Всички титли за нашите

* Троянският отбор в състав Ники, Венци и Светльо, воден от Бат`Киро и Таня Чавдарова, окупира почетната стълбичка на IX Национален турнир по улов на риба за купата на СЛРБ

ТРОЯНЦИ направо смазаха конкуренцията на провелия се на 2 юни край Асеновград (язовир „40-те извора”) IX Национален турнир по улов на риба за купата на Съюза на ловците и риболовците в България (за деца до 14 години), преминал под мотото „Детето риболовец може без дрога”. Нашият отбор в състав Николай Копанов, Венци Иванов и Светослав Цочев, воден от моя милост и Таня Чавдарова, спечели 1-во, 2-ро и 3-то място в индивидуалното класиране и стана отборен шампион. Участваха отбори от Търново, Пловдив, Асеновград, Кърджали, Севлиево, Панагюрище, Габрово, като някои градове бяха с по две формации (общо 10 отбора).

ГЛАВЕН СЪДИЯ на турнира бе Иван Димитров, а наградите връчи лично председателят на УС на НЛРС Иван Петков. Основен спонсор на нашия отбор бе Сдружение „Ловно-рибарско дружество” (СЛРД) – Троян, без чиято подкрепа и разбиране тази победа нямаше да е възможна; горещите ни благодарности на сдружението и на всеотдайния му секретар Иван Дочев!

НА 1 ЮНИ следобед проведохме първа тренировка. Получихме информация от пазача на язовира каква риба кълве в момента и какви похвати ползват местните рибари. Хванахме по няколко рибки, но лошото време и дъжд ни прогониха от водоема. Вечерта преди състезанието имаше викторина с въпроси, разбира се, из областта на риболова. Емоциите бяха много, наградите също и това шоу повдигна „бойния дух” на момчетата.

НА ДРУГИЯ ДЕН В 10:00 Ч. бе даден старт на турнира. Ние бяхме заложили на захранки „Сенсас”, бял червей и кълцан торен. След теглене на жребия, видях, че моят сектор е много плитък - 70-80 см. Хвърлихме тежка захранка в началото, но после го отчетох като грешка. Затова преминах на постоянно и непрекъснато подхранване с бял червей, прашката не спираше да стреля. Това доведе до епизодични слънчеви рибки и дребни костурчета. Като цяло риболовът бе доста тегав, за 2 часа състезателно време със Слави Цочев, на когото бях рънър, успяхме да подмамим само 6 рибки, с общо тегло 140 грама. Вторият в сектора обаче бе с едва 70-80 гр. Хлапетата вложиха старание и спортна злоба, но рибите просто ни бяха отсвирили този ден. В друг от секторите, дълбок около 2 м, излязоха и прилични каракуди до 135 г. бройката. Там уловът достигна 450 г.

ТУРНИРЪТ протече при прилична организация и добра дисциплина. Някои се бориха упорито, други бяха разстроени от вялото кълване. Тук искам да вметна, че това наше челно класиране се получи благодарение на съвместната ни работа с Таня Чавдарова, бивш национален състезател по спортен риболов за жени; честите тренировки и постоянните занимания с децата си казаха думата. Всички от нашия тим боравеха изключително добре с оборудването, подхранването и хващането на рибите, стояха стабилно психически и поддържаха равномерно риболовно темпо през цялото време.

ИЗПОЛЗВАМ СЛУЧАЯ да изкажа своите благодарности на Таня Чавдарова и на съпруга й Стелиян Чавдаров - рънър на третия ни състезател. Защото общите ни усилия и чудесния синхрон доведоха до това победно класиране. Специални благодарности и към нашите приятели – арендатора на троянския язовир (при ДАП-а) Диян Ковачев и стопаните на яз. „Каля черква” в с. Врабево Калоян и Игнат, които ни предоставят добрата възможност безплатно да тренираме при тях. Благодарностите ни са и за Светла Йонкова и Йосиф Петров (Йоско), които освен финансово, помагаха и с ценни съвети към треньори и състезатели.

Класиране:

отборно
1. Троян - 0,865 кг
2. Пловдив - 0,370 кг
3. Велико Търново - 0,310 кг

индивидуално
1. Николай Копанов (Троян) - 0,450 кг
2. Венцислав Петров (Троян) - 0,275 кг
3. Светослав Цочев (Троян) - 0,140 кг

Кирил Илиев (Бат`Киро),
ръководител на кръжока по спортен риболов към ОПЦ - Троян

6 коментара:

Анонимен каза...

Браво, Венци!
от 6 б клас на СОУ Св. Климент Охридски

Емилия Пауникова каза...

Браво,Ники и Цочев!Гордея се с вас!

Анонимен каза...

Браво,момчета!

Анонимен каза...

Браво,юнаци слагам тиганчето!!!!!Живи и здрави да сте и още много пъти да ни радвате!!!

Анонимен каза...

Такива са децата на СОУ"Кл.Охридски"!!!Гордост за училището и града!!!!!

Анонимен каза...

Браво на колегите рибари.По това време е имало и кръг от републиканското на плувка,както и кръг по улов на тежко.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |