След циганската пералня – автомивка и диван насред реката

* „Пълен абсурд, чудя се как може да сме толкова зле”

НАСКОРО ПИСАХМЕ ЗА ЕДНА ИДИОТЩИНА – за циганската фамилия, която бе превърнала в пералня реката в центъра на Троян, проснала си бе партакешите (черги, одеала и т.н.) да съхнат току под Марковския мост, пред очите на всички, и ни правеше за посмешище. И за липсата на каквато и да е официална реакция срещу споменатата войнстваща простотия.

БРОЕНИ ДНИ СЛЕД ТОВА троянци и гостите на имащия се за туристически център наш град бяха сюрпризирани от нова подобна идиотщина – пак в центъра на Троян, и пак в реката. Точно под прозорците на кацналото на левия бряг кафене „Антик”. Някой бе цопнал по средата на Осъма, на малко сухо „островче”, един голям… диван. Гледката не бе чак толкова фрапираща като циганската пералня, но си беше достатъчно колоритна. И, както при предишния случай, предизвика доста насмешливи погледи и иронични подмятания. И по същия начин никой от службите и служителите, отговарящи за екологията и обществения ред, не реагира. Диванът си стоя там с дни, може и още да стои.

НО ТОВА НЕ Е ВСИЧКО – пак тия дни, на същото място, където бе циганската пералня (върху помощния проход от бетонни панели, който стои от някакво минало строителство, вече години, и придава на речното корито и централната градска част допълнителна доза запуснатост и грозота), някакъв юнак си докара леката кола и я… изми. Без да му мигне окото. И без да му дреме колко тъпа и недопустима е подобна изцепка. И отново без някой от споменатите служби и служители да реагира. „Пълен абсурд, чудя се как може да сме толкова зле”, коментира очевидец, потресен от импровизираната автомивка.

ГОРЕОПИСАНИТЕ ТРИ МИЛИ ТРОЯНСКИ КАРТИНКИ са поводът да зададем няколко въпроса:1. Има ли наложени санкции на споменатите цигани перачи и на мияча на коли?; 2. Как е възможно някой да пренесе такова огромно нещо насред реката в центъра на Троян и органите на реда да не го забележат и възпрат (ами ако беше пренесъл оръдие и бе почнал да стреля)?; 3. Кой носи отговорност за бетонното грозилище до Марковския мост и има ли шанс най-после някой да се заеме с премахването му?

Т21

Още по темата:

59 коментара:

Анонимен каза...

Какво става? Има ли пилот в самолета? Искам да кажа - има ли кмет тоя град? Минко, събери си циганските партакеши и напусни кметския кабинет. Тая работа просто не е за тебе. Ти нямаш усет, сетивност, реакция към обществените въпроси. И какво се получава - стратегия за развитие на града ни нямаш,дребните всекидневни случаи не виждаш, не можеш да откроиш същественото...Няма ли до тебе поне един човек, който да ти подсказва какво да правиш? Ако все пак продължиш да кметуваш, потърси си точно такъв човек до тебе, който да ти отваря очите за нещата, които трябва да вършиш - и като стратегия, и като всекидневие.

Анонимен каза...

Минко,поне на един въпрос относно безхаберието ти, ще благоволиш ли да отговориш?
Или да взема една сопа, да налаза Общината и като я развърта,бой в кратуната трапчанска,и а си мръднал-пак в кратуната!

Анонимен каза...

Май Акимов ще си ходи най-после. Ежедневните ми срещи с огромен брой хора и мнението на тези хора е че Троян трябва да има кадърен кмет, за да има шанс да се оправят нещата.

Анонимен каза...

Ченгето вън от общината!!!

Анонимен каза...

"Ний кмет си имаме",реше Сашоуууууу

АРВи каза...

1, прав сте, но то няма самолет вече, Вие пилот търсите.
За това положение не е виновен само М. Акимов. Не го защитавам, не харесвам управлението му, но който и да е кмет няма да може да се оправи.
1.Как ще ги глоби някой тези орди?
2.По какъв начин да се осъществява контрол над всичко без необходимия за целта апарат? Законите в българия вменяват задължения, в повечето случаи на кмета, но разпорежданията им не са осигурени впълна степен нито финансово, нито административно, нито са подплатени с читави подзаконови административни разпоредби, правилници и наредби.
3. Доказано е, че в българия гражданско общество няма или ако има, то сезира органите на властта, винаги постфактум и е крайно възмутено.
4. На когото и да се съсдтави някакъв акт за нарушение, нарушителят по закон има повече права от санкциониращият. Всичко това е под предлог за демократичност и спазване на човешките права. На кого? На нарушителя! Останалите граждани кучета ги яли.
Тук също може да се пише много и въпроса да се обсъди от много гледни точки. Аз Ви изложих една, а има толкова много. Но даже само изложеното до тук доказва инфантилното ни законодателство, написано само на книга, без даже тези които го приемат да са се запитали, поне, как ще действа даден закон и как ще се прилага на практика.
Затова не чакайте скоро някой кмет, който и да е той или държавата, да се справи успешно с тези наболели проблеми.

Анонимен каза...

И като допълнение към 1: Наскоро посетих два български града със големината на Троян.Единият е туристически и спа-център, а другият е индустриален град. Останах много приятно изненадан от красиво оформените паркове в центърът на тези градове, изпълнени по европейски програми и със по-голяма част европейски пари. Кандидатствали хората- направили нещо/много/. Става реч за Велинград и Севлиево. За Г-н Кмета справка на място-отиди и виж!!!

Анонимен каза...

Аз съм прост човек! Цял живот затова се чудя защо видният ни съгражданин е решил аджба, че троянецът е типичният българин, та му е описал бита и душевността?! Ето тези черги, кола и диван са душевността на троянеца, каквото и да ми разправяте... А може би тази душевност вече е предостатъчно атрофирала, та е преоткрила функцията на дивана, като такъв?! А вие тук ревете по кмета - защо? Та той е същата душевна креатура бе хора!

Марто каза...

Аз не мога да разбера,що за простотия.Остави кмета ами в тая община няма ли некви чиновници,обшински съветници,та те не минават ли от там,не го ли виждат това.Или им е през ......,то бива простотии ама и безхаберието е на ниво.

Анонимен каза...

Икономист трябва на този град, не ченге. С този антисоциален типаж няма оправия. Дано се събудят уродливите ни съграждани и гласуват за друг, който и да е

Нели каза...

Абе, това да не е част от рекламната кампания на "Икеа"?

Анонимен каза...

Циганея може би?!

Анонимен каза...

Вижте Орешак! Това село тръгна напред! Защо ли?

Анонимен каза...

Към Арви
1. Затова има полиция и контрольори в общината, на които това им е работата - да прилагат закона и общинските наредби!
2. Ако гореизброените си изпълняват задълженията, за които получават заплати, апарата го има, ако и да не е съвършен.
3. За гражданското общество сте прав, но сега, можем да направим първи стъпки в посока на промяна!
4. Не е вярно, че на когото и да се сътави акт, той има повече права - когато акта е съставен компетентно, много трудно може да падне.

Повечето неща са въпрос на желание и воля, други на възможностти!
Акимов и компания нямат нито едното, нито другото!
Това е моята гледна точка.

Анонимен каза...

АРВИ, не си прав че неможе да се направи нищо. И това според мен не е работа на кмета. В никакъв случай не го защитавам, но наистина не е негова работа да слезе там и да се саморазправя..... За целта си има съответните органи. за тях обаче е доста поприятно да си седят в кафето на Троянефт и да си пият кафенцето по цял ден...... Ако случайно се мярнат по центъра-то ще е с патрулката по пешеходната зона. Там, където играят децата ни. Да неби случайно някой от тях да се изсипе ако мине пеша..... Ама пък под моста чак да искаме от тях да ходят, не е ли малко прекалено, а?

Анонимен каза...

Не знам да има закон или наредба която да забранява на гражданина да седи на стол, диван или каквото и да било преместваемо съоръжение за сядане/нетрайно свързано с терена/ и да се любува/отдъхва, отморява и др./ на реката/публична държавна собственост/. Ако дивана стои още там, то е защото гражданина няма задължение да го носи със себе си и презумцията му е, че ще дойде и на другия ден да се любува на реката/публична държавна..../. Това, че на някой това не му харесва е друга тема с друго решение.Още въпроси?

Анонимен каза...

16ти- то и циганското пране проснато до Марковския мос си е "преместваемо съоръжение" нетрайно свързано с терена и излиза че няма проблем и никой не бива да се сърди на перачите:)Питам се ако циганчетата и конете им се изакат на центъра и лайното им ли е "преместваемо съоръжение"?

Анонимен каза...

Този диван е на някои мизерен Българин които го е домързяло да го изхвърли на боклука.Ако не са ромите в Троян ще потаните в мизерия.

Анонимен каза...

18ти, какво значи "потаните"? Това на "маймуница" ли е написано?

Анонимен каза...

към общинаря под №16

Умнико, дивана е във реката, а това е забранено! Но... вие, лакеите трибестанови, толкова знаете!

Анонимен каза...

Господа, снимката е непълна. Липсва кмета седнал на дивана, той друго не може да прави.

Анонимен каза...

Към 21
И онази шаврантия секретарката му, да се хванат за ръце и да се гледат любовно...

Анонимен каза...

Тя Анита е много заета да държи "оная работа" на Радион Стратев...
Дано дойде кмет, който да изрине всички боклуци от Общината!

Анонимен каза...

Другари!Честит 9-ти Септември!
Смърт на фашизма,хвала на БКП и на Минко Акимов!

Анонимен каза...

Поздрав за Общинската администрация, водено бодро от нашия баща!

http://www.youtube.com/watch?v=__UqLxva5Is

Анонимен каза...

16-ти, знаеш ли кой ден сме,дата евентуално, в коя година се развива действието?
Едва ли, ма я аз да ти кажа нещо...
Т'ва къде си го изцвъкал означава, че си тотален дегенрат и колко по-бързо се изтрепят такива като теб,толкова по има шанс за оправия...

Анонимен каза...

Отлични оценки за др.Акимов-долу герберите в Троян.Как един нормален кмет не случихме....айката!!!

Анонимен каза...

Охххх,този прословут диван,който чак и по БТВ го даваха,го изхвърлиха комшийте ни до контейнера,но децата го преместиха в реката.Но това не оправдава безхаберието на кмета ни!

Анонимен каза...

Номерът с червения диван в реката е нагла диверсия на световния империализъм в навечерието на светлата дата!!!Целта е дискредитация на полковник Акимов и генерал Б.Б.,да се слави името МУ!!!!!

Анонимен каза...

"В навечерието на 7-ми ноември 1919-та едно лайно плува по Москва река и застрашително наближава стените на Кремъл!Бдителни граждани забелязват опасността и съобщават на Феликс Едмундович Дзержински-шефа на ЧК.Той немедленно излиза на брега и пита:
-Ей,говно,куда идеш?/къде отиваш-за английскоговорящите/
-Отивам да изям другарят Ленин!-смело отговаря то.
Феликс тича обратно в Кремъл в кабинета на самият Ленин, докладва и пита какво да предприеме?
-Отговори му по комунистически,по ленински!-отсича Ленин.
Дзержински тича обратно на брега на реката,разкрачва крака,вдига над главата си свита в юмрук ръка и се провиква:
-ЕЙ,говно! Ну,увидим кто-кого!?!?!/Ще видим кой-кого/."
Този виц беше носител на наградата "Златна решетка"-69-та.Наградата беше продължително посещение по Ленинските места в Сибир.
Припомних ви го,за да видите,че,все пак,някаква промяна има-сега,каквото и да изплува от реката,на Акимов май няма кой и да му докладва?Времена......
АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

Абе,за Акимов се изказахме,ама не разбрах за другите пърдялници(Кметове),какво да кажем?Дует Балеви ,защо ги пропускаме?Те за какво получават заплати?На всичко отгоре се оглеждат за още келепир!!!!

Анонимен каза...

ВъзСпрат, а не "възпрат"!

Анонимен каза...

Уважаеми съграждани,искам да разберете едно много важно нещо:винаги в живота трябва да избираме от двете злини,по-малката,и ако сме збъркали да се стремим да не повтаряме грешките си.Това ще рече,че не бива дори и през ум да ни минава да избираме пак това олицетворение на комунизма и некадърността наречено Минко Акимов.Как ще тръгне срещу циганите когато той на тях разчита.Сега на 17.09.2011г. "умната" му глава е измислила да прави ловен събор на Къпинчо,явно ще разчита и на ловните гласове.Искам само да вметна,че каквото му е управлението като кмет,такова е и в ловното сдружение-100% номенклатура и диктатура граничешто с пълен тъпизъм.Лично аз никога не съм гласувал за БСП но тук избираме личност а не партия,така,че лично моето мнение е,че трябва да изберем по-малката злина,а именно Донка Михайлова.Веднага ще кажете:кой познава Д.М. и какво е направила за Троян,е аз пък питам като познавахме Минко АКОТО и цял живот е бил в Троян какво направи за градани през тия 4 години,освен,че се ИЗАКА хубаво на градани.Разберете,че само с мрънкане не става,а трябва да излезем да гласуваме всички до един,и то ПРОТИВ тази трапчанска лимба ако не искаме циганите да ни го изберат пак.

Анонимен каза...

31-ви,за Балевите толупи въобще не си струва да говорим,ако питаш мен.Те ще си заминат заедно с Акимов.А заплати получаваха за да си поддържат телосложенията,предполагам.И 4 години успяха!

Анонимен каза...

16 ти рече: Разконспирирахте ме, признавам. Но дивана е червен и по този повод искам да поздравя всички другари с великия ден 9 ти септември! Честит празник другари и другарки! Честита победа!

Анонимен каза...

Я подай ми,мила мамо,
изборна премяна,
че ме вика,че ме чака
Минко на дивана.

На дивана с БиТиВи-то
дето днес пристигна,
Ани Салич от екрана
весело ми смигна!

Я не вдигай,како Ани,
миша топурдия,
щото питаш ли ни нази
с тая управия?

Минко носи-Балев меси!
Сговорна дружина!
Само дето туй,народът,
взе,че се спомина!

Саморасляк Коприваров-2011

Анонимен каза...

Да не е идвало БТВ-то в Троян?

Анонимен каза...

Не мога да разбера каква е тази анти герб кампания......а преди 4години ...преди 2години........,,,,,,защо няма дясно --1кмет ,а4????????????стягай се Минко ,Анита сигурно е палава апа с тия много години УСПЕХ

Анонимен каза...

Идва БТВ-то,заради диванчето в реката,заради какво друго?Очаква се и БиБиСи!

Анонимен каза...

В духа на 25-ти, но адресирано към кмета:
http://www.youtube.com/watch?v=3iiYLvXpBbQ&feature=related

Анонимен каза...

Специално за 32-ри:
http://rechnik.chitanka.info/w/%D0%92%D0%AA%D0%97%D0%9F%D0%98%D0%A0%D0%90%D0%9C

Анонимен каза...

Хубво е да можеш да се ВЪЗПИРАШ,32-ри.Дано само не ми учиш децата по БЕЛ.

Анонимен каза...

Днес минах през Н.Загора, град от селски тип, цигани и военни, но имат и Лидл и Пени Маркет.

Анонимен каза...

Ходи и до Омуртаг,пълно с юсундури и патладжани,ама има Кауфланд.Нищо, че е празен, но го има!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

До 42 и 43-ти,зад който номер очевидно стои един и същ привърженик на Акимов - мислиш ли,че с глупостите,които пишеш помагаш на децата ,внуците,
Троян,България,Европа,планетата?Това е въпросът?

Анонимен каза...

Понеже споменахте за Омуртаг и Кауфланд, аз пък ще спомена за едно още по-гадно турско село - Исперих във което две от веригите купиха терени и започват строителство.

Любо

Анонимен каза...

Електората на Диленча Енкин се е активизирал предизборно.Земай си циганите и дим да те няма,скот такъв.

Анонимен каза...

За времето в което Енкин и Акимов заселваха цигани в Троян,им пожелавам едно...На единият щерка му, на другия внучка му,зет да доведе, Кольо Циганина да му викат...

Анонимен каза...

47, аз съм 43, но не разбирам каква точно е глупостта, че сравнявам положението в Троян с това в други градове, че отчитам фактите? А ми стана весело с тъпотията ти за Акимов, аз дори не живея в Троян повече от 20 г, този човек не съм го виждал лично, не го знам кой е, само от форумът разбрах колко фенове има. Като си толкова отворен, я ме просветли кой го избра, защото очевидно не съм аз. За децата и бъдещето ще те светна, че няма ли инвеститори, не се ли размърда нещо в сегашното статукво няма бъдеще. Отворко!

Анонимен каза...

Леле, няма поумняване този народ!Минко Акимов трябва да се забрави от всеки здраво мислещ съвременен,троянец!!!Нищо от онова,което до сега е били на власт в Троян,не бива да бъде отново!Тези хора ни изправиха пред реалното унищожаване на града.Как може всичко около нас да се развива,само ние-не?!Какви са тези управници,които си мислят,че света ще спре и само те ще печелят?Кой им каза,че от бедни и озлобени хора има полза?Кой им каза,че бедняка ще пазарува или ще ходи да играе тенис?Как можаха за цяло лято едно културно мероприятие да не организират или ще ни замажат очите с Празника на сливата?А, тя "културата" ще бъде по време на Изборната кампания!!!Тогава ще е и туризма,ама всичко ще е една голяма цигания!!!!!

АРВи каза...

Към 14 и 15. Не ви отговарям веднага, защото чак сега съм малко свободен за да беседвам по поставените въпроси.
Полицията е подчинена някак си имагинерно на кмета. Той тук, втози конкретен случай, трудно би им въздействал, защото който плаща, той поръчва музиката.
Необходима е общинска полиция, за пример тук давам съседен Ловеч.
В общината, доколкото съм запознат няма инспекторат в който по подобие на София, Сливен и др. градове да се занимава със всички нередности и сигнали и само с това, не да съвместяват 2-3 длъжности и в крайна сметка да стоят разкрачени и нищо да не правят.
В общината и да има хора, които се занимават с обществен ред те вероятно изпълняват и много други функции и задължения, защото на пръв поглед общинскити служители са "мързеливи" и не хаят, но съм убеден, че не е така. Когато са много отговорностите и задълженията(тук всички ще скочат, като ужилени), а хората малко, изпълнението хич го няма.
Говорите за компетентно съставен акт, това добре, съгласен съм, но процедурите по съставяне доказване, обжалване, плащане - неплащане, необходимост от читави свидетели! Това товари много особено когато са много нарушенията и за това на много контролни органи им е по лесно нищо да не правят, защото като го направят стават пишман. Иначе съм съгласен с вас, спор няма. Че малко се прави, малко! Аз за това се опитах да обясня генезиса на контрола и защо не се случва. Може и да не съм напълно изчерпателен.
Със здраве.

Анонимен каза...

Тези хора вие си ги избрахте, те ви развиха града до степен по-ниска от изброените по-горе населени места тип клоака.

Анонимен каза...

Мордор форевър ин май харт!

Анонимен каза...

Колкото и да се дърлштни, пак опирате до Орещакп Но там има раздвиждване и дух.

Анонимен каза...

говняри, за кмета сме, пич е и е точен,. Ицо Терзиев, ти си кмета, да знаеш.

Анонимен каза...

http://troyan21-arhiv.blogspot.com/2009/08/blog-post_1952.html

Анонимен каза...

И аз съм за бате Ицо. Кмет ще си е той на нас в Орешакът щот е пич. Асфалтира нашта улица. Сега си ни е кеф.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |