С две думи (12)

На централния троянски площад "Възраждане", до шадравана, 28 януари 2013 г. Снимката ни изпрати нашият читател Дилян Петков
Припомняме същината и правилата на коментарната ни петъчна рубрика   
„С две думи” (която поразредихме малко, но занапред няма да го правим).
ИДЕЯТА – ние ви предлагаме някоя красноречива снимка, наша или изпратена ни от читател, вие коментирате „с две думи” (в до две изречения, не повече!).
ОГРАНИЧЕНИЯТА – никакви, с изключение на трите изначални правила за коментиране в сайта на Т21 (да не се пише на български с латински букви, да не се пише само с главни букви и да няма нецензурни обиди, клетви и закани) и новото правило за двете изречения.
ЗАДАЧАТА – сложна е, да се каже много с малко думи.
ЦЕЛТА – все същата, да се търсят отговори и казват истини.
ПРЕПОРЪКАТА – повече смях и весело за сметка на сериозното и тъжното.

 С уважение: Т21
 
П.П.  Изданията на „С две думи” ще откриете в Меню”-то
етикет Читателите ни пишат.


С две думи (11)  - топ коментари

Троянският проход над чешма "Еделвайс", 30 декември 2012 г.
Тази изящна снимка на троянския фотограф Тони Петров не разпали коментаторските страсти. Което, може би, е малко тъжно - красивото и доброто не ни вълнува колкото грозното и лошото. А може би не е точно така, предпочитаме да му се любуваме мълчаливо, кой знае... 
 Общо шест бяха коментарите този път, от които харесахме следните три.

Анонимен каза...
От градската пустиня в снежната...

Рицар без доспехи каза...
Влизане има, излизане от Троян - няма!

Анонимен каза...
Европейска работа... швейцарците да се пръскат от яд!


Още по темата:

45 коментара:

Анонимен каза...

Какво се учудвате, разгледайте тетрадките и тефтерите на децата и си и много такива кръстове ще откриете. Преди случайно видях и направих забележка на ученичка, а тя спокойно ми обясни,че баща и я е научил и започва да се опитва да се защитава...та какво повече да се коментира...
Учителка

Анонимен каза...

Яяяя,германците са вече в Троян????????
Време е май да се завръщаме............

Анонимен каза...

Без Ум!

Анонимен каза...

Arbeit Macht Frei

Анонимен каза...

Скука , скука !

Анонимен каза...

Ако първия коментар с невероятното си словосъчетание,наистина е дело на учителка - бог да прости българското образование ...

Анонимен каза...

4. Анонимен каза...
Arbeit Macht Frei

...14/88

Анонимен каза...

Ами то още Гошо Тарабата/Георги Димитров/ беше казал,ако се вярва на комуноидните писания че "...колелото на историята се върти и ако не искаш да си наковалня, то трябва да си чук/...имаше преди години и този филм и го гледахме задължителмо както и "Човек от народа"

Абе то май някой каза...Arbeit Macht Frei

Анонимен каза...

Твърде много мангал се разкарва безнаказано в Троян...Ех, а бяха времена...

Анонимен каза...

Дали това не е истната????????????

Анонимен каза...

Това, което не успя Хитлер, ще го постигне Меркел
/използвайки човешките слабости/!?

Анонимен каза...

Ако Ангел Джамбазки стане премиер, циганин няма да видите.

Анонимен каза...

Не мога с две думи, но това ме подсеща за приказките, че сега времената били толкова трудни като в оня период в който Хитлер взел властта и логично било да има повторение на историята и появяване на някой подобен политик. Да ама не, поне европейците го доказаха на техните си гласувания. А ние тук сме вечните хъшовци, тропаме по масата, псуваме, но опре ли до реални действия за защита на общите ни интереси, сме по -тихи от муха, е как да не го мачкаш такова насекомо. Ейй какви мисли за сутрешното кафе, отварям вицовете, че да се разсмея

Анонимен каза...

http://der-fuehrer.org/bucher/bulgarisch/Adolf%20Hitler-Ideologicheska%20Biografia.htm

Анонимен каза...

АКО ХИТЛЕР БЕШЕ СПЕЧЕЛИЛ ВОЙНАТА, СЕГА НА ОСТРОВ МАДАГАСКАР ЩЕШЕ ДА ИМА ЕВРЕЙСКА ДЪРЖАВА И В ЦЕНТЪРА Й НЕГОВ ПАМЕТНИК!!!!

Анонимен каза...

Хитлер е най-големият неудачник в историята. Сталин е избили в пъти повече хора, но никой не го бръсне за жив. Циганите на сапун,турците под ножа.Комунистите в затвора (:

Анонимен каза...

16, като не се наясно колко и какви хора е избил Сталин защо се обаждаш
Когато са направили лагерите,, а тук белене, Ловеч и др., веднага са ликвидирали престъпността

Анонимен каза...

Комунистически урод е автора на пост номер 17 !
Жалко,че няма как да се озовеш в един такъв лагер (:

Анонимен каза...

Понякога историята и времето си правят интересни шегички.
Какви ли са мотивите и "вдъхновението" на "художника" при изработването на тази свастика и точно на това място.
Възможни варианти при ползването и изобразяването на символа на свастиката:
1. Свастиката върти по часовниковата страна - Когато се върти по часовниковата стрелка, тя изобразява енергията, силата и разумът на Вселената
2. Свастиката се върти обратно на часовниковата стрелка - Когато се върти обратно на часовниковата стрелка, свастиката изобразява милосърдието а така също е символ на космическата хармония и на баланса на противоположностите.
3. Свастиката - Като емблема на идеологията на нацизма и Хитлер.
*
Мястото - то е на площада, между общината и .... местото, където до преди по-малко от година стоеше един антифашистки паметник.
*
При варианти 1 и 2 - става дума за енергия, разум, милосърдие, хармония, баланс на противоположностите. Нещо подобно да сте забелязали в община Троян?
Вариант 3 - След безпардонното и криминално унищожение на антифашисткия паметник от БСП, Герб, СДС и ДСБ в Троян, какво чудно има, че на "пъпа" на Троян се появява тази свастика, но, натоварена с идиологемите на нацизма?
Ето за това говоря, че историята и времето си правят "шегички".
Бившият и настоящият кмет, заедно с целият общински съвет /без ПП АТАКА/ нека да видят плодовете на "своя труд".
Нека да видят последствията от поругаването паметта на видни троянци, които загинаха в Европа, в Испания, като част от общата европейска антифашистка съпротива и чийто имена стояха на този криминално унищожен паметник. Едно от тези имена е на д-р Георги Стоев - Шварц, чието име носи троянската болница до ден днешен.
Отделно от това - под криминално унищожения антифашистки паметник има масов гроб, който вече близо година стои необозначен в нарушение на Женевската конвенция и всякакви законови и морални норми. Но, какво значат закон и морал за кое да е нацистко или болшевишко тип управление.
Да, "шегичката" е факт. Остава да се прецени - до колко е шегичка или реалност за Троян във всичките възможни измерения и значения на тази свастика.
Жокери:
1. Смята се, че думата свастика (swastika) е амалгама на други две думи – „су” (su) и „асати” (asati). Су означава „добро”, а асати – „нека пребъде”. Според санскритската граматика когато двете думи се съберат, се получава „свасти” (swasti); „ка” е наставка. Съгласно този произход на думата, буквалният смисъл на свастиката е „нека доброто пребъде”.
2. Свастика е санскритска дума и означава „само-появяващ се знак”. С други думи, това е знак на само-реализацията, или знак на просветления човек, известен още като Буда. Затова в художествените творби Буда често бива рисуван с този знак на гръдния кош или на дланите.
3. Когато Хитлер приема свастиката за своя емблема, той има аспирациите да присвои нейната космическа мощ. От тогава насам съвременният свят асоциира свастиката с режима и идеологията на Хитлер. В Германия най-вече, на този символ се гледа като на нещо позорно. Затова е време свастиката да бъде реабилитирана до своето първоначално значение на „нека доброто пребъде”.
п.п. Този Буда не е онзи "Буда"
ИП

Анонимен каза...

Жалко че бутнаха комунистическият паметник..... комунистическата петолъчка и хитлеристкият пречупен кръст щяха да са си лика прилика...както в Полша през 1939 година... Комунизмът и фашизмът са двете страни на една и съща монета ...Пък този горе дето плаче за комунистическия паметник да вземе да гръмне.....

Анонимен каза...

Да опитам с две думи... даже с една дума:
"Изберете"
/Антифашисткият паметник или нацистката свастика/
*
п.п.1 Очевидно Троян избра второто
п.п.2 "Художникът" е само едно следствие и изразител на този "избор" на троянската управа, кметовете и общинските съветници /без ПП АТАКА/
ИП

Анонимен каза...

Нали се сещате, че е напълно излишно един толкова виден "клавиатурен" антикомунист да го карате да ви посочи линк или някакъв документ, в който да пише, че този паметник е комунистически? Нали се сещате, че само в един пилешки мозък, исторически паметник може да бъде натоварван с подобни клишета? А заради подобни клишета да бъде унищожаван?
Нали се сещате, че ако в Европа имаше подобни пилешки мозъци - Рим, Париж, Мадрид и т.н. - отдавна трябваше да са разрушени.
Слава Богу - в Европа те са само в Троян, иначе има талибани и в Афганистан.
Жокер:
Р Е Ш Е Н И Е № 274/02.04.2009
На основание чл.21, ал.1 т.23 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и в изпълнение на Решение на Общинския съвет № 197/27.11.2008 г., Общинският съвет Троян РЕШИ:
1. .......
2. На мястото на демонтирания остатък от паметника на антифашистите да се обяви конкурс за изграждане на символ на град Троян, свързан с някоя от следните идеи:
......
*
Както виждате, дори днешната официална власт в Троян говори за, цитирам: "паметника на АНТИФАШИСТИТЕ".
Както виждате, днешната официална власт НАПЪЛНО СЪЗНАТЕЛНО /разбира се и напълно криминално/ унищожи този /пак да ги цитирам/ "паметник на антифашистите"
ИП

Анонимен каза...

Още нещо интересно. Вижте какво са написали "мъдреците" около Акимов и Балев:
"На мястото на демонтирания остатък от паметника на антифашистите да се....."
Кое е "демонтирания остатък от паметника":
а/ скулптурната фигура, премахната в началото на 90-те или
б/ стоящите и съществуващите каменен постамент с паметните плочи и всичко друго около паметника като неразделна част от него и които НЕ са демонтирани?
Думичката "демонтиранИЯ" означава някакво действие, което е ПРИКЛЮЧИЛО. Логично е това да важи САМО за остатъка, който е демонтиран преди 20-на години. Всичко останало би предстояло /евентуално/ да бъде демонтирано в бъдеще време, защото всичкото това "останало" или също "остатъчно" си стоеше на мястото НЕ демонтирано.
*
Какво излиза от решението на ОбС - очевидно МЯСТОТО не касае НЕ демонтираната част в центъра на Троян, а МЯСТОТО под "демонтирания остатък" /скулптурната фигура/, която се намира някъде другаде.
Тези "умници" май не са в състояние да изпълнят дори своите Решения /ако и да са криминални/.
Или пък са достатъчно неграмотни да не могат да напишат и приемат едно смислено Решение в ОбС Троян /дори киминално/
ИП

Анонимен каза...

http://www.youtube.com/watch?v=kkpm4fPBMso&feature=related

Unknown каза...

Всеки плюе, всеки хапе, всичките го правите "Анонимно", това е истинската трагедия !!

Анонимен каза...

ИП каза:
Аз съм луд и се извинявам за горните постове.!!!


Анонимен каза...

съгласно публикация в Руски книги на 05 03 1953 г е имало 20 милиона в лагерите 30 мил. селяни без право да напускат селата тоес крепосни.

мирослав каза...

Не коментирайте първосигнално този символ,защото символиката в него е твърде различна от това което ни се е представяло години наред!

Анонимен каза...

Пияни ,дрогирани копелдаци само атака за вас

Анонимен каза...

27, ти мозък имаш ли бе, знаеш ли какво е милион?

Анонимен каза...

18, ти да не си костовист

Анонимен каза...

престъпниците ги е страх от лагери

Анонимен каза...

19-ти,незнам оня дали е "Буда",ама ти със сигурност си будала,и всички освен теб го виждат ...

Анонимен каза...

Абе тоя Пеевски откъде изпълзя пак?Какъв Акимов,какъв Балев....,та 2 години управляват изцяло БСП...

Анонимен каза...

" Колко величия е имало в родовата памет на нашия народ,а в каква долна паплач се е изродил в наши дни-не смеещ да надигне глава дори срещу мизерията и геноцида до която е докаран от кликата на БСП (БКП), ГЕРБ и другите & Co вече 20 години! След първата национална катастрофа през 1919 година,след 3 опустошителни войни когато изминават 20 години-през 1939 година България е била икономическият титан на Балканите! Как става така,че сега наследниците на този народ се деформират в жалка паплач и презряна сган....

Анонимен каза...

"Ако първия коментар с невероятното си словосъчетание,наистина е дело на учителка - бог да прости българското образование ..."
Защо??? Защото все образованието е виновно за възпитанието на децата,а родителите за нищо не са виновни????Затова ли?????

Анонимен каза...

Дали тази учителка би реагирала по същия начин, ако децата рисуваха петолъчки по тетрадките си ????

Анонимен каза...

Е тогава за какъв сте ни, щом не можете за 12 години да покажете светлина на децата?Само ревете,че ви малки заплатите .А хората,които издържат и вас и всичката държавна леш, да не би да получават дори толкова,а се скапват !

Анонимен каза...

http://grigorsimov.blog.bg/politika/2012/05/15/federalniiat-rezerv-chastna-evreiska-mashina-za-pechatane-na.954184

Анонимен каза...

36-ти,защото дори и учител по трудово да е,не би следвало да показва неграмотност!

Анонимен каза...

Много е лошо когато Господ те накаже с полуграмотни и нискочели опоненти.
Ето какво пише анонимен 34-ти - ...та 2 години управляват изцяло БСП..."
Разбирате, че ще е трудно да му обяснявам кой "управлява" в една "община" и кой "администрира" в една община и ИЗПЪЛНЯВА решенията на "управляващия".
С риск да запълня и последната гънка в мозъчето му - ще го информирам, че основният управляващ орган в една община е общинският съвет, а Кмета на общината ръководи администрацията, с която изпълняват Решенията на ОбС.
Та, 34-ти очевидно знае кой е кмета и чия политическа организация го е номинирала за кмет, а гражданите - избрали за такъв.
34-ти обаче е знае /Боже, запълних му последната гънка/, е, няма как да знае и в бъдеще време, че Председател на ОбС Троян е др.М.Акимов от Герб, а зам.председател на ОбС е др.А.Балев от някаква дружинка, която е придатък на Герб. БСП и Герб имат почти еднакво присъствие в ОбС, но ако към Герб добавим другарите М.Станчев и Тр.Тр. дружинката Анчо Балева - на практика Герб имат мнозинство в ОбС. Мнозинство, което избра другарите Акимов и Балев да ръко-водят ОбС и мнозинство, което определя и доминира Решенията на ОбС, с които се управлява Троян.
*
Да, ама "то" си трака по клавиатурата идиотските въпросчета, в случая - "Какъв Акимов,какъв Балев"?
Ами ей такива!
*
34-ти, един съвет, ако позволите - по-добре ще е повечко да четете и по-малко да пишете. Или поне се ограничавайте до това, което наистина можете и ви се отдава и което не пропускате никога като един доказан форумен копой, а именно - "Абе тоя Пеевски откъде изпълзя пак". След което се отпуснете и не рискувайте здравето си, напрягайки безценното си мозъче.
ИП

Анонимен каза...

Мили Троянци, днес пак гледам трапчанската гадина да се мотае из Общината ! Докога ще го търпим този мръсник ! Да му покажем пътя за Трапето или Централния!

Анонимен каза...

Мили хора водят ви по пътя на глупост.Оставете Минко гледаите по далече от носът си.

Анонимен каза...

Що бе,маймуняка си врътка кръгчета със служебен автомобил и бензин, и му дреме на виаграта...

Анонимен каза...

С една дума - протест.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |