Второто голямо домакинско състезание

* Над 100 байкъри от цялата страна мериха сили на Турлата над Троян * Юношата на троянския „Маунтин Хил” Калоян Гидийски би и мъжете * Христо Доков: „Стана силно състезание”
Open DH Mountain Hill 2012

ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА троянският клуб по планинско колоездене „Маунтин Хил” организира голям домакински турнир по спускане „Троян Оупън 2012” (Open DH Mountain Hill 2012), 1-3 юни. Гонките се проведоха на трасето в местността Турлата, обновено и разширено специално за тази надпревара (заслугата е на членовете на клуба и техни приятели със спонсорската подкрепа на редица местни фирми и Община Троян). Тук му е мястото да кажем, че трасето отговаря на всички екологични изисквания и е с разрешително от Държавно горско стопанство - Троян и Регионална дирекция на горите – Ловеч, които са стопани на този горски терен.

НАД 100 СЪСТЕЗАТЕЛИ от цялата страна, включително представители на най-големите и авторитетни клубове, дойдоха да премерят сили в Троян. Групите бяха пет: ветерани, жени, твърдаци (велосипеди без задно окачване), юноши и мъже. А радостното е, че звездата на „Маунтин Хил” – 17-годишният Калоян Гидийски (№111), състезаващ се при юношите, не само надделя в своята възрастова група, но даде по-добро време и от първенеца при мъжете Росен Ковачев (София); уникален момент, който не се е случвал на състезание у нас. Троянци се поздравиха и с първо място при жените – извоюва го Мануела Дренска, която в момента живее в Германия, но си бе дошла специално за състезанието. Още едно призово място за нашите – трето, извоюва Калоян Мичев при твърдаците.

„СТАНА СИЛНО състезание – състезателите са доволни от нивото и организацията, мисля, че зарадвахме и троянската публика”, коментира за Т21 човекът с най-големи заслуги всичко това да се случи – президентът на „Маунтин Хил” Христо Доков. Г-н Доков използва повода да благодари на многото и всеотдайни помагачи: веригата магазини „Ridespot”, осигурили наградите за шампионите (ваучери на стойност 100 лв.), Община Троян и „Алекса трейд” – предоставили материални награди за останалите призьори. На помагачите при подготовката и провеждането на състезанието – троянските фирми „Калинел”, „Актавис”, „Троян Плаза”, „Балкантрейд”, „Ослар” „Гарант”, „Валентино” и столичните „Ram Bikes” и „TrueRiders”. На всеотдайните приятели, хвърлили много сили при обновяването на трасето - Тошко Василев, Илиян Стоянов, Димчо Рачев, Васил Цанов. Благодарности и за екипите на „Спешна помощ” и ПСС – Троян, реагирали мигновено при няколкото зловещи падания през първия състезателен ден (едно момче от Ловеч с две счупени ръце, други двама байкъри със счупени ключици). Важен помагач бе и троянската църква, чието настоятелство начело с председателя на храма отец Марин ни разреши да ползваме безвъзмездно църковен имот (полянката в края на състезателното трасе) - благодарности и за тях. Също – на сайта www.mtb-bg.com и кабелна телевизия Зетра тв за медийното партньорство.

ДА НЕ ПРОПУСНЕМ – както и миналата година състезанието в Троян бе предшествано и подгрято от софийската рок банда „Филд” (Fyeld). Концертът на рокаджиите бе на централния градски площад в навечерието на надпреварата и зарадва доста местни фенове.

Т21
Снимки: Любомир Ботушаров

Още по темата:

14 коментара:

Анонимен каза...

Браво ,спорт и рок имало и нормални хора в това село , а не само чалгари.

Анонимен каза...

Коментарите в професионалните сайтове за маунтин байк относно състезанието и всичко свързано с него, сипят само суперлативи. Христо Доков успя да проправи път на нов спорт в Троян,а и да покаже, че тук не всичко е умряло.Състезанието има и икономически фактор.Пълен хотел(поне един), няколко мобилни кръчмета около Турлата,а и както разбрах състезателите и техните екипи са се вихрили по троянските кръчми.
Само той знае колко нерви му струваше миналогодишната организация .Но познавайки го,той никога не се отказва.Време е общината да помисли относно културно-масовите прояви на територията. Примерът който може да се вземе от Доков е много силен и ярък,как младежкия дух и желание съобразени с модерния свят в който живеем,надделяват над сивотата налегнала малките провинциални градчета.Ицо като почитател на здравата музика се познава с много банди от България.Троян е почти в центъра на България,идеална географска точка за по-големи събития.В Ловеч вече не се провежда рок фестивала, а в централна България подобни събития няма.

Анонимен каза...

Много ми хареса, че състезателите, и техните екипи са се "вихрили" по троянските кръчми! Какви състезатели?! Браво!

Анонимен каза...

Леле,спомням си едни рок фестивали в Троян преди време....Не ми се ще отново да са културният афиш на града.

Анонимен каза...

4-ти, недей да пишеш глупости моля!
Последният истински рок фестивал в Троян беше преди 20 години.По това време си ходил прав под масата.
3-ти, то и футболисти и волейболисти са по-известни с алкохолните си успехи ,отколкото със спортните такива.

Анонимен каза...

5, а ти знаеш ли ,че съм на 45?Аз съм 4 и все още имам спомени и то свежи.Знаеш ли ,че ни гониха с пожарна от стадиона по времето на един такъв рок концерт?А,знаеш ли,че много от рокаджиите бяха набедени за такива????

Анонимен каза...

Изобщо не искам да влизам в полемики. Нека тогава да останем на това ниво, да се друсат силиконови цици ,да се лее чалга и простотия до шия, щом мислиш че ще е по-добре !

Анонимен каза...

Krokus: С 10 дни закъснение отразявате новината!!! Аз резултатите от Шамбала - Сопот, преди около месец ги следях on-line. И там имаше добро представяне на троянец, но нямаше кой да го отбележи. Генади, търпиш сериозна критика в това отношение, излиза че отразяваш събитията само когато са на територията на общината, или тези които ти желаеш. Поздрав на децата и Христо Доков, интересен и нетрадиционален спорт.

Анонимен каза...

Защо ми се струва, че някой от първата снимка още не е изтрезнял?

Анонимен каза...

Как може да сте такива л.й..и?Не се прави нищо в Троян-мърморите.Прави се нещо-ПАК мърморите.Ами к'во искате?!Явно за вас е по-добре децата ви да стоят пред компютъра и да пушат и пият, отколкото да са на велосипед в гората.'Айде, потупайте се по дебелите щкембета и следващия път ако някой в Троян организира състезание по надяждане със свински пържоли, участвайте...и дано коментарите са ви по-позитивни.Аааа, забравих, редно е и да отидете малко и в Европа, та да видите там на каква почит са подобен вид спортове.
Село, село, селооооо...

Анонимен каза...

Ой на батя европееца 10ти

Анонимен каза...

Krokus: Поправям 11-ти - какъв европеец, он си е световна класа:)))

Анонимен каза...

Ами за разлика от вас, на които най-далечната дестинация е КАТ-Ловеч-да си регистрирате гоУфо, съм пообиколил "малко".Споко, и вие може да го направите някога.Може пък и нещо да поспортувате...дори и в другия живот.
Пожелавам ви успех!

Анонимен каза...

Благодарим на Еврю Световния 13ти=10ти за пожеланията :D

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |