На крачка от изненадата

* Мачкаме през второто полувреме домакините от Стара Загора, силна игра на новите ни попълнения Дундалов и Маринов; губим инфарктно само с точка разлика – 77:76

Рубриката се води от треньора по баскетбол Стефан Генков

БАСКЕТБОЛИСТИТЕ на „Чавдар” (Троян) гостуваха в неделя, 4 ноември, на „Тракийски университет” (Стара Загора) за третия си мач от първенството на „А” РБГ. С новите попълнения в редиците си  - ботевградчаните Райко Дундалов (201 см) и Николай Маринов (176 см), и без ръстовите ветерани Николай Балев и Красимир Коев нашите направиха много силен мач и бяха на крачка от изненадата. За разлика от досегашните ни мачове (силни начални минути и предаване на инициативата през останалото време) срещата в Стара Загора се разви по съвсем различен сценарий. През първата част домакините доминираха и я спечелиха с 18:13. През втората силите се изравниха и макар че „заралии” отново я спечелиха - 29:26, а оттам и полувремето с 47:39, „чавдарци” подсказаха, че интересното тепърва предстои.

СЛЕД ПОЧИВКАТА нашият отбор беше преобразен и започна да „мачка” домакините в (почти) всички компоненти на играта. Логично спечелихме частта с 19:14. Заключителната четвърта част протече изключително драматично, разликата в полза на домакините беше намалена и отборите навлязоха в последната минута на мача при равен резултат. Последва изпълнение на наказателни удари от Планимир Дафинов и домакините от Стара Загора поведоха с 2 точки. След това два наказателни удара изпълни нашият Венцислав Кукенски, но успя да вкара само веднъж. После Венци се пребори за отскочилата от таблото топка и „чавдарци” добиха реална възможност да спечелят в последните секунди. Обаче мерникът на иначе отлично игралия Николай Маринов беше неточен. Жалко! 77:76 за „Тракийски университет” (Стара Загора). Топ реализатор за троянци в този мач бе Райко Дундалов с 19 т., записал и 9 борби, Николай Маринов вкара 15 т., а Петър Христов – 12 т.

ДАЛИ ОТБОРЪТ НИ вече е на правия път? Предстои да видим – неделя (11 ноември) от 18:00 ч. в троянската зала „Чавдар”. Гостува ни отборът на „Дунав 2007” (Русе). Да подкрепим момчетата!  Аз лично съм убеден в победата. Айде, наш`те!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:

11 коментара:

Анонимен каза...

Генков, ти луд ли си бе,как ще бият Дунав?

Анонимен каза...

Не знам Генков дали е луд,но е сигурно че от всички пишещи тук "разбирачи"най-много разбира и следи баскетбола и няма лошо че е убеден в победата над "Дунав",така че нека мине мача и тогава го почвайте Лимона.....Успех на нашите!

Анонимен каза...

Алоо,1ви, миндил с миндил, голям отворко го даваш бе льольо...В момента Дунав2007 е на последно място в мъжката а група с 3 загуби точково съотношение 195:260 и е след Чавдар Троян.....Лимона много логично прогноризира че ще ги бием в Троян.

Анонимен каза...

Доктора: От много много години живея в Ст.Загора и не пропускам баскет на Берое, а когато се появи Чавдар умирам. Играл съм при Милижийски.Този път бях пред инфаркт.Троянци не си повярваха , че могат да бият,треньорчето се уплаши изядох се. Но браво добри играчлета са направили треньорите в Троян бъдещето е пред тях.

Анонимен каза...

Треньорчето да си подава оставката,за година и половина му картотекираха 40 човека........и нищо !!! Все около последното място се въртим !!!

Анонимен каза...

Рано е за смяна на треньорчето Титов нека бием Дунав, ще си подаде оставката.

Анонимен каза...

майка пита:Четох Балкан2 го няма,половината му играчи в Троян,ама защо троянчетата Краев,Кочев и Деян не са тук ? Те са национали в юношеските отбори на страната.Мислите ли за бъдещето на троянския баскетбол умници

Анонимен каза...

Godfather „Тато” отговаря на „майка № 7:
Не!!!
В Троян има човек или хора, които не мислят за бъдещето на баскетбола.
Обществена тайна е кой или кои осъществиха трансфера на тези талантливи млади баскетболисти в „Балкан” Ботевград.Предполагам, че същия враг(врагове) на троянския баскетбол, манипилират момчетата, някои от родителите и треньорите им да не се върнат в Троян и да не играят в родния „Чавдар”.
Много жалко!
Дребни душици и комплексирани бивши „деятели” се изживяват, като важни, тупат се в гърдите, че са допринесли много за баскетбола, а в същност се показаха като подли и долни предатели.

Анонимен каза...

Чак сега качиха мача на сървъра на БФБ.Гледах го и мога да кажа :
Момчетата играха много добре през второто полувреме.
Имам известни резерви по отношение на съдиите:
o През четвъртата част на срещата Георги Младенов седна на пейката на резервите на ТУ Ст.Загора.През оставащото време до края не спря да прави забележки на съдиите и дава акъл как да свирят.Питам се защо никой – съдиите, треньора и водачите на „Чавдар” не оспориха присътвието на Георги Младенов на пейката на резервите или той беше записан в протокола, ако е така , тогава като какъв???
o Наколко тънки отсъждания на съдиите в полза на домакините бяха достатъчни.
Не трябва да се повдига въпросът, че в самия край на мача нашите момчета направиха неуспешни стрелби.
Браво момчета!!!
Към истинските привърженици – елате в нвделя и подкрепете „Чавдар”

Анонимен каза...

Чавдар-Дунав по баскет няма да е много лек както се изказаха тук.троянчето Деян вкарва много тройки.Играл съм при Ицата, инжинер съм живея от години в Русе гледам всичко по баскетбол.Не ни подценявайте.Браво за сайта на Троан21 научавам всичко за Троян

Анонимен каза...

Чавдар - Дунав 94 : 98

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |