Майкъл съсипа противниците си, първи и в двата манша

* 14-годишната звезда на български мотокрос - с пълен актив от третия кръг на Европейския шампионат в Троян (клас ЕМХ 85) * Донка Михайлова: „Никакво отказване!”

„ВЯРВАМ В ПОБЕДАТА на Майкъл Иванов, а пък у дома и стените помагат”. Тези думи на председателя на организационния комитет на Гран При България по мотокрос Румен Петков, казани при откриването на третия кръг от Европейския шампионат в класовете ЕМХ 65 и ЕМХ 85 и третия кръг от Световния шампионат в клас МХ3, провели се в неделя (13 май) на троянския мотополигон – трасе №1 в света за 2009 г. и 2011 г. (в клас МХ3), се оказаха пророчески.

КТМ-ЪТ НА МАЙКЪЛ просто летеше по пистата и 14-годишният троянец заслужено спечели и двата манша при 85-кубиковите, прибавяйки пълния сбор от точки – 50, към своя актив за Европейския шампионат. В първия манш нашето момче рано-рано отпраши далеч напред и не даде никакъв шанс на основния си конкурент Иван Петров, също с КТМ. Вторият манш бе далеч по-оспорван, двамата караха гума до гума и в един момент Петров излезе начело, но след успешна атака Майкъл си върна водачеството и отново финишира пръв. Трети в класирането за кръга остана Матия Келава (Хърватия), и той с КТМ. Миналата година на европейския кръг в Троян Майкъл остана втори – след „кървава” битка с големия фаворит Хорхе Сарагоса (Испания) и Ростислав Войсицки (Украйна), но сега голямата надежда на троянския и българския мотокрос бе безапелационен и напълно заслужено се изкачи на най-високото стъпало на почетната стълбичка.

В МАЛКИЯ КЛАС (ЕМХ 65) отново българин бе най-бърз и в двата манша - Хакан Халми, следван от Игор Чухарчюк (Молдова) и Момчил Иванов (България). Световната надпревара в клас МХ3 в Троян бе спечелена от Мартин Мичек (Чехия); най-добре от българите се представи Николай Йовчев, завършил 19-ти.

„НИКАКВО ОТКАЗВАНЕ!” Това бе категоричният отговор на троянския градоначалник Донка Михайлова на въпрос на журналиста Петър Василев, водещ 3-часовото директно предаване на състезанието по БНТ 1, дали Община Троян и занапред ще подкрепя мотокроса. „В това трасе са инвестирани много сили и средства години наред, резултатът е отличен и имаме волята и занапред да е така. Разбира се, в кризата е по-тежко, но за отказване не може да става дума. Никакво отказване!”, повтори г-жа Михайлова.

Т21

Още по темата:

25 коментара:

Анонимен каза...

Браво на момчето!Успех!

Анонимен каза...

Браво Майк,пожелавам ти много-много здраве и още по-големи успехи за напред !!!

Анонимен каза...

Пари за почистване през зимата нямаше,няма и за ремонтиране(не кърпене)на улиците ,но за папъркане с моторетки има?

Анонимен каза...

3-ти защо толкова завист в теб?Пари за почистване е имало и се е правило, както и за кърпене пари има и се прави!!!!

Анонимен каза...

3-ти, на бъди черноглед.
Браво на Майк.
Но аз питам:Какво правят на трибуната тези изкопаеми, М.Акимов и С.Данков. Те са позор и унищожители на Троян и троянско.

Анонимен каза...

Каква завист бе 4-ти?Умишлено написах ремонти, щото ми писна от кръпки.А почистването всички жители на Троян видяха как се прави.
Аман от лизачи в този град,аман (:

Анонимен каза...

не месете почистването със спортните прояви.
БРАВО НА МАЙКЪЛ.
ВСИЧКО ВЪРВИ БАВНО И СЛАВНО.

Анонимен каза...

Как за жизненоважни неща от живота на Троян, пари няма,а за глупости има.Пари за култура няма,за паметници на културата няма,за фъчкане с матаретки има!
Културни прояви,които ще допринесат за промяна на облика на града ни,мероприятия които захранват микро икономиката, няма и не се правят.
Бръм-бръм прояви, и пепелак на корем за всеки калпак (:

Анонимен каза...

Говори се,че паметникът на Иван Хаджийски е променен.Навместо с колело,големият писател щял да бъде подпрян на любимия си КТМ :)

Анонимен каза...

Кой подготвя Майкъл?

Анонимен каза...

Успех Маикъл !!! Давай смело напред,всички нормални хора са с тебе !!!

Анонимен каза...

й- пише се с й,Майкъл

Анонимен каза...

Ok.

Анонимен каза...

Козначение има с и или й,поздраи на майка му

кросарката каза...

оня ден като излизахме по чучул беше много яко.па не са фалим по вестниците

Анонимен каза...

Абе г-жа Донка като е слизала към тази част на града забравен и от нея, и от който и да било не видя ли през какви дупки мина общинската кола и най-накрая да вземе да вложи малко средства, нерви и стига е кърпила дупките за в бъдеще, а да оправи улиците както трябва.

Анонимен каза...

Важно е на Р.Петков и на други още като него да им се прави евала.Това че моторетките не допринасят кой знае какво -няма значение.Аз се чудя на майка му!Толкова ли не се страхува за него и не можа ли да му намери нещо по-състоятелно,вместо да го учи да се дуе с тия прркала?

Анонимен каза...

Извинявам се,ПЪРКАЛА!

Анонимен каза...

Видяхте ли отзад,елита на Троян и България?

Анонимен каза...

Искрено искам да видя един манш,в който участници са минчо от трапето,сашо от балканец и колю от терзийското.Легенди на троянския моторен спорт (:

Анонимен каза...

Браво Майкъл!!!Пожелавам ти успехи за напред!!!

Анонимен каза...

Към 5-ти,аз съм 2-ри,и ще се опитам да ти отговоря какво правят там тия капуши(паразити),които си споменал.Там са защото след това ще има ЛОНДЖЕНЕ(ПЛЮСКАНЕ),т.е.по съвременно казано банкетче,те просто друго намогат тъй като това са вършили цял живот.Нито единия,нито другия го интересува мотокроса,и хабер си нямат от този красив спорт, повярвай ми....!!!!!!!!!!!!!!!!!

(: каза...

Майкъл :)

(: каза...

Странно име :)

Анонимен каза...

Какво му е странното бе кауш!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |