БСП с декларация по „случая Акимов”

* „Призоваваме легитимните държавни институции незабавно да се самосезират и да се произнесат по случая”

БСП – ТРОЯН излезе с декларация във връзка със скандала около председателя на Общинския съвет в Троян Минко Акимов и поисканата му оставка от общинското ръководство на неговата партия (ГЕРБ). Припомняме – г-н Акимов бе обвинен в злоупотреба с власт и неправомерно лобиране в полза на охранителната фирма „Дариос” ООД, в която съпругата му е служител и има дялово участие.  

ЧЕРВЕНИТЕ изразяват притеснение, че скандалът „слага тъмно петно върху Общински съвет – Троян” и призовават „легитимните държавни институции да се самосезират и произнесат по случая”. По-долу вижте пълния текст на политическата декларация.

Т21

*****
ДЕКЛАРАЦИЯ
от Изпълнителното бюро на ОбС на БСП - Троян

ОбС на БСП - Троян изразява огромното си  безпокойство относно изнесената информация за конфликт на интереси и злоупотреба с власт на председателя на Общински съвет - Троян Минко Акимов.
              
В момент,  в който усилията на ръководството на общината и хората, ангажирали се с решаване на проблемите, са насочени към устойчивото и перспективно развитие на града и селата, този скандал слага тъмно петно върху Общински съвет - Троян.
               
Вътрешните конфликти на партия ГЕРБ са неин проблем, но когато тези конфликти се отразяват върху работата на институциите от местната власт, не можем да бъдем безразлични.
               
Призоваваме легитимните държавни институции незабавно да се самосезират и да се произнесат по случая, като представят истината пред гражданите на Троян.
8 декември 2012 г., Троян

Изпълнително бюро на БСП – Троян

Още по темата:

66 коментара:

Минчо каза...

Ама и аз мога да кажа някои неща ...

Анонимен каза...

Ей, нагли комунисти, Акимовите действия ги притеснявали! А Енкин, който е с глави над Акимов, за него нито дума, а?

Анонимен каза...

Разшаваха се мръсниците!

Анонимен каза...

Сега е време и Акимов да каже каквото знае...

Анонимен каза...

Ще става все по интересно в Троянът. И едните и другите са едни и същи.Ами ние да му мислим, да стягаме куфарите и айде.

Анонимен каза...

Айде къде?

Анонимен каза...

Как къде,терминал две:):)

Анонимен каза...

Тази информация от Атака ли е изнесена?
Ако я няма Атака кой ще изнася информация какво става в този град?

Анонимен каза...

Едни хора преди едно известно време,изнасяха подплатена с документи информация, относно кражбите на маймуняка чусаоп. Къде бяха другарите от бсп-то троенско тогава .Ясно, е че тоя е пътник, да видим кой ще му е заместникът, за да продължи порното в Троян (:

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

В СРАВНЕНИЕ СЪС СТАНИШЕВ АКИМОВ Е ХЕРУВИМЧЕ:

http://frognews.bg/news_48285/Kak_se_stava_shef_na_PES



http://www.svobodata.com/page.php?pid=10219&rid=154


Анонимен каза...

По законите на тъпотата

Славея Балдева

Изглежда компасът ни е повреден. Обсъждаме излишни неща и спорим за излишни неща. В хипернастойчивостта на внеслите подписката за референдум имаше нещо гнило - вампирясващо дори. За да се удовлетвори желанието на „народа”, се пренебрегна РМС № 250 от 29 март 2012 г., с което държавата се отказа от АЕЦ „Белене”. Пак поради такова настойчиво желание от същите среди беше наложен мораториум върху добива и проучването за шистов газ. Този мораториум пък с лека ръка пренебрегна възможността за добив на собствен и най-важното - по-евтин газ.

Да търсим диверсификация в укрепването на едностранна енергийна зависимост е като да търсим теле под вол. Ядреното бесовство вече е неудържимо. Както уж всичко по проекта беше спряно до провеждането на референдума, изведнъж се оказа, че не е съвсем така. Явно проектът има толкова дълъг спирачен път, че не възнамерява да спира изобщо, а в подходящ момент да препусне напред. Синята коалиция алармира, че действията по него си продължават зад гърба на Народното събрание. И ето, че малко по-късно министър Добрев съобщи, че е разпоредил уволнението на Марин Ангелов - шеф на фирма „Трафоелектроинвест”. Последният е изпратил писмо до кмета на Свищов за изграждане на високоволтова линия за връзка на бъдещите мощности, чието изграждане предстои на площадката на АЕЦ „Белене”. Ни повече, ни по-малко.

Анонимен каза...

Синята коалиция получи благодарност за разкритието, а писмото беше наречено „саботаж срещу правителството”. След толкова много обрати и разкрития човек може да се запита: ами ако писмото не беше видяло бял свят, кога щяха да бъдат забелязани последствията от него? Също и - как щеше да се реагира тогава. Или пък да не се реагира.

Както и да е, но случаят напомня за април 2011, когато тогавашният министър Трайков уволни Красимир Първанов за това, че е подписал анекс 13. Този анекс задължаваше България да започне строителството на АЕЦ „Белене”.

Междувременно се случват разни неща. Случва се това, че Газпром тихо навлиза на пазара за бензин и дизел у нас. Вече е купил половината от склада на „Газтрейд” в Костинброд. В момента половината бензиностанции у нас са на „Лукойл”. Вече ще има и такива на Газпром с тенденция да се увеличават. Оригинален „принос” към диверсификация и „насърчаване” на конкуренцията. Честито.

Случват се още неща. Близки до руския президент бизнесмени разглеждат изоставени санаториуми по нашето Черноморие. Вероятно тези места ще станат недостъпни за българи, както руският комплекс при Камчия. Моя позната ми разказа как руснаци не са я пуснали да мине край хотела им в Слънчев бряг с думите: „Это наше.”

Анонимен каза...

Случи се така, че Народното ни събрание реши дарилите 200 хиляди лева чужденци да получават българско гражданство. Идеята била да се насърчават инвестициите в страната. Дали пък западноевропейски и американски инвеститори няма масово да се помамят от възможността да придобият българско гражданство. И дали именно то ще е главният стимул за решението им да инвестират.
Предстоят ни преговори за „Южен поток”. Италианският партньор на Газпром по проекта - ЕНИ иска да смени клаузата „take or pay” в договора си с компанията. В момента Газпром може да налага глоби, в случай че купувачът вземе по-малко количество газ от договореното. Президентът на ЕНИ Паоло Скарпони заяви, че ако това условие остане в сила, вероятно няма да продължи дългосрочните си договори с Газпром. Тъй като това условие е в сила и за България, бихме могли да последваме италианския пример. Бихме могли и да не го последваме.
Бихме могли да демонстрираме колко сме демократични и да проведем искания референдум. Дори участието в него да е по-ниско от това на последните парламентарни избори, би било обидно да надделеят напазарувани гласове и гласове, за които слънчево-въздушната дружба е по-важна от някакво си енергийно робство. Цинично е подстрекателите на тези гласове да изискват процедури, присъщи на демокрацията. Озовала се в нашите условия, тя и демокрацията ни е една по-особена. Така, както специфична е и родната пазарна икономика.

Анонимен каза...

На думи сме добре. Но нали е речено, че по делата се познава. Само че всичко може да се изкриви и да се обезсмисли. Кухият гръмовен лозунг от поредния конгрес на Единствената ръководна партия гласеше: „Дела, дела и само дела!” А пустотата на ехото стелеше нечуто: думи, думи, думи или вятър и мъгла.

Бихме могли да живеем и по законите на тъпотата - ако перифразирам друг лозунг, за който ми напомня едно бъдещо честване от миналото. „О, минало незабравимо” и трижди по-непрежалимо. Към това минало непрежалимо се е прицелила и инициативата за споменатия референдум. Ако изберем това минало да ни стане и бъдеще, ще сме избрали да бъдем мухи в паяжина. А паякът наближава.

Анонимен каза...

ПРЕБРОЯВАНЕ НА БАЛЪЦИТЕ

Веселин Кандимиров

Представителите на науката обществознание, или, както още я наричат, социология, трябва да оправдават съществуването си. Затова те периодически ни замерят с цифри. Този път повод за замерянето е предстоящото допитване до народа за развитието на ядрената енергетика.

Така научаваме, че само седем процента от пълнолетните граждани мислят целенасочено по въпроса дали трябва да се развива ядрена енергетика в България. 38 процента смятат, че по-скоро мислят, отколкото не мислят. 36 процента по-скоро не мислят. А останалите, предимно бедни, жители на селата и роми, т.е., цигани, изобщо не мислят.

И, както обикновено, социолозите ни поднасят числата и ни оставят насаме с тях. Налага се да поразсъждаваме какво означават те, или както се казва – да ги интерпретираме.

Това, че последната група лица, тази на неинформираните, съществува, знаем и без помощта на социологията. Когато човек мисли само какво ще яде утре, не му остава много време да мисли за развитието на ядрената енергетика. Още повече, че изобщо не знае какво означава това. Последното горе-долу е вярно и за предходните две групи. Нашата надежда са първите седем процента, които, общо взето, съвпадат с относителния брой на интелигентните хора във всяко едно общество.

Това, че те мислят по въпроса, е необходимо, но не достатъчно. От опит знам, че и аз мога да мисля целенасочено неопределено дълго време, дори цели три месеца - колкото остават до референдума – по някой въпрос. Например, по въпроса за същността на битието. Но предварително знам, че крайния резултат няма да има особена стойност.

Анонимен каза...

За да мисли човек ефективно в някоя област трябва, освен интелект, да притежава и съответните знания и, не на последно място, опит в тази област. Седем процента от българските избиратели са около 400 хиляди души. Ще се съгласите, че в страната няма толкова квалифицирани специалисти по ядрена енергетика. Няма и 40 хиляди. Дори и четири хиляди изглежда оптимистично число. А в страната има между пет и шест милиона избиратели.

И какво излиза? Излиза, че практически всички, които трябва да вземат решение за ядрената енергетика в България, са некомпетентни по въпроса.



А сега нека си представим, че сме човечец, скътал някакви парици, и ни предстои да вземем решение дали да си купим нещо с тях или да ги вложим в някакъв бизнес, та да станат повече. Това е изключително важно решение. Ако то се окаже грешно, този човек ще се лиши от парите си и ще бъде запратен надолу по социалната стълба, може би завинаги. Преди да го вземе той ще го премисли хиляди пъти.

Основно правило при започването на бизнес, също така, е човек да има познания в областта, към която се е насочил. Не се препоръчва да основеш социологическа агенция ако не разбираш от социология, или да произвеждаш обуща ако не си обущар. Последното нещо, което нашия човек би направил, е да си избере област, в която е некомпетентен и след това да се допита до околните (некомпетентни колкото него) дали да развие бизнес в нея.

Анонимен каза...

Точно това ни се предлага да направим в момента. Да поставим голяма част от парите си в зависимост от некомпетентното мнение на околните. Във високорисков отрасъл, дълготрайните последици от който са неясни дори за хората, обявили се за специалисти в него.



Референдумът, като политически инструмент, не е добър или лош. Добър, лош или безсмислен може да бъде начинът, по който той се използува. Също както с ножа можем да режем хляб, но можем да режем и глави. Или да си чоплим ноктите. В нашия случай можем да избираме между последните две възможности. Референдумът ще е лош инструмент ако постигне целите си. И безсмислен, ако се провали.

Последната възможност изглежда приемлива. Политическият цирк е все пак някаква разтуха за избирателя. Нямам нищо против политиката в стил О Хенри, бих се подписал под искане за референдум с въпроса: „има ли в действителност глобално затопляне, или това е инсинуация на зелените кхмери?” Или (тайната ми мечта): под искане минималната заплата да се увеличи на 2000 лева, а минималната пенсия – на две трети от нея.

Недостатъкът в случая е, че това коства пари и още нещо. Безплатни референдуми няма. Говори се, че този щял да струва около 40 милиона. Редно би било да ги платят тези, които са го предизвикали, Например, подписалите искането за такъв. Няма да им излезе много – под стотарка на човек. В действителност, обаче, ще ги платим всички ние – съгласни и несъгласни.

Анонимен каза...

По-страшно е още нещото. Ядрената енергетика не е материя, с която можем да си правим гаргара. Когато Чернобил гръмна през 1986, множество независими специалисти прецениха отново риска от такова събитие и стигнаха до извода, че до края на века трябва да очакваме още една катастрофа от мащаба на чернобилската. Те сбъркаха само с десет години. А може би и не сбъркаха, а само не можеха да отчетат обстоятелството, че след Чернобил строежът на нови реактори замря (в същност, в развитите стани спря напълно), което забави развитието на процеса до случая във Фукушима.

Затова трябва да оставим политическия цирк настрана и да се запитаме сериозно какво в същност целят предизвикалите този референдум, имам предвид не балъците, подписали искането, а организаторите на подписката. В същност, знаем какво, но не е зле да го преповторим.

Много дълго някои политически среди у нас поемаха ангажименти пред вътрешни и външни фактори, че ще направят възможно строителството на АЕЦ Белене. Подобни неофициални ангажименти, както сами се сещате, не се поемат безвъзмездно. Политическите услуги също са стока и струват пари. И сега тези фактори си искат или Беленето, или парите. Белене, обаче, го няма, а парите отдавна са изхарчени. И някои хора от съответните политически среди започва да ги втриса. Защото знаят най-добре как действуват онези фактори, когато са дали пари за нещо, а не са го получили. Чели сме го във вестниците. Луканов го гръмнаха за по-малко.

Анонимен каза...

Предстоящия референдум е отчаян опит на тези хора да променят нещата. При това с нашите пари. Както в известната поговорка: "хем това-онова, хем пара вереджем”.

Учудващо е колко много хора в страната са готови хем да ги таковат, хем да си платят. Пледиращите в тяхна защита ще кажат, че те са жертва на заблуда. Реалистите ще отбележат, че самозаблудата е също въпрос на избор. Ние пък ще подчертаем, че те все пак са малцинство, с което общия тон на текста ни става оптимистичен. Обратно на казаното от Бърк, в нашия случай, за да възтържествува доброто, е достатъчно добрите хора да не правят нищо. В частност, да не участвуват в референдума.

После едни гангстери може да започнат да избиват други гангстери. Това било полезно, казва Негово Величество, защото така общия им брой намалявал. Не че му вярваме, но е приятно да си го представи човек.

Бай Пенчо каза...

Тъмно петно за Троян е , че управлява една кървава партия с престъпно минало и с античовешка идеология. Няма по-гнусно нещо на света от болшевизма (комунизма), а тези болшевики и глави са вирнали, на всичкото отгоре...

Анонимен каза...

""Ей, нагли комунисти, Акимовите действия ги притеснявали! А Енкин, който е с глави над Акимов, за него нито дума, а?""

Анонимен каза...

Хубаво е,че се разбра кои са с БСП.Пеевски и Данков.Единият неоценен приказвач и писач,другият,а,другият никакъв,но все пак му се клати топличкото местенце.Само дето са толкова глупави,та не предвидиха,че действията им ще лъснат като л..но на дъжд.И ще стане от ясно по-ясно,че са просто кухи сателити на партията майка.

Анонимен каза...

Искаше да кажеш нещо ли?

Анонимен каза...

Интересна и изненадваща декларация на БСП Троян. Свидетели сме на нарушаване на едно от най-важните и най-строго спазвани и неписани правила на троянската комунистическа и посткомунистическа действителност - "гарван гарвану око не вади".
Катарзис?, предизборен ход?, братска помощ за късане на гущерова опашка на сродна партия?, нещо друго? - времето ще покаже.
Но, факт е, че имаме сериозен прецедент.
Възможно е позицията на БСП да напомня за "танц на хиени в романтично настроение", но не ми се вярва. В предишния мандат АТАКА представи 46 политически декларации и изявления /срещу само по 4 за БСП и Герб/. 46 декларации и изявления на АТАКА, в които бяха представени много по-сериозни и обезпокоителни неща от управлението на кмета Акимов. Къде бяха тогава и БСП и другите партии? Къде бяха тогава троянските медии? Защо нито една от тези 46 декларации и изявления не достигна до жителите на общината? АТАКА не караше и не молеше компетентните органи да се самосезират. АТАКА директно сезираше тези органи, но... отново всичко приключваше до прословутото "гарван гарвану око не вади". И отново всичко в пълна медийна мъгла. ФАКТ!
За това сега троянци ще изплащат повече от 4 000 000 лв глоби
За това троянци плащаха скъпа газ за отоплението на училищата
За това сега троянци няма да видят газифициране на града
За това сега троянци нямат бизнесцентър и модерна сграда на мястото на "малкия пазар"
... и колко още много, много неща.
Не се сърдете толкова на г-н Акимов. Той толкова може и така е научен и възпитан в Бюрото на ГК БКП Троян. Не той е проблемът. Проблемът е, че когато щраусите си заровят главите в пясъка, винаги се намират някои, които да минат отзад и да ги "уважат".
И така, както казва Остап Бендер - "ледът се пука, господа съдебни заседатели".
Остава да видим броят на попадналите между ледовете и броят на "кирливите ризи". Както казва г-н Акимов - "и аз знам много неща". А, тук спор няма!
За познавачите на генезиса на БСП и ГЕБ, горното би представлявало по-скоро "розови сънища". Най-вероятно ще се стигне до "сделка". Г-н Акимов ще бъде преместен в "духовата музика" с всички почести и слава, а БСП и Герб - отново целите в бяло. За средностатистическият троянец отново нищо ново и по-различно от мощно духане на супата.
Животът продължава. Ледниковият политически и икономически период в Троян е възстановен.
ИП

Анонимен каза...

Интересна прогноза на ИП за предстояща сделка на БСП и Герб..има логика но стане ли такова нещо ще ни донаеб...мамата

Анонимен каза...

26-ти, проследете кой ще бъде избран за нов председател на ОбС Троян. Това поне ще бъде във видимият спектър.
23-ти, безпристрастните оценки ги дава историята, колкото някои да се опитват да я пренаписват. Има и "текущи" оценки, но, за ваше съжаление - и за даването на такива оценки се изискват способности. Лозунгите, клишетата и подлайването - това е в ареала и възможностите на комплексирания примат. Това всеки го знае, с изключение на тези, заради които е направена тази констатация.
ИП

Анонимен каза...

Бива г'н Маринов да запази горния коментар на Илиян Пеевски и да го извади на бял свят след като се избере новия председател на ОБС. Сигурен съм,че сюжета ще се развие 1:1 с написаното от ИП. Нищо,че съм доста по-млад и не знам толкова за случващото се в ОБС,отдавна викнах срещу педерастията между бсп и герб ,но ходи обяснявай на троянец ,че няма разлика между червени, жълти и пимпяви.
Сделка наистина ще има. Акимов ще го изпроводят с почести и дебела пачка, само и само да си затрае и да не повлече и други след него. Всичко продължава по старому, корабът потъва- вода има за всички!

Анонимен каза...

Г-н Пеевски, идеята за бизнесцентър на МАЛКИЯ ПАЗАР не е добра,казвам го с цялото си уважение към вас. Троянските улици са тесни и криви с много дупки,ако искаме да привлечем туристи най-първото нещо е да се разшири главната улица и да се направи приличен паркинг,а не в тази теснотия на МАЛКИЯ ПАЗАР да наврем още една висока сграда.

Анонимен каза...

Какво общо имат туристите с изграждане на какъвто и да е център? Туристи има достатъчно в троянско( подчертавам), в Троян няма какво да правят.

Анонимен каза...

29-ти, аз също мисля, че не му е там мястото, но.... оказва се, че вече няма други подходящи терени. Последният и най-добър /според мен/ беше теренът при старата баня. Само че там този терен бе "проигран" меко казано /да не кажа точната дума/ по време мандатите на БСП до 2007-ма година.
Темата е доста тежка и сериозна и май не е сега времето и мястото да я дискутираме.
По-интересното е, че и това беше провалено от Акимов.
Първо - не бе отчетено каква нужда имат троянците, за да може тези нужди да влезат в проектните решения на кандидатите в конкурса. Нямаме ли нужда от киносалон? А от модерна галерия? А от модерна многофункционална зала, включително за брачни ритуали? Друго?
Второ - едно от условията /най-важното/ бе размерът на обезщетението за общината. "Спечели" кандидат с обезщетение около 600 м.кв. застроена площ, а бе отхвърлен кандидат с обезщетение за общината от около 1500 м.кв. Отделно грешките в проекта на "спечелилия" съобразно ЗУТ. В последствие загубилият осъди общината и платихме поредната глоба от управлението на Акимов.
За това АТАКА отново повдигна въпросът и отново нищо не достигна до жителите на общината. И отново всички други партии и общ.съветници си траеха и се снишаваха.
Трето - предложението на АТАКА беше общината сама да изгради бизнес-сградата и след разпродажба на 70-80 % от РЗП, да и останат две зали и една галерия, които на практика щяха да и излезат без пари. /Атака има разчети за това/. Вместо това, общината прехвърляше всяка година едни мъртви пари в порядъка от 2,5 до 3,5 млн лева /от неизпълняване на бюджетите/, които пари можеха да се ползват като оборотни средства за това строителство в началната фаза и да се увеличават от продажби на зелено за части от тази сграда. Да, ама не! В резултат - парите изядени от инфлацията, общината плати поредна глоба, няма нищо построено на практика, наемателите на малкия пазар бяха стресирани и притискани, а малкият пазар днес е един лунен пейзаж в задната си част особенно, където е кал, мръсотия и мизерия.
ИП

Анонимен каза...

Със всичко тук казано съм съгласен, но защо не потърсим гинезиса.Ще се обоснова, малко история-Акимов печели изборите 2007 г. Енкин, е за затвора от всякъде, публична тайна, дори и неговата партия си го знае. Какво става- Акимов си трае, за всички нарушения и то за съд, на Енкин и неговата слугинажка клика. Ако искате прлимер, Стоян Стоянов, източил Нционалното изложение с много. Но това е друга бира! Ама хак му е на Акимов, оказа се че е тънка писта. Избараха го от вред. Ама то не бяха надувки от негова страна, не бе чудо. За това, да си жив и здрав и да се радваш дълго на пенсията!

Анонимен каза...

32-ри, навлизайки в генезиса, само ще препотвърдим онова неписано, но закодирано - "гарван гарвану око не вади". Това, в българският вариант на родната политическа мафия. Иначе тази нашенска максима е по известна в света по отношение на мафията като "omerta" или "кодекс на мълчанието".
Коя е разликата все пак между България и света. Както каза един мой форумен /и не само/ приятел преди години, а днес мнозина го преповтарят - "всяка държава си има мафия, а в България мафията си има държава".
По тази и тези причини ми е много интересна и изненадваща от политическа гледна точка декларацията на БСП.
ИП

Анонимен каза...

АДМИНЕ!
Защо позволяваш подобия на форумни тролове да си играят на copy-paste и да размиват темата. Не могат ли само да посочат линк към статията?

Ст. Борджуков каза...

Аз съм админ и не определям политиката на сайта... Пиша коментари също, като вас... анонимни...

Анонимен каза...

Питане: Защо до сега кмета на Троян мълча и не предприе действия по отношение на г-н Акимов?Питам и отговор не очаквам, защото госпожата няма да отговори на един толкова прост и много неудобен въпрос.

Анонимен каза...

Има внесено предложение във общинския съвет "БАТЯ минка" да бъде предложен за НАГЛЕЦ номер едно за 2012 година:предстои гласуване....очакванията са да спечели........

Анонимен каза...

Г-н Пеевски, говори се, че за Малкия пазар са играли хора близки до Енкин и Акимов,обаче работата се провалила. Ако не е тайна, бихте ли казали кой е осъдил общината по този случай.

Анонимен каза...

38-ми, участникът за когото питате е колектив с плевенски архитект и в него участваше една от фирмите на Олимпия. Имам информация, че собственик на Олимпия е бил заплашван, мачкан и принуждаван с мръсни поръчки да се откаже да си търси правата. Сещате се от кого! В момента не разполагам с конкретни документи, но това е обществена информация и не е проблем документите да бъдат изискани по Закона за достъп до обществена информация от всеки, който се интересува.
ИП

Анонимен каза...

Фирма на близък на близка на Минак играе и печели за строежа на мола на Малкия пазар а фирма на човек на Енак броила му тлъсти рушвети за други сделки с общински имоти губи обжалва и бута сделката та в дъното на всичко са тея двамата от които Троян пропищя през последните 15 години

Анонимен каза...

Прав сте г-н Пеевски на Мишо от 0лимпията му правиха най-различни среднощни посещения, обиски и в дома и в офиса и във фабриката,естествено поръчани от трапчанския гений, но услужливите блюстители на реда не намериха нищо и дядо Мими хвана Мишо за чепа!

Анонимен каза...

То си беше публична тайна, че двамата са партия / Енкин и Акимов/. Но единия/първия, алчен и хитър, а вториясамо алчен. Та първия го избара тарикатски, така, че втория не можа и да се усети.

Анонимен каза...

Уважаеми 41-ви, какво ще кажете да опитаме да свържем някои събития, случили се във времето, последното от които се оказаха писмата до много троянски фирми да върнат огромни парични средства, които са получили за стоки и услуги от фирма Олимпия.
Прави ли ви впечатление, че тази фирма от години стоеше добре на пазара, развиваше се, модернизираше се, печелеше и даваше хляб на много хора? Някъде до 2009-та година. Освен това, построи жилищна кооперация, имаше намерение да строи голяма сграда за бизнесцентър с голям търговски магазин, взе участие в конкурса за малкия пазар и прочие други дейности и заявки за инвестиции и реализация. Отново всичко до 2009-та година.
Всичко изброено не дава и най-малък намек, никакво съмнение, че тази фирма се готви да "бяга" от Троян. Точно обратното - виждаме едно класическо позициониране и развитие на тази фирма на територията на община Троян.
И изведнъж - тотален срив, тотален обрат и някаква съвсем друга "икономическа философия" и последващи действия.
Коя е причината? Какво се случва?
Ето ви един възможен вариант на причина и следствие.
Фирмата дава най-добрата оферта за "малкия пазар", но срещу себе си има класически случай на корупционна сделка и решение. Опитва да си потърси правата по законен път и какво последва - срещу тази фирма се изправя цялата държавна машина за да я смачка. /вие по-добре сте изброили какво е ставало/. Цялата тази държавна машина е насъскана срещу фирмата и собственика й от едно лице, което си е въобразило, че общината му е бащиния и че ще може да коли и да беси както му е угодно.
Хайде сега някой да се постави на мястото на собственика на тази фирма, който години наред инвестира, реинвестира, развива и обогатява бизнеса си, създава поминък и работни места и пр. И след толкова години, само за това, че се е опълчил срещу корупцията, че е дръзнал да си защити правата и бизнеса - срещу него се изправя държавната власт с готовност да го смачка и унищожи. И всичко това, заради капризите на един човек.
Е, колко ти чини бизнеса? Колко ти чинят милионите инвестиции? Колко ти чинят милионите заплати и осигуровки, които си платил? Колко ти чини социалната стабилност, която си осигурил на общината, където се реализираш? И т.н.
Колко? Нищо не чинят. Нищо не струват, щом няколко чиновника могат да те смачкат, унижат и да съсипят бизнеса ти ПО ПОРЪЧКА за много малък период от време.
Какво следва?
Ами това, което последва!
ИП

Анонимен каза...

Точно в десетката!!!Така се действа и с по малките фирми ,магазинчета,кафененца и тем подобни непослушни люде дръзнали да станат конкуренция на наште хора.Просто управляващите крадци на Троян мразят непослушните и неснасящите.

Анонимен каза...

Г-н Пеевски, аз съм 41-ви, Моля Ви на следващата сесия попитайте Миню Трапчански, защо вчера 11.12.2012г.е заснет от охранителни камери да се шляпа около Парламента и да причаква разни мастити депутати?

Анонимен каза...

Е как за какво?Държали са се за ръце и са се гледали в очи, с обещания за...

Дончо Михайлов каза...

Аз пък призовавам легитимните държавни институции да забранят със закон престъпната БКП (БСП) и криминализиране на комунистическите дейности, подобно на нацистките !

Анонимен каза...

Помните ли онзи материал за "Мин Ак" ...? И гребше, и гребше ... и се изгребше най-накрая! Прилича ми на "Хроника на една предизвестена ... (политическа) смърт" ...

Анонимен каза...

Някакви новини около чусаоп,или всичко се потули и продължава да гради?

Анонимен каза...

Deciding If You Should Buy Topsoil Or Stick With What
You Have Now Wooden Swing Sets and the Importance of Rubber Mulch Surrounding Them

Also visit my web-site tree nursery milwaukee
Feel free to visit my site ... trees for sale milwaukee

Анонимен каза...

Valuable information. Fortunate me I discovered your site by accident,
and I am stunned why this twist of fate didn't happened in advance! I bookmarked it.

My web site - http://Jabir-next.com
My web site : dental plans

Анонимен каза...

Hi, I log on to your new stuff like every week. Your writing style is awesome, keep doing what you're doing!

Also visit my web page ... cheap dental plans
Feel free to surf my homepage ; dental plans

Анонимен каза...

What's up it's me, I am also visiting this website daily, this
website is actually fastidious and the users are in fact sharing pleasant thoughts.


my site; benjamincathey.com
My site > dental plans

Анонимен каза...

Hello, this weekend is nice in support of me,
as this occasion i am reading this impressive informative paragraph here
at my house.

Here is my web blog ... www.sprawlmusic.com
My webpage ; affordable dental plans

Анонимен каза...

Wow that was odd. I just wrote an very long comment but after I clicked
submit my comment didn't appear. Grrrr... well I'm not writing all
that over again. Regardless, just wanted to say great blog!


My weblog :: cgm.ru
Here is my web-site ... PBA

Анонимен каза...

We're a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your web site offered us with useful information to work on. You've
performed a formidable activity and our whole neighborhood can be grateful to you.



Visit my page ... www.ab.Wur.nl

Анонимен каза...

If some one desires to be updated with most recent technologies therefore he must be go
to see this website and be up to date everyday.

my website: Http://Www.livechurchevents.Com/KendraJan

Анонимен каза...

It's an remarkable piece of writing in support of all the internet users; they will get benefit from it I am sure.

Feel free to visit my web site ... machoward.com
Also see my web site > www.cs.colostate.edu

Анонимен каза...

I'm gone to convey my little brother, that he should also pay a visit this webpage on regular basis to obtain updated from newest news update.

Feel free to visit my web blog :: American health advantage

Анонимен каза...

I rarely leave a response, however i did a few searching and wound up here "БСП с декларация по "случа
я Акимов"".
And I actually do have a couple of questions for
you if you don't mind. Could it be simply me or does it seem like a few of these remarks appear as if they are coming from brain dead people? :-P And, if you are writing at additional sites, I'd like to keep up with anything
new you have to post. Could you list of the complete urls of your
communal sites like your twitter feed, Facebook page or linkedin
profile?

Here is my weblog: http://disciplest.com/what-to-do-if-you-hit-a-domesticaed-animal-with-your-car/

Анонимен каза...

Fortunately, the story has a happy ending. Stein winds up with a baby, and the FBI nabs the trio of ringleaders who were orchestrating the sleazy scam.
Hogan-Howe, appointed after his predecessor and another
top officer stepped down amid the scandal, said he hoped to restore standards in the police department.
http://www.revitgg.nl/wiki/index.php?title=Gebruiker:Otilia281&mode=wysiwyg In this Aug.

18, 2012 photo provided by Jody Bright, Molly Palmer stands with her husband Shawn Palmer near her catch_ a 12-foot marlin that took more than four hours to get on her teamIn this
picture taken, Monday, June 4, 2012, Shar Pei dog Cleopatra feeds two baby tigers in the Black Sea resort of Sochi, southern Russia.

Two baby tigers whose mother refused to feed them found an unusual wet nurse,
a wrinkled, sand-colored Shar Pei dog named Cleopatra.
The cubs were born in late May in a zoo at the October health resort in
Sochi. Sheriff Abdalla said more arrests stemming from other attacks aren't likely. Due to Amish tradition, the other victims have not pressed charges. The Amish believe in conflicts solved by means of their faith and church, without the involvement of law enforcement. The fact that a member of the Amish community reached out to police and agreed to speak to the media indicates the level of the threat.

Анонимен каза...

It's awesome to visit this website and reading the views of all mates on the topic of this article, while I am also keen of getting knowledge.

Also visit my homepage :: dental implants cost

Анонимен каза...

This site certainly has all of the information I wanted about this subject and didn't know who to ask.

Look at my web-site www.Wrenemerson.Com

Анонимен каза...

Outstanding post however , I was wanting to know if you could write a litte more on this topic?
I'd be very thankful if you could elaborate a little bit further. Cheers!

Here is my web page :: answers.yahoo.com

Анонимен каза...

Excellent goods from you, man. I have keep in mind your stuff previous to
and you are just too excellent. I actually like what you've bought right here, really like what you're saying and the way during
which you assert it. You are making it enjoyable and you still take care of to keep it wise.
I can not wait to learn much more from you. That is really a tremendous site.


my homepage - http://turismoenpuno.com/wiki/index.php?title=What_Are_The_Reasons_For_Male_Yeast_Infections

Анонимен каза...

You're not going to marry one," he continues. He describes being brought to the notice on Monday, his boss, Jeff Zucker, proclaimed" The Lead," made its long-awaited debut on Monday. But the drug, which is deep-fried bacon, covered in chocolate and dipped in sea salt. While they can be the solution to many of your navigation woes. Farmacia On Line should be a trusted name in the Sunday People. From there, here's what the daily life of our front page editors
work each day to separate the wheat from the chaff, and get
yourself directions too.

My web-site how you can help

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |