Местните приходи през 2012 г.

* До 31 декември отдел „Местни приходи” събра 4,219 млн. лв. от данъци и такси, с 305 хил. лв. повече от предната година * Община Троян единствена намали местни данъци в началото на 2012-та

Община Троян

ТРИ СА ОСНОВНИТЕ фактори, оказали влияние върху работата на отдел „Местни приходи” в общинската администрация в Троян през изминалата 2012  г.  Установяването, обезпечаването и събирането на местните данъци и такси продължи в условията на икономическа и финансова криза и свиване на бизнеса. Въведен бе нов програмен продукт продукт за администриране на местните данъци и такси, който спомогна за оптимизиране събирането на приходите. Зачестиха случаите на фирми, обявили процедура по несъстоятелност, което намали  възможността натрупаните задължения да бъдат погасени.

КЪМ  31 ДЕКЕМВРИ  от отдел „Местни приходи” бяха събрани  4,219 млн. лв. приходи от данъци и такси, което е с 305 хил. лв. повече от събраното през 2011 г. Бяха установени лица, декларирали повече от едно „основно жилище”, а данъкът им се преизчисли съобразно действащите нормативни документи. Събрани бяха 61 хил. лв. данък върху недвижимите имоти  повече спрямо предходната година. Изпълнени бяха приходите от данък върху превозните средства, като бяха събрани 791 хил. лв., от които 265 хил. лв. от просрочени данъци за минали години.

ТРОЯН Е ЕДИНСТВЕНАТА община, която в началото на  2012 г. намали местни данъци: данъка върху МПС, патентния данък за малкия бизнес (с 5%), месечните наемни цени на всички имоти общинска собственост (с 7%).  Наемите и арендните вноски не бяха актуализирани с ръста на минималната работна заплата, както ставаше в предишни години, освободени от такса смет бяха гражданските организации, които работят на територията на общината и ползват безвъзмездно общински имоти (въпреки че като цяло таксата смет в общината бе повишена – бел. Т21). 

ПРЕЗ 2012 Г. бяха издадени 1539 акта за установяване на задължения по декларации,  като се  съблюдаваше правилото за 5-годишна давност по ДОПК, в това число за данък недвижими имоти и  такса битови отпадъци - 327 бр.,  за данък върху превозните средства – 1011 бр., патентен данък - 129 бр., и туристически данък - 72 бр. Преписките на неплатилите в срока за доброволно плащане се предават на публичен изпълнител за предприемане на действия по принудително събиране.

ПРЕЗ ИЗТЕКЛАТА ГОДИНА са обслужени общо 15 200 клиенти, като са приети и обработени 8953  преписки (декларации, искания и заявления. За удобство на гражданите на общината отдел „Местни приходи” работи с непрекъснато работно време от 8:00 ч. до 17:30 ч., без обедна почивка.  Сформиран бе информационен център за оказване на съдействие при попълване на декларации и искания за данъчни оценки, както и за тяхното приемане и обработка. Отделът няма регламентирано работно време  с граждани и фирми и достъпът до служителите на отдела е неограничен.

Маргарита Генкова, PR на Община Троян

Още по темата:

27 коментара:

Анонимен каза...

Как може да се хвалите, че общината единствена е намалила данъците...? В други общини данък за МПС е примерно 75 лв. а в Троян беше 100 лв. (лично съм проверил в няколко града). С цялото ми уважение, но нашия град беше с едни от най-високите данъци в България. И сега като кажат, че единствено в Троян са намалили данъците... не просто горе долу ги изравняват с другите.

Анонимен каза...

Уважаема г-жо Генкова, няколко пъти от трибуната на ОбС Троян предупредих, че докато има ПП АТАКА и докато аз съм общински съветник няма да позволя гражданите да бъдат манипулирани с невярна информация относно бюджетите на общ.Троян.
*
Ето ви изпълнението на местните приходи по години откакто съм общински съветник и разполагам с официалните отчети на бюджетите:
отчет 2007 - 5 738 958 лева
отчет 2008 - 5 673 703 лева
отчет 2009 - 5 031 907 лева
отчет 2010 - 4 837 835 лева
отчет 2011 - 5 490 012 лева
план 2012 - 4 407 918 лева
*
Въпроси:
1. Как събраните 4 219 000 лева /по ваши данни, защото нямам ОТЧЕТА за 2012/ са по-големи с 305 000 лева спрямо 2011 и събраните тогава 5 490 012 лева?
2. Дори ПЛАНА за местните приходи за 2012 НЕ Е ИЗПЪЛНЕН и защо????? !!!!!
*
Още нещо, много важно - в рамката на проектобюджета за 2013-та година /която общината ми е дала в матрериалите за следващата сесия на ОбС/ виждампреходен остатък от 2012 г в размер общо на 3 636 202 лева???? Т.е. имаме НЕИЗПЪЛНЕНИЕ на бюджета за 2012 г. с повече от 3,5 млн лева
Ето ви НЕИЗПЪЛНЕНИЕ на бюджетите, откакто съм общински съветник и имам възможност да ги констатирам и да информирам гражданите:
неизпълнение 2007 - 1 930 000 лева
неизпълнение 2008 - 2 180 000 лева
неизпълнение 2009 - 3 060 000 лева
неизпълнение 2010 - 3 550 000 лева
неизпълнение 2011 - 4 103 310 лева
неизпълнение 2012 - 3 636 202 лева
*
ТОП ВЪПРОС: До кога община Троян ще манипулира населението и кога най-после ще "изплюе" камъчето за реалното финансово състояние на общината. Тук влиза въпросът и за онези 1,7 млн лева, които бяха "отклонени" от предишните бюджети и чиято съдба "никой" не знае каква е!!!!???
Друг върос, чийто отговор възнамерявам да потърся - ИМА ЛИ ГИ ИЗОБЩО ТЕЗИ ПАРИ, които г-н Енкин, г-н Акимов и за съжаление г-жа Михайлова прехвърлят всеки път от година към следващата година? Тук въпросът вече не е до компетентност да можеш да изпълниш бюджета. Тук нещата вече много здраво намирисват или на гигантска липса /която се прикрива умело, чрез тези излишъци/ или на някакви банкови "игри" за лихви например. За друго не се сещам.
*
Г-жо Генкова, не разчитайте на това, че ПП АТАКА и Илиян Пеевски са ЗАБРАНЕНИ в троянските медии и че на троянските меди изобщо не им пука какво РЕАЛНО става в общината и че ви служат да давате САМО вашата гледна точка и САМО вашата информация.
Подгответе се добре за идващата сесия, защото АТАКА пристига с доста неудобни въпроси, на които поне в залата на ОбС ще се наложи да отговаряте.
Да, и вие и аз знаем, че всичко в крайна сметка ще си остане там, в залата, и че троянските медии ОТНОВО ВСИЧКО ЩЕ ПОКРИЯТ. За да може след това да се плаче и да се скубят коси със сакралното - "ами то няма за кои, те всичките едни и същи".
Да бе, ама не сме едни и същи!
ИП

troyan21 каза...

До №2 (ИП): Г-н Пеевски, но нали и горното Ви мнение, и доста други са изразени именно в троянска медия?! Усеща се някакво противоречие в твърдението Ви, че "ПП АТАКА и Илиян Пеевски са ЗАБРАНЕНИ в троянските медии", поне в Т21 никой никога не е бил забраняван, факт! Тъй че - имате думата; а ако желаете да изразите становището си в отделен материал, също няма проблем, това е принципно положение в Т21.

С уважение: Генадий М.

Анонимен каза...

Браво ,г-н Пеевски!
На следващите избори ще си дойда специално за да гласувам.

Анонимен каза...

Уважаеми г-н Пеевски, в статията на г-жа Генкова доколкото разбирам се говори за местни данъци и такси (ДНИ, ТБО, Данък придобиване, Патентен данък, Данък наследство, Данък ПС, Туристически данък).В тези 4,219 млн.лева не са включени другите приходи. Тук се говори само за данъците и таксите, които събира отдел "Местни приходи".

Анонимен каза...

Не заблуждавайте хората.

Анонимен каза...

Г-н Маринов, сайта ви е популярен, но едва ли повече от 5-10 % от живущите в Троян го ползват като източник на информация. Не ме разбирайте погрешно, това е един нормален и добър процент.
Смятате ли за нормално, вече 7-ма година откакто съм общински съветник - да няма нито едно интервю, нито един материал, нито едно допитване за информация от коя да е троянска медия към мен или Атака? Нито едно потвърждение на казаното от нас преди години и което днес е факт и реалност. Претенциите не са ми голословни - с Петя Ковачева държахме близо 50% от работата на предишния ОбС. Сега е по-малко, но пак повече от всички останали.
Знам, че Акимов и Балев ви заплашваха. Дори колежката ви Събчева бе извикана в общината и заплашена с дисциплинарно уволнение и закриване на Троянски глас, ако там бъдат поместени две думи от Пеевски или Атака.
Знам, че Акимов заплашваше /и продължава/ ловешките медии, които за разлика от троянските доста често ме цитират или поместват материали.
*
Не го приемайте в личен план. Троянските медии в този си вид сте част от СИСТЕМАТА и СТАТУКВОТО. Когато Троян се ДЕкомунизира - тогава ще имаме и нормални медии.
Аз все пак съм длъжен да констатирам фактите и нещата, защото за разлика от ВСИЧКИ останали днешни общински съветници и за разлика от ВСИЧКИ троянски партии и политиците им - аз съм последният останал от онзи, които през 1990-та искахме и се борихме за ПРОМЯНА на СИСТЕМАТА и СТАТУКВОТО на бившия тоталитарен режим, който по един перфиден начин се възпроизвежда и до ден днешен със същата "политика" и със същите "политици" от миналото. Както и самата АТАКА, която единствена днес продължава да говори и да отстоява плурализма, инакомислието, свободата на словото и всички останали белези и ценности на Демокрацията. ФАКТ!
Друго нещо - от трибуната на ОбС затрупвам присъстващите вкл. и вас от медиите с информация, с много политически декларации, изявения и становища. В последствие тези неща не попадат в медиите и не стават достояние на гражданите. Е как да дойда при вас и да ви ги давам ОЩЕ ЕДИН ПЪТ? Нали затова ги казвам тези неща от трибуната на ОбС, обръщайки се винаги към жителите на община Троян, а медиите би следвало да пре-предадат тези думи и да информират хората?
Участието ми и писането в кой да е сайт е нещо съвсем друго.
Поздрави: ИП

troyan21 каза...

До №7: Г-н Пеевски, Вие сте най-често отразяваният политик на страниците на Т21 (печатното издание), разбира се - не винаги в обема и тона, който би Ви се искал; дори, сигурно си спомняте, преди време ни бяхте връчили от името на ПП "Атака" - Троян и официална писмена благодарност за това отразяване. А за системата и статуквото, за които говорите - нищо лично, но целият настоящ 29-членен Общински съвет на Троян, част от който вече 6-та година сте и Вие, е основен елемент и крепител на статуквото, заедно с троянските партии, партийки и местните политици в своето целокупие. Не мислите ли?

С уважение: Генадий М.

Анонимен каза...

Уважаеми 5-ти, много добре знам какво е написала ПР-а на общината и много добре знам, какво аз ви пиша.
Местните приходи се делят на две - местни данъчни и местни неданъчни приходи. Това е ВСИЧКО и в себе си съдържа ВСИЧКО под общото наименование - МЕСТНИ ПРИХОДИ.
Бюджетът на общината се състои от местни приходи и държавна субсидия.
Държавната субсидия е от няколко части
- обща субсидия
- държавна изравнителна субсидия /някъде на полугодието/
- държавна целева субсидия за капиталови разходи
- държавен трансфер за зимно почистване
Към местните приходи и общата държавна субсидия се добавят сумата от неизпълнението на предходния бюджет /преходен остатък/, както и трансфери, лихви, заеми пр. със знак минус /които ще изплащаме в предстоящата финансова година/ - и това е ВСИЧКО. Това представлява РАМКАТА на БЮДЖЕТА за следващата година в приходната му част и които общи приходи са равни на РАЗХОДИТЕ, които ще бъдат планирани за новата финансова година, когато ще приемем БЮДЖЕТА на общината като цяло.
*
Още един смущаващ факт. На предстоящата сесия ОбС ще приема рамката на бюджета за 2013, а в същото време /ЗА ПЪРВИ ПЪТ/, това ще се случи ПРЕДИ да сме видели отчета на бюджета за 2012 г????
Умопомрачително!!!!
НЯМА отчет на бюджета за 2012-та година, но ИМА отчет на кмета за изпълнение на програмата му, както такава и на председателя на ОбС Троян.
*
Само едно не ми е ясно - тези кое не разбраха от това което им казах, че докато има АТАКА и докато съм общ. съветник, няма да позволя да бъдат третирани жителите на общината като канарчета и да им разтягат локуми и всякакви манипулации.
Бюджета е ОГЛЕДАЛОТО на всяко едно управление! Бюджета е ЗАКОН номер едно на всяка община и политическата голгота на всяка една местна власт.
Всичко останало са ..... "шменти капели" /ББ/ :)
ИП

Маргарита Генкова каза...

Господин Пеевски, без да навлизам в конкретиката на данните, бих искала да направя следното уточнение: в материала визирам приходите за 2012 г., които са събрани само от отдел "Местни приходи".

Анонимен каза...

,,,НЕ, НЕ мисля. Вече 7-ма година ЕДИНСТВЕНО аз и АТАКА се борим срещу това статукво. Предлагахме и продължаваме да предлагаме алтернатива. ФАКТ!!!
Моля, не се опитвайте да ме отъждествявате с останалите общ. съветници, както и АТАКА с останалите партии - НЯМАМЕ НИЩО ОБЩО, никога не сме имали и дай Боже никога да нямаме!!!
Всъщност, точно за това говоря и точно за това критикувам медиите - насаждането /по различни способи, волю или неволю/ на тезата, че всички били еднакви, че всички били еднакво отговорни или безотговорни.
Това просто не е вярно и всеки може сам да се убеди като изгледа коя да е сесия на ОбС през коя да е година, по кой да е въпрос.
Та, номерът с "целокупието" е ясен и е ясно защо се пробутва на хората. Е, затова едни и същи вече 45+23 години са все те... щото нали все нямало за кои други, нали всички били все еднакви и... "целокупни"...
Да, ама НЕ! /как виждате мен и АТАКА да се търкаляме с изплезен език в краката на бившата най-висша троянска комунистическа номенклатура М.Акимов подобно на ДСБ и г-н М.Станчев? А то да беше само той или те?/
п.п. "еднаквост и целоупност" потърсете при г-дата Фичев и М.Табаков, които гледам /чета/ нямат възражения кой и как управлява Троян последните 17 години и докъде докараха нещата с общината и Демокацията в нея. Потърсете и при СДС, ДСБ и останалите много "демократични" партии, които са се метнали и впили в снагите на БСП и ГЕРБ като сукалчета. /БСП и Герб - двете страни на една и съща монета/
ИП

Анонимен каза...

Г-жо Генкова, "местни приходи" са общо понятие и те са данъчни и неданъчни съобразно бюджета и с което можем да правим сравнения.
В бюджета на община Троян в раздел "Приходи от местен характер" няма такова перо приходи от отдел "местни приходи".
Пак повтарям - НЯМАМ /защо ли/ за януарската сесия ОТЧЕТА на бюджета за 2012 г на Общ.Троян.
Когато го получа - ще направя и подробен анализ.
Днес мога само да констатирам вашето число, което сте дали, но от гледна точка правилата на наименованията в бюджета, както да задам въпросът - как при такива големи успехи има такова умопомрачително НЕИЗПЪЛНЕНЕ на бюджета в разходната му част в размер на повече от 3,6 млн. лв.?
ИП

Анонимен каза...

За да е по-ясно на читателите на сайта на Т21, ще ви дам информация какво пък съдържат отделните части на Местните приходи или какво точно съдържат двете части - данъчни и неданъчни приходи.
1.Данъчни приходи. Това са постъпления от
- патентен данък
- имуществен данък, който включва - данък сгради, МПС, имоти, от придобиване на имущество, туристически данък
Общо за 2011 година данъчните приходи са отчетени в размер на 2 052 802 лева
2. Неданъчни приходи. Това са постъпления от:
- приходи и доходи от собственост - /вкл. продажба на стоки и услуги, наеми от земя и имущество, дивиденти, приходи от лихви/
- приходи от общински такси - /вкл.за детски градини, детски ясли, социален патронаж, от пазари тържища и панаири, от битови отпадъци, от общежития, от технически услуги, от административни услуги, от гробни места, от туристически такси, от такси за кучета и т.н./
- приходи от глоби санкции и лихви
- приходи от курсови разлики и застраховки
- приходи от продажба на активи - /вкл.сгради, земя, транспортни средства, материални активи и пр./
- приходи от концесии
- приходи от дарения от страната и чужбина
Общо за 2011 г, неданъчните приходи са отчетени в размер на 3 437 210 лева. Забележете - една трета от тази сума се пада на такса смет, която за 2011 година е събрана в размер на 1 137 530 лева.
*
Като съберете двете суми от данъчни и неданъчни приходи - това са ви отчетените МЕСТНИ ПРИХОДИ за 2011 година в размер на 5 490 012 лева.
Колко и какви са местните приходи за 2012 - предстои да разберем... някога.
*
Правя си трудът да ви информирам, защото за 23 години НИКОЙ не се сети да информира гражданите и да знаят какво представлява един бюджет. За какво и как се харчат парите на гражданите. За 23 години НИКОЙ не се сети да информира гражданите какво работи един Общински съвет, какво работи един кмет, кой каква власт упражнява и най-вече - Какво трябва да бъде и в какво се състои т.нар. разделение на властите. Разбира се най-важното поне за мен/ - Каква е ролята на гражданите, какви права имат, как могат да влияят на решенията в общината, как в крайна сметка МОГАТ ДА СЕ САМОУПРАВЛЯВАТ.
Пълна тъмнина и непрогледен мрак! 23 години вече хората не си знаят правата, тоталитаризма продължава под малко по-различна форма, а след 23 години е останала само една АТАКА да говори за Демокрация и действено гражданско общество. ФАКТ!
А това е така, защото СИСТЕМАТА е такава.
А защото Системата е такава - единствено Атака се бори срещу нея и ЗА промяната и.
Същата СИСТЕМА действа и на държавно ниво. Заради тази управленска дивотия /действащата Система/, нито една Реформа не е направена за 23 години. Няма и да се направи, докато действа тази система, защото Реформи сами по себе си се правят именно за да се промени Системата. Да, но на някои не им е изгодна подобна промяна и смяна на Системата и вече дори никой не говори за Реформи. Всички /управленци/ са щастливи и ще си изпочупят краката да ни информират за поредните си "големи" успехи. Само дето и Троян и България безславно си заминават, а българите им теглят по една майна и гледат как да се спасяват по единично.
Колко ли още ни остава?
ИП

Анонимен каза...

За съжаление историята показва друго - реформи, и то "демократични" се правят за да се преместят парите от един джоб в друг, и другия джоб е в други гащи. Местенето им в от един джоб в друг на едни и същи гащи е инвентаризация, а някои го смятат за самозодоволяване или даже извращение - ако джобът е скъсан и в него бръкне някой външен с цел кражба на семейните бижута.
Смяната на системата става с революция.
Дедо ви Спас.

Анонимен каза...

Много умело заблуждавате хората с числата г-н Пеевски, много умело. Пак казвам в статията на г-жа Генкова се говори само за приходи от (ДНИ, ТБО, Данък придобиване, Патентен данък, Данък наследство, Данък ПС, Туристически данък)и спрямо тези приходи събрани през 2011 г. настоящата е по-добре.Иначе сте написали точно какво представлява рамката на бюджета, но не пишете точно по темата.

Анонимен каза...

Абе май не е точно така, дедо Спасе :)
Иначе добре и точно си описал нещата, само че това не е Демокрация, а Демоограбвация.
Чехи, поляци, словенци и т.н. смениха системата без революции и доста бързо вървят напред и догонват стандарта на живот в другите европейски държави. Ние след 23 години още си говорим за реформи, за промяна, за правова държава и пр.
Все едно живеем в някакво свърталище на икономически вампири или в някаква лудница-държава и лудница-община. По-интересното е, че тези, които не желаят лудницата, точно те биват обявявани за луди и им се натяква що не си пиели хапчетата. В останалото време пациентите на лудницата-държава и лудницата-община водят задълбочени спорове кой точно икономически вампир да управлява лудницата. Класика :)
ИП

Анонимен каза...

15-ти, опитвам се да държа добър тон и да водим дискусия, но, щом твърдите, че "умело заблуждавам хората" - малко ще втвърдя тонът.
1. Имах малко по-високо мнение за днешната администрация и не допусках, че отново ще ми пробутват тъпите номера от преди 23 години. По-точно - да се вадят определени числа от общото, които са им удобни разбира се и да се правят някакви сравнения с други или подобни неща, които не са обект за сравнения и за тях не се води статистика /освен за някаква вътрешна консумация/
2. Като сте събрали толкова много пари /ако е така, защото това САМО вие го твърдите/, защо не е актуализирана рамката на бюджета за 2012-та година с което да вдигнем приходната част, респективно и разходната част, с което да се направят някакви допълнителни инвестиции в общината?
3. Защо говорите само за "успехи" в приходната част /и то само за отделни части от "Местните приходи", за които ви е удобно/, а не говорите за огромния "излишък" /неизпълнение/ на бюджета за 2012. Гражданите за това ли плащат данъци и такси, за да ги държите в някакви сметки или Бог знае къде и за какво? Нали все няма пари? Какви са тогава тези повече от 3,6 млн "излишък". Ами това са 20% неизпълнен бюджет!
*
Единствената ви утеха е, че не сте с нищо по-различни от предходната администрация, кмет и общински съвет в това отношение.
*
Благодаря за напътствията да "пиша по темата". Простете, но не сте ми дали ценни указания, какво точно да "пиша по темата" за да ви е угодно на вас и да се влея в общия хор, изпълняващ местната "Ода на радостта".
Явно съм се заблудил, че пиша по темата. Явно съм се заблудил, че днес е 2013-та година от третото хилядолетие, а не някоя година от периода от 44-та до 89-та.
Всичко добро ви желая и съм в очакване община Троян да обяви новият часовник на фасадата на общината за по-бърз от старият часовник от 2011-та.
ИП

Анонимен каза...

Генадий, защо не баннеш Пеевски? Като видя, че има негово изказване, не чета нататък. Трудно се понася неудовлетвореното му желание за словесни изяви! Явно не съм само аз, гледам, преобладават негови си коментари.....

Анонимен каза...

18-ти, пиши бе, душа. Пиши ..ако можеш. Ама май не можеш две думи да обелиш. Типична мутро-милиционерщина - дайте да му запушем устата, което в осъвременения вариант е "и аз съм прост и вие сте прости".
18-ти, вие сте един типичен представител на системата, за която се говори по-горе.
Нещо повече, максимата "не знам как е, ама не е така" вече сте я видоизменили на "не знам как е, ама му запушете устата да не казва как е".
п.п. 18-ти, "словесните ми изяви" са част от ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ми като общински съветник. Нали не ме карате да нарушавам КЛЕТВАТА, която съм давал като такъв? Да ви цитирам ли по кой член от ЗМСМА имам това задължение или сам ще се потрудите да го откриете и прочетете?
п.п.2 някой ще попита ли защо и как другите общ.съветници, от листите на другите партии, си изпълняват задълженията и спазват клетвата си като такива? Нали уж бяхме еднакви и "едни и същи"?
ИП

Анонимен каза...

Слушай, Пеевски, прави се на велик в общинския съвет, щото ние сме прости хора. Там ще ти отговарят и опонират както трябва. Не разбирам от финанси и не си ми интересен - май доказваш нещо сам на себе си. Но обещавам, че ще дойда на заседанието и тогава с интерес ще слушам, защото сигурно ще има други мнения, различни от твоето. Пък кой знае, може и да си прав...

Анонимен каза...

Заповядай на сесията, душа, няма лошо, още повече - това е ваше право и задължение като гражданин, който съобразно ЗМСМА би следвало да се САМОУПРАВЛЯВА.
А това, че не сте разбирал "от финанси", не е извинение, защото със сигурност много добре знаете как разходвате семейния бюджет, а в същото време твърдите, че не разбирате или не ви интересува обществения бюджет, където също има ваши пари. Длъжен сте да разбирате и да знаете как се харчат вашите пари и на хората от семейството ви в този обществен бюджет.
Ако и това не ви интересува - какво изобщо правите тук и с какво право дирите сметка на другите, които се интересуват?
Иначе сте прав и ви подкрепям за едно нещо - дано на сесията има и други мнения, различни от моето и дано успеят добре да го защитят.
ИП

Анонимен каза...

Да де 20 и предишния, ама къде бяхте когато се гласува кредита от 4 милиона?
В залата бяхме едвам неколцина граждани, заради които Миню Трапчанский беше извикал подкрепления от служители на общината и полиция.
А това,което казваш,че в общинския съвет някой ще му отговаря и опонира както трябва,показва колко далеч си от истината.
И понеже нападаш,я ми кажи от какво изобщо разбираш?Иначе си просто един от всичките дето кляфат за спорта...

Анонимен каза...

Илиан Пеевски тогава /преди години/ подкрепи Минко Акимов за ползването на кредита.Така че много-много да не се пише праведен.

Анонимен каза...

Ако написаното за изхърлянето на минко акимов от ГЕРБ я вярно, то тогава днес е хубав ден за българската(троянската) демокрация!
Дано сега и прокуратурата спре да си затваря очите!

Анонимен каза...

23-ти, стига сте лъгали и заблуждавали хората. За кой или за какъв кредит пишете? КОНКРЕТНО напишете за какво става дума?
Отново тъпите номера на ДСБ, СДС, ССД и подобните им, които до ден днешен са се залепили за Герб и БСП и ги подкрепяха и подкрепят до днес.
Да, имаше два кредита по 1,5 млн лева, с които трябваше да се обезпечи строителството на пречиствателната станция в началната фаза и този кредит беше взет по ВИНА на фонд ФЛАГ, който с близо година забави плащанията по ЗАДЪЛЖЕНИЯТА си като държавен финансов орган, който обезпечава финансово строителството на европроектите. В същото време пречиств.станция се строеше, а Хидрострой беше пред фалит, защото беше реализирал строителство, а общината не плащаше. Тези два кредита бяха погасени след няколко месеца, когато държавата преведе парите и това беше ОТЧЕТЕНО!
За съжаление, представителите на СДС, ДСБ и компания, до ден днешен не знаят и не разбраха как се реализира един европроект. Още по-малко са наясно с финансовите потоци и финансовата обезпеченост. ПЪЛЕН ВЪЗДУХ под налягане. Специалисти са да лижат подметките на Акимов в общината, а извън общината да се правят на демократи и да плюят по Атака и по мен.
Тези четири милиона, които сега ни висят, това са пари, които държавата отказва да ни възстанови, защото сме наказани /глобени/ за некачествено изпълнение на европроектите.
Ако става дума за онези /първо 540 х.лв, а после 1,150 млн.лв/ които бяха взети от общинския бюджет за финансиране на извънбюджетни дейности /в случая по европроектите/, а след това тези средства не бяха ВЪЗСТАНОВЕНИ в бюджета - това е съвсем друга боза и това са точно онези 1,7 млн лв., които години наред питам къде са и кога ще бъдат възстановени в бюджета на общината. Тук имаме не само огромно нарушаване на финансовата дисциплина, тук имаме нещо друго, с което би следвало да се занимава окръжна прокуратура. Да, тя бе сезирана за случая и не си мръдна пръста! Сезирах и Комисията по корупция в НС - пак не си мръднаха пръста! Никой не казва, че примерно греша, но никой не казва и къде са парите!!! До ден днешен!
Иначе, схемата за източване на общински бюджет, чрез финансиране на извънбюджетни дейности по европроекти не е кой знае колко сложна за разгадаване. Има и други схеми - примерно с "правенето" на европроекти ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ и които европроекти никога няма да видят реализация. Само че едни комисионни по "правенето на проекти" си вървят с пълна сила, платени са от гражданите, а на самите граждани им промиват мозъците, какви големи успехи и за колко много милиони има проекти. Голяма радост.
п.п.1 ако някой се интересува, в архива на сайта "троянски новини" има видеозапис от сесиите на предишния мандат и сам може да се убеди какво и как е ставало, кой и как е реагирал и в крайна сметка да констатира - лъжите на анонимен 23.
п.п. 2 ако Мичо Генковски и приятелчетата му от СДС и ДСБ са знаели за някоя измама или злоупотреба на кмета Акимов и не са я направили достояние на обществото и на съответните държавни органи - то те с нищо не са по-различни от Акимов и на практика са негови съучастници. /заб.- те много добре знаят за какво говоря/пиша/
ИП

Анонимен каза...

Я, наистина влезе ли ИП тук, остава си само той..... Задава си въпроси, отговаря си, пише си коментари, репликира си се сам:))))) Генадий, кажи му истината, защо рядко пишеш за него - защото не е интересен - ФАКТ!

Анонимен каза...

Общинските орки да влязат в час най-после и да приравнят данъците с тези на другите градове в страната! Стига само са смукали като пиявици...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |