Почва Фестивалът на сливата

* Събитията са от 21 до 29 септември, кулминацията е оставена
за накрая * Изпълнителите са „Кейбъл тех” ООД (Варна), ЕТ „Иван Тодоров 98” (Плевен) и Обединение „Еврохауз” (София), бюджетът е 353 000 лв., парите - европейски

ТАЗГОДИШНИЯТ Български фестивал на сливата в Троян (финансиран от европейската Оперативна програма „Регионално развитие” 2007/2013 г. по спечелен от Община Троян проект с наименование „Провеждане на иновативно културно събитие в община Троян – Български фестивал на сливата”, и имащ бюджет от 353 000 лв., от които 17 600 лв. собствен принос на бенефициента /Общината/) ще се проведе от 21 до 29 септември и включва редица събития на четири сцени – Общината, Музея на занаятите, читалище „Наука – 1870 г.” и ИПЖЗ. Тази е първата част от сливовия фест, втората ще е през пролетта на 2013 г., като междувременно бе закупена и заложената по проекта техника (оборудване – сцена, озвучителна и осветителна техника).

ДОСЕГА БЯХА ОБЯВЕНИ два вида конкурси: 1 Предфестивални – за песен на фестивала, за лого и слоган, за изпълнители на песента и танца на феста и за символи на празника; 2. Фестивални – за есе и стихотворение, за карикатура и анекдот, за картина „Моят Троян”, за керамика и пластика, фотоконкурс, за най-добра домашна сливовица и най-добро мезе за троянска ракия. Според обявената програма (в сайта на феста) началото на празничната десетневка (21 септември, петък) ще е с надпяване и надиграване – за избор на изпълнители на песента и танца. Официалното откриване и тържественото дефиле са на следващия ден (22 септември). А кулминацията е оставена за накрая (29 септември), когато ще е тегленето на томболата, обявяването на победителите в конкурсите и празничният концерт.

ПРЕДВИДЕНА Е и мащабна рекламна кампания на събитието: 5000 бр. плакати и 5000 бр. дипляни; сайт и фейсбук страница; по 2 съобщения дневно, общо 120 съобщения, в 3 местни/регионални медии в продължение на месец преди обявяването на конкурсите за фестивала (интересно къде бяха тези съобщения, тъй като в нашия вестник, единият от двата троянски вестника, и в сайта ни, единият от двата троянски сайта, не бе изпратено нито едно?! – бел. Т21); 7 бр. транспаранти; 150 публикации в 5 национални вестника/сайта и 300 съобщения в 5 радиа.

ПРОЕКТЪТ БЕ ПОВЕРЕН на следните изпълнители. За доставка на оборудването - „Кейбъл тех” ООД (Варна) с управител Десимир Атанасов; подписаният договор между бенефициента по проекта Община Троян и варненското дружество е за 63 180 лв. с ДДС. За промотиране (реклама) на фестивала – ЕТ „Иван Тодоров 98” (Плевен), договорът е на стойност 111 700 лв. с ДДС. За дейностите – Обединение „Еврохауз” (София), представлявано от Каталина Иванова-Желязкова; обединението включва софийските дружества „Юрапел Комюникейшънс” ЕООД и „Парти Хауз” ООД, а договорът е за 111 300 лв.

СИНТЕЗ НА ИЗКУСТВАТА, привличане на нови публики, отваряне на границите между аматьори и професионалисти, нови пространства като сцени, нови канали за разпространение на информация, нови партньори, разнообразяване и обогатяване на културния живот, осигуряване на равен достъп до културата са посочените цели на иновативното събитие. А търсеният цялостен резултат е повишаване на привлекателността на Троянския край и насърчаване на предприемачеството.

Т21

БЕЛЕЖКА НА РЕДАКЦИЯТА

В проектните документи е обявено, че фестивалът е „продължение и развитие в нови форми на популярния Празник на сливата и троянската сливова ракия, имащ през годините на своето съществуване, популярност и почитатели сред местната общност и гостите на града и общината”. Но тук откриваме някакво разминаване, тъй като по същото време, по-точно на 23 септември, Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата (НИХЗИ) – Орешак ще е домакин на юбилейния 20-ти Празник на сливата и троянската сливова, а нито НИХЗИ (да припомним, че именно там, в Изложението в Орешак, през далечната 1992 г. се роди сливаро-ракиджийското ни шоу – бел. Т21) е сред партньорите на фестивала, нито празникът фигурира във фестивалната програма. Изключително нелогично и работещо срещу традицията разминаване/противопоставяне… Иди разбери какво става! И дано не се окаже, че едни хора правят едни (фестивални) работи, само за да вземат едни (европейски) пари, не за друго. Ще видим.


Начало

60 коментара:

Анонимен каза...

Хляб и зрелища. Така се е управлявала римската империя просъществувала 1 000години и построила пътища....В РБ явно копират. Зрелища и строеж на пътища, само дето в Троян няма хляб.Обедняването е повсеместно. Замайването от алкохола е временно, после остава махмурлука.Лошото при нас е, че ни омайват циклично БСП, Костов, измислен цар, сега ББ и следващата Меглена Кунева-Пръмова. И ние тичаме да пием/гласуваме/ от тази или онази ракия с надеждата, че няма да има махмурлук.Няма как обаче от ментета да ни боли главата.Пийте си пиенето и псувайте, това Ви остава.

Анонимен каза...

117 000 лева за реклама, платени на плевенски едноличен търговец?
Някакво обединение, което ще извършва някакви дейности, но не са ясни какви, ще получи 111 300 лева?
Палатите на НИХЗИ тъкмо са ремонтирани и сега е момента в който да бъдат промотирани, като културно-исторически туристически обект, а се оказва,че те провеждат стария формат на празника паралелно с фестивала?
Заглавието на фестивала измества в неясна насока действието -Български фестивал на сливата!!!
Целевата част на събитието поражда много смесени чувства в четящия.

Все пак за първи път общината разполага с такъв богат бюджет, пожелавам успешно провеждане на фестивала и отправям покана след закриването му да се публикува материал с числа относно ползите от провеждането на това мероприятие за микро икономиката на Троян.

Анонимен каза...

Не се кахърете за избраните изпълнители-те винаги са човек на някой, а този някой е на процент от сделката.

Анонимен каза...

Точно това ще се окаже/едни хора правят всичко за едни пари/,само че не европейски/M/SI го обясни подробно по друг повод/,а български,демек - наши!И не са компютри,а компоти и не са ги купили,а рекламация....
Като във оня стар виц.

Анонимен каза...

От 2-ри : Лошо няма, всеки работи за пари. Въпросът ми е насочен към хората, които така умело използват думи като "иновации","диверсификация на туристическия продукт","устойчиво развитие"...
На първите места по време на фестивала,ще се нагледаме на мастити местни политически фигури, които ще се пъчат сякаш земята се върти заради тях.

Рицар без доспехи каза...

Кое е лошото на Българина? Че иска от нищо да направи нещо, че и да му завидят. Кое е лошото на троянеца? Че каквото и да се направи, никога не му е по вкусът!

Анонимен каза...

В живота е като в компота.Всеки се бори за сливата(парата в някои случаи).

Анонимен каза...

2ри такъв отчет е задължителен доколкото знам и според изискванията на проекта по оперативната програма и да не се окаже че веднъж ообщината е съфинансирала със 17600 лв. а после да получи допълнителни финансови санкции и да плащаме още.

Анонимен каза...

Ако правилно съм разбрал, в Орешак, паралелно с фестивала,ще се провежда стария или традиционния празник на сливата?
Рицарю, едва ли си компетентен по тази тема, и затова няма да приема забележката ти. Ще си позволя да отбележа, че подобни събития се правят с цел да привлекат колкото се може приходящи туристи и да захранват икономиката на мястото където се провеждат. Примерът е фестивала в Бургас.

Анонимен каза...

Този проект е най-голямата перачница на пари, която съществува. Писан по поръчка на Минко Акимов от външна, абсолютно безизвестна фирма, без участието на местни хора, експерти по темата...сега отново ще се реализира от също толкова безизвестни фирми, които четат и реализират, за да усвоят някакви пари...При това какви пари - 353 000!!! Тоя празник се правеше с 10000 и ентусиазъм! Сега от всякъде се вижда какафония, прикрита зад лъскави рекламни материали.

Анонимен каза...

Празник на сливата ще има у нас,с дегустация,но без награди - кой колкото може да носи!А в Троян ще бъде фестивала,с опити да се измъкне някой лев.
Абе,Сашо Данков като продава ракия някой знае ли къде му е казана и къде му са сливите?

Анонимен каза...

Ама как няма местни експерти бе,10-ти,ами ИПЖЗ!
Там са събрани башсливарите....

Анонимен каза...

Какви туристи и инвестиции ще привлече Троян с този "фестивал на сливата"?!? Никакви! Това е едно глупаво мероприятие, което ангажира /невероятно за мен/ уж интелигентни хора. Това ли е нашият образ: - Донка Банковска носеща плакат с надпис "Да не остане слива необрулена"??? Това е излагация и се учудвам как са дадени европейски пари - 353 000 лева за тази глупост.

Анонимен каза...

"Фестивал на сливата" - самото име е глупаво! Крайно време е тази идиотщина да бъде заменена от някакво по-полезно и цивилизовано мероприятие, защото Троян има нужда от такова. Надявам се г-жа Михайлова, която е един интелигентен човек, да промени тази традиция.

Анонимен каза...

При това "Български фестивал на сливата"...ха-ха-ха

Гечо Капраляка каза...

Аз предлагам за догодина да организираме Фестивал на клечките за зъби и да кандидатстваме по ОП "Конкурентоспособност"... ще искаме към 500 000 лева и ще викнем една приятелска фирма от Малко Търново да свърши работата ....ихууууууууууу

Една българка каза...

Мойта слива вече е одрусана !!!!!!

Анонимен каза...

Триста хиляди лева ще откраднат, а с другите ще се повеселят омбашийте! За народа - гледането и слушането, защото идват избори..........

Анонимен каза...

16 ти Европейски фестивал на клечките за зъби ха-хааа

Анонимен каза...

Това е идея,още повече,че клечките за зъби са измислени са измислени в Калейца,а за уши - в Балабанското!

Анонимен каза...

до 17-та: Блазе ти, а мойта няма кой да одруса! Лично предпочитам да я обрули, ама и на одрусване кандисвам. Само пият маскарите му с маскари!

Народен лечител каза...

Ашладисвам млади и втасали сливи по оперативна програма "КонКУРентноспособност" !
За записвания - при Баджанака !

Анонимен каза...

Я някой да отговори въпросната Юрапел Комюникейшън ,случайно ли е избрана?Поглеждайки портфолиото им виждам интересни неща. Агенция по туризъм, мръсни изнудвачески мутри като TBI... Както хитрягите от гроб позлват "техни" фирми, така и другарите от столетницата ползват "наши" такива... Няма проблеми,аз на теб- ти на мен, и така колелото се върти за едни и същи...

Въпрос : Нима не можеше по изпълнението на проекта, да кандидатстват местни рекламни фирми и печатници? Последната външна такава се подигра с историята на Троян,като град известен по цяла България с троянската сливова, "подарявайки" ни бранд -ПРОЗОРЕЦ!

Анонимен каза...

Яз сакам да пуртестираам и ша стигам таман до хелсинки омбусман комитета чи то туй на кво мяза вечи многу троенки са фалят чи са друсани и оборулени до рев ша знаиш и аферим ашколсун многу дуволни ами ний малцинствата коги ша ни онождат и ний сме ора нидей така плюс тава отдолу съм дибидюс от замандан време откак мой манго в затвора

айшето

Анонимен каза...

Преди малко ми попадна една отпечатана програма на фестивала и вътре има отбелязана на мястото на кафенето "Антик" някаква улица на занаятите? Да знаете де е тя,че аз не съм я виждал?

Анонимен каза...

ари ма ооо айшето аз съм хора и ти си хора с петлеченното дете.ма те уния от кабелнътъ съ виновниту,дет пущат сексуиите по антенътъ.и те бяха приятели и тя стана лошо и фанъ бременост.
убади съ по късното да съ видим.
вечну тфой
Асан

p.s. Щ + Щ

Анонимен каза...

20-ти що повтаряш,да не си пелтек?

Анонимен каза...

Все си мисля,че парите ще бъдат поокрадени от "проекта"
Защо заглавието е "ПОЧВА Фестивалът на сливата" .... не трябва ли да е ЗАПОЧВА, все пак почвата е плодородна в нашия край,ама започва фестивал :)

Анонимен каза...

Истинския празник на Сливата и Троянската сливова ракия е в Оиешак. Всичко останало е харчене на пари и пара в сфирката. От три години, този празник, придоби нова визия и излъчване. В Орешак трябваше да се инвестира за това събитие. А, и там му прилича, при положение, че от там тръгва. Съжалявам за правописната грешка!

troyan21 каза...

До №28: "Почвам" (почваш, почва, почваме, почвате, почват) си е книжовен български глагол. Нямам в електронен вариант български тълковен речник, но все пак вижте тук: http://www.onlinerechnik.com/duma/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B2%D0%B0%D0%BC

и тук: http://bg.wiktionary.org/wiki/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B2%D0%B0%D0%BC

С уважение: Генадий Маринов, Т21

Рицар без доспехи каза...

29-ти, да си имаме уважението, но доколкото си спомням ракията ни се казва Троянска сливова, а не орешашка сливова. Стига сте търсели под вола теле, снобска работа.

Анонимен каза...

Алоо, тенекиен джентълмен, той и манастира е в Орешак,ама и ти му викаш Троянски такъв...

Анонимен каза...

Това е целта - да се заяждате кой бил и кой не бил,па как се казвала ракията и как мезето!Истината е,и Генади е прав,че Празникът на сливата беше замислен и осъществен в далечната/за някои/1992година от "група лица",като мястото беше строго фиксирано - Панаира на художествените занаяти.Минаха години и полека-лека започна да се прави и в Орешак,и в Троян със "съдействието на инж.Енкин",а по-късно - Акимов.Сега вече са нови времена,нови хора,няма празник,има "Национален фестивал на сливата" и следователно неговото място е..... в Кюстендил!Защото е известно,че,всъщност,Троянската слива е Кюстендилска!
И това вероятно ще стане!
Е - майната му!Втресло я и сланина - Дочо да са върне!

Анонимен каза...

Къде е Дочо?

Анонимен каза...

за ракия

Анонимен каза...

от коя

Рицар без доспехи каза...

32-ри, понеже спорът с теб преминава в типично кръчмарска свада ще се опитам, макар, че съм почти на 90% сигурен, че не си от хората, които заслужават да ти обясня нещата по повод символиката в имената, техния логичен произход и прочие. Но е видимо, че ти имаш същите познания по география както приятелката ти черната Златка от едо нашумяло българско реалити! Та на въпроса:
Гр. Троян уважаеми има данни, че е населяван още по времето на палеолита, но да не навлизаме чак в такива подробности, да кажем, че под името Троян е известен някъде от 15в. като тогавашното приложение е било попътно селище в началото на сегашния и тогавашен Троянски проход. Гр. Троян е кръстен на един слаявнски бог Троян. От своя страна Троянския манастир има данни, че е съграден някъде около началото на 16-ти в. като има данни, че може да е и от 14-в. , но да не навлизаме в подробности, така или иначе ти пак ще се направиш след този пост на дървен философ. Въпрсното село прехвалено от теб - Орешак, което аз много харесвам, но и досега не можах да разбера защо е създадено в далечната 1631г. поне тогава са първите писмени сведения за живот по тези места. Като първите семейства заселили ли се по това време са в тогавашната и сегашна местност баба Стана, кръстена на една жена, която се е преселила от Троян, за да даде закрила на семейството си от набезите и безчинствата на турците. Търсейки някакво логично обяснение и предистория на по- горното се опитвам да ти обясня, че съвсем логичния подход на нещата е след като има такъв голям фестивал е той да бъде прехвърлен и в гр. Троян, защото Орешак освен няколко ремонтирани палати и разбира се невероятния Троянски манастир няма какво друго да покаже на гостите си. Пък и самият манастир никак не е подходящо място за подобни културни прояви. Самата идея драги ми смехурко за да се даде такава гластност според мен на празника на троянската слива, е инвестиция, която би следвало да доведе след себе си туристически поток към нашия край. Но понеже ти си част от снобското обкръжение на гр. Троян и околията, което е съвсем нормално, аз се опитах да ти обясня нещата поне да спреш да се излагаш, когато се тупаш в гърдите къде трябвало да бъде проведено така бленуваното от теб кръчмарско парти.
П.П. Понеже съм и почти сигурен, че не знаеш значението на думата ,, сноб" , специално за теб ще дам обяснение. Сноб означава човек, който е отдаден предимно на материалното благо, и който надскача социалното си положение. Или иначе казано симулира, че притежава положение, което няма. Най- добре тази дума се характеризира като се каже, че снобите прикриват реалния си социален статус.
И нямам нищо против да ме наричаш тенекиен джентълмен, но първо е редно да ме попиташ какъв смисъл съм вложил в името си. Желая лек и ползотворен ден, и не живей с такъв неприязъм към околните.

Анонимен каза...

Ето ви пример за похарчени на вятъра пари. Неотдавна видях една покана за този фестивал. На нея пишеше следното:
"Уважаеми г-н....,
Община Троян има удоволстието да ви покани от 21 до 29.09. в град Троян на фестивал на сливата....
За да потвърдите присъствието си, телефон...."
Па се зачудих въпросния господин какво точно трябва да потвърди:
1. Че цели 9 дена постоянно ще дегустира ракии?
2. Че цели 9 дена ще участва от сутрин до вечер в различните прояви?
3. Че цели 9 дена ще открива и закрива разни мероприятия?
4. Че цели 9 дена няма да ходи на работа, за да присъства?
5. Че цели 9 дена ще е по коктейли, откривания и закривания, ще раздава награди?
А после ми разправяйте колко интелигентна била кметицата. Такава простотия как е допуснала?
Ама нали трябва да "усвоим" едни пари....

Анонимен каза...

Драги ми Рицарю или какъвто си там :
Иронията и сарказма са хубаво нещо, но когато се използват правилно. Изписа цял ферман,да ми обясняваш аз колко съм тъп.Добре, приемам.
Ще ти задам един въпрос във връзка с горната словесна епопея :
Като Орешак е толкова село, с какво Троян се различава, че толкова го хвалиш? Културни и исторически паметници, типична архитектура, емблематични заведения ? Опитай се,моля,да бъдеш по-кратък,защото почваш да заприличваш на славея на неразбраното слово...

Анонимен каза...

38, намери нещо по-смислено, за което да се заяждаш. На всеки, който е правил някакво събитие или е бил поканен, са му ясни отговорите на тъпите ти въпроси!

Анонимен каза...

Мили троянски злобни същества, искам само да ви споделя, че живея в София (родом съм от Троян) и всичките ми приятели и познати вече са чували за Празника благодарение на масовата реклама. Ако не сте наясно по този начин се показва, че в този град се случва нещо (за разлика от повечето малки населени места в България)! И ако не сега, то по-нататък част от тях ще посетят Троян, защото посредством медиите са си припомнили за съществуването на родния ни край. Хайде зарадвайте се поне веднъж на нещо, няма да боли :)

Анонимен каза...

Само нещастни дървени философи има в тоз Троян!!!

Рицар без доспехи каза...

41-ви хвала на такива хора като теб. И аз не живея вече в Троян, но и нямам желание. Кофтито е, че с всеки изминал ден все повече това желание се изпарява. Ти му обясняваш, то ти се дръгли.

Анонимен каза...

40, канен съм на доста прояви, но ако се иска потвърждение, в поканата е записано точно на коя дата, в колко часа и на какво си поканен.
Не е заяждане, а пример как се харчат безсмислено нашите пари от данъци, върнати от ЕС под формата на програми!
Проумей разликите!

Анонимен каза...

Мило злобно същество, родом от Троян, но живеещ в София! Ти за Троян вероятно чуваш само от скъпо платените обявите за "фестивала" по радиото. А аз за разлика от теб, живея и работя тук. На мен ми е все едно колко хора ще посетят града, ако нямам "файда" от това. Всеки ден съм свидетел на бъркотиите надробени около тоя празник. Ще се радвам да се получи весело, но ми е тъжно как някакви чужди хора щъкат по улиците за да печелят на гърба на нашите празници, на гърба на онези троянци дето за разлика от теб (мушморок такъв!!!) са избрали съдбата да останат в родния си град!

IgMg каза...

45 ти, човекът не Ви е виновен с нищо, че се е измъкнал от простотията ни, а Вие персонално все още сте тук.
Апелирам към взаимно уважение и търпимост.
За чуждите хора щъкащи в Троян, печелещи на гърба ни, съм напълно съгласен. Тук следва да попитаме общинската управа в лицето на г-жа Донка Михайлова, да обясни защо и как са предоставени някои дейности на чужди фирми.
Аз лично имам обяснение и съмнение защо това е така! Защото от нашите фирми няма да има бонуси, а ако ги има, всичко ще се знае. Все пак малък град сме. Ако някой може да ме опровергае, ще бъда толерантен и ще си оттегля предположенията, но едва ли някой ще се наеме да стори това, дори общинската управа предоставила тези дейности на други (чужди) фирми.

Анонимен каза...

Имаше време, когато Донка влизаше тук, отговаряше на гражданите, печелеше избори. Напоследък никва я няма.

Анонимен каза...

Естествено, че чрез обявен конкурс и подаване на оферти са спечелили фирмите.
Европейски пари се усвояват законно, не като се "предоставят дейности" на местни фирми, че да остава парата в Троян, а като се обявява конкурс, в който имат право да участват фирми от цялата страна.

IgMg каза...

48, Вие явно сте далеч от това което съм написал, или не сте прочели внимателно написаното от мен.
По принцип сте прав, но когато се погледне въпроса само от едната страна, която Вие визирате. Има и друга, която съм описал.
А бе не Ви ли е ясно, че обществените поръчки са измислени за да се узакони беззаконието. Мога да го обясня ако искате. Как така пък нито една троянска фирма не им покри критериите. А публична тайна е, че критерийте се измислят в унисон на това кой трябва да спечели проекта.
Боли ме когато се пилеят пари, а на всичкото отгоре те не остават и в града ни!

Анонимен каза...

Съгласен с 45-ти ! А тези дето са се "измъкнали", "спасили","успели" и прочие според тях самите, да си гледат работата. Тези, които живеем в Троян, ще продължаваме да ръчкаме селяните и изкуфелите дъртаци от номенклатурата ,която задушава с всеки изминал ден и без това умиращия град.
Поставям директно и моя въпрос :
Защо никъде в Троян, не се споменава, че в Орешак ще се провежда традиционния празник на троянската сливова?

Анонимен каза...

Ами защото усещате ли,че освен всичко друго тоя проект носи противопоставяне между Троян и Орешак и между тия дето правят това в Троян и тия в Орешак. В Орешак обаче е истинския празник, а в Троян е това за усвояването на паричките. Не може празник да се направи отгоре надолу, да дойде фирма от София и да ни накара да празнуваме. Хората и техния ентусиазъм правят празника.

Анонимен каза...

45, искаш да ми кажеш, че нямаш "файда" от това Троян да се напълни с туристи, които да харчат парите си тук и да спомагат за израстването на града ни?! Тогава не ми се прави на голям родолюбец...

Анонимен каза...

44, значи според теб в поканата трябва да са изписани всички събития през дадената седмица, в която ще е Празника?! :)

Анонимен каза...

Прав си за противопоставянето,аз вече го написах под №33 и продължавам да твърдя,че това е целта - разделяй и владей!Троян и Орешак няма какво да делят,те са едно!Софиянци/макар че не е и така/си правят "густото" тоя път в Троян,следващият път в....където си поискат!"Отпускат" си пари,наемат си фирми,оркестри,мутри,мутреси,кебапчии,играджии,даже и погребално бюро,ако трябва.Само "теренът" им трябва,и името....

Анонимен каза...

Дано не се налага да връщаме пари и по този проект че 4 000 000 лева досега ни стигат,но гледайки какво става явно и този път на нас троянците ще ни го нахлузят барабар с таратанците а далавераджиите изпълнители от София и Плевен ще си свирукат с европаричките в джоба.....пфуууууууууу

Анонимен каза...

Предлагам да започнем да броим многото туристи,че нещо не ги виждам

Анонимен каза...

мчи тия от фирмите нал са туристи:)))

Анонимен каза...

Както писах по- рано, хубаво е да се направи някаква равносметка след приключване на фестивала.
Давам пример:
Фестивалът "Spirit Of Burgas", е публично- частно партньорство. За провеждането му през 2010 година, Община Бургас е похарчила 3 000 000 (три милиона) лева. След като са теглили чертата, приходите са били 7 000 000 (седем милиона) лева. Вадим 3- те милиона, и остават 4 милиона печалба под формата на посетители на фестивала, които са наемали хотели,хранили,пили,купували билети за фестивала. По това време всички хотели в Бургас са заети с хора идващи специално за него. Посещавали са питейни заведения и такива за хранене. По този начин Община Бургас, мисли за местния бизнес ,бил той хотелиерски или ресторантски. И всичко това в рамките на 3 дни!
Още веднъж желая успех на уникалния по рода си 9 дневен фестивал и на организаторите му!

Анонимен каза...

Най-накрая да прочета един нормален коментар, 58!

Анонимен каза...

53, дали пък такива покани са изпратени до всички граждани? Не очаквах да не ме разбереш какво пиша. Покана се изпраща до конкретен човек във връзка с конкретно мероприятие, за което се иска потвърждение на присъствието. Иначе на празника може да отиде всеки, и то без официална покана.
Пиша за безсмисленото харчене на пари, но явно не се разбираме.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |