Нагла лъжа от страна на ЧЕЗ

* „Сметката ми за тока за м. декември бе почти 4 пъти по-висока в сравнение с м. ноември” * „Не съм си плащал предната сметка, няма да платя и тази (януарската) - защото те се подиграват с нас”

Читателите ни пишат 

Утре – 21 февруари, четвъртък, от 16:30 ч., на централния градски площад – Троян ще се присъедини към националния граждански протест срещу игото на монополите. И конкретно – срещу бруталните декемврийски, а вече и януарски сметки за тока, с които ни „дари” електродоставчикът ЧЕЗ. Граждански протест, породен от икономически и социални причини; и вярваме, че никой не си прави сметката да го изроди в нещо различно и да пали партизански страсти. По-долу публикуваме гневното писмо, което ни изпрати по електронната поща нашият читател Жоро Николов, писмо, доказващо с факти некоректността и лъжите на ЧЕЗ. Т21

Жоро Николов
ЗДРАВЕЙТЕ, „Троян 21”! Искам да споделя нещо, свързано с темата за отчитане на консумираната електроенергия, което е мое лично впечатление и преживяване. Сметката ми за тока за м. декември бе почти 4 (четири) пъти по-висока в сравнение с м. ноември, което е меко казано нелогично и странно; защото абсолютно нищо не се е променило в начина ми на живот, засягащ консумацията на електроенергия.

РАБОТЯ СИ ВКЪЩИ и аргументът, че имало много почивни дни (т.е. хората повече време си били вкъщи и ползвали повече ток), при мен не е фактор. Било по студено? Да, това е така, но ще отбележа, че апартаментът ми е нов, няма и две години от въвеждането в експлоатация и външните страни на жилищната кооперация изцяло са покрити с термоизолация, дограмата по общите части е нова и със стъклопакет, отделно жилището ми е с вътрешна изолация на всички външни стени, дограмата е с троен стъклопакет, таваните на всички стаи са изолирани, подовата настилка е от естествен паркет под който има изолация от корк, а всички уреди са от най-високия енергиен клас А+. Живея сам и от гледна точка на това колко е топло вкъщи изобщо не съм капризен или да го кажа по нашему - не съм зиморничав и в никой случай през м. декември не съм пускал отоплителните уреди 4 (четири) пъти по-интензивно в сравнение с м. ноември.

НО ИМА НЕЩО, което ми направи впечатление – че за м. ноември отчетният период е 26 дни, а за м. декември (според ЧЕЗ) 35 дни. Случайно обаче видях инкасатора на ЧЕЗ на 14.01.2013 г. да засича показанията в нашата кооперация, като уж началото било от 06.12.2012 г. (което прави 38 дни). И каква беше изненадата ми, когато получих фактурата си за м. декември и там прочетох, че сметката ми е за период от 06.12. до 11.01. (според ЧЕЗ - 35 дни). УНИКАЛНА НАГЛОСТ! Аз лично с очите си видях инкасатора на ЧЕЗ, даже го поздравих с „Добър ден”, да засича показанията на електромера ми на 14.01., а не на 11.01, както е посочено във фактурата?!

МОЛЯ, КАЖЕТЕ МИ как да повярвам, че данните във фактурите, които получаваме, са верни? Това ако не е лъжа и измама, здраве му кажи. Възмутен съм от тази нагла лъжа на ЧЕЗ. Днес (18 февруари) получих и фактурата си за м. януари - за период от 12.01. до 07.02., което отново си е откровена лъжа. Имайки предвид измамата с декемврийската фактура, не вярвам на ЧЕЗ и за януарската и силно се съмнявам в данните, отчетени в нея и в параметрите на посочения отчетен период.

И ЗНАЕТЕ ЛИ какво излиза според новата ми сметка - че през м. януари, според киловатите, разделени на дните, съм консумирал повече електроенергия, отколкото през м. декември; което е АБСУРДНО и е нагла ЛЪЖА от страна на ЧЕЗ! Не съм си плащал предната сметка, няма да платя и тази (януарската) - защото те се подиграват с нас, потребителите, и няма как да им вярвам вече, с очите си видях как лъжат. Моля да ме извините, ако съм ви досадил с разказа си, но просто исках да споделя с някого и моята история с ЧЕЗ.

18 февруари 2013 г., Троян
 Жоро Николов

Още по темата:

15 коментара:

Анонимен каза...

Минавай на дърва и свещи, Троян запада, гони средновековието

Анонимен каза...

Аз пък няма да си платя вноската по кредита в ПИБ , аман от такива банкери които живеят на наш гръб в нови супер модерно обзаведени жилища , получаващи четирицифрени заплати а ние живеещите в панелки трябва да си плащаме сметките навреме под риск от изключване . Така че и вие банкерите сте от същата порода като шефовете на енергото от породата на П.Данов и сие .

Анонимен каза...

При 36 лева реална консумация на киловати,към тях трябва да платя 39 лева такси,и чак тогава да сложа ДДС!?!?!
Не споря за цената на електроенергията,а за таксите които са ми наблъскани без аз да съм уведомен или най-малкото подписал договор с който се съгласям с условията на ЧЕЗ. Една от тези такси за пренос е 19,92 лева!?!?!Има такава "Невъзвръщаеми разходи", разбирай сметките за ток на циганите.
В Троян,както и в България се шири едно мнение, че големите търговски вериги изнасяли парите на България зад граница.Е другари, тези 3 ЕРП-та, да не би да ги внасят.Говорим за числа от порядъка на над 2 милиарда лева.В същото време се изнасят данни,че клонът на ЧЕЗ в България,е с най-голям оборот към майката компания ,от всички техни клонове в Европа.Мисля,че Георги Николов като икономист и шеф на банка,знае за какво иде реч. Присъединявайки се утре към протеста аз заявявам категорично,че гонейки ЧЕЗ от България, ще фалираме и цялата компания с 3 букви и ще кажа КУР на монопола.

Анонимен каза...

Миналата година едни калпазани преместиха кабелите за захранване на къщата на баба ми-постамиха нов стълб и табло с електромери, добре, ама новия кабел го прекараха през клоните на стар орех. Баба ми, като стар електричар ги питала не пречи ли това, ама отговорът ,бил-НЕ. След мокрия сняг един клон натиска кабела и се получава теч на ток, 2 месеца по сто лева отгоре платихме, инкасаторът е видял завишената консумация, но не сигнализирал за първия месец и тей. МЛого им благодарим.

Анонимен каза...

Аѝидеее,сега почваите да плюете и по Жоро.
№2,стани и ти шеф на банка. Имаш ли квалификация за нещо изобщо? Май само както казва И.П. да изливаш омраза по най долния начин. Седнал зад клавиатурата и криейки се зад
анонимноста. Да и аз съм анонимна,но поне не съм злобна към всеки успял в един или друг бранш.
Сполаи ти.....

Анонимен каза...

Според фактурата ми за периода 11.01-11.02.13 г. един kWh излиза на цена от 2,10 лв. Къде освен в БГ има такава цена на тока, па било той от ВЕИ или от АЕЦ?

Анонимен каза...

Точно ти ли Жоро се оплакваш......Когато имаш пари да играеш на комар недей да хленчиш.//

Анонимен каза...

Данните от фактурите би трябвало да ги попълват в компютърна програма, която да не допуска да се повтарят едни и същи кв., така че да няма значение това че данните са снети на 14.01, а на фактурата пише от 11.01.

Анонимен каза...

За банките да не говорим. Вземаш 5000, а връщаш–12000/за 6 години/. И това ако не е заробване!?
Относно ел.енергията–в нормалните държави една работна заплата ти стига да си платиш годишния разход, и то без да се страхуваш да се изкъпеш и сготвиш. Къде сме ние?
Престъпници, крадци и мошенници.

Анонимен каза...

Абе, 7, много си тъп !!!

Анонимен каза...

Може да има пари, ама трябва ли да го лъжат и той да вярва?

Анонимен каза...

Браво, този материал затваря на ЧЕЗ устата. Да видим с какво ще отговорят на написаното тук. Интересно те как ще обяснят старите жици от шейсетте години, които се късат при вятър ,при положение , че плащаме големи суми за поддръжка на електропороводната система. Да не говорим за измислената зелена енергия. Тя няма нищо общо с опазване на околната среда.Това е само измислен начин да се дерат кожите на хората по целия свят. Всичко зелено в наши дни е свързано с пари. Зелената енергия е много скъпа, но оперделени хора с връзки взимат субсидии ( това са парите на данъкоплатците) и печелят на гърба на данъкоплатеца. Няма нищо лошо в това човек да се грижи за къщата си, за градината си, за околната среда. Това е естествено. Но да използвя това за предтекст да извършва озаконена кражба под формата на субсидии за нещо, което е губещо икономически като производство не е редно. Т21, актуални сте както винаги.

Анонимен каза...

Статията, освен че отразява една тъжна действителност, е и рекламна. Реклама си прави човека на къщата ли, на себе си ли, не разбрах.
Един приятен дом в средата на блато! Дано сте щастлив, а след рекламата да станете двама!!!
Глупаво е да обсъждаш един такъв проблем, чрез собственото си благополучие, изградено върху заробените заематели!!! По–човешко щеше да е, да пишете за проблема, без да споменавате корковата си изолация заедно с останалите подробности.
Засрамете се от минималната заплата и пенсия на повечето от хората в България, които също плащат, ала нямат екстрите, които имате вие, а и скромността ще ви направи красив, а не корковата изолация!!!

Анонимен каза...

Е те знатните и имающи благополучие троенци, по паркета и дограмата се припознават.Или както се пее в оная песен" Много ясно, че не е като ващо"...

Анонимен каза...

Просто е цинизъм да имаш дом, който струва доста скъпо, и да ревеш от високите цени на ел.енергията, и нарушенията на ЧЕЗ. Както вие, така и ЧЕЗ печелят на гърба на обикновения пенсионер и работник.
ЗАД ВСЯКО БОГАТСТВО СЕ КРИЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!/като например укриването на доходи, подкупи, незаконни бонуси, черноработници, минималната работна заплата, върху която се плащат осигуровки и много други/.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |