Зам.-кметовете са Ангел Ангелов и Поля Димова

* Донка Михайлова: „Екипът ни е сплав от опит и младост и вярвам, че ще е добър екип” * Три основни изисквания към общинарите: компетентност, властта да не се използва в личен интерес,
проблемите на гражданите – над всичко

ИКОНОМИСТЪТ Ангел Ангелов – досегашен шеф на троянския офис на Централна кооперативна банка, и образователният експерт Поля Димова – дългогодишен служител в Регионалния инспекторат по образованието – Ловеч, бивш учител и школски шеф, са новите зам.-кметове на община Троян. Г-н Ангелов ще поеме икономическия ресор, а г-жа Димова – хуманитарния (образование, култура, спорт, туризъм). Кметът Донка Михайлова представи заместниците си на сесията на Общинския съвет вчера (1 декември, четвъртък), а веднага след това – на пресконференция с представители на местните медии.

„АНГЕЛ АНГЕЛОВ е на 34 години, млад човек, но с богат за възрастта му професионален опит и с добри контакти с бизнеса на Троян; надявам се много бързо да навлезе в проблематиката на публичния (общинския) бюджет. ПОЛЯ ДИМОВА е един от най-добрите експерти по образование в Ловешка област, специалист по цялостно планиране на образователните дейности; много бързо трябва да навлезе и в проблемите на културните институции, спорта, туризма”, накратко представи двамата си заместници и приоритетите в работата им г-жа Михайлова. Тя обясни, че за всеки от постовете е имала по 5-6 варианта, сред които е направила избора си. Споделено бе, че Кольо Кацаров, също спряган за зам.-кмет, на този етап е отказал участие в изпълнителната власт, като решението е било негово.

„ЕКИПЪТ НИ Е СПЛАВ от опит и младост и вярвам, че ще е добър екип”, обобщи шефката на местната изпълнителна власт. На въпроса на Т21 дали няма опасения за останалите от отбора (общинската администрация), защото само с добър капитан и централни нападатели мач не се печели, Донка Михайлова заяви, че изискванията й към всички ще са като към самата нея. А основните три са: компетентност, властта да не се използва в личен интерес и проблемите на гражданите – над всичко. „Гражданите са работодател на всеки един служител в общинската администрация. На мене като кмет – също”, заяви троянският градоначалник. Друг важен акцент в казаното от г-жа Михайлова бе, че личните отношения и партийните пристрастия няма да влияят на оценката й за общинските служители, единственото важно ще е кой как работи.

УЧИЛИЩЕТО НЕ Е САМО материална база, по-важното са дейностите, качеството на процеса. В малките селища училищата имат по-скоро социална функция и принципите на законосъобразността и целесъобразността трябва да вървят заедно. Слетите паралелки са анахронизъм днес, но лишаването на едно селище от училище е нещо страшно и не бива да се допуска. Развитие на външното оценяване, рейтингова скала на училищата в района, различни методи за мотивиране на учениците, постоянно повишаване на квалификацията на учителите, новаторски похвати при преподаването. Така най-общо очерта приоритетите и задачите във възловия си ресор – образователния, зам.-кметът Поля Димова.

ЧЕТИРИ ОСНОВНИ ЦЕЛИ в бъдещата си работа заяви зам.-кметът в ресора икономика Ангел Ангелов: повишаване на заетостта, повишаване на доходите, развитие на гражданското участие в управлението, намаляване на икономическите различия „град – село”. А инструментите за постигането им са комплексни – протекция на фирмите с инвеститорски намерения, повишаване на събираемостта на местните данъци и такси, изготвяне на добър общински бюджет, преструктурирания в някои сектори…

Т21

Още по темата:

61 коментара:

Анонимен каза...

Успех на екипа и на Вас г-жо Михайлова!

Анонимен каза...

EM/SI: А сега да видим кой ще е секретар на общината. Ако е дама с инициали С.Х., което написах/определих/ преди около 1 месец, това означава, че ЕМ/SI пие вода от извора.

Анонимен каза...

2-ри, буквичката С да не би да е Соня?

Анонимен каза...

Пожелавам на целия екип, много здраве и късмет, за мен това е най-важно,много хъс за работа, много упоритост за да посрещат трудностите и много воля за да следват мечтите си.Късмет!

Анонимен каза...

Първата основна грешка на Донка Михайлова!
Първи сигнал, че управлението на Троян ще е като всички предишни!
Чакаме и гледаме следващите изненади.

Анонимен каза...

ЕМ/SI: И аз пожелавам на екипа успех. Виждам обаче, че не е пълен. Къде е ресорният кмет по строителството?

Анонимен каза...

5-ти, не хвърляй само суматоха, ами вземи обясни какво имаш предвид. Лесно е човек да каже знаех си, всъщност ако си знаел си щял да го предотвратиш, нали така?

Анонимен каза...

5ти не става ясно коя е първата основна грешка на Донка Михайлова?

Анонимен каза...

Дано всичко е за доброто на троянци, а не както беше до преди изборите

Анонимен каза...

И аз съм от Троян, но не мога да разбера, защо се търсят грешки в управлението, като то все още не е заработило. Дали сте чували следното изречение - "Дава се вяра в човек". Моля Ви не пишете каквото Ви дойде в главатра, преди да сте помислили.

Анонимен каза...

Дайте 100 дни на новия екип и тогава го критикувайте!

Анонимен каза...

Не искам да съм черноглед, но такива цели които си е поставила младостта в лицето на г-н Ангелов, меко казано са просто неизпълними, особено първите две (повишаване на заетостта и повишаване на доходите). Тези неща не зависят пряко от кмета, но може би има нещо в предвид. Ще поживеем, ще видим.
Но въпреки всичко най - искрено им пожелавам успех.

Анонимен каза...

На хартия много хубаво.Ще поживеем па ще видим.

Анонимен каза...

Мисля, че заедно с повишаване на заетостта, и доходите, трябва да се подобри и работата на данъчната служба.Плащането на данъци и реални осигуровки, ще подобри състоянието на пенсионните фондове, и облика на града. Най–после, трябва да се върне времето назад, и да се потърси произхода, на доходите и имуществото, на много хора, да не кажа, че това трябва, да е и задача номер едно в момента, и на правителството. Страната ни е определена, като една от най–корумпираните. Ако е така, средствата от черната работа, корупцията, и мн.др, които не плащат данъци, са в ущърб на държавата. Колко години е средната възраст на живот в България? Какво е качеството на живот на хората, как живеят възрастните? Вместо да вдигат възрастта за пенсия, да се потърсят други начини! Просто е смешно, това е политика на геноцид от собствените ни правителства вече 22 години. Подигран, и излъган народ сме, още от 89 година. Подкрепихме една "промяна", която не ни донесе нищо. Просто не бяхме подготвени!– както винаги! Тази промяна беше в полза, само на определени хора. Сега се забелязва едно раздвижване, и по–добре сега, защото после, ще е късно. Гръцкото правителство, лъга народа си 10 години, и всички живяха като в приказка, а сега ще плащат и внуците им. Те разбраха много неща, и протестите са резултата. Протестът е нещо демократично,и е право на всеки работник, служител, земеделец и т.н.Как ще се разбере по света, че има една държава, в която съществуват пенсии 80 евро, а продуктите от първа необходимост са почти на стойност, колкото в Германия, Англия, или Гърция. Да не говорим за качеството, което при нас е 16–то. На целия колектив на общината в Троян пожелавам ползотворна работа, и много успехи. Огледайте се, и подменете хората, които до сега Ви лъгаха, че работят, посрещайте гражданите с по–голяма учтивост, и обслужването да е на ниво. Не се чувствайте "велики" на постовете си! Това ще Ви помогне!

Анонимен каза...

Чета какви са професионалните умения на хората от снимката.После чета за какво ще отговарят...
Госпожо Михайлова, мисля че направихте грешна стъпка!

Анонимен каза...

И като прочете за професионалните умения на хората и за какво ще отговарят, какво не ти стана ясно? Няма на икономоческия ресор да сложат земеделец, а на образошанието стругар!!!

Анонимен каза...

15-ти обоснови се! Кое ти дава право да ги критикуваш така? Нещо направили ли са ти хората от снимката?

Анонимен каза...

Браво Михайлова! Изненадващо и интелигентно решение!

Анонимен каза...

Бях сигурен, че Енкин, Русинова и Ройнева няма да са част от екипа. Михайлова улови очакването за нови лица и нов стил на управление. Поздрави!

Анонимен каза...

15-ят няма как да се обоснове. На него/нея не му/й е ясно, че за икономически ресор трябва човек с икономическо образование и опит в сферата на икономиката и финансите, както и следователно за образователния ресор, човек с опит в образователната сфера и то в регионален инспекторат по образованието.

Анонимен каза...

ле-ле какво ще прави онзи миндил Русенова,тя горката е жадна за власт на всяка цена:)

Анонимен каза...

Изненадан съм приятно! Не вярвах, че Михайлова няма да вземе сина на Хари. Тази жена май е с характер.

Анонимен каза...

Чета целите,които си е поставил този младеж, и се чудя вярва ли си?
"повишаване на заетостта, повишаване на доходите"
И как ще стане това,навярно ще отиде при Марин Радевски и ще настоява за вдигане на заплатите.
Г-жа Димова изглежда мила жена,ама да разбираш и то на ниво от 4 различни дейности, или трябва да си петобоец, или някой нещо бърка в схемата.
Както и да е,лично аз оставам скептичен, но пожелавам успех на госпожа Донка Михайлова и екипа й.

Анонимен каза...

Към 23. Еми тогава да назначат четири зам. кмета на различните дейности ли???

Анонимен каза...

22-ри,не е взела сина на Хари,а защо ли е взела сина на Елка Ангелова....

Анонимен каза...

Абе както и да сравняваш Димова с Мариян Балев и Ангелов с Недка Топалова нещата са по-оптимистични. А дано!

Анонимен каза...

Към 25. Е-е-е ти ме уби с това сравнение ....

Анонимен каза...

Миналото прекроихме,
Крива къща построихме
Нещо тука не е в ред,
Две назад, една напред.
И от бъдещето ми додява
Ще го има или няма
Някой гледа, някой слуша,
Всичко ми дойде до гуша.
Това отдавна не е рок-енд-рол!

Анонимен каза...

Ей Богу, дори не съм си и помислял да сравнявам г-жа Димова с тези мозъчни корифей :)
Все едно да сравняваш Минко с Цонко от Каварна,или Къпинчо с морската във Варна!

Анонимен каза...

Към 24-ти.За да искаш резултати,трябва да се делегират права,и да се знае кой за какво отговаря.Демек, всеки да си отговаря за ресора,като трябва да има необходимия ценз и опит за да заеме този пост.
А това е манджа с грозде!

Както и да е ,г-жа Михайлова на живо изглежда много по-добре от колкото по снимките, и поне ще имаме представителен кмет, а не мумия и брашнени чували!

Анонимен каза...

Към 22-ри. Взела е Ангелов, защото е млад и грамотен.Относно мрънкането Ви за заетост и доходи: В предизборната им програмата това беше основното така, че не се чудете защо го казват хората и ги оставете на мира най-после.

Анонимен каза...

Доходите в Троян никога не са били високи, а търсенето на квалифициран и съответно високоплатен персонал клони към нулата, а такъв на село трудно ще намерите, защото освен заплата се търсят удобства, битови услуги и забавления освен "Шоко" и разни "Джамии". А за да бъде привлечен стратегически инвеститор, който да доведе до изложените потребности, не знам кметския екип какво трябва да извърши - чудеса ?!?

Анонимен каза...

Бъдете сигурни, че ще направят всичко възможно нещо по-различно да се случи в Троян

Анонимен каза...

Явно г-жа Ангелова много добре си е вършила работата , щом толкова хора я мразят. Няма как да крадеш от държавата и да не бъдеш наказан от контролните органи по това време в лицето на г-жа Ангелова като Директор на ТДД Ловеч, ДП Троян.

Анонимен каза...

За пръв път чувам, че много хора мразят Ангелова. Интересно как в Ловеч признават Ангелова като безспорен експерт и като човекът в НАП, който знае и може. Но това всъщност няма значение - важно е какъв е младият Ангелов.

Анонимен каза...

Браво Михайлова!Колкото по бързо Троян се отърве от старите муцуни разсипали и окрали Троян през послените 16 години ,толкова шансът макар и бавно но да излезе от калта се увеличава.Все още не мога да повярвам ,че старите,лакоми за власт и нагли миндили от БСП поне официално за сега са аут.

Анонимен каза...

Г-н Маринов ( Гл.редактор )
Обръщам се, към Вас в качеството Би на журналист! Не стойте, а направете нещо, за да ни " осветлите ", за нещо което интересува, не само Троян и България, а и ЕС. Става въпрос, за една от най-големите " интересни " фирми в BG : " Октопод ", чийто HEAD-Office, се намира в Троян, а още повече, официалният собственик е от Троян. Моля ощше един път, да си направите труда, за да ни информирате, като журналист, за " евентуалната " истина, дали е тя / истината / такава, както я представят централните медий, или има и друга истина в лицето, на ръководството, на " Октопод "!

Анонимен каза...

След като са "аут", можете ли да им отворите банковите сметки,да да ги прибавите към стойността на недвижимите имоти и колите, и накрая, да ги съпоставите с декларираните доходи през последните 20 години, та да видим какво ще се получи. Може пък, да се намерят пари за повишение на пенсиите!

Анонимен каза...

Поздравиииииииииииииииииииииииии,добре не сложиха оня дърт миндил КУЦАРОФФФФФФФФФФ(вечния пр. на Бе се епе)

troyan21 каза...

http://troyan21-statii.blogspot.com/2009/10/blog-post_5188.html

Анонимен каза...

Kъм 40. за интервю и коментар от засегнатата страна, към днешна ( актуална ) дата, става въпрос. Току що С.Диков се изяви, като адвокат, на г-н Дичевски, да не говорим, че министри и дори Б.Б. се изказаха, за него, на като прокурори. Все пак е нормално, да чием мнението и на г-н Дичевски! P.S. Това е УНИКАЛЕН шанс, за журналистически " пробив ", според скромното ми мнение.

Стойчо каза...

Питай Яне Янев,той ги разбира тия работи до вчера наричаше Бойко Борисов мутра и престъпник сега го славослови и му лиже задника.Така ще стане и с нападките срещу "Октопод" и Дичевски току виж утре лудото Яне почне да ги хвали като най-честните и добри зърнопроизводители в България.Интересно какво мисли за Дичевски и "Октопод" човекът на РЗС в общинския съвет в Троян Трифон Купеното,и той ли смята че са престъпници

Анонимен каза...

Браво пичове, първо да оплюем местните, пък после да чакаме чужди работодатели. Големи мотики сте, на гол тумбак чифте пищови.

Анонимен каза...

Комунистите пак се уредиха и пак се хвалят сами
Нещо като минутка за самореклама

Анонимен каза...

Оф вие тука щом и на Дичевски си позволявате да давате оценки значи сте голяма работа.

Анонимен каза...

Хахаха земята на половината северна България вече е негова собственост,вие сте тръгнали да му търсите колая:):)
http://www.sevlievonews.net/archiv/svetlozar-dichevski-e-zavladyal-i-gabrovska-oblast

Анонимен каза...

Към 21. Въпросната госпожа се готви за мястото на госпожа Поля Димова.

Анонимен каза...

Редно, ще бъде, да се чуе и смия Дичевски, щом се вдига такава патардия. Мисля, че липсата, на коментар от негова страна, пречи на обществото, да си изгради обективно мнение! Информацията, до момента е едностранна!

Анонимен каза...

Г-жо Михайлова, аз съм една от тези, дето ви подкрепи на втория тур в името на промяната. В тази връзка си позволявам да ви помоля, може да се счете и за предложение: Моля, помислете дали има вариант Наредба №1 за обществения ред да бъде допълнена с изискване към гражданите и фирмите с имоти на главната улица (а може и на ул.Хл.Ботев) да бъдат отговорни за поддържане на добрият им външен вид. А за тези, които нямат тази възможност, да бъде намерена форма, под която общинския бюджет да ги подпомогне.
Макар, че по главната улица, всичко е под наем и не би трябвало да има несъстоятелни.
Особено Светослав Дичевски, споменат неколкократно по-горе. Същият г-н, обиден на Енкин за непочтеното му отношение при покупко-продажбата на имота си, част от бившия комплекс Рила - до кафене Тифани, се бил зарекъл да го държи в съществуващия немарлив вид.
След като си е негово право да си го прави каквото иска, то поне да предприеме нещо, да не се вижда грозотията, която всички ние и гостите на града ни няма как да не виждаме ежедневно. Аман от троянски богаташи, които не им пука за града ни! Като не щеш да помогнеш, барем не пречи! Всъщност не съм чула тоя да си е мръднал пръста за родния си град, нищо , че в първите места на класацията на български богаташи. Според мен трябва да бъде глобен.
Има още едни "бизнесмени" дето направиха бившето лятно кино на змиярник, на тях също трябва да им се потърси отговорност.
С поздрави и надежда за града ни,
Чакащата Промяната

Анонимен каза...

Поздрави за 49-ти коментар!
Госпожо Михайлова, каня Ви утре на разходка в парк Капинчо. Едно нужно на Троян място, но забравено от "политиците" във времето. Има какво да Ви покажа, и заедно с общи усилия да го направим ценна придобивка за всички ни!

Анонимен каза...

52.anonimen kaza...Nezabravaite,4e Iv.KOVA4EV e spriagan za sekretar,ako stane ste izgybi doverie kmeticata.

Анонимен каза...

50, След разходката, г-жа Кметицата ще намери десетина милиона и Капинчо ще стане по красив и атрактивен от морската във Варна. Я си пий хапчетата.

Анонимен каза...

Хах, поредният който мисли, че да се случи нещо ще трябва извънземните да дойдат.
Я се пробвай да погледнеш над еснафлъка си, не можеш нали?Мри си в него и не заразявай хората с негативизма си!

Анонимен каза...

До 52–ри. Сигурно не можете да си представите, че може да работите един ден без заплащане, просто така, за добрия вид на града. Материалите от общината, труда от населението. Все пак има начини да си помогнем и сами, но... откъде толкова настроение за работа? Ще се избесим на паяжините, във входовете на жилищата си, а не да поработим за града, за който толкова много "плачем"! Приемете го като предложение, а не като "комунистически" спомен. Нямам никаква връзка с партии, и течения, но бих поработила. Все пак работата, може да ни извади от депресията, в която сме изпаднали, от дългогодишната безработица и проблеми! С най добри пожелания!

Анонимен каза...

От54 до 53–ти. Добре, сложи го на мястото му! Малко крайно , ама...! Свърши търпението!

Анонимен каза...

До 53-55, аз съм си на мястото, но не в Троян, и това което описвате няма нищо общо с мястото където живея. Еснафлъка е типично местно заболяване, а болните блянове не вършат работа в град със затихващи функции. Какво спахте досега, а не си помогнахте, след толкова шамари. И извънземните да дойдат пак нищо позитивно няма да се случи, та вие не оценявате дори малкото, което имате - в конкретния случай пак типично завистливо гледате в купичката на Св.Дичевски. Много сте ми смешни.

Анонимен каза...

56–ти, купичката на господина е огромна, и е създадена от многото отнети купички, от софрата на обикновените хора!Колос, както чета, създаден с подмолни, и незаконни методи и действия. Когато един бизнес е създаден с измама, и в ощърб на държавата, тогава...оставам на Вас да коментирате. Ако сте сериозен и логично мислещ, няма да обвинявате в завист, и злоба.От отнетите с измама, и откупи имущество от държавата, страдат и пенсионерите, които за много години труд, получават толкова, колкото да мизерстват!???Колкото фирмата–колос е допринесла, толкова е и унищожила. Печалбата е само за собственика,а и по старому, ядем боклучевото жито!Къде е промяната?

Анонимен каза...

До 56–ти!Като не си в Троян, как си позволяваш да се вреш, и какво те интересува

Анонимен каза...

-58, ей така, понеже вие не виждате по-далече от носа си. На калпав космонавт ракетата му е все виновна. Три мандата лапахте мухите и понеже нищо не се случи сега търсите да набедите някой за виновен. Остана само Стаменов да нахраните, щото останалите, които все още развиват някакъв бизнес не ги пропуснахте.

Анонимен каза...

Когато един човек, стане милионер, с честен труд, и то не за няколко години,ще му сваля шапка. В противен случай...не!

Анонимен каза...

60ти Такова животно в БГ нема:):)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |