Даниел Сираков (ВМРО) оглави Комисията по туризъм

* Досегашният председател Трифон Трифонов (РЗС) подаде оставка и се обясни на най-големия си душманин в местния
 парламент инж. Илиян Пеевски
В Общинския съвет

ДАНИЕЛ СИРАКОВ – троянският съветник с най-голям стаж, първият в местния парламент, заговорил още през 90-те, че стопанският приоритет на Троян трябва да е туризмът и лобирал и лобиращ много активно в тази посока – оглави постоянната Комисия по туризъм и околна среда в Общинския съвет (ОбС). Това се случи на последната сесия на ОбС за годината (20 декември), а номинацията на г-н Сираков, който е представител на ВМРО-БНД, получи пълна подкрепа от всички страни.

РОКАДАТА в ръководството на туристическата комисия се наложи след като досегашният й председател Трифон Трифонов (РЗС) подаде оставка на предишната сесия (29 ноември), придружена с шумно изявление. Г-н Трифонов се обърна към най-отявления си критик – представителя на „Атака” инж. Илиян Пеевски, който неведнъж от трибуната на ОбС го обвиняваше в некомпетентност и сервилничене към ГЕРБ с цел лични облаги – и подробно му обясни колко много туристи е довел в нашия край. „Довел съм три пъти повече туристи отколкото косми ти имаш на главата си”, конкретизира г-н Трифонов.

ЕКСПРЕДСЕДАТЕЛЯТ разказа, че негово дело е първата къща за гости в Троянско (в с. Голяма Желязна), че е успял да привлече шведски групи, които много харесали района, но липсата на близко летище оскъпявало почивката им и работата се развалила; и че след избирането му за съветник упорито работи за отваряне към туристическия пазар на Израел. Освен с тези си ангажименти Трифон Трифонов обясни оставката си и с друго – че не срещал разбиране и подкрепа от кмета на Голяма Желязна Иван Христов (БСП), който дори си позволил да го напсува на четири очи.

Т21

33 коментара:

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Добре де, на български пробвал ли си се някога да пишеш?Не е лошо,пробвай!

Относно статията :

Да не забравяме,че Сираков дълги години оглавяваше въпросната комисия.Познат е на хората в бранша,и не е нужно да доказва на никого нищо.Чудя се дали е приел от неудобство или Донка Михайлова, е решила да обърне не гръб а лице на този бранш в в Троян,за който обикновено се говори само по избори. Пример: д-р Дудевска,една интелигентна и красива дама, шефка на белодробна болница, реши да покаже,че русото не означава умно и се изпъчи и тя да говори за туризъм по изборите.Щеше да превръща троянско в курорт от типа на тези в Австрия,Швейцария и прочие...Май някъде около калеешкото,е размислила,защото ни звук ни стон от нея...Въпросът, е че винаги тази комисия е имала фиктивна стойност, тъй като общинската управа си няма хал хабер от туризъм. Само пример, че най-важният човек в общинската администрация, човекът който е отговорен за този ресор,развитие-иновации и прочие, е с образование МАНДРАДЖИЯ.За цялата си служба в общината, ще се запомни с голямото дело-построяване на обществена тоалетна в парка пред разрушеното кино.Построена с парите от туристическата такса,събирана от замесените в бранша.Нито един лев постъпил от тази такса, не се ре инвестира в полза на този бизнес.Напротив, от него се изхранва кажи речи 10 години един голям сладур и приятел на властта-Нико Заричинов.10 хиляди левчета,готова пара,му се броят за рекламни флаери и диплянки на общината.10 000 лева, изкарани без капка пот,но гордо тупащ се в гърдите с туристическите си подвизи.Разбира се, че събирането на 20-тина деца в парк Къпично ,на които рок "звездата" Тома им пя ,е голямо събитие.Или пък последният "мега" концерт" на площада,докарал троянската публика до оргазъм...Лошо няма, щом субсидираш мероприятията си с пари на общината,дреме ти за резултата.
А господинчото от снимка 2 , е поредният самозванец подвизаваш се на политическата сцена в Троян.Да не говорим за начинът по който влезе в политиката, как на всеослушание обясняваше как иска да му я дадат тази комисия и т.н.. Е, дадоха му я, изкривената от злоба физиономия от снимката, показва докъде го е докарал.

Интересно ми е да разбера каква е стратегията за развитие на отрасъла в троянско. Предполагам,че ще прочета отново същата програма ,която се върти в последните 10 години,малко по излъскана с купешки думи като "диверсифициране", и сменени дати и година разбира се...

Но, както казва баджанака- "Карай тъй,пък гледай да се не ядосваш,че цялата работа е едно голямо нищо". Весела Коледа !

Анонимен каза...

Ами то цялата им работа на ГЕРБ е таква, като този бивш председател на комисията, тотална некомпетентност.. умилително е направо с какъв език борави човека и какви са му представите за развитие на туризъм. И най -голямото му дело, че направил първата къща за гости в Желязна, май неговата частна... да се смееш ли, да плачеш ли. Ужас. За съжаление и със Сираков ще е така, сега пък ще работи за неговата си къща за гости... посредствеността в Троян наистина е най- големия проблем за развитието му.

Анонимен каза...

Туризъм в Троян звучи смешно и то точно защото всеки с малко власт в тази област прави всичко само за неговите си неща и спъва целенасочено плановете на другите, защото са му конкуренция. Та докато има това боричкане на дребно няма как да има развитие.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

трифон е политическа ку..а! Би се продал и на БСП, ако му платят повече. Всъщност той подражава на лидера си - надупения яне. Това е факт! трифон е пиянде, даже на последната сесия беше фиркан, нещо което всички видяха. Когато е трезвен не става за нищо, а когато е напит направо си е боклук. Неговата цел е да стане кмет на Желязна! На последните избори малко остана да успее. Интересно е, че зад кандидатурата му стой на кой да е, а бащата на Дилян Енкин - Ангел.

Анонимен каза...

За да си наясно с нещата ,трябва да си вътре в тях,за да бъдеш в тях ,трябва лично да практикуващ,Даниел Сираков го доказа.Който си го може,може!Примери много!

Анонимен каза...

Не е много ясно кой какво е направил за тия 20 години и защо не го е направил. В България под туризъм се разбира легла, ракии и сачове - колкото по-скъпо, по-добре. За това обаче има голям избор - от София до Троян има поне 500 такива места, от Варна и Русе - малко повече. Нашите хотелиери ще се избият вместо да се съберат и да измислят нещо или поне да си оправят ландшафта пред хотелите - Чифлика е ярък пример. Минерална вода и язовири в България - дал бог. Фестивал на сливата - добре, но е само 3 дни, трябва да има още 2-3 в годината поне. Рокерски събори - не пълнят хотелите, но пък опразват магазините, пак добре. Та тия туристи трябва да изберат нашия край за нещо друго, нещо уникално. Има един пример със западащо градче в Северна Англия - там инициативен комитет засява всяко свободно местенце с плодове, зеленчуци и билки - докато туристите се разхождат, могат да покажат на децата си и да си откъснат. Друг град затваря улиците си за по 3 дни два пъти в годината и го превръща в импровизирана писта - плащащ и караш, после ако искаш се състезаваш. Идеи и примери колкото искаш!

Анонимен каза...

Политическо Квазимодо,минало през десетки партий,недоказан турист става шеф на комисия по туризма....:))))Троянска работа,изтърваха специалиста да отиде в Австрия и сложиха слагачи:))) на властта

Анонимен каза...

Хей,9-ти,трябва ли да го питаме дали има сестра?

Анонимен каза...

Г-н Трифонов и г-н Акимов са лицето на този град и не бива да са прогнват. Хората не са ги избрали некакъв да и вика че са тъпи и прости.

Анонимен каза...

Хората не са избрали Тривофон или Акимов те са гласували за партията а това ,че имаме тук някакви смешници е отделно нещо.

Н.П. каза...

Весело изкарване на празниците,бъди здрав и все така всеотдаен,изпълни мисията си в този живот и помагай на хората така,както ти единствено можеш.
Благодаря ти затова,че ме посъветва да си преустроя къщичката и така да допълвам с малко и без това трудния си живот.

Анонимен каза...

В момента г-н Сираков (ВМРО) е най-подходящия кандидат за комисията по туризъм. Така ,че всички ние трябва да подкрепяме, вижданията и бъдещите реализации. Това е начина за да успее една такава комисия и да се направи нещо за развитието на туризма в Общината ни.

Анонимен каза...

Не може да има толкова тъпи и прости хора да гласуват за партийте. Да не би посли партийти да додат да ги управляват. Хората избраха г-н Трифонов и такива като г-н Акимов да ги водят напред.

Анонимен каза...

9-ти, явно от злоба акълът ти е малко,защото не помниш(или не знаеш),че Сираков беше бая години шеф на въпросната комисия.А този Трифонов стана емблематичен с култово :"Дайте туризма на мен" !

А този специалист за който намекваш, няма нищо направено,което да е "полза роду". Не я виня, без пари никой не е длъжен да прави нищо. Е ако си Енкин,Акимов или който и да е от кликата, краденето е сигурно...Маймуняците само от това разбират.А, и да лъжат!

Анонимен каза...

Г-н Трифонов щеше да се справям много по-добре от Сираков,ама ИП много знае ,а нее направил нищо за града и туризма,че Г-н Трифонов има кищи за гости,щеше да докара израелски туристи ама сега НИЩО .Другия мандат ще се кандидатира за кмет поне до балотажг ще стигна

Анонимен каза...

Един път съм ходила до кметството на Голяма Желязна и остах изумена от културата,вежливоста и грамотноста с която ме посрещнаха кмета и неговата секретарка,(доколкото ми е известно кара 4мандат,а това лесно не се постига))А докато тоз г-н Трифонов неговия речник,НЕ ЗНАМ кой кой е напсувал?
Е.П.

Анонимен каза...

Както казаха няколко коментиращи Сираков е бил дълго време председател на тази комисия и резултата е налице, туризма в Троян е на ниво селска седянка. Толкова ще очакваме и от него в бъдеще, за толкоз години поне можа да си постегне къщичката за гости. Едно обаче трябва да му се признае, много го бива с лекота да сменя партийките за да остава вечно в общинския съвет. Както казват- не стреляйте по пианиста, той толкова си може :))

Анонимен каза...

Че тРифун много прилича на яНе,дали не е от неговата партия........подучух че Яне минава наред всички местни лидери??????????

Анонимен каза...

Като оплешивее пеевски успехите на г-н Трифонов ще са увеличат многократно и може да стани министър на туризъма. Тогава да го видим кмета как ще го пцува тогава да го видим певски как ще му вика че е прост и че е калинка.

Анонимен каза...

19-ти, само да те светна,че комисията по туризъм няма такава тежест, за която ти си фантазираш. В последните 20 години отговорният човек в Троян за туризма, се казва Мариана Троанска. Затова,за състоянието на туризма,се обръщай към нея и не замесвай Даниел Сираков.

Анонимен каза...

И на мен, като на 18-ти, ми прозвуча твърде невероятно твърдението, че кметът на Голяма Желязна си е позволил да напсува някого. Винаги ми е правил впечатление на много възпитан човек.

Анонимен каза...

23ти и аз съм на това мнение,докато Трифон -не знам,не познавам ама е доста арогантен и нагъл на сесия да обижда и ИП и Ив.Христов,а колкото за г-н Сираков :
цели се и по високо!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

'"Смърт за туризма в Троян след паденето на великия председател на комисията по туризъм"да си върви по село този желязвенски тъпак па да го развива там ///////////
Бай Ганчо

Анонимен каза...

Троянски тъпанари....Няма по-лигав приспособленец от Д.С.Като започнеш от Жорж Ганчев и свършиш с Каракачанов-всички ги изреди...Че и герберска подлога бе...Сега комунистическа...:)))

Анонимен каза...

Хей ,ти 9,19,26 няма ли да си лягаш вече,то бива комплекси, ама като твоите,все Сираков ти пред очите,нямаш ли си жена или...............:)))

Анонимен каза...

ОбС по предложение на комисията ръководена от Даню приема програми и решения.Г-жа Троянска ги изпълнява.Желая успех на всички заблудени че ще се оправят нещата.Ви избрахте популизма преди един година.Сърбаите си попарата.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Ммм,щом е така изпълнителна,защо не си ходи да почива ,след като вече е пенсионер?Щото пенсийка + заплатка, и сладко попръцкване в общината цял ден = на ебати комунизъма !Трифончо лапна 20 к за да проституира на минак, но това номер 28 не го засяга, не го ебе.За него е важно да плюе по тоз дявол Сираков, защото така му е казано...А по-смешното,е че го прави в някакъв форум и очаква да влия на нечие мнение????

Анонимен каза...

Г-н Трифонов заслужено оглави туризъма и е лъжа дето е подкрепил Акимов да е председател на общинскиа савет. Най добре беше да стане кмет на голяма желязна щото тогава шведите щяха да кацат на язовира.

ДАНИЕЛ СИРАКОВ каза...

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ...ЗДРАВЕ И БЛАГОДЕНСТВИЕ ЗА ВСИЧКИ...
ДАНИЕЛ СИРАКОВ

Анонимен каза...

31 Не само шведи ами и японци и китайци го търсят да идват в Голяма Желязна на курорт,представете си колко са много (1000000000) ,съответно и големи приходи за общината.Между другото да честитя коледа на г-н Сираков ,поздравления за новия стар пост и весело изкарване на новата година!!!!!!!
Бай Ганчо

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |