Тим Бъртън: „Където пипнеш, все е гнило”

* „Тези, за които ви разказваме, нямат идеологии и принадлежност към партийни ценности. Те са слуги само на собствената си
лакомия и алчност”
Платена публикация Граждани за Троян

Предоставяме този e-mail - grajdanizatroyan@abv.bg -
на всеки, който има информация, факти или документи за корупция, разхищения или престъпления от кмет, кметски или общински служители (сегашни или бивши). Ако го желаете, вашата анонимност е гарантирана.

Граждани за Троян

*****

Поради огромния интерес, предизвикан от статията „Троян - град на маймуните” в предния брой на Т21, разговаряхме с автора й.

- Г-н Бъртан, сценарият, който написахте и който безспорно е повлиян от видяното в град Троян, събуди доста страсти сред местните хора. Един от най-често задаваните въпроси е „Кой е Тим Бъртън?”. Кажете ни кой е Тим Бъртън?
- Тим Бъртън е един от създателите на филма „Планетата на маймуните”. И точно за това избрах това име за псевдоним. Да подчертая връзката между филма и моя сценарий. Другата причина е читателите да не коментират личността на автора повече от написаното; иначе казано, исках да сведа до минимум махленското подпитване и клюкарстване, толкова характерно за нашия град. Когато в Троян излезе някакъв критичен вестникарски материал, хората се интересуват кой го е писал, а не толкова от съдържанието му. И винаги се стига до „гениалния” извод: „Абе, знам го аз него! Вие знаете ли, че…”. И се започва. Но не бива да забравяме, че най-важното е истината и написаното да е истина, даже да е „маскирано” като сюжет на филм.

- Снимката, която публикувахте, също предизвика доста коментари?
- Учудвам се от притесненията от появата й. Политическата и личностна сатира върви редом с публичността. Снимката-колаж и статията са свързани. Те са две части от едно цяло. Статията без снимката и снимката без статията нямат същия смисъл. Колажът е еквивалент на съдържанието на историята. А който се припознава в героите от историята, си е за негова сметка. За жалост в историята за дейността на МинАк като кмет са използвани доста тъжни истини и тревожни факти от едно реално кметуване.

Първо, тези над 3 млн. лв. непризнати разходи по европроектите. Надявам се съдът да ги отмени, защото иначе нищо хубаво не чака града ни. Всички ще се превърнем в заложници на тези 3 млн. лв. Те ще бъдат взети от гражданите на община Троян и вместо да отидат за нещо съзидателно, с тях ще се плаща за една кметска некадърност и интелектуална немощ.

Удивителна беше наглостта на МинАк в историята с избора му за председател на Общинския съвет. Тя протече с натиск, оказван на едни общински съветници върху други общински съветници. Трябваше да видите в залата преди и по време на гласуването как беше следен и охраняван г-н Петър Яшев, един от съветниците на „Избор за Троян”. Как не му даваха да шавне сам по време на почивките, за да не го вербува някой от противниковия лагер. Охрана беше поставена и на съветника от РЗС г-н Трифон Трифонов. Г-н Милко Станчев от ДСБ нямаше нужда от стража, вече беше дал обет за вярност. Даже си беше измислил удобна за него причина, която да оправдае предателството към хората, които му бяха повярвали на изборите. И за да не остане и капка съмнение във верността му към МинАк, той се наведе още по-ниско. Стана един от вносителите на предложението за увеличение на заплатата на председателя.

Униженията и подигравките, които бяха подготвили МинАк и групата му, следваха едно след друго. Дойде наглостта с изплатената отпуска. Защо наглост? Лично премиерът Бойко Борисов, който безспорно е един управник с качества, призова държавните и общинските служители да си използват отпуските, а не да им се изплащат. МинАк си поиска и получи 15 000 лв. - затова, че не е почивал един ден през тези 4 години на кметския си мандат и е работил ден и нощ за благото на троянци. Резултатът засега са над 3 000 000 лв. наложени глоби на Общината и разходи за адвокати с 5-цифрени хонорари, които ще се опитват да оправят кашите от неговия упорит труд.

Заплатата Му!!! Поиска тя да е равна на кметската. Натискът на МинАк и хората му беше толкова голям, че, казват, се стигнало до заплахи от рода на: „Ще ви ритам по кокалчетата до края на мандата, ако не ми гласувате заплатата, която искам”. Като му знаем моженето, и половината от досегашната му е много! Това е поведение или на патологично лаком, или на злобен индивид.
Една седмица работа в един месец. За това време един средно интелигентен Човек може да се справи със задълженията на един Председател на Общински съвет. Да получаваш за това около 1800 лв., някак не е справедливо. Но пък нали в историята ни МинАк не е от рода на човеците!
 
- Кои сте тези „Граждани за Троян”, които публикуваха историята за МинАк?
- Това са граждани, на които им е писнало да ги управляват маймуни. ”Граждани за Троян” са личности с различни идеологии и привърженици на различни партии. В едно обаче са обединени! Искат Троян да стане един добър за живеене град. Да се управлява прозрачно и по човешки. Има хора, които засега не предполагат, че са участници в това движение. Но, четейки материалите на „Гражданите”, ще усетят, че са станали членове, без да са подавали молба за членство.

- Какво провокира „Граждани за Троян” и каква е целта им?
- Троян в момента прилича на блато, пълно с посредственост. Нищо не се случва, нищо не се прави. Искаме да хвърлим камък и да прекъснем това безвремие. Да няма хора, които, като им дадем доверие и власт, да се превръщат в маймуни. Защото ако не бяха загубили човешкото в себе си съветниците от ГЕРБ, „Избор за Троян”, РЗС и ДСБ, тази история нямаше да бъде написана и този филм нямаше да се прожектира в толкова серии. Учудва ме как един толкова ерудиран и грамотен човек като г-н Петър Яшев, който е на светлинни години напред в развитието и възпитанието си от МинАк, гласува за него. Надяваме се това да не му стане практика. Надявам се и други, подкрепили МинАк и групата около него, да върнат човешкото в себе си.

Искаме да няма герои на истории като АнБал и предизборни кампании като неговата. Кампания, гарнирана обилно с кебапчета и бира. И всичко това, за да бъде постигната заветната цел - да е на безплатната и богата общинска софра. И ако пред името му стои и „председател” или „зам. председател”, още по-добре. Такъв му е и учителят и близък съратник ПенТер.

Искаме да няма и герои като ТриТри и МилСта. ТриТри от РЗС, за когото се говори, че в деня на гласуването на председателското място на МинАк получил 10 000 лв. Така се говори! Тези неща стават на четири очи, но ако е вярно, от ГЕРБ са се минали. Много са го надценили. Същата подкрепа можеха да получат и срещу 500 лв. За него важи поговорката: ”Помияр , който тича след каруца, тича и след шейна”. МилСтан от ДСБ. Това е героят, който, заедно с РумРус от СДС, унищожи дясното в Троян. Да им бяха плащали за това, нямаше да го направят така успешно. А може би това им поведение да не е толкова безплатно? Защото и за МилСтан се говори, че е продал съвестта си. Но малко по-скъпо. Говори се за около 20 000 лв. Ако и това е вярно, ГЕРБ отново са се минали. Написаното за ТриТри важи и за него, но в малко по-горни граници от 2000-3000 лв.

Това са герои, прототипите на които реално съществуват. От тяхното поведение, морал и приемани решения зависи състоянието на нашия Троян.

- Показвате добра информираност. Кой ви подава информацията?
- Нали не очаквате да ви кажа имената им. Това са хора, много добре запознати с „ъндърграунда” на Общината. Има бивши и настоящи общински служители, съветници, общественици. А и толкова информация се „търкаля” в интернет. Трябва само да я анализираш. Въпреки това проверяваме информацията най-малко от два източника, независими един от друг.

- В думите ви няма и грам критика към никого от БСП, нито към бившия кмет Енкин, нито към настоящия Михайлова. На какво се дължи тази симпатия, или е ангажимент към тях?!
- Няма критика и към ГЕРБ. Тези, за които ви разказваме, нямат идеологии и принадлежност към партийни ценности. Те са слуги само на собствената си лакомия и алчност. Ние ще ви показваме какво са вършили тези, на които сме гласували доверие, а те са реални личности и си имат имена. Това, че са се превърнали в маймуни, няма общо с партиите им.

Толкова много има да се разказва за изминалите четири години на героя МинАк. Не знам каква връзка има с „гражданите” г-н Енкин. За мене споменаването на името му потвърждава казаното в началото за махленско-клюкарското мислене на някои от нас. Но ви обещавам, че ако получим доказателства за нещо скандално и нередно и около кметуванията на г-н Енкин, ще ви го разкажем. И призоваваме, ако някои знае нещо, да ни го изпрати. Колкото до г-жа Михайлова, засега тя се радва на нашата симпатия. Като нов кмет й пожелаваме да остане човек.

- Предстоят ли и други интересни материали? Разполагате ли с друга информация?
- Разбира се. Данните са много, където пипнеш, все е гнило. Материал за сценарии и филми колкото искаш, лошото е, че отдавна са ни взели парите за билетите за тях.

Интервю на Николай Младенов,
„Граждани за Троян”

Още по темата:

66 коментара:

Анонимен каза...

Представяте ли си всички общински съветници начело с Председатея - с лопати в ръка и почистват снега от улиците на Троян.
Заплатите им са от нашите данъци и ние можем да им кажем какво да правят. Ако не искат тогава да се откажат от парите и служебните коли...... Наистина Алеко Константинов е гениален българин - всичко, което е писал е актуално и след сто години.

Анонимен каза...

Когато в Троян излезе някакъв критичен вестникарски материал, хората се интересуват кой го е писал, а не толкова от съдържанието му. И винаги се стига до „гениалния” извод: „Абе, знам го аз него! Вие знаете ли, че…”. И се започва.


Мдааа, типично по троенски...

Анонимен каза...

Ами не е лоша идеята всички който пишем тези кометари да излезем от анонимност,да ни лъснат гъзовете че да видим тази книга за похвали ли е или за оплаквания,до сега похвални коментари видях само за бившия кмет Г-н фичев

Анонимен каза...

За да настане един лов на позволили си да изкажат мнение ли?Не,мерси драги.Питайте Генадий, колко пъти оня плондер колю стоименов е ходил при него да го подпитва,дали Валя Букарева ще се кандидатира за кмет,дали еди кои си пише,дали може да не се пише!

Анонимен каза...

Харесва ли идеята всички общински съветници начело с председателя да хванат лопатите и да си заслужат поне част от заплатите.

Анонимен каза...

Де да можеше да се направи едно референдумче за
това общинските съветници да бъдат или да не бъдат платени. Резултата отсега мога да Ви го
кажа без да съм Нострадамус. Но тези същите,от този и предишгите съвети,пак ще се натиснат и безплатно само и само да могат да крадат от общото...

Анонимен каза...

Нали се сещаш,че за една част от маймуните като сетлю,радевски,данков,енкин и прочие,заплатите са най-малкото което ги интересува.

Анонимен каза...

Другари чистете улиците и междублоковите пространства.............от сутрин до мрак.

Анонимен каза...

3ти каза на 4ти..Вярно е брате че стахът от репресий е голям,но пък чрез разонимността рецензиите ни ще станат по умерени и не толкова цинични,и ще бъдат конкретизирани в диспут на проблема между критикуваните управляващи и пишещтите лица..аз така мисля че ще има някакъв резултат!!!иначе каква е файдата от нашите драсканици само си чешем езиците!!!

Анонимен каза...

Много интелигентна акция, много хитроумно използване на уж гражданска инициатива за чисто политическа битка. Интелигентно, цинично, но и нищо ново, това е подхода във всички битки за умовете /гласовете/ на гражданите /електората/.
С глас се разсмях на безпомощното оправдаване на ТиБъ за споменаването на Енкин. Ако имал инфо за нещо нередно около Енкин, щял да пише... Дори от изказа на ТиБъ се усеща колко кухо е това „желание „ за писане по адрес на Енкин. Хайде още една голяма усмивка за момчето. Твърде едностранчиво. Ние /бсп/ сме в бяло, другите са врага на народа. Патология е това да наричаш опонента си /партиен, бизнес, др./ „предател” „нечовешки” и подобни. Твърде крайно, твърде познато.. та кой казваше, че комунизма не си е отишъл още от главите ни. Но трябва да им се признае, добре са го измислили, макар и съшито с бели конци.

Анонимен каза...

Уважаеми г-н"Бъртън" съгласни сме с абсолютно всичко написано от вас за МинАк и компания,но ще си позволя да ви задам един въпрос,а вас ви моля да ми отговорите става или не? Защо всичко написано до момента не се изпрати в прав текст на г-н Бойко Борисов,а защо не и на всички национални медий,та да види Б.Б.как е работил неговия кмет през последните 4 години,че се опитваше да ни го пребута и за втори мандат.Обеден съм,че ако само си пишем по форумите в сила ще е българската поговорка"кучетата си лаят,керванът си върви",иначе казано,ако се надяваме прокуратурата да се самосезира жестоко се лъжем,тъй като в нашия град"гарга на гарга око не вади".Сигурен съм,че този наш трянски"ГЕНИЙ"може да бъде разнищен само по този начин...с уважение:Иванов

Анонимен каза...

до 11-ти.Прав си,но мисля,че няма смисъл да се пише на Б.Б.,само телевизийте ще свършат по-добра работа,тъй като премиера обръща внимание единственно на проблеми излъчени по медийте.

Анонимен каза...

За коя циничност говориш 12-ти?
За тази циничност ,че ни правят на глупаци 22 години и в Парламента и в троянския такъв?
Че един смотан селянин от Г.Желязна, живее в невиждан лукс, само защото е крал като изоглавен?
За това,че един насран старец от Трапето, и шайката комунистически минетчии около него,нарекли се членове на герб Троян,за 4 години до съсипаха града ни?

За тази ли циничност говориш?

Анонимен каза...

т.е. 9-ти

Анонимен каза...

Няма грешен коментар(според мен)......,но така е по цяла България колкото власта е по голяма ,толкова и корупцията (рушвета)
аза МилСтан и ТРИтри без думи.Хубаво е в общинската наредба да има някъкъв ЧЛЕН за отстраняване пълномощията на ОС.

Анонимен каза...

Тим Бъ тук някой беше писал,че Д.М. е била сред вип гостите на B'Day партито на една от главнине маймуни на Троян СашДанак ,заедно с МиНак и другите маймун от племето ГеРбак.Та като нейн симпатизант как си обесняваш нейната визита и това дали не са първи признаци в превръщане на маймуня:)?Според мен за човек търсещ промяната това е недопустимо!

Анонимен каза...

Мисля,че от Граждани за Троян много подценявате ДилЕнак от ЖелеЗак.Само от далаверата Айдушка песен,е с едни гърди пред МинАк.А като се има в предвид ,че беше вожд на племето 12 лета ,когато почти намаше медии и имаше пълно информационно затъмнение за всички зделки в Троян направо МинАк мисля ,че бледнее пред него.Още повече не забравяйте,че всички от племето на ГерБак,преди да се появи МинАк си въртяха далаверите и бяха с ДилЕнак.

Гражданин каза...

От 1990 г. политиците ни, национални и местни направиха така, че политиката се превърна в много доходен и без всякакви рискове бизнес.10-ти нали не мислиш, че Енкин си е губил времето напразно предишните четири години. При това некадърно и глупаво управление на Акимов, той с лекота е изчистил всичко което би уличило в престъпление неговото кметуване. Идеята да се рови около Акимов и групата му е не да се помага на комунистите, а да не се повтори грешката с Енкин.

Анонимен каза...

Граждани за Троян, проверете информацията в интернет за проекта "Пътя на еделвайса".Има всичко в мрежата, та после обяснявайте,че нямало доказателства за кражбите на желязненския крадец!

Анонимен каза...

Здравейте,
спор няма, пишете верни неща, имате сравнително точен поглед върху нещата /разбира се на база ограничената информация с която разполагате/, ама....
добре де, ама аз само едно не разбрах - в крайна сметка кой изпрати тези народни /уж/ представители в троянския ОбС?
Примерно, за каква добра работа и конкретни добри резлтати от работата в ОбС през изминалия мандат 2007-2011 общинските съветници от листите на Герб и БСП увеличиха бройката си в новия ОбС?
За какво получиха тази награда?
Друг пример: За каква лоша работа общ.съветници от листата на Атака бяха наказани и са с намалена бройка в новия ОбС? Справка /ще ви дам и други справки/ - ИП и ПК реализираха общо близо 50% от общата работа на целия ОбС през изминалия мандат. Останалите 50% работа е на останалите 27 общ.съветника от листите на 9 /девет/ партии. Да, нито едно от десетките и стотиците ни предложения и предупреждения не бяха приети и всичко отхвърляха.
Моля, не повтаряйте цинизма на М.Акимов, според който не било важно колко и дали се работи в ОбС, а важното било колко Решения са ти приети????. Е, приемаха само неговите решения.
Резултата - всички го виждате!
А резултата би следвало да е отличен, след като днес др.полковник е избран дори за председател на ОбС. Със запазена заплата и всички властови екстри. За награда!!?? Да си почине като на балнеосанаториум и да събере сили за нови подвизи и успехи!!??
*
В крайна сметка пак стигаме до основния въпрос: Кажете, как така се получава, че носителите и причинителите на упадъка и все по-осезаемата нищета на Троян биват възнаграждавани на изборите и с увеличено присъствие в ОбС, за да вършат СЪЩИТЕ неща по СЪЩИЯ начин?
*
Прав е Анонимен 1 - трябва да отидат/отидем да ринат/ринем сняг! Една добре синтезирана и изведена философска мисъл! :)
Така де, избрали сте си общ.съветници, от които очаквате в местен политически аспект... да могат и да ринат сняг.
Блестящо! :)
ИП

Анонимен каза...

Нищо ново на хоризонта,мъгляви загатвания за просперитет и развитие на градът ни,столетницата в лицето на подставени и пребоядисани несменяеми лица отново ще сложи прът в привличане на дългосрочни бъдещи инвестиций който да подобрят благосъстоянието ни за който никои от управляващите дори не загатва, не знам какво се случва и накъде отиваме но въпросителните на моите деца,а сега накъде татко!??,все по често се дискотират в нашето сплотено семейство .

Анонимен каза...

Някой тук каза, че "Граждани за Троян" подценявали Дилян Енкин... напротив изглежда, че работят за него. Явно той очакваше да овладее обс, но го изпусна и сега започнаха атака, за изкарване на Акимов от играта. Времето ще покаже кой стои зад това.. но който и да е, няма да е добре за Троян Енкин да получи пълната власт, за сега има само кметската. Донка Енкина е удобна.

Анонимен каза...

Донка Енкина ???

Анонимен каза...

До 20ти..Другарю,помите ли стратегията на БКП,при провал на даден градски партиен функционер,го повишаваха и ставаше областен такъв,директорите също бяха несменяеми само сменяха фабриките но работеха ДИРЕКТОР!!!В ОНС се следва сляпо тази комунистическа традиция на ненаказаност..да има някой осъден??? а колко трябва да са???

Анонимен каза...

Призовавам отново Тим Бъртън и бандата на кратунковците.Проверете информацията относно проекта "Пътят на еделвайса".Вижте заложените за изпълнения точки по проекта, вижте какво е "направено" дефакто.Всичко има в интернет и материалите издадени по проекта.

Анонимен каза...

25- ти, ти си много наивен, те са заедно с Енкин, ти ги приканваш да го проверяват.. Цялата шумотевица е за да си сложи Енкин негов човек за председател на ОбС, за да си прави пак такива проекти като оня за златните еделвайси. За това и докара троянското туристическо дружество до фалит, разгони хората, за няма пречки за подобни проекти. Жалко е, че такива умни момчета като Тим Бъртън играят по неговата свирка.

Анонимен каза...

Какво по голямо доказателство за огромната кражба на парите по проекта "По пътя на еделвайса" е факта, че хижата стои затворена, мизерна е, няма никакви туристически дейности в района. Няма златни стъпала по тази пътека, нищо няма. Е, за какво са документи, за какво са проверки.. нещата с този проект на Енкин са кристално ясни.

Анонимен каза...

Защо непременно, председател на Общ. с. трябва да е Акимов? Той ли е най достоен? Не искаме комунистите да управляват Общ. съвет, но не искаме и такъв "гьон сурат" като настоящия председател.

Анонимен каза...

Жалко,че заради слабоумието на голяма част от електората, нещата в Троян се докараха до избор между тумба познати престъпници и такива които твърдят,че не са такива!

Анонимен каза...

Няма Джаро няма Маро хващайте лопатите и чистете.............ДРУГАРИ

Анонимен каза...

Аз пред нас изчистих,ама се наложи да изхвърлям снега на улицата на която живея,а тя е широка 4 метра,а сега под снега няма и 3.И к'во правим,местим планината от едно място на друго!

Анонимен каза...

Едно от най-големите естествени находища на еделвайс в Троянския балкан - в резервата "Козя стена", ще бъде превърнато в туристическа дестинация по проект, финансиран с 202 000 евро по програма ФАР - "Развитие на българския екотуризъм". Това съобщи на БТА ръководителят на отдела за проекти в община Троян Таня Марковска. "По пътя на еделвайса" е названието на маршрута, който ще бъде завършен за 12 месеца. Работата по него ще започне в началото на 2005 година.

Две ще бъдат екопътеките, които ще минават през националния парк "Централен Балкан" и ще отвеждат до находището на рядкото цвете и до една от близките до него хижи - "Хайдушка песен", където ще има информационен център. Центърът ще бъде пригоден за лекции, за уроци по природознание и биология, ще дава разнообразна информация за ценните растителни и животински видове в тази част на Стара планина, каза Марковска. Проектът предвижда и цялостен ремонт на 1,5-километров пътен участък, оформянето на подстъп за инвалиди, маркирането с подробни табели на двете екопътеки. Хижата ще бъде основно реконструирана и ще предлага удобства за туристите. Проектът на община Троян е свързан с реализацията на основния приоритет в нейната стратегия за бъдещо развитие - туризмът./БНР

Анонимен каза...

До 25
Само това има в нета.Ако имаш нещо го публикувай,стига си ревал.

Анонимен каза...

Има ли някой да направи справка от обшината за последните 10години има ли обшествена поръчка без анекс за увеличаване на сумата по договора,а някой неколкократно?
Няма как да бъркаш в кацата с меда и да не оближеш пръст ,но нашите се презапасяват за 3 поколения.
ПОЗДРАВИ НА ГР.ЗА ТРОЯН или каквото е останало от него

Анонимен каза...

В община Троян приключи и бе отчетен големият проект "По пътя на еделвайса", който е по програма ФАР "Развитие на българския екотуризъм", съобщи координаторът инж. Татяна Марковска. Проектът използва уникалните дадености на Троянския балкан и едно от редките му богатства - находището на цветето еделвайс в резервата Козя стена.

Туристите могат да се изкачат дотам по 3 екопътеки от село Чифлик и хижа "Хайдушка песен" до билото на планината. Пътят до хижата е основно ремонтиран, край басейна с прочутата минерална вода е изграден информационен пункт за улеснение на планинарите, инфраструктурата е подобрена, извършено е и обучение за аниматори, езиково, екскурзоводско, за планински водачи. По проекта са усвоени 202 000 евро, изцяло предоставени по ФАР. Създадена е и уебстраница с адрес www.ecotroyan.com.

Анонимен каза...

33-ти,ако се научиш че интернет не е само порно,ще знаеш как да намериш нужна информация.Ама няма да седна да те уча,я.
Ако на Тим Бъртън прови интерес, в интернет има всичко,мога да помогна и с още.Най-малкото,че има информация в цифри,какво е заложено да се случва,а всички знаем какво има свършено.Едно голямо нищо!

Анонимен каза...

Следете развитието и на проекта за прочистване на коритото на реката, от пешеходния мост до моста на Елма.Над милион лева е стойността, и там ще падне голямо лапане.Отново ще се появи никому неизвестна фирма и ще спечели търга,бетонът рязко ще поскъпне, материалите ще са на невероятни цени и т.н...Така де,енкин трябва да навакса пропуснатото през последните 4 години.

Анонимен каза...

спокойно 36-ти, сега другаря Енкин подгатвя проект "По пътя на троянските джибри". Ще се реализира на хижа Амбарица, където има най добри условия. До там ще водят множество криволичещи пътеки, с подходящи места за отдих. Маршрутите ще тръгват от казанката над последната махала. Всички успяли да се доберат до Амбарица ще бъдат извозвани надолу безвъзмездно. Ха наздраве и успех на новия проект:)

Анонимен каза...

Много Гербери е наел Минак да пишат.Много ми прилича на въпроса за краставицата.Каквото и да те питат ,все отговаряш че водата в нея е 95 %

Анонимен каза...

Тук става въпрос за лицемерието на един маймун,а герберите пишат ли пишат Енкин,та Енкин...

Анонимен каза...

40-ti, лицемерие е крадеца да вика дръжте крадеца, така както прави тумбата около Енкин, нарекли се Гражданите

Анонимен каза...

Ква стана тя, тука се плюят привърженици на Акимов и Енкин ! Какво се чудим тогава че сме на този хал ? По-лошото е, че това означава едно : Спасение няма и крадците дебнат отвсякъде .

Анонимен каза...

Много интересна тема се заформя,НО само писане !
На всяко прасе му идва коледа ,но на нашите НЕ..............а Троян опустя ,няма хора,защо ли ?Тук в града няма партий,само лапачи(партията спечелила местната власт) и зяпачи(партийте който се облизват и чакат мандата)
1-2 дърдорковци който си мислят, че ГЕРАН СЕ КОПАЕ С ИГЛА
ПРИЗОВАВАМ Граждани за Троян да се яват на следващите избори без партий,само хора за града,
но да не станат като 'избор за троян'

Анонимен каза...

ей,от тоя плужек енкин,отръвка няма.

Тим Бъртън каза...

В този форум се прилага тактиката на Гьобелс-ЕДНА ЛЪЖА ПОВТОРЕНА СТО ПЪТИ ,СТАВА ИСТИНА.
Непрекъснато и незнайно защо,се опитват да ни свържат "непремено" с Енкин.Това опит за принизяване на действителността и фактите ли е?
Или опит да се омаловажи написаното-то е вярно ,но понеже Енкин стой зад това,то няма такава стойност?!?!
Колкото и да Ви е чудно,зад нас стоим само ние и хората които ни подкрепят със своите е-мейли.
Пък Вие продължете ако искате с Енкин.

Анонимен каза...

Това е номер от ЧЕРНАТА НАУКА.

Анонимен каза...

Внимавайте да не обидите др.енкиН,че туко виж се усмихнал и ни вдигнал данъците
дедо Минко от тапето

Анонимен каза...

Ей, лош адет имате - напиете се и чукате по копчетата. Айде бийте си жените и лягайте да спите.

Анонимен каза...

Тим, не се притеснявай, момче, Донка Енкина ще оправи всичко :))

Анонимен каза...

От 1-ви. Гледам коментарите и се чудя - Не е ли ясно, че и Енкин и Акимов са от една порода - просто всички са комунисти а и като гледам общинският съвет и посллизурковците в него пак си мисля че не може полуобразовани даскали, полицаи и апартчици от БКП /БСП/ да сътворят нещо, за което след времето поколенията да ги споменават с благодарност. Уважаеми дами и господа, разбърдайте си мозъците - Троян е една малка проекция на управлението на странати ни. Българинът е жилав и търпелив а дано да преживеем и тези....

Анонимен каза...

И статията, и коментарите са писани като че ли от баба ти Пенка! Май много баби Пенки е имало в Троян от време оно, а пък го отнесе заради всички само една!!!

Анонимен каза...

Драги 50! Тези, които визираш нямат нищо общо с комунистите, които построиха Троян - оня град с мощно икономика,с почти непроменена инфраструктура през последните 23 години, с достатъчно училищна, детска и здравна база.Онези 45 години с всеки изминал ден показват своето предимство пред днешния безумен хаос,разруха, грабителство. В резултат на повърхността излиза не способното, а подчертано некадърното, алчното,грубото и недодялано племе на някога неуспели комунисти и дезориентирани антикомунисти.А ти, ти просто не проумяваш какво се случва. Неумението ти да проумееш те прави жалък и нещастен - днес или след време.

Анонимен каза...

Браво 52; да живее БКП............

Анонимен каза...

Уважаемий 52, аз не използвам обидни думи, но държа да спомена, че всичко в нашата мила татковина е построено от ръцете и за сметката на обикновените хора - това са нашите родители, баби и дядовци. Не ми се спори - но държа да подчертая, че всички, които са ни управлявали през последните 20 год. са продукт на комунизма в България. И една препоръка, чети исторически книги - но не тези издавани през 8-те години на миналият век, и слушай чужди радиостанции, защото в момента всички родни медии ни промиват съзнание. Важното е да сме живи и здрави - все ще оцелеем.

Анонимен каза...

Тим Бъртън: „Където пипнеш, все е гнило”
Съветвам автора да си намери по-млада булка. Тогава няма да е все гнило където пипне:)))

Анонимен каза...

Г-н Пеевски и компания много умело се крият зад псевдонима Тим Бъртън.Браво г-н Пеевски супер сте. Шашардисахте г-н М.Акимов!!!

Анонимен каза...

Анонимен 56, имам една лоша и една добра новина за вас :)
Да започна с "лошата". Не съм и не се крия зад псевдонима Тим Бъртън.
Добрата - радвам се и поздравявам Тим Бъртън&гражданите, които вадят на светло, както по-нови, така и "стари" неща от управлението на община Троян, за някои от които многократно съм съобщавал от трибуната на ОбС Троян, но, които по една или друга причина не достигаха до вас.
Добре е, че се вижда една гражданска чувствителност и естествена реакция.
Както казва Мечо Пух - колкото повече, толкова повече :)
ИП

Анонимен каза...

38-ми, бъди по-конкретен. Коя е тази последна махала, от която ще тръгва екопътека към Амбарица. Защото ако е тази за която се сещам - там няма "казанка", и няма нищо общо с политиката в Троян. Ние просто сме обикновени селяни.

Анонимен каза...

Уважаеми г-н Пеевски!!! Стана ясно, че Вие имате информация за проектите по които има финансови корекции. Защо продължавате Вие и компания да се криете зад псевдонима "Тим Бъртън"
П.И.

Анонимен каза...

Уважаеми г-н ПИ ,Какво значение има тук кой се крие зад псевдонима Тим Бъртън,по важното е ,че информацията която изнася няма как и кой да те допусне да е получиш,и още по важното ,че ако е истина и за тези далавери и глоби, за милиони не вземат мерки компетентните органи като полиция и прокуратура,то тогава найстина Бог да го прости Троян и неговите трудови хора.И няма да се чудим защо всяка година учениците намаляват с по 150 и училище като Кл.Охридски,стартирало с 1600 ученика сега са едвам са 5/600.

Анонимен каза...

Стига сте облъчвали хората с вашата отрицателна енергия. Само положителни неща никакви 3 милиона , никакво отчаяние напред, и само напред– ура–ааааааа. Да живеяяяяяят! Ще платиииииим! И стига преса и телевизия с писанки на нещата, такива каквито са!

Анонимен каза...

Ей, не намерихте булка за Пеевски, вижте какви ги върши толкоз време. Сега и така наречения ТБ. А намерете поне за него нещо младо, да не врещи, че където пипнел, все гнило:)))

Анонимен каза...

52. "Не е необходимо да се четецелият обемен доклад на другаря Кирил Несторов, нещата са ясни.

Положението е направо трагично, Априлската линия, както се казва, буксува здраво. За излиза-

не от ситуацията



другарят Тодор Живков предприема крути мерки,



разбира се, с братската помощ на СССР.



Ето част от покъртителното писмо на Тато до другаря Никита Хрушчов.

В края на 1959 година об-

щата сума на



нашите задължения

в капиталистическа

валута достигна 115

милиона долара

Ние обаче не сме в състояние да посрещнем срочните погашения в капиталистическа валута

през второто и третото тримесечие на тази година. Особено затруднение предизвика решени-

ето на Банк комерсиал пур Л’ероп дю Норд, Париж, и Московска народна банка, Лондон, да пре-

установят предоставянето на Н.Р. България на нови търговски кредити за внос от капиталис-

тическите страни. Тази мярка ни лиши от възможността да внесем някои крайно необходими за

нашето стопанство стоки, без които не можем да минем.


С цел да се осигури погасяването на предстоящите падежи през второто и третото триме-

сечия на 1960 година, Политбюро на ЦК на БКП и правителството на Н.Р. България се обръщат

с молба до Президиума на ЦКна КПСС и правителството на СССР за следното: Да разрешат

на Държавната банка

на СССР да продаде за сметка на БНБ намиращото се на съхранение българско злато

в размер на около 22 тона срещу капиталистическа валута, която да послужи за погасяване на част

от задълженията ни.Да разреши на съответните съветски организации да закупят

през 1960 г. от Българска народна банка 50 тона сребро срещу конвертируема валута.

Да окаже съдействие за отсрочване падежите на 40 милиона долара наши задължения към

Банк комерсиал пур Л’ероп дю Норд, Париж, и 10 милиона долара към Московска народна банка,

Лондон, за двегодишен срок.



София ... април 1960 г.

С дълбоко уважение:

ПЪРВИ СЕКРЕТАР НА ЦК на

БКП: (Тодор Живков)

Твърде нерадостна е съдба та на тези 22 тона българско злато в кюлчета и монети, съ-

бирани зрънце по зрънце в продължение на 65 години.

Анонимен каза...

до 63-ти. Къде,брате мили, се връщаш толкова далече назад в историята. Знаеш ли колко е днес външният дълг на България - над 40 милиарда евро.А ти ровиш назад във времето. Днешният и бъдещият ден, съдбата на Родината ни, не те ли вълнува повече. Или за тебе е важно да оплюваш мъртвия Тодор Живков?! Какво си мислиш, че постигаш - обричащ се на немотия.

Анонимен каза...

64.Номенклатурата не еднократно е показала уменията си да доведе страната до икономически инсулт поради пълна некадърност. Който не познава историята и не си вземе поука, ще му се наложи да я повтори...

Анонимен каза...

Айде стига с този сняг!Защо го валиш в момента?Не те ли е срам!Правителството работи толкова добре,а ти го клатиш с този сняг,че и държавата!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |