Акимов, както и сега пред г-жа Михайлова.

ВИЖТЕ моето „Отворено писмо до кмета на община Троян” в бр. 9 на в. „Троян 21” от 9 март 2011 г. и  Писмо № 01-1114 до общинската администрация от 9 декември 2011 г. Мисля, че ако тази група беше изпратена да почисти района на резервоара за питейна вода в махалата, който прилича на сметище, щеше да бъде по-полезна. И като стана дума за резервоара, знае ли някой кога за последно е почистван… Съмнявам се даже дали някой знае къде е ключът от катинара, с който е заключен.
14 март 2013 г.

Илиян Гачев, Троян

28 коментара:

Анонимен каза...

Аз искам да попитам, къде е отговорника на тази група хигиенисти? Какво е правил той, до ката те са работели? Не е ли видял, че работят некачествено? Или отговорника, както много често се случва е поставено лице по програми на вр. заетост, само за заплата? Докато така я караме! Няма да стане нищо хубаво в града ни! Ще бъдем винаги последни! За това са виновни само господа наши ръководители от Общината ни!

Анонимен каза...

Отговорника им е шефа на ДПС в общината. Михайлова веднага след изборите го назначи! Ха познайте защо? Той няма средно образование, за други квалификации да не говорим! Няма даже и обучение по програма.... Вие сте тръгнали отговорност да търсите! Хак да ви е БСП/ДПС управлението!

Анонимен каза...

+++++++

Бай иван каза...

Да не би отговорничкта им да се казва Илияна защото тя има шофьор Стилиян и няма как да стане контрола те си мислят за всичко друго , но не и за контрол на подопечните.Хай наздраве.

Анонимен каза...

Илиян вместо само да критикува да си махне Витарата от тротоара за да може да се минава спокойно!

Анонимен каза...

Незнам, но тази прослувута Илияна, се е взела много на сериозно. То те гледа все едно, че си мървучка. Ебати, старото моме. За Илиян, и той си повярва. За него очтивите обръщения са непознати. Кмете, да знаеш, тези двамата не работят за теб. Все сърдити, бе!

Анонимен каза...

Тази Илиана,както и назначения миналото лято шеф на ДПС са характерния пример за назначенията в Община Троян.Обикновенно се избират и назначават хора без всякакъв ценз и с много малко умствен багаж.А най интересното е че тези хора се вземат насириозно и правят най големите поразии.Илияна на две вързани кучета хляба не може да раздели ама се бара за много голям шеф.За нея всички работещи по програмите са животни.Ако не вярваре минете някоя вечер покрай къщата на Диков и ще се убедите какво и е отношението към хората.

Анонимен каза...

Този човек шефа на ДПС не знае значението на думата ЕКОЛОГИЯ, ама през 2012 год.другарката Михайлова го е назначила на длъжността ИНСПЕКТОР ЕКОЛОГИЯ.

Анонимен каза...

Ами хора, защо се чудите / Това е стара болшевишка практика-да се назначават неграмотни хора на ръководни постове...Някога, преди 40-50 години, например, в Черни Осъм колеше и бесеше един почти неграмотен комуняга, чиято "заслуга" към народа беше, че през войната подпалил фабрика "Обнова" и оставил хората без работа... Но другарката кметица си я избраха пенсионерите и сега нормалните троянци да не се чудят на болшевишките и пройоми. Циганите са основни избиратели на комунистите..Това не ви ли е ясно ?

Анонимен каза...

А, е крайно време, госпожа Кмта да обърне ммнимание на Илияна, самозабравила се общинска служителка. Надмена и вечно сърдита. Не може така!

Анонимен каза...

Илиана си е долна и мръсна кучка. Недочучкана завяхващо старао моме.Тежко ни!

Народен лечител каза...

Дайте я насам тази Илиана. За нула време ще й оправя головата разлика, и ще се усмихва доволно ;)

Анонимен каза...

В общината всички са като Илиана в нашия град друго не остана благодарение на мъдрото управление.

Анонимен каза...

Вие да не би да казвате,че оня с големия 'перчем " и с 2леви царвула е инспектор-еколог в община Троян и му даваме заплата от нашите данъци ............БРАВОООООООООООООООООО
Все си мислех ,че нещо ще се промени в Троян,ама ....

Анонимен каза...

В гр. Троян по програми, за вр. незаетост, се назначиха много свои хора. Те днес нищо не правят ходят натам-насам, и се мислят за голямата работа. Но така е като всеки в Общината от времената заетост е човек на някой си от Общината. От тези новопостъпили работници по временна заетост по програми никой от тях не е с образование или някакви големи знание. Имат само високо самочувствие без никакво покритие. С една дума нищо не работят, убиват си времето и вземат не мъчена работна заплата. Докога ще я караме така г-жа Михайлова? Може ли така без да работиш да вземаш заплата? Ако може? И ние искаме така! Кога да дойдем при Вас да ни назначите по някаква си програма? И така да поживеем на чужд гръб 6-12м?

Анонимен каза...

Тези програми по временна заетост имитират заетост по нишоправене,и някой фирми който наемат сезонни работници и искар от тях ДА РАБОТЯТ ,няма как да се конкорират с общината..................на практика работа за един ден от 10човека по програмите я правят за 10-15дни........лека ви нощ!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Пропуснах ,че след голямата работа девет месеца,ами и още толкова платена борса

Анонимен каза...

Да те са Цигани ,а уш Българите да не забравят че са Гяури които 500г са яли Рязаните пишки и ще продължават да ги ядът.

Анонимен каза...

18ти ти си луд

Анонимен каза...

18-ти,я като си отворко кажи къде да се срещнем па да ти пусна един девет милиметров в рязаната кратуна, унтерменш безроден!

Аrbeit macht frei!...

Анонимен каза...

Не може така наречената Илиана и смешника до нея да се държат като бого помазани. И двамата са пълни цървули, но овластени. Да не говорим, ,, ама колко работа имаме,, , просто са скапани. Мъка, мъка, направо да ги съжалиш!

Анонимен каза...

Да! На за грозната и мръсната работа са роми /цигани/! Но за вземане на заплата без работа, за работни места уш в общината са нашенци-протежирани, надути българи. Които нищо не могат освет да се лигавят! Не знам, докато ще я караме така? И до каде ще стигнем?

Анонимен каза...

Ей, неграмотни простаци, спрете се де! Познавам Илияна и се чудя това, което чета наистина ли се отнася за нея?! Преди всичко е много отговорен човек. Не се усмихвала - честно казано, патил съм си от такива, които са все усмихнати и любезничат с всеки. От ясно по-ясно е, че вие дето сте толкова осведомени, сте от ония, дето Илияна се опитва да накара да работят. Колкото до резервоара на Райковското - ами съберете се и почистете наоколо. Още повече целият април е обявен за почистване. Обадете се, в Общината ще ви дадат и чували и ръкавици. Ама по-лесно е така - друг да ви го свърши!

Анонимен каза...

Наистина - едни и същи правописни грешки. Няма как 10 различни човека да са еднакво неграмотни!

Анонимен каза...

Четем за разни "висящи"кафета,хлябове и т.н. За висящи цигани кога ще има инфо?!

Анонимен каза...

18ти и 20ти Вие сте за затвор за насаждане на етническа нетарпимост към различния .................па те от тикива писанки печелят 2 партий с което си държат електората,ама ще се изкефя да не влезнат в парламента(Атака и ДПС)

Анонимен каза...

Не бива сайта да се използва от единици за изливане на лична злоба към когото и да било. Очевидно, че основната част от написаното тук е от един и същ човек, който очевидно не обича Илияна. А пък програмите помагат на много хора и на града ни - да е по чист.Спрете с тази злоба и липса на обективност!

Анонимен каза...

Извинете, голяма част от тези които са писали не са писали с/у Илияна. Тази жена лично за мен е добра и трудолюбива жена. Ето защо искам да Ви кажа,че е писано с/у тези които работят по тези програми без да изпълняват никакви служебни задължения И много често в тези програми, ако работните места са добри-хубави назначаваме наши хора. Що се отнася до робите, те работят мръсната работа чистят града ни. Много често съм ги виждал из града да чистят. Отностно дали е чист града ни? Ще Ви отговоря - НЕ. Има много по малки и съответно по големи градове, но за съжаление много по чисти от нашият град. Много жалко но града ни се отличава с ниски заплати, високи цени, липса на магазини и училища със специалностти които се търсята днес, хигиетага ти в трада е почти нула.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |