Ясни са почти всичките кметски наместници

* В шест села - досегашните, четирима са нови, двама ще са ясни до седмица * Донка Михайлова: „Този подход изненада дори някои от избраните. Хора, работили срещу мен на изборите, бяха назначени”

КМЕТСКИТЕ НАМЕСТНИЦИ в 12-те троянски села със статут на кметски наместничества (до 350 жители население) в общи линии вече са ясни. Това се разбра на днешната, първа за новата 2012 г. пресконференция на кмета на общината Донка Михайлова (5 януари). „Кметът определя кметските наместници, обикновено по партиен принцип. Аз тръгнах по друг път – по-труден, но, надявам се, верния. Този подход изненада дори някои от избраните. Хора, работили срещу мен на изборите, бяха назначени, защото получиха подкрепата на съселяните си”, коментира г-жа Михайлова.

„НЕСТАНДАРТНИЯТ” ПОДХОД включвал провеждане на общоселски събрания, на които жителите на всяко от 12-те малки села заявили предпочитанията си кого искат за свой управник. И тези предпочитания били водещи при назначенията. „В рамките на един месец организирахме събранията, чух мненията на хората и определих кметските наместници”, поясни Донка Михайлова. Имаме обаче информация, че изборът не навсякъде е станал лесно и гладко; например в с. Старо село, където събранието преминало в тежки разправии и се стигнало почти до бой, или пък в с. Балабанско (110 жители), където 12 души имали мераци за наместническото място.

В ШЕСТ ОТ СЕЛАТА досегашните управници запазват поста си: Тодор Радевски (с. Белиш), Димитрина Станчевска (с. Терзийско), Дилян Дамянов (с. Дълбок дол), Николай Добрев (с. Балабанско), Тошка Пенчева (с. Гумощник), Магдалена Цвяткова (с. Горно Трапе). В четири села има нови назначения: Боряна Стефанова, досегашен началник на пощенската станция в селото, става кметски наместник на с. Балканец; Михаил Динчев, завършил публична администрация във Великотърновския университет, поема поста в с. Патрешко; Пламен Цвятков, работил като оператор в троянската кабелна телевизия, ще ръководи с. Ломец; дългогодишната синдикалистка Красимира Радкова е изборът за наместник на с. Старо село. В две села – Чифлик и Добродан – назначенията все още не са направени и предстоят допълнителни консултации, но до седмица и там кметският казус ще бъде разрешен.

Т21

Още по темата:

58 коментара:

Марин Цочев каза...

Аз лично аплодирам преизбирането на белишкия наместник Тодор Радевски. Бивш офицер, добър мениджър, човек на място. Прави доколкото му е възможно за селото.

Анонимен каза...

aman ot promiti voenni . kogato TOI daval akal,voennite bili na u4enie.

Анонимен каза...

Браво за избора на Тодор Радевски. Изключително свестен човек. Хората го обичат и той много помага. Успех на г-н Радевски.

Анонимен каза...

Тези събрания, г-жа Михайлова ги копира от съседен Ловеч, където нашият земляк М. Казанджиев прави същото. Това може би е почин на партията кърмилница. Не казвам, че е лошо, но някак си обезсмисля извършеното от съпартийците за спечелването на местните избори от кмета на общината. ГЕРБ далеч не би направила такъв жест, имайки в предвид, че са се устремили към спечелване на тотална власт - навсякъде.

Анонимен каза...

Госпожо Кмет, защо не споделите с нас как Минко Акимов се оказа изведнъж със заплата близка до Вашата?Срамно е нали,по-добре да сведем глави!

Анонимен каза...

Красимира Радкова.. Браво.Цял живот ближе задници и прави свирки за да е на някаква службица.Тежко им на Староселци.

Анонимен каза...

Как близка би 5ти съветниците гласуваха на дядо Минко същата заплата като на кмета...сига ще му турят двама заместници да му натискат копчетата на компютъра,вече направиха ремонт на кабинетчито му,Анитка е на близо и пей сърце....:(

Анонимен каза...

"Избора" на кметски наместници е по партийна сделка.За съжаление показва безпринципност и безотговорност. Как хора слогували на ГЕРБ за власт ще провеждат политиката на Донка Михайлова. Те са сложени да бойкотират и да чакат завръщането на Минко Акимов. Това ще е скоро.

Анонимен каза...

"Донка Михайлова: „Този подход изненада дори някои от избраните. Хора, работили срещу мен на изборите, бяха назначени"

Има ли нужда да коментираме повече?
Плеснаха с ръце и се прегърнаха...Аз на теб,ти на мен,ние на вас!

Анонимен каза...

Донке-е-е... Донке. Не си истински политик. Истинският БЪЛГАРСКИ политик взема властта и ебава мамата на всички. Ти се опитваш да им угодиш. И тъпите троянски селяни веднага почнаха да те плюят. Минко Акимов за тях! (поне да има за какво да квичат)

Анонимен каза...

9 ти, да така е, но Ви предлагам последното "ние на вас" да стане "вие на нас". Пояснявам, обръщението е към троянските жители от страна на цялата управа. Няма да се учудя ако гласуват недоверие на кметицата, още след неприемане, от страна на ОБС, на бюджета и структурата на общината. Дано не се укажа лош пророк!На Йорданов ден небето се отваря.

Анонимен каза...

До 10-ти, боли ме кура и за теб и за акимов и за донка!

Анонимен каза...

Николай Добрев (с. Балабанско). Защо остава този човек, немога да разбера??? Значи м.Габърска ще изчезне съсвсем от лицето на земята?? Пътя е в отчайващо състояние, водата е най- голям проблем.....Тая Донка е имаше възможност да издигне човек, който поне щеше да върши работа, а не тоя пиклив, мръсен селендур - Николай...

Анонимен каза...

Изглежда село Чифлик е доста примамливо,за да няма още назначен кметски наместник там.Някой знае ли нещо,кои са спряганите имена за там ?

Анонимен каза...

Госпожо Кмет, Добрев е алкохолик,пращан няколко пъти от семейството му в клиника, какво е това безумие?

Анонимен каза...

Браво, че в Ломец са избрали младо,умно,честно и перспективно момче !

Анонимен каза...

Интересно става и за Добродан , макар че не е така примамливо като Чифлик? Спрягат се доста имена в селото, но всичко зависи от Г-жа Михайлова.

Анонимен каза...

Какво стана с малинарката в Чифлик?Нали щяха нея да назначават?

Анонимен каза...

към 13 прав си за Габърското там им трябва застраховател да ги застрахова против обезводняване

Анонимен каза...

Госпожо Кмет, знаете ли че съществува една махала наречена ДЛЪЖКОВСКА , която е към Горно Трапе и , че новата- стара кметица през изминалият си мандат ни е поситила максимум 10 пъти и също така на ясно ли сте че през последните 5-6 месеца не е имало капка вода. Как можахте да назначите човек който не го интерисуват проблемите ни?

Анонимен каза...

13-ти и 15-ти Вие не сте в час .
1. Пътя е много добър и беше ремонтиран още по времето на предния наместник , бог да го прости .
2. Маи бъркаш нещо баща и син все Добрев но единия Милко другия Николай .

Анонимен каза...

За мен назначаването на кметски наместници от друга политическа партия е грешка.Вкарвате вълка в кошарата и ще съжалявате.Никога не бих постъпил по този начин. Въпреки Вашата добронамереност, този ход не означава, че ще направите най-доброто за гражданите от населените места.В политиката място за угаждане няма.Вижте си представителите на ГЕРБ в общински съвет и считайте, че гербаджийските кметски наместници ще играят по тяхната свирка и ще са единни в желанието си да се провалите, за което ще направят всичко по силите си.
С уважение ЕМ/SI.

Анонимен каза...

От трън та на глог 21-ви...Какви заслуги има синковеца,че кметски наместник да става?
А и ако са толкова успешни бизнесмени, политиката не би трябвало да ги интересува!

Анонимен каза...

към 21
Ти май не си в час, главния път може да е бил кърпен ама я мине сега, още повече пък слез надолу от главния път към къщите да видиш какво му е добрето????? Път почти няма!!!!!!!!
Септември месец бяха оставили едни купчини с асвалт, ама такъв асвалт-употребяван и хората сами да си засипват дупките, а с какво да го отъпчат после като ги засипят - с ръце!! Това е безобразие. В кой век живеем?
1. Айде дупките ще се преглътнат, накрая от път ще има само спомени. Последно този път е правен през 80 и някоя си година??!!!
2. Това безводие е просто ненормална работа.
Та таз кметица, за какво събира хората да им прави само празни обещания, мисля че нещата небива да се оставят така...

Анонимен каза...

Чуфликят кой ща е кмет?

Един жител на с. Балабанско! каза...

Вие май не знаете за кого пишете в тези коментари!!!
Първо - Николай Добрев - настоящ кметски наместник бе избран от предишната власт, т.е. Герб и то не по нечие настоятелство, а защото момчето има ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ за този вид професия (за разлика от такива, които проявяваха интерес да заемат длъжността му)!
Второ - Той никога не е претендирал, заявявал или показвал, че ще си смени боята - просто като кадър бе оценен и от настоящата власт и бе преназначен! Той бе подкрепен от всички жители на с. Балабанско, а и по-добре той, отколкото някое градско конте, идващо в селото ни само за купона в събота!
Трето - още с встъпването си в длъжност първото, което направи бе временно до изгради пък било то и не асвалтова настилка за махала Габърска, но за наша радост много от СЪСЕЛЯНИТЕ ни си я прибраха по дворовете!
Четвърто - за тези два месеца той отново издейства да ни преасвалтират дупките по пътя (нещо, за което чакахме още от мандатите на г-н Енкин), да сложат мантинели и към момента кандидатства по проект за цялостно преасвалтирване!
А, махала Габърска, докато сами не си помогнете за водата (т,е, да си сложите водомери - нещото, което всеки съвременен и имащ се за такъв човек има в дома си) няма как да стане номера с водата. А и не бойте се - няма да изчезнете от лицето на земята, ами току вижте че влезете и в някой туристически сайт!
Ха, и нещо за капак вие май наистина не знаете за кого пишете - става въпрос за Николай Добрев, а не за Милко Добрев или пък за биснеса на родителите му!!!

Анонимен каза...

кво плюете по кметицата и по наместниците и, нали вие сте си я избирали?

Анонимен каза...

27-ми, ти счупи ГЛУПОМЕРА с този коментар.

Анонимен каза...

към 21....
Габърското е велика махала .там трябва да има вода,която обаче да не се плаща за да може да се полива през цялото време на лятото....всички улици да са преасвалтирани като хокейно игрище,да имат болница, вътрешно селски транспорт демек автобус да ходи от единия край на Габърското до другия по цял ден и пак без да се плаща,,ааааа гледам и една друга махала е много голяма,та там кмета трябва да ходи всеки божи ден да ги наглежда дали им е мътна водата или е със свръхналягане или и те нямат болница.
най добре тия махали да се отделят със собствен кмет за да имат всички тия гореспоменати благини
Халал да са им новите кметове

Анонимен каза...

Г-жо Михайлова, защо не помислихте за хората, които до момента ви вършеха работа без пари като наместници по своите села, а слагате хора които не познават проблемите в селата и немогат да си пуснат компютъра. Какво очаквате от такива хора? Може би да получават заплати............

Анонимен каза...

12-и, не цапай сайта с простотията си!!!!Ако продължаваш,ще кажа кой си!!!!

Анонимен каза...

:))), за Чифлика човека е ясен, енкиновия ще е, но още ги е срам да го обявят

Анонимен каза...

Дреме ми, а ти не си позволявай да обиждаш ,за да не те сбарам и направя красив.Ок?

Анонимен каза...

кой пък е Енкиновия човек?

Анонимен каза...

Към 34-ти - Иван Ненв, но няма да е той!

Анонимен каза...

Европейски, интелигентен и разумен подход на нметицата. Браво на Михайлова! Троянци свикнали на Акимодската диктатура малко трудно разбират, че това е точно провото на избор, което ни е нужно.

Анонимен каза...

Всъщност ловешкият кмет копира от нашия, но нещо не му се получи. Направи събрания, а после назначи шепа верни партийни некадърници. Михайлова направи точно това, което обеща преди изборите. Поздравления. До тук отличен за новия кмет!

Анонимен каза...

Май за първи път от 20 години насам имаме кмет- демократ.

К.С. каза...

До 26-ти, ти или си майка или любовница на Баланския кмет, като така си запозната с проектите по които кандидатства, защото и ние сме от Балабанско, но освен за купоните които си организира на центъра на селото , за нищо друго направено от кмета не сме чували. А какъвто бащата, такъв и сина. Той стана кмет. благодарение на някои особени качества на майка си. Кмет сте майка и син, кмет сте!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Май за първи път имаме и кмет с характер и отговорност да си спазва обещанията. За разлика от Акимов, Енкин и компанията им, която пише тук.

Анонимен каза...

Браво на Донка!!!!

Анонимен каза...

и за пръв път от 20 години имаме мъж на кметското кормило. ГОЛЯМО БРАВО
че от ония п..ци но се разказа играта

Анонимен каза...

"ни" е по горе

Анонимен каза...

37, не разпространявайте непроверена информация. Казанджиев още не е назначавал кметски наместници.

Анонимен каза...

33-и,и това не можеш да направиш,защото си прост селяндур,за малко подвизавал се като интелигент.....Още малко пиши тук и ще те разоблича!!!!

Анонимен каза...

Чичко Бил каза:На въпроса за Чифлишкия кмет,ше ви отговоря веднага:новия-стар ще е,т.е.Дачко(може на никого да не помогна,ама на нокого няма и да преча)..............така,че се отлага сеенето на малини за сега...bai-bai

Анонимен каза...

А на Добродан?

Анонимен каза...

"на Баланския кмет"
научи се да пишеш горе-долу разбираемо и тогава се пробвай пак във форума

Б.К.

Анонимен каза...

За Добродан се спрягат много, ама най има шанс Христо Данов

Анонимен каза...

За Балабанското от всичките десетина злини май,че
беше избрана най-малката-поне Николай живее в селото и ще бъде по- откриваем

Анонимен каза...

В с.ЛОМЕЦ ,ЗАЩО НЯМАШЕ СЪБРАНИЕ,А НАЗНАЧИХА ЧОВЕК ПО ТЯХЕН СИ ПАРТИЕН НАЧИН БЕЗ ДА БЪДАТ ИЗСЛУШАНИ ЖИТЕЛИТЕ НА СЕЛОТО . НАЛИ ГОСПОЖА КМЕТИЦАТА НА ОБЩИНА ТРОЯН - ПУБЛИКУВАТЕ,ЧЕ Е КАЗАЛА-,,ГРАЖДАНИТЕ СА РАБОТОДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ,, ПО ТОЗИ НАЧИН МОЖЕМ ДА ТЪЛКУВАМЕ,ЧЕ НАСЕЛЕНИЕТО НА ДАДЕНОТО СЕЛО Е РАБОТОДАТЕЛЯ НА КМЕТСКИЯ НАМЕСТНИК И ТЯ БИ ТРЯБВАЛО ДА НАЗНАЧАВА ХОРА,КОЙТО 90% от населението ги одобрява,защото през тези 4 години ДОНКА МИХАЙЛОВА НЯМА ДА ЖИВЕЕ С БОЛКАТА НА ВЪПРОСНОТО СЕЛО,А ХОРАТА НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ НА КОГО МОГАТ ДА РАЗЧИТАТ И ЗАТОВА КРАЙНИЯ ИЗБОР БИ ТРЯБВАЛО ДА Е ТЕХЕН.

Желязко от Г.Желязна каза...

В с.Чифлик, има само един достоен на 100% за кметския стол.Благодарение на пословичната си сромност, той още не е седнал в него. защото разбрал, че баба Пена от долната махала не го харесва а той желае пълна подкрепа.Този добър човек е автор на повечето закони, параграфи, алиней и т.н., за туризма,за кооперациите а защо не и на закона за месната власт.Дялан, ама дялан камък ви казвам.Ако г-жа кметицата не го назначи, ще допусне голяма грешка, много голяма.Нека всички родолюбиви граждани застанем твърдо зад кандидатурата на Иван Тодоров Ненов. После чуфличани да се оправят както могат. Бог да ги поживи!

Анонимен каза...

Не няма да я Иван Ненов , а ще е Дочка

Анонимен каза...

Не сте разбрали правилно ще бъде Донка Банкова, не Дочка. Честито на чифличани.

Анонимен каза...

Mnogo tejak telefon s dve race se darjat drugi Raboti.

Анонимен каза...

Чифличани какво става, сигурно сте съгласни с новия кандидат кмет или сте в бедствено положение.

Анонимен каза...

Нямаме ток тук.На дръдръндарите мръвките се размразиха.

Анонимен каза...

и кметъ нямаме тадиава,няма управия в туи сило, а пък на дръндарите мръвките заминаа веки.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |