Каруците с нова регистрация

* Всички ППС с животинска тяга в общината вече трябва да са със стандартни регистрационни табели * Подготвя се допълнително затягане на контрола, като крайната мярка ще е конфискация
на конското возило?


В ЧЕТВЪРТЪК, 7 ЮНИ, започна монтиране на новите регистрационни табели на ППС-тата с животинска тяга (каруците) в община Троян. Денят бе избран неслучайно – заради четвъртъчния троянски битак, на който по традиция се стичат собствениците на екзотичните четириколесни возила, основно представители на ромската общност. Досега каруците трябваше да имат регистрация в общинската администрация и изписани с блажна боя номера; тази регистрация бе въведена през есента на 2010 г. и бе в отговор на зачестилите кражби с каруци в района и кошмарът от конските возила за движението по пътищата (според данни от Общината до момента легитимна регистрация са имали общо 48 каруци, като реалният брой на подобни ППС в района е далеч по-голям).

НА СРЕЩА на ресорния зам.-кмет Кольо Кацаров и полицейския шеф гл. инсп. Марин Ичев с кметове и кметски наместници от селата в общината през м. април т.г. бе подчертано, че сегашната номерация на каруците нерядко се фалшифицира, за да се прикрият престъпления и трябва по-ефикасен контрол. За нова по-солидна регистрация на конските ППС настояха и от гражданското сдружение „ФорумЪТ” на среща с кмета Донка Михайлова. На пресконференция неотдавна г-жа Михайлова заяви, че тази мярка е наложителна и вече се подготвя реализацията й.

НОВИТЕ РЕГИСТРАЦИОННИ ТАБЕЛИ на каруците са с надпис „Община Троян” и цветен герб на града и се поставят от двете страни на возилото. За новата регистрация собственикът плаща символичната цена от 5 лв.; но санкциите за каруци без регистрационни табели, както и при липса на тоалетна препаска за добичето са доста солени (според действащата Наредба № 1 за обществения ред на територията на община Троян) – глоба от 20 до 500 лв. за първо нарушение и от 100 до 1000 лв. за рецидив. От достоверен източник научихме, че се подготвя допълнително затягане на контрола, като крайната мярка ще е конфискация на каруцата.

Т21

Още по темата:

34 коментара:

Анонимен каза...

Дазно ама не вярвам,

Анонимен каза...

НАЙ-ЛОШОТО Е ДА СИ КОН И КАСЕТОФОН НА ЦИГАНИН..........ДЕЕБИ ИЗРОДИТЕ!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Ето, това е бъдещето на Троян!

Анонимен каза...

Ази на моята кобилка и слагам памперси за да не замърсяваме.

Анонимен каза...

И като сложат номера какво?Навярно ще им се забрани да дефилират из Троян,а в четвъртък да събират катуна в парка до ССХУПИ (:
Поредната имитация на дейност от общинската управа.

Анонимен каза...

Моето виждане е съвсем различно от това на №5.Това с регистрацията на каруците отдавна трябваше да стане. За ползата от това няма какво да говорим - тя е ясна. А за тези, които са предубедени няма защо изобщо да им се обяснява - те каквото и да се направи от общината, все ще е недостатъчно и лошо.
Разбрах и за идеята за нова Наредба, която се подготвя и която ще се отнася до организацията на движение. И това се говореше, че трябва да стане в продължение на много години, но никой не си правеше труда да го направи.

Анонимен каза...

И каква е ползата, че нещо не ми е ясно?
Я дай пример, за нещо направено от общината в последните 20 години.Нещо, което е променило облика на Троян?
Относно последният абзац на поста ти:извинявай ама по-безсмислено изречение в понеделник сутрин не съм чел!Хем захвалващ общината, а в същото време им прилагаш "немци в тил" (:

Анонимен каза...

Освен регистрационните табели на каруците собствениците трябва да плащат данък за използването на уличната мрежа/както е при автомобилите и мотопедите и останалите МПСта/, отделно от това трябва да имат светлоотразители и трябва да се въведе забрана за движението на каруците по тъмно.

Анонимен каза...

Да де,ама нали се сещаш,че нито едно от написаните задължения няма да бъде спазвано.

Анонимен каза...

8 Е НАПЪЛНО ПРАВ

"Освен регистрационните табели на каруците собствениците трябва да плащат данък за използването на уличната мрежа/както е при автомобилите и мотопедите и останалите МПСта/, отделно от това трябва да имат светлоотразители и трябва да се въведе забрана за движението на каруците по тъмно."

ПОВЕЧЕТО ОТ ТЕЗИ ИЗИСКВАНИЯ ГИ ИМА В ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА ПРОСТО НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ПРИЛАГА ЗАКОНА А НЕ ДА СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ ПРЕД ЦИГАНСКИТЕ БЕЗОБРАЗИЯ!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

След регистрацията просто трябва и да им се ограничи ареала, примерно без широк център. Иначе каквото и да говорим - поредния каруцарски град.

Анонимен каза...

И някой вярва, че община + полиция ще тръгне да съблюдава за спазването на закона?

Анонимен каза...

12-ти, има и наивници....

Анонимен каза...

12-и, еми явно, че го правят.

Анонимен каза...

Добра стъпка на общината - нека да има ред!

Анонимен каза...

Крайно време е община и полиция в този град да вземат мерки и да прекратят пиянските сбирки на циганите в парка до ССХУПИ в четвъртъчния ден. То парка е замязал на конюшня вече.:( И не само там.Де има тревна площ може да видиш мангасарски коне и каруци плюс конски изпражнения и бирени бутилки.:( Заприличали сме вече на бантустан мамка му!:(

Анонимен каза...

По нагоре чета "КРАЙНА МЯРКА конфискация" хубаво ама общината тия коне тртябва да ги храни,трябва депо за затваряне ,трябва и персонал и т.н.;;;;;;и парите от продажбата дали ще покрият разходите по издръжка за 1-2месеца.Ред трябва да има ,трябва нещо с социалните помощи да се обвържат глобите за да има някаква събираемост.Живея близо до едни такива братя и имказвам че щесе обадя в полицията за нарушаване на общ. ред(силна музика) след 22часа и знаете ли какво ми отговориха :
"бате ХАКТ СЛАД ХАКТ и како ,иам 1000левъ актове и ги ползвам за тоалетна хартия"

Анонимен каза...

17ти,за конфискация на каруцата гонорят хората:D

Анонимен каза...

Отбиване на номера и имитиране на дейност (:

в-к Стандарт каза...

КОН С КАРУЦА ПОМЕТЕ КОЛА
Троян. Кон с каруца, но без каруцар помете кола в Троян. Като по чудо инцидентът се размина без пострадали. Щетите по автомобила обаче остават за сметка на собственика, тъй като задължителната "Гражданска отговорност" не ги поема.

В почивните дни семейството на Димитър Карачоров пие сутрешното си кафе в центъра на Троян. Семейният автомобил е паркиран наблизо до заведението. Изведнъж семейството вижда как кон с каруца се носи с бясна скорост по улицата право към тяхната кола, блъска я, прескача я, пада, става и продължава да бяга, съобщи бТВ.

Подплашеното животно е спряно от няколко мъже и по чудо не предизвиква по-голям инцидент. След сблъсъка обаче колата е за ремонт. Собствениците ще трябва да платят най-малко 500 лева от джоба си, тъй като застрахователят отказва да погаси щетата. Посъветвали семейството да съди собственика на каруцата.

Стопаните на каруцата и коня твърдят, че до инцидента се стигнало, след като група младежи хвърлили бутилка по животното, то се отвързало и хукнало с каруцата по улиците.

От община Троян заявиха, че всички каруци в града подлежат на регистрация. В момента номера срещу пет лева такса са получили 50, а заявка са дали още толкова.

http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/kon_s_karuca_pomete_kola-153016.html

Анонимен каза...

Г-н Маринов, защо не пуснете една рубрика "Това може да се случи само в Троян", в която да публикувате абсурдите от нашия град :)

Генадий Маринов, Т21 каза...

До №21: Идеята Ви е чудесна, ще се възползваме! Донякъде дублира рубриката ни "Хубава работа, ама троянска", но има нюанси. Пък и уникалните троянски простотии си заслужават спецрубрика.

С уважение: Генадий М.

Анонимен каза...

До №21: Аз пък смятам и смея да твърдя, че имам наблюдение, че това и другите абсурди ги има навсякъде... не знам защо на някой му доставя удовлетворение да си мисли, че тук сме уникални и неповторими ??!? Навсякъде има идиотщини и абсурди ...

ICE

Генадий Маринов, Т21 каза...

До №23: Кажете ми къде има шадраван на най-централното градско място (в центъра на центъра), който пети кметски мандат не може да се ремонтира и се пуска само по големите празници? Къде имат голям герой (от ранга на Иван Хаджийски) и 20 години един паметник не могат да му вдигнат? Къде речното корито в най-личната градска част е като селски жабуняк и те е срам да го погледнеш, ясно е как го гледат гостите и туристите, а спецовете кроят планове с туристическата такса да вдигат кенеф в съседство? Мога да задам още (поне) десетина подобни питания, доказващи троянската безподобност/уникалност...

С уважение: Генадий М.

Анонимен каза...

Ако ще правят градска тоалетна - предлагам да я направят в близост до Малкия пазар....разните гости на града "опикаха орталъка":)))

Анонимен каза...

" Мисля, че основният лозунг на властвуващия простак „грабни каквото можеш от живота, че утре те няма!“ има по-голяма валидност от всички идеологически и политически тезиси, събрани заедно.

Анонимен каза...

„Не е важно какво правиш ( или не правиш ), важно е какво отчиташ.“

Анонимен каза...

„У нас хората се издигат като кратуните, когато ги пуснеш във вира — която е най-празна, отива най-отгоре!“

Анонимен каза...

Спрете най-после циганизацията на града ни. Без каруци и незаконни цигански гета!

Анонимен каза...

Говори се, че на Ливадето щели да заселват нови цигански семейства.Може и да не е вярно, но ако някой има информация нека да я сподели.

Анонимен каза...

30ТИ ГРЕшКА си,срещу музе4я и антика по права линия....точно до съда ....на втория етаж на общината .....първия ще е конюшна....????

Анонимен каза...

Е сега ако докарат и на "Ливадето" мангусти вече ще се палим.Стига вече ги толерирахте тия унтерменши.

Анонимен каза...

Няма да заселват мангали на Ливадето.Там има 2 производствени бази,и гледам че започва да се строи трета, така че няма как да има циганор.Сещайте се защо!

Анонимен каза...

Това ,че там има две производствени бази изобщо не е проблем а и избори идват догодина...трябват гласоподаватели. Защо от отдел Незаконно строителство не си мърдат пръста за незаконните катуни на балабанския завой,Попешка и до старите гробища? Докога ще получават заплати ,а ще толерират хора престъпващи закона да строят където им падне или законите се определят от съответните служители получаващи заплати от НАШИТЕ данъци.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |