Да помогнем на Пламен Желев

ЗОВ ЗА ПОМОЩ!

Пламен Желев е на 27 години и страда от тежко заболяване – инсулинов захарен диабет. Пламен се нуждае от лечение с инсулинова помпа. Инсулинови помпи и консумативите за тях не се поемат от НЗОК. Цената на помпата е 10 000 лв., консумативите – около 1500 лв. месечно. Само това ще подобри живота му и ще го направи по-пълноценен.

Изпратете SMS нa единен дарителски номер 17 777 (за абонати на Globul, Vivacom и M-tel) с текст на латиница: DMS ZHELEV За изпращането на този SMS ще бъдете таксувани с 1,20 лв. с ДДС.

Повече информация - в профила на Пламен Желев (Plamen Jelev) във Facebook
.

***

Всеки ваш лев е добавен миг към живота ми

НЯМА ДА ПИША СЪЛЗЛИВИ и разплакващи редове, макар пишейки да плача… Аз имам същите проблеми, слушам същата музика, живея същия, но единствен за всеки от нас живот. И не се оплаквах, нито молех за помощ, работех и живеех съгласно моите разбирания, морал и съвест, веселях се с приятели, правех планове, мечтаех за „нова” кола на старо, събирах пари за море, влюбвах се и ме разлюбваха и обратното… Но се разболях. Фатално. И ако редовете ми стигат до вас, мои непознати сънародници, мои съвременници, хора, живеещи в един отрязък от време и заедно с мен - моля ви, помогнете ми да поживея по-дълго заедно с вас и благодарение на вас.

АЗ СЪМ ВЕЧЕ НА 27 Г. и от 14-годишен страдам от тежка форма на диабет с все по-прогресиращи усложнения. Напълно инсулинозависим съм, което много ме потиска, защото когато се случи да го забрави, става кошмар. Почвам да се уморявам лесно, да се замайвам, да губя съзнание, а често се среща и другата крайност, при която има сърцебиене, изпотяване, залитане, омекване на крайниците и също губене на съзнание. За съжаление това е почти ежедневие. Въпреки всичко досега съм правил всичко по силите си, за да спазвам предписанията на докторите.

ЕДИНСТВЕНО БЛАГОДАРЕНИЕ на самодисциплината ми успях да завърша икономически техникум и бакалавърски степени в Пловдивския университет – по социална педагогика и туризъм; остават ми държавен изпит в същата степен – по маркетинг, и защита на дипломна работа в Софийския университет - образователен мениджмънт. Искам да ги завърша, но вече взех да изпитвам сериозни проблеми със здравето и поради факта, че от честите хипогликемии се уврежда мозъка, взех доста да забравям. Освен това желая да помагам и на хора с моята съдба - да им показвам новостите, да ги уча на това, което знам. Имам и желанието да се боря и да помагам да знаят и отстояват често нарушаваните им оттук и оттам права. Тоест - моята борба не е само моя, а и на обществото, тъй като това е социална значима болест. Но за да постигна всичко това, имам нужда от помощта на хората.

АКО ВСИЧКИ ЧУЯТ ЗА МЕН и всеки помогне според възможностите си, не повече, аз ще успея. Надявам се и докато съм жив ще вярвам, че има добри хора, които да ми дадат шанс да се лекувам в чужбина. Все още не съм видял нищо от този прекрасен и единствен живот. И аз искам да живея, да имам един ден семейство и деца. Искам да се радвам на хубавото в живота и да мога да се боря като всеки човек.

ВСЕКИ ВАШ ЛЕВ е добавен миг към живота ми. Благодаря Ви! А когато оздравея, ще нося в себе си частица от всеки един от помогналите ми и ще се опитам да бъда по-добър, за да помагам и аз. Дори и на тези които не са ми помогнали.

Пламен Желев

28 коментара:

Анонимен каза...

Имаш моята подкрепа. Пожелавам ти да се оправиш бързо и дано се намерят добри хора, които да помогнат!

Анонимен каза...

Няма Бог, няма справедливост. Пламене, знай, че искам да се оправиш и нека имаш сили да се бориш!

Донка Михайлова каза...

Общината може да помогне с част от сумата. Нужно е да установим контакт и да уточним детайлите. Моля Ви да ни се обадите!

Анонимен каза...

Петър Петров ВИАС София:"Инсулинови помпи и консумативите са тях не се поемат от НЗОК." И защо? Кои са тия перекендета от това НЗОК? Кой им дава право да определят кой да живее, кой не? При това с моите пари! Всеки месец внасям над 100 лева здравни осигуровки, ако съм ползвал нещо то е дребно а и ме принуждават да си плащам. Къде отиват тия пари, също и на други такива като мен? Не искам с моите пари да се купуват климатици, да се раздават заплати и бонуси на чиновници, да се създава умишлен хаос в здравната система, с цел да се ограничи достъпа на обикновените хора до здраве! Нещата в здравната система /пък защо не и в пенсионната/ се решават с един замах - въвеждането на лични здравни и пенсионни книжки, в които да се отразяват периодично вноските и сумата, с която разполагате. Това може спокойно да се върши от чиновниците на НОИ. НЗОК трябва да се разтури, като преди това бъде направена пълна и точна ревизия и ако парите са изчезнали - в панделата!

Old троянец каза...

Изцяло подкрепям казаното от Петър Петров, ВИАС, София!!!

Анонимен каза...

Поне да беше понаучил някои от основните термини за диабета,че да е по-достоверно всичко това!

Анонимен каза...

Всичко разбрах - иска да изкара парички на гърба на глупавите

Анонимен каза...

С цените които е изложил за консумативи на помпата,спокойно на два месеца дето се вика,може да си сменя помпите Егати цените!Всички знаем,че има далеч по-евтини помпи и далеч по-малко пари на месец за консумативи!
Да,ама не!Пича иска най-доброто-като е гарга,да е рошава!
Другите писания няма да коментирам,че бяс ме гони! Подобно нещо е поредната форма за доене на масовия балък...

Анонимен каза...

И хубаво е общината да проверява преди да предприеме нещо.Да се допита поне до диабетното дружество в града/ако знае ,че съществува/.И в града има много повече нуждаещи се диабетици

Анонимен каза...

Нищо не може да ме учуди ,но да се правиш на болен за да вземеш пари това вече не го разбирам.Този човек не знае ли че рано или късно може наистина да се разболее и тогава..... господ всичко вижда.

Анонимен каза...

Доколкото се вижда от епикризата му , той наистина е с диабет!Но пък ако се съди по данните от изследванията му, контрола му не е крайно лош!!!

Анонимен каза...

"Донка Михайлова каза...
Общината може да помогне с част от сумата. Нужно е да установим контакт и да уточним детайлите. Моля Ви да ни се обадите!"
Общината ако иска да помогне,да помогне на клуба на диабетика в Троян.Да даде едно свястно помещение да има къде да се правят сбирките всекидневно и с поддръжка на помещението.Ако има желание да се обади,а не на някакви анонимници измамници

Анонимен каза...

http://ekcarevec.com/view.php?id=1430

Анонимен каза...

Искам да вярвам,че аз не съм болен,а просто минавам едно изпитание. Нямам намерение да изгубя!Моля Ви, искрено за вашата помощ в това да успея да се преборя с тази болест и да продължа напреде още по силен!Дори и болестта не може да ме спре от успеха! Аз искам живот!!"

Васко каза...

Хора, не вярвайте на всеки мошеник, който иска да проси пари от вас и от нас! Този пламен според мен е поредният мошенк, тръгнал на лов за балъци. НЯМА такова понятие, като „тежка форма на диабет“, нито „напълно инсулинозависим“. Няма "инсулинов" захарен диабет! Този мошеник дори не си е направил труда да се запознае поне малко с болестта, която описва! Да не говорим за правописа му, който е много далеч от този на човек с четири висши образования, както се рекламира сам. И да не говорим, кога и как е успял да ги завърши, на 26 години, с "размекнатия от болестта мозък", както сам се описва по другите му просии в интернет.

Срамно е и за медията, която подкрепя мошеници, без да се опитва да проучи поне малко същността на въпроса. Какви са тези 10 хиляди за помпа? Какви са тези 1500 месечно за консумативи? Добра помпа може да се купи за половината от тези пари, които мошенкът иска, а консумативите са 300-500 лева месечно, максимум. Да не говорим, че при толкова много и тежки описани от него увреждания - помпата вече няма да помогне, няма с нищо да подобри живота и здравето му. НЕ се излагайте като медия, проверявайте нещата, които публикувате. Иначе… ставате за смях, когато се разбере мошеничеството, което сте подкрепили. И губите доверие...


Този мошеник се опита да проси и във форума на диабетиците, но удари на камък. Там са хора, които НАИСТИНА страдат от това заболяване, някои – с много по-дълъг „стаж“ с диабет от описвания от този… индивид. И нямат нито тези усложнения, нито подобни проблеми. Повечето "проблеми", описани от него могат да се развият само след много години НЕЛЕКУВАН диабет, за което отговорността е само и единствено на болния. Ако той не се грижи за здравето си - няма кой да го направи. И ако той е толкова немарлив, за да стигне до такива усложнения - дали някой ще му повярва, че отсега ще стане внимателен към себе си. Или просто проси пари за една добра "заплата", за да живее на гърба на другите? Прочетете обсъждането на това мошеничество във форума на хората, които ЗНАЯТ за какво става дума:

http://diabetbg.eu/index.php?topic=4400

Анонимен каза...

"Петър Петров ВИАС София:"Инсулинови помпи и консумативите са тях не се поемат от НЗОК." И защо?"

Ами защото няма по 3000-5000 лева за помпа на ВСЕКИ от близо 600 000-те хора с диабет. Смятай колко пари са - НЕ по 10 000, както иска този мошеник, а по 3000 - нормална цена за прилична помпа. и по 300-500 (НЕ 1500, както иска мошеника!) на месец. Смятай колко са, умножавай по... 300 хиляди - половината хора с диабет. Колко се получава?... Да не говорим, че ако НАИСТИНА има толкова много и тежки увреждания вече - помпата му е противопоказана, по чисти медицински съображения.

Просто... мошеника си търси добри кръводарители. Лови балъци, иначе казано. И веселото е, че НИКОЙ от "подкрепящите" го не си е направил труда да се поинтересува поне малко - дали това е реален случай, възможно ли е изобщо това, което описва. Да, цялото стадо "подкрепящи" дружно заблея и тръгнаха да ги стрижат и доят... :D

Marketing каза...

16 Коментара:

1. Анонимен каза...
Имаш моята подкрепа. Пожелавам ти да се оправиш бързо и дано се намерят добри хора, които да помогнат!

НЕДЕЛЯ, 09 СЕПТЕМВРИ, 2012
2. Анонимен каза...
Няма Бог, няма справедливост. Пламене, знай, че искам да се оправиш и нека имаш сили да се бориш!

НЕДЕЛЯ, 09 СЕПТЕМВРИ, 2012
3. Донка Михайлова каза...
Общината може да помогне с част от сумата. Нужно е да установим контакт и да уточним детайлите. Моля Ви да ни се обадите!

НЕДЕЛЯ, 09 СЕПТЕМВРИ, 2012
4. Анонимен каза...
Петър Петров ВИАС София:"Инсулинови помпи и консумативите са тях не се поемат от НЗОК." И защо? Кои са тия перекендета от това НЗОК? Кой им дава право да определят кой да живее, кой не? При това с моите пари! Всеки месец внасям над 100 лева здравни осигуровки, ако съм ползвал нещо то е дребно а и ме принуждават да си плащам. Къде отиват тия пари, също и на други такива като мен? Не искам с моите пари да се купуват климатици, да се раздават заплати и бонуси на чиновници, да се създава умишлен хаос в здравната система, с цел да се ограничи достъпа на обикновените хора до здраве! Нещата в здравната система /пък защо не и в пенсионната/ се решават с един замах - въвеждането на лични здравни и пенсионни книжки, в които да се отразяват периодично вноските и сумата, с която разполагате. Това може спокойно да се върши от чиновниците на НОИ. НЗОК трябва да се разтури, като преди това бъде направена пълна и точна ревизия и ако парите са изчезнали - в панделата!

СРЯДА, 12 СЕПТЕМВРИ, 2012
5. Old троянец каза...
Изцяло подкрепям казаното от Петър Петров, ВИАС, София!!!

Marketing каза...

http://www.facebook.com/help.plamen
моля помогнете ми да поставя на колкото се може пове4е места брошури или каси4ки с информация за мен и на4ините за даряване,защото от това зависи живота ми .ще изпратя материали и ще ви бъда благодарен
http://www.btv.bg/otgovornost/zov-za-pomosht/story/901415561-Da_podadem_raka_na_Plamen.html

Анонимен каза...

има господ който ще съди този лъжец и мошеник да той желае да се отворят касички за да може човека да си прибира на ръка паричките и да си живее охолно по дискотеките прочетох във вестник доктор че в момента този тип се намира в благоевград и там ходел от апартамент на апартамент и събирал пари от наивните и състрадателни хора не стига че събирал за него но и събирал за величка шейтанова със фалшиви документи но даренията отивали в неговия джоб такъв мошеник дето харчи даренията за болни хора които чакат тези пари за да се лекуват този МОШЕНИК НЯМА СЪРЦЕ ТЕЗИ МЕДИИ ДЕТО ПУБЛИКУВАТ НЕГОВИЯ МАТЕРИАЛ НЕ СЕ ЛИ СРАМУВАТ

Marketing каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Marketing каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Искам да вярвам,че аз не съм болен,а просто минавам едно изпитание. Нямам намерение да изгубя!Моля Ви, искрено за вашата помощ в това да успея да се преборя с тази болест и да продължа напреде още по силен!Дори и болестта не може да ме спре от успеха! Аз искам живот!!"

Анонимен каза...

pishete zlostni lyji za 4ovek,koito e prekrasen i mnogo dobre go poznavam.

Marketing каза...

ПЛАМЕН ИВАНОВ ЖЕЛЕВ помогна на бездомник да остане сух, по време на голям дъжд!ТОЙ МУ ДАДЕ ЧАДЪРА СИ КАКТО И ПО-ДЕБЕЛИ ДРЕХИ,ТЪЙ КАТО СЛЕД ДЪЖДА ПО-КЪСНО СЕ ЗАХЛАДИ!

Marketing каза...

ПЛАМЕН ИВАНОВ ЖЕЛЕВ Е Човекът, който спаси куче от удавяне!ТОВА СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ 2011 ГОДИНА БЛИЗО ДО РЕКА МАРИЦА.МИСЛЯ,ЧЕ ТОВА ТРЯБВА ДА СЛУЖИ ЗА ПРИМЕР ЗА ДОСТОЕН Човек!

Marketing каза...

ПЛАМЕН ИВАНОВ ЖЕЛЕВ купи обувки, за бос бездомник през 2010 година!Той каза: 'Ето тези обувки, те са за всякакво време. Нека ти ги обуем и да се погрижим за теб.' Обу чорапи на човека и му сложи новите обувки. ТОЙ не очакваше НИЩО в замяна!

Анонимен каза...

Пламен Иванов Желев да престане да пише хвалебствени коментари за себе си! От април инсулиновите помпи са безплатни и консумативите за тях се поемат от Здравната каса, така че трябва да си измисли друго оправдание за просия!
"Цената на инсулиновите помпи е между 4000 и 8000 лева, но одобрените пациенти ще ги получават безплатно. Устройствата ще се предоставят само на пациенти, които не могат да постигнат добър контрол на кръвната захар с останалите средства. Пълнителите, които струват около 260 лв. на месец, ще се финансират от бюджета на НЗОК, уточни Кръстева."
Прави ли ви впечатление колко са завишени цените на помпата и особено консумативите в апела на Пламен?!

Marketing каза...

Това не е вярно,ако беше щяха да му бъдат осигурени!А вие г-жо сте поредната приказливка в държавата,която не е способна на нищо градивно!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |