Планинско колоездене: Стивиан Гатев – вицешампион на България

* Звездата на „Маунтин хил” (Троян) прибави нови точки към актива си за световната ранглиста * „Не е случайно, че го смятат за най-перспективния български състезател”

СТИВИАН ГАТЕВ – звездата на троянския клуб по планинско колоездене „Маунтин хил”, постигна най-големия успех в досегашната си спортна кариера. 19-годишният севлиевец, който е в отбора на Троян от основаването му през м. май миналата година, спечели сребърен медал в дисциплината спускане на Националния шампионат, състоял се в курорта Боровец (23-24 юли). Вицешампионската титла му донесе и нови точки за световната ранглиста, които ще го изстрелят с около 20 места напред; преди този старт Гатев бе 199-ти, като в Топ 200 влезе след 5-то си място на провелото се в началото на м. юни, пак в курорта Боровец, голямо международно състезание от календара на Международния колоездачен съюз (UCI).

МИНАЛАТА ГОДИНА Стивиан също бе с челно класиране на националния шампионат, но извън призовата тройка – 4-ти, и сегашното сребро красноречиво говори за спортното му израстване. Състезанието в Боровец обаче не тръгва гладко за троянската звезда – на тренировките прави тежко падане, но успява да преодолее болките и стреса и в квалификациите за място става трети; след което в шампионски стил стига до среброто и вицешампионската титла на България.

„ПО-ДОБРО ПРЕДСТАВЯНЕ от това не сме имали. Стиви е само на 19 години и е един от най-младите сред елита у нас. Не е случайно, че го смятат за най-перспективния български състезател”, коментира пред Т21 мениджърът на „Маунтин хил” Христо Доков. Г-н Доков използва повода да благодари на двете троянски фирми, подпомогнали участието на тима ни на Националния шампионат – „Балкантрейд” (Емил Цоневски) и „Рапида Инвест” (Илчо Василковски). Следващият сериозен старт на нашите байкъри е през м. септември в Златица.

Т21

Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Браво на треньора, на състезателите и на хората, които ги подкрепят!

Анонимен каза...

Браво

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |