БСП: „Троян може да бъде по-различен”

* На общо събрание социалистите представиха основните моменти в предизборната си платформа * Остри критики към правителството на Бойко Борисов, предпазливи оценки за управлението на ГЕРБ в Троян

Местни избори 2011
НА СВОЕ ОБЩО СЪБРАНИЕ миналия вторник (5 юли, зала „Форум”) общинската организация на БСП – Троян представи предизборната си платформа. Събранието се ръководеше от партийния лидер и председател на групата на червените в Общинския съвет Кольо Кацаров. А по отделните аспекти говориха: Николай Малчев, член на общинското ръководство; Донка Михайлова – народен представител от предишното 40-то Народно събрание; Розалина Русенова – бивш зам.-кмет; и инж. Дилян Енкин, кмет на община Троян в предходните три мандата.

В КРАТКОТО СИ ВСТЪПИТЕЛНО СЛОВО, преди да даде думата на колегите си, г-н Кацаров определи като провал политиката на правителството на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов и заяви, че е нужна промяна. Председателят на БСП – Троян обаче не си позволи директни критики към управлението на ГЕРБ в Троян и към местната управа начело с кмета Минко Акимов.

НИКОЛАЙ МАЛЧЕВ, който говори пръв, маркира основните принципи, на които ще се опира БСП както в предизборната си кампания, така и при реализацията на бъдещ управленски мандат в Троян: висок морал; твърдо противопоставяне на корупционните практики и на всякакви „роднински и приятелски влияния при вземането на решения”; предлагане на ясна политика и на личности, които могат и ще я изпълняват; ограничаване на икономическия спад в общината; привличане на инвеститори, като за целта ще се търси и подкрепа от посланиците на развитите страни; специално внимание към туристическия бранш и изпълнение на програма 2012/2015 г.; стимулиране разкриването на нови туристически обекти и повишаване качеството на обслужването; насърчаване развитието на екологичното земеделие в района; приемане на пакет от преференции за бизнеса, в това число и за малкия и фамилен бизнес – преференциални наеми, облекчени такси и т.н. (г-н Малчев даде пример, че в Троян в момента няма действащ обущар и със споменатите мерки тази услуга би могла да се възроди); изграждане на Консултативен стопански съвет без партийна оцветеност; максимално използване на европрограмите в социалната сфера и разкриване на 150 нови работни места чрез субсидирана заетост; специални мерки за повишаване на заетостта сред хората с увреждания; намаляване на разликата „град – село”.

РОЗАЛИНА РУСЕНОВА представи идеите на БСП в сферата на културата и образованието. Бившият зам.-кмет в този ресор и настоящ директор на най-голямото троянско училище СОУ „Васил Левски” подчерта, че приетата при управлението на БСП стратегия за развитие на образованието в община Троян за периода 2005/13 г. се изпълнява и днес и дава добри резултати. Г-жа Русенова обяви, че образованието, както и всяка друга сфера на обществения и стопанския живот, зависи изключително много от качеството на мениджмънта; и именно в тази посока е една от основните задачи – повишаване качеството на мениджмънта и изобщо на човешкия ресурс. Важен момент е и по-активното ангажиране на родителите и на цялата местна общност с проблемите на образованието. Полезна роля би изиграл и един Консултативен съвет за образованието и културата, заяви г-жа Русенова. А основна цел на работата в сферата на образованието и културата е „младите хора да не бягат от Троян”.

ИНЖ. ДИЛЯН ЕНКИН очерта основните задачи в платформата на БСП по отношение на развитието на техническата инфраструктура, която е основен фактор за подобряване на жизнената среда. Според г-н Енкин в този план община Троян се е развивала добре през последните 20 години. Но стоят и доста проблеми (по управлението на отпадъците, развитие на ВиК мрежата, пречистването на отпадните води в селата, пътищата и т.н.), чието решаване ще е много трудно, тъй като инфраструктурните дейности изискват огромни инвестиции. А промените в Закона за околната среда са в посока на по-големи ангажименти на общините, което води до допълнителни отговорности и проблеми пред местните власти. Г-н Енкин заяви, че финансовите ресурси трябва да се търсят чрез европейските програми, но отбеляза, че спечелването на проектите за евросубсидии е по-лесната част от работата, трудното е след това – в ефективното управление на тези проекти и избягването на наказателни санкции.

ДОНКА МИХАЙЛОВА говори по социалните и здравни проблеми – ресор, с който се е занимавала и като депутат. В началото обаче г-жа Михайлова се солидаризира с мнението на колегата си Енкин, че привличането на средства по спечелените европроекти е един тежък проблем пред Троян и че в следващите години ще изпитваме сериозни трудности с неразплатените разходи заради лошо управление на някои проекти. Много важна задача пред Троян е да включи свои задачи в регионалния план за развитие 2014/20 г., което ще гарантира финансирането им занапред; но всичко това може да стане, само ако се опрем на професионалисти. Оценката на г-жа Михайлова за МБАЛ – Троян (общинската болница) бе, че е добре структурирана, но проблем е липсата на достатъчно кадри и би трябвало да се направи максималното (включетелно чрез отпускане на общински стипендии) за привличането на млади специалисти. Друг проблем в общинското здравеопазване е затрудненият достъп до здравна помощ в някои от троянските села; както и липсата на звена за долекуване, което в застаряваща община като нашата не бива да се допуска.

В СОЦИАЛНАТА СФЕРА като проблем №1 бе посочена заетостта, както и разминаването между квалификацията на местната работна сила (много свободни кадри от машиностроенето и дървообработващия сектор) и новите реалности на троянската икономика. Втори съществен проблем в тази сфера е дефицитът от социални услуги за възрастните; „Само домът за възрастни хора в Добродан не стига”, заяви т-жа Михайлова, според която в Троян трябва да се открият два социални дома, като се използват възможностите за финансирането им по Оперативните програми. Следващият наболял проблем – недостатъчен брой и лошо качество на общинските жилища. Според Донка Михайлова местната власт трябва да е по-близо до гражданите – в тази посока БСП ще лансира създаване на граждански квартални съвети, на които могат да се отпускат и средства от общинския бюджет за решаване на по-дребни инфраструктурни проблеми.

„ТРОЯН МОЖЕ ДА БЪДЕ ПО-РАЗЛИЧЕН”, бе мотото на предизборното събрание на БСП, а накрая лидерът Кольо Кацаров обяви, че в събота, 9 юли, ще бъдат обявени номинациите за предстоящите местни избори.

Т21
Още по темата:

58 коментара:

Анонимен каза...

Не мога да разбера,защо след името на г-жа Русенова следва БИВШ зам.кмет,а след името на Енкин няма и следа от това?
Обущар има зад Малкия пазар,други няма,защото Общината изисква огромни данъци и патенти.

Анонимен каза...

О, Боже. Да не дава Господ на някой неразумний человек да гласува за тея! Като ги знам как са се натискали двамцата...

Анонимен каза...

""основните принципи, на които ще се опира БСП,при реализацията на бъдещ управленски мандат в Троян: висок морал; твърдо противопоставяне на корупционните практики и на всякакви „роднински и приятелски влияния при вземането на решения”; предлагане на ясна политика и на личности, които могат и ще я изпълняват; ограничаване на икономическия спад в общината; привличане на инвеститори, като за целта ще се търси и подкрепа от посланиците на развитите страни""

Eй туй най ме изкефи от всичките обещания,не стига това ами и им повервах от раз ,за вас не знам.Сега оатава да взрнат селяните Дилянката и всичко ще е точно така.Ай наздраве ,че доде ракиено време.

Анонимен каза...

От всички кандидат-кметове на всички партий най-най-подготвен е другаря ЕНКИН,обаче и много лакум и крадлив.Колкото до Розалинка -даскал за ко стаа?
Излезнал нов закон даскалите да ги пенсионирват на 45 а после ПСИХО

Анонимен каза...

Ей с тези си качества ,висок морал, твърдо противопоставяне на корупционните практики и на всякакви „роднински и приятелски влияния при вземането на решения”,ограничаване на икономическия спад в общината и привличане на инвеститори другарят ИНЖ. ДИЛЯН ЕНКИН е с едни гърди пред всички кандидати за кмет.Доказал го е неведнъж ,че това са основните му принципи през 12 годишното му кметуване.
Нещо да имате да кажите по въпросът?

Анонимен каза...

Към5-ти:
Имахме нужда да се посмеем,благодаря:)))
АЙсссс,къде си,кажи и ти един виц!

Анонимен каза...

Ако щем да се скъсаме от ужас, мога да гарантирам, че при Розалина наистина няма кой кум, кой сват, кой на булката брат. Учителка съм при нея. Няма свои, няма чужди. Който работи, е позициониран добре. Който не работи, съм сигурна, че дете да й е, ще го шкартира. Може и да е от прекалена амбиция, но за децата е добре. Имат безупречно училище. И фактите по приема го доказват. Ако ще да е луда, за децата е добре.

Анонимен каза...

Ей това горното е жива реклама!Гена,искай да ти платят,както си му е реда!Ало,горната да се беше подписала,че да те имат наум за следващото диференцирано....Не знам какво прави собственото и дете при вас,сигурно за "децата е добре"?Много скоро ще се спука този балон-само със строева не става,"трябва и акъл".Такъв не ви се намира в изобилие!!!

Анонимен каза...

Пичове и пи... мадами,
Не че искам да се меся но само да ви обърна внимание на нещо което не сте коментирали до момента, а ми се струва важно. Края на словотона другаря Малчев: "намаляване на разликата „град – село”". Пак ще го копирам да не би някой да не го е прочел: "намаляване на разликата „град – село”"!?!?!?!?!?!?!?!?
Като гледам Троян на къде е тръгнал и като ги гледам тези тъпани и ако си изпълнят обещанието: "намаляване на разликата „град – село”" то верно Троян ще стане село.

Ей сега ако има още някой който да гласува за БСП значи сме си заслужили изцяло управлението и напредъка.

Хора четете какво ви обещават: намаляване на разликата „град – село”.

Но те така са си свикнали пролетари от всички села обединявайте се и да управляваме... тури му пепел!

Сори, че го повторих толкова пъти, но още немога да го повярвам. И това в предизборна кампания. Ужас!!!!!

Анонимен каза...

То и от Миньо (въпреки ,че и той е от тях но под прикритие) нищо не става и не е цвете за мирисане ,ама по НАГЛИ и крадливи муцуни от тези няма в Троян.Наистина тези които им поверват и гласуват за тях са за психиатрия!Да се надяваме ,че основният им електорат които ги държеше 12 години на власт е вече в небитието и няма да се получат грешки наесен .

Анонимен каза...

9-ти, сигурен съм, че по социалното си положение си истински пролетарий.Нали не се лъжа - не си нито дребен, нито едър бизнесмен.Следователно си наемен работник. Тогава защо врещиш срещу пролетариите - хората, които с пот и мазолести ръце произвеждат всички блага?

Анонимен каза...

"Председателят на БСП – Троян обаче не си позволи директни критики към управлението на ГЕРБ в Троян и към местната управа начело с кмета Минко Акимов."

Разбирай, че в късните часове на 23-ти Октомври,Енкин,Кацаров,Донка и Шуменската кадъна,с намазани с вазелин ануси ще отидат на гости на Миньо и компания....А там вече ще са се събрали,Се-де-са-ри,ВМРО-та, прочие сган...
Партито ще е пълно,всички ще са доволни, а троенци да мрът в лайна...

Анонимен каза...

А пък другарят Малчев явно не ходи много сред хората сиреч не го е грижа и не си къса / или пък за да не ги къса - обувките си де, за да даде този вопиющ пример.
А относно обещанието за "намаляване на градско-селското диференциране" мисля, че няма много да му се затруднят. Щом вземат властта могат да го отчетат веднага за изпълнено. Спрямо околните села.
Езопнатия

Анонимен каза...

Да господа- другари, Троян ще е по-различен ако го напуснете веднъж завинаги. Троян няма нужда от вашите кражби, лъжи, лицемерие и демагогия. Най-малко Вие господа- другари можете да говорите за морал. Във вашите уста тази дума звучи като цинизъм.

Анонимен каза...

от около 40 коментара,останаха 14

Анонимен каза...

Ей, нямат срам тези хора!Лъжат,че чак сами си вярват!До кога ще ги търпим тези мародери?Младите да образоват старите,които не четат тези форуми!!!Никакво БСП,ГЕРБ и т.н.Само незнам за кои да гласуваме,защото "всичките са маскари"!!!!

troyan21 каза...

До №15: Повечето коментари са в другия материал: "БСП избира сред шестима своя кандидат-кмет за Троян"

http://troyan21-statii.blogspot.com/2011/07/blog-post_11.html

Анонимен каза...

Някой може ли да ми обясни защо БСП в Троян не критикуваше Акимов през целия период на неговото управление та и до сега?И защо Акимов,който в предизборния си период се заканваше да извади кирливите ризи на Енкин,даже имаше уж някакво изземване на документи от общината,а след това-ни дума,ни вопъл,ни стон.Много странно!БСП уж са опозиция,а само Мариела Шошкова и Сираков се държаха като такива?Много интересно!

Анонимен каза...

това може да е било и тук, но в по-малки размери: http://www.youtube.com/watch?v=YsmLmk4-vTE&feature=related
Има време да помислим до есента, после сами ще сме си виновни, ако се случи и тук.

Анонимен каза...

Един ?----защо не издигнат БСП др.МИНКО АКИМА та да е чисто и видно,призовавам за открита кампания??Па нали двете партий са едно цяло и сменяме власта ,а хората едни ,политиката една е каква е разликата...........сигорно процентите

Милко Станчев каза...

В условията на световна криза - като е намаляла работата демек, четем форуми; в условията на българска криза, като имаме още по-малко работа демек, пишем по форумите ;)
Ето няколко писания относно днешни нашенски политици :
Розалина Русенова е качествен ръководител, който твърди обратното просто говори глупости. Е, комунистка е, но то неможе човек без кусури. Факт е че работи целенасочено, методично и винаги постига това което си е поставила за цел ( ми те повечето и колеги изобщо нямат цели ). определено може да е много полезна в мениджърски план.
Господина Енкин.....знаещ и можещ също, трябва да си постави за цел да сведе до 10 % изчезващите и потъващи някъде европейски или наши пари, тогава всичко ще е ОК.
Ето една простичка програма от 9 точици само, в три групи, поетапно - после ще отпаднат 90% от преоблемите на Троян, Сан Франциско или Уагадугу :
1. Разввитие на инфрастриктурата
2. Развитие на инфраструктурата
3. Развитие на инфраструктурата
След това следва
4. Чуждестранни инвестиции в производство
5. Чуждестранни инвестиции в производство
6. Чуждестранни инвестиции в производство
И накрая
7. Местни инвестиции в туризъм
8. Местни инвестиции в туризъм
9. Местни инвестиции в туризъм.
Като направите това или създадете условия да се случи, ще има и за образование, и за социални дейности, и за култура и за спорт.
Дотогава просто няма да има пари, освен някое евро от Европа,
БСП, ДСБ, ВМРО, ГЕРБ, БТК, БТС, БФС....няма значение, само не забравяйте, .............краде се до 10% ;)

Анонимен каза...

Како толкова се чудете ,че не критикуват другарят Акимов.Той винаги си е бил и ще си остане ЕДИН ОТ ТЯХ.Изобщо има ли някой от лидерите на ГЕРБ-Троян който да не е бил на ръководен пост по времето на комунизма?Това трябва да си луд и сляп за да не го разбереш,че са си от една порода и затова не си ровят кирливите ризи един друг.Затова в Троян с пълна сила важи онази приказка гласуваш за Минко и получаваш Дилянчо и обратното.

Анонимен каза...

Абе хора оставете ги тези партии политически боклуци в момента над България и българския народ е надвиснала много по - голяма опасност от тази на Политическата ни система водеща държавата ни до пълен погром. От днес Гърция е обявена за частично фалирала и това поставя финансовата ни система пред един напълно възможен и реален вече колапс, с всичките му последствия от това. От тук нататък България е само на една крачка от срив в банковата система и застрашен от падане валутен борд, с последващ хаос и ужас. Развитието на този сценарий се предполагаше и дори очакваше, но с надеждата все пак да не се случи, но уви, той вече е на прага ни.Скоро ще е без значение кой ни управлява.

Анонимен каза...

Не съм фен на БСП, но все пак те са първите, които заявиха намерения и каквото и да си говорим го правят не плюейки се един друг, а като отбор.Отделен въпрос е дали се чувстват така. Някой да е видял Акимов преди да бъде издигнат с някой от ГЕРБ до себе си? Говори се, че казал на своите "Или аз единствен - или без мен".

Анонимен каза...

То без него ще е много страшно ша знайш.

Анонимен каза...

Уточнявам,че автор на написаното от №21 под името Милко Станчев не е лидера на ДСБ Милко Станчев, а вероятно е или съвпадение в имената или гавра. Лидера на ДСБ Троян Милко Станчев има различен стил на говорене, уважава вестник "Троян 21" и свободните коментари във форума, но не участва и не би участвал в тях!

Анонимен каза...

Милко Станчев има различен стил на говорене, уважава вестник "Троян 21" и свободните коментари във форума, но не участва и не би участвал в тях!
A така и той ли се има от богопомазаните та с електората не може да говори.Ама голем мераклия гледам да го изберат наесен тези с различния стил на говорене.Ей аман от богопомазани тежкари имащи са за нещо повече от нормалните хора.

Милко Станчев каза...

Мда, казвам се Милко Станчев, не се гавря с никого и не съм лидер на ДСБ, БФС, БТК и т.н. ;)) Също катто моя съименник уважавам троян 21 и свободата на говорене във форума,
реалния ми стил на говорене е по-различен наистина, но не мисля че това има значение.

Анонимен каза...

Милко - не ДСБ, разграничавай се от Милко - ДСБ да не стават грешки.
Харесвам ти програмата, само с едно не съм съгласен - че ще намериш някой да се натиска в политиката за по-малко от 50%.

Милко Станчев каза...

Е то това е основния проблем, чя искат да одкраднат половината ;), и после взаимно не се закачат, защото след поредните избори пак си сменят ролите . А за разграничението...незнам, това ми е името - това използвам, ако някой сметне за необходимо, нека да си подписва в скоби ДСБ, БТС, БТК,или в каквото там членува.
Аз отдавна неискам да съм член ;))))).Така де..... Но той човека нали няма да пише във форума, защо да се разграничавам тогава ??;)) ....за какво говорехме, къде отидохме !!!

Анонимен каза...

Енкин може да е всякакъв но е класи пред останалите кандидати. Лично аз бих гласувал за него. Има и хубави неща които той направи докато беше 12 г кмет.

Анонимен каза...

Към 31-ви:И какви са хубавите неща които е направил ,че нещо не се сещам. Вероятно говориш за островчетата,нацвъкани по пътя,че да има какво да псуват шофьорите. Енкин го помним ,Господ да пази града от хора като него!

Анонимен каза...

32ри И аз нещо не се сещам за такива ,освен ,че прогони всички объркали се да дойдат и решили да инвестират някои лев в Троян.Нали никой не се заблуждава ,че Минко Акимов е причината да нямаме нито един квалитетен магазин и бензиностанция.А щоли имаме на ловешкото лайно Гошо гъзът и къдели работи и кои му купи нововто пежо другарят Енкин откакто не е кмет си отговорете сами.

Анонимен каза...

33-ти, ЗАПОМНИ! За всичко що се случва или не се случва в един град отговорен е преди всичко КМЕТЪТ. В нашия случай М Акимов.Той е кмет на комисионните, които взема за прокарването на един или друг проект - типичен пример е така нареченият воден цикъл. Нали заради него градът потъна с 4 млн, които ще плащаме десет години.Ай сиктир както казва един колега от форума.

Анонимен каза...

Донка Михайлова е кандидат, който заслужава внимание. Има управленски опит на различни нива и силни контакти, които може да ползва за Троян. Жалко, че не се кандидатира като независима.

Анонимен каза...

""основните принципи, на които ще се опира БСП,при реализацията на бъдещ управленски мандат в Троян: висок морал; твърдо противопоставяне на корупционните практики и на всякакви „роднински и приятелски влияния при вземането на решения”
Направо и повярвах ме от раз.а за Русенова не си струва да се пише.погледнете само как ръководи училището.какъв"морал",какви уволнения,какви назначения!

Анонимен каза...

Дилянееее, ела си бе Диляне. Искам си Дилян!

Анонимен каза...

До 18.Не очаквайте БСП да критикува М.Акимов.Дори в началото на мандата си той мислеше да назначи Енката в общината,но тогава се страхуваше да не разсърди "Избор за Троян",не се чувства така уверен и искаше тяхната подкрепа.

Анонимен каза...

Енкин е корифей по всеки един въпрос спрямо трапчанския.

Анонимен каза...

Помислете добре - при тази помия /М. Акимов, Кр Райковска, Анчо Балев/ не е ли по-добре да изберем Донка Михаилов.В края на краищата най-важното е градът да живне.Донка е честен и коректен човек, при това с разбиране по много градски проблеми.Помислете!

Анонимен каза...

Moже и да си прав но лошото е ,че застават зад нея най–големите измамници и най–корумпираната партия в Троян.Ако имаше кураж да се яви самостоятелно със сигурност щеше да има успех при тези измислени кандидати.Но уви явно и тя е кърмално свързана и зависима от комунистите.Та ка като гледам накрая пак ще намажат циганите.

Анонимен каза...

А известните на всички нас местни феодали ще я оставят ли да управлява честно и с мисъл за града?Тежко ни,Троян стана свърталище на разбойници и некадърници,алчни и за власт и пари!!!!Не,че някога в ново време сме имали кой знае какви умни и способни ръководители,но сега падението е страшно!!!

Анонимен каза...

Към 41 и 42. Не мислете, че Донка Михайлова ще позволи да бъде управлявана от феодалите. Те не случайно се страхуват от нея. Познавам я от ученичка-тя е жена с характер,който не винаги прозира зад възпитаното й говорене. Не знам дали БСП няма да й сложи крак точно заради това.

Анонимен каза...

Просто такова животно няма "честен комунист" , за да си комуняга трябва да си крадец , мошенник , луд или и трите неща взети заедно . Не зная вие в какви филми се вкарвате няма такова нещо като достоен кандидат от БСП те идват на власт само да ни крадат .

Анонимен каза...

"Една птичка пролет не прави"-сама Михайлова няма да се справи,а и не виждам на кого ще се упре!Иначе за нея компроматите са най-малко.

Анонимен каза...

Абе дайте да хваним птичката, че иначе пролет няма. Ще си стоим в мъглата още дълго.

Анонимен каза...

Птичка, птичка колко да е пичка ? Щом е от БСП по скоро може да е единствено свиня . Недеите пробутва номера с чесните комунисти от БСП такива няма .

Анонимен каза...

Ако ми покажеш един честен от тия дето се кандидатират-за него ще гласувам!Иначе ще си намеря друго интересно на 23 октомври....

Анонимен каза...

48 Бе то по - чесна к-ва при бившите на джамбо може да намериш от колкото тук . Така че приятно занимание на 23 .

Анонимен каза...

44-ти, струва ми се, че ако говорим за честност на кандидатите нито Минко Акимов, нито Дилян Енкин са по-честни от Донка Михаилова.А те и двамата са били комунисти. Значи въпросът опира до личните морални, нравствени качества на отделния човек, а не до партийната му ориентация.Освен това Михаилова ги превъзхожда и като интелект, и като общественик, и като управленски опит и практика.Не е найдобрата кандидатура, но останалите са по-лоши, по-слаби.

Анонимен каза...

Кои бяха тия Златеви?
Златеви са представителите на Путин за тази територия.Май все още не са собственици на цяла България,но може и да греша.Иначе са радетели за социална справедливост и за целта обичат да използват хора с приветливи физиономии като Донка Михайлова,Ивайло Калфин,Боко и др. подобни.Почитатели са на голфа,Кока - Кола,спа-центрове,яхти,Всички и прочие пролетарски удоволствия.Най-обичат ближния.......имот.

Туй от последната тема за Ловешкия кмет.Само да попитам споменатата представителка на мафиотите Златеви Донка Михайлова ,същата ли е тази която обсъждате по горе дето била по–честна от Акимов и Енкин и нямала да позволи да бъде управлявана от феодалите.

Анонимен каза...

Мръсотитята започна - какви Златеви, какви пет лева?

Анонимен каза...

Дилянеееее ела си бе Дияне. Искам си Дилян!

Анонимен каза...

Боже,пак ли Енкин!Е този народ е много зле, само в кръг се върти и си хапе опашката?????Малко ли открадна, пари ли няма, любовниците ли му остаряха егати невероятната лакомия.Толкова е жалък е този с това влачене след властта.Точно Енкин докара града до това положение-"Село".

троянец каза...

Ето до къде ни докараха Дилян Енкин и Минко Акимов - да сме село.Четохте ли във в-к "Труд"? Там обявиха ГРАДОВЕТЕ, които имат право на европейско участие за саниране на жилищата.В списъка освен областните градове са Казанлък, Дупница, Свищов, Лом, Петрич...общо девет града. Троян го няма. Значи официално е признат за село.А през 1981 година градът ни беше обявен със зякон сред шестте най-бързо развиващи се градове в страната.Къде бяхме, къде отидохме. Благодарение на Дилян и Минко.И двамата нямат идеи за развитието на Троян.Кърпенето на улични дупки не е стратегия за развитие, а залъгалка за избирателите.
НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ ПОВЕЧЕ, ТРОЯНЦИ!

Анонимен каза...

31-ви, какво направи хубаво Енкин за 12 години?

Анонимен каза...

Разрухата на Троян,не идва от М.Акимов!Предприятията са приватизирани и са частна собственост,а не общинска,така че Акимов няма никаква вина или пък законова възможност да промени нещо!

Анонимен каза...

И според мен Акимов няма вина за частната собственост и почти по никакъв начин не би могъл да въздейства, НО няма никакво съременно виждане и разбирания за инвестиции и развитие на града (до колкото зависи от него), няма иновационни идеи и енергия за каквото и да било градивно за града... правят се рутинните неща, стандартни, но нищо повече...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |