Естествено е при строителството да бъде премахнато някое дърво

* Странно е, че една общинска съветничка не вижда
по-далеко от своята врата
Тема с продължение
В петък (29 юли) по електронната поща получихме писменото становище на инж. Банко Банков - началник отдел „Строителство и инженерна инфраструктура” (СИИ) в Община Троян, във връзка със скандала с отрязаната бреза на ул. „Мизия”. И макар инж. Банков да визира редакционния ни материал „Радост и мъка по ул. „Мизия” (Т21, бр. 29 от 27 юли), всъщност отговаря, от името на Община Троян, на гневното Отворено писмо до кмета, подписано от общинската съветничка Мариела Шошкова и публикувано в същия брой на Т21.
Т21

ВЪВ ВРЪЗКА С МАТЕРИАЛА „Радост и мъка по ул. „Мизия” в бр. 29 от 27 юли 2011 г. на в. „Троян 21” намирам за необходимо да изясня истината. Вече стартира проектът за подобряване на градската среда и част от него е ул. „Мизия”, на която в момента се прави реконструкция (става въпрос за улицата, на която живее общинската съветничка г-жа Мариела Шошкова). Там се подменят новите пътни и тротоарни настилки и се полага нов бордюр.

И ТУК БИХ ИСКАЛ ДА АКЦЕНТИРАМ върху един много важен момент - изготвеното проектно решение е максимално близко до реално съществуващото положение и се различава от утвърдената регулация на мястото, на което е премахнато дървото. Което означава, че за да бъде изпълнен Регулационният план, трябваше да бъдат премахнати голяма част от озеленените площи, създадени от живущите там. Специалистите от Община Троян не допуснаха това да стане и проектът бе одобрен без паркоместата пред тези две жилищни кооперации. Така че, г-жо Шошкова, не приемам Вашето твърдение, че Общината подхожда лековато към създаденото.

ГРАЖДАНИТЕ НА ТРОЯН ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ, че тротоарите са изключително публична общинска собственост, затова трябва да се строят така, че да създават благоприятни условия за движение на всички, включително и на хора с увреждания. Затова именно всякакви дейности върху тях - озеленяване, засаждане на дървета, строителство - трябва да се съгласуват със собственика им, т.е. с Общината.

ЕСТЕСТВЕНО Е при извършване на строителството на улиците да бъде премахнато някое дърво, но мисля, че много по-същественото е, че при реализацията на трите детски площадки (от същия проект) ще бъдат засадени 58 броя високостъблени иглолистни и широколистни дървета, 636 храсти за оформяне на жив плет и 241 кв. м естествени тревни площи.

СТРАННО Е, че като общински съветник Вие, г-жо Шошкова, не се поинтересувахте какво се върши на цялата улица, а се поинтересувахте само от това, което става пред вашата врата? Така щяхте да разберете и на какви изисквания отговаря започналият проект, за реализирането на който и Вие сте дала съгласието си като общински съветник в Общински съвет - Троян.

инж. Банко Банков,
началник отдел „Строителство и инженерна инфраструктура”,
Община Троян

41 коментара:

Анонимен каза...

С какво да се поинтересува като го няма.

Анонимен каза...

фен
тъжно, тъжно .. натиснаха ли те, Банко. мм да, срещу ръжен не се рита (кмет де),Но най- смешно е оправданието, че видиш ли дърветата пречели на инвалидите :))) сега живея в държава в която може би има най -силната подкрепа за хората с увреждания, даже си имат тук министерство за това. И да ви кажа на повечето тротоари има дървета, ма знае ли човек, те тук може да са по добри слаломисти. Но още по тъжното в ситуацията е как добрите помисли на Мариела с лека ръка биват нахвърляни с кал. И после вкупом ревем , че нищо хубаво не се случва, че държавата ни е абсурдна.

Анонимен каза...

фен
абсурден е кефа с който сами си подливаме вода, слепотата която е обхванала почти всички хора, и липсата ама и на най мъничката далновидност на овластените хора ..

Анонимен каза...

Хубаво щеше да бъде, ако всеки един от нас се интересуваше, какво става пред вратата ни...но толкова привикнахме с грозотията и простотията в града ,че ако някой реагира намираме начин да го оплюем...

Анонимен каза...

Мариела хвърли камък в блатото с лайната и се разхвърчаха пръски а лайнарите почнаха да се зъбят че им се разваля рахатлъка.Блато с лайна е Троян за жалост...

Анонимен каза...

Наистина съм съгласен че,Мариела трябваше да се поинтересува за цялостния проект,за другите дървета и изобщо какво ще се сади по време и след ремонта.Прибързано вдигна тупурдията за НЕЙНОТО дърво,не че идат избори.Не я обвинявам обаче,така трябва,но преди да се вика,да се проверява.Сещам се за един коментар на EM/SI.Той излезе много прав.

Анонимен каза...

фен
EM/SI не е прав, напротив много услужливо подаде решение на общинарите как да се оправдават. предполагам няма интерес да ги защитава, просто човека не е в нашата реалност. от написаното в предните стаии за случката с отрязаните дървета става ясно, че въобще нито общината нито изпълнителя се интересува и гледа планове, режат и правят всичко на парче и както дойде. по план явно не е трябвало да се режат дърветата. в това е разковничето. ние това всички го знаем, всички сме им сърбали попарата на тези дето взимат обектите срещу голяма комисонна и после си правят каквото си искат. защото като са платили на кмета, вече са недосегаеми. А вие сега тук си чешете езиците, кой какво не бил проверил. бе да не падате от марс. написал банко алабала няколко общи приказки , при това с толкова смешни доводи и си мисли че ще му вържем.

Анонимен каза...

Оставете го Банко на мира. Нека поработи още малко, че наесен с тия тъпи писания най-вероятно ще е в бюрото за безработни. И като гледам писанията, който и да е кмет няма да сбърка да го изхвърли. Начина по който се извършват и ремонти, и проекти е от времето на развиващия се социализъм когато всичко. И така кати гледам сегашното ръководство нама и най-малка идея, че вече сме 2011г. и технологиите са на светлинни години от 50-те.

Да сигурно е нормално при строителство да се махне някое дърво, но не е нормално ако може да се спаси това дърво въпреки всичко да се премахне.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Цялата работа е в това,че от Банко отговор никой не е искал,нека си гледа пенсията.Отговорът трябва да е от кмета!Познавам Банко от сто години-той писмо и на любовница не е писал и сега изведнъж прописа.Абсолютен отвличащ маньовър!Не се подвеждайте.Чакам отговора на Акимов,той трябва да контролира изпълнението на проектите и отговора трябва да е от него.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Я да взема все пак да си попитам: дърветата по Ботев и по улицата към болницата и те ли пречеха на проекта? Айде пречили, пречили Ами защо не посадиха нови?! Егати сивия лунен пейзаж който направиха и Енкин, и Акимов от едно зелено и китно градче.

И немога да си дам обяснение тези идиоти с какъв сурат ще се явят да ни лъжат как ще ни оправят през следващите 4 години.
Да се хващат и Банко, и наш Миня и да ходят да си пасат по една козичка както пише 11-ти. Ама само по една щото ако вземат повече ще ги изгубят по мерата.

Анонимен каза...

Като сме на тема дървета: Може ли някой да обясни как изчезна 50-70 годишен орех до моста на полицията??????? И на какъв проект пък той пречеше???? Израсъл съм с това великолепно дърво и сега мразя да минавам от там.

Тия олигофрени ще изсекат всичко до изборите.

Може би е уместен и въпроса ореховия материал кой го прибра или парите от него кой прибара? Не съм специалист, но може би са извадени около 10 кубика хубав орехов материал.

АРВи каза...

Съгласен съм напълно с № 10. Не е сериозно инж. Банков да оправдава действия или бездействия през главата на кмета, когото представлява в този вид дейности, пък било то и със становище. Становище се дава от длъжностно лице, когато му го иска прекият ръководител, т.е. в случая кметът и то за пред него. Тук обяснение следва да даде г-н Акимов пред избирателите си, а не г-н Банков. Той е длъжностно лице което отговаря за своите действия пред кмета, а кмета отговаря пред нас като избиратели. Да не забравя, че ние сме го поставили на този пост - кмет.

Анонимен каза...

Само Каравелов остана зелена улица , и нея ако е орежат ще ги призная за тотални олигуфрени в тази община!!!

Анонимен каза...

АРВи каза... Да не забравя, че ние сме го поставили на този пост - кмeт.
То добре ще е пак да го поставите щото докато герберите са на власт ,ако не е техен кмета и това което ви е обещал бате Бойко и него няма да видите.

Анонимен каза...

АРВи,АРВи, да ти имам логиката!?!И си личи,че май не живееш в Троян.

Анонимен каза...

ЕХ Мариелке,не се бори с власта
подкрепяме те::::бори се за НЕЯ,но ти си прекалено честна и незнам,там е едно блато

Анонимен каза...

До 13-ти: Относно орехът отговор трябва да даде еколожката на общината. Орехът е защитен вид и за да бъде премахнат трябва да има сериозна причина,трябва да бъде представена скица на имота и нотариален акт,после този който е решил да отсече ореха законно трябва да чака 40 дни за да получи решението на общината/еколожката/.Какво толкова решават ,че трябва да се чака цели 40дни или са претрупани с работа - нямам представа.Даже си мисля,че еколожките са две - едната е за градската територия,а другата е за осатналите територии...

Анонимен каза...

Другаря Банко Банков е бил цял живот (както и повечето в общината) номенклатурен кадър.Наричам го другар-защото си е от ТАТОВО време там.Не знам дали има диплома на строителен инженер и ако има,да я пази,че никой няма да повярва без да я види.Огледаите се хубаво и ми кажете: Кои от сега работещите в общината не е син или внук на друг-бил то в партията или тогавашното кметство КАДЪР? Дали има и 5 от 150? Потомственни дебили,които на нищо не са способни да създадат.За съжаление Троян не е изключение и затова сме на тази хал в нашата държава.
А Шошкова, че си прави имидж е 100% сигурно.Къде
беше като орязяха и Ботев и Радецки? Защо не се
обади тогава?

Анонимен каза...

Относно орехът отговор трябва да даде еколожката на общината. Орехът е защитен вид и за да бъде премахнат трябва да има сериозна причина,трябва да бъде представена скица на имота и нотариален акт,после този който е решил да отсече ореха законно трябва да чака 40 дни за да получи решението на общината/еколожката/.Какво толкова решават ,че трябва да се чака цели 40дни или са претрупани с работа - нямам представа.Даже си мисля,че еколожките са две - едната е за градската територия,а другата е за осатналите територии...

Анонимен каза...

Относно орехът отговор трябва да даде еколожката на общината. Орехът е защитен вид и за да бъде премахнат трябва да има сериозна причина,трябва да бъде представена скица на имота и нотариален акт,после този който е решил да отсече ореха законно трябва да чака 40 дни за да получи решението на общината/еколожката/.Какво толкова решават ,че трябва да се чака цели 40дни или са претрупани с работа - нямам представа.Даже си мисля,че еколожките са две - едната е за градската територия,а другата е за осатналите територии...

Анонимен каза...

Относно орехът отговор трябва да даде еколожката на общината. Орехът е защитен вид и за да бъде премахнат трябва да има сериозна причина,трябва да бъде представена скица на имота и нотариален акт,после този който е решил да отсече ореха законно трябва да чака 40 дни за да получи решението на общината/еколожката/.Какво толкова решават ,че трябва да се чака цели 40дни или са претрупани с работа - нямам представа.Даже си мисля,че еколожките са две - едната е за градската територия,а другата е за осатналите територии...

Анонимен каза...

Аз съм 19-ти
Към 21,22,23-ти - явно моето мнение за рязането на орехите Ви е направило впечатление,ама да го отпечатате три пъти...много е:)))

Анонимен каза...

Към 19-ти ,ако е бил на четири ракйй може и повече:))

Анонимен каза...

На 20 - Другарю Илиян Пеевски, когато пишеш тук се подписвай, макар, че и без подпис си личи твоето авторство.

Анонимен каза...

Ако 20-я е Илиян Пеевски,браво на него,че това си е самата истина за общината.

Анонимен каза...

Да № 20 е абсолютно прав. Дали е Пеевски няма значение. Само изчакаите 5-6 часа, да се завърнат
общинарите от "почивката през уикенда" и какво плюене ще започне...леле мале, мале леле!
Не бях мислила по въпроса доколко е наследствена общинската работа ама тя маи си е. И така опитвам се и пак се опитвам да се сетя за "нови не наследствени" кадри ама удрям на камък.
Другари общинари моля напишете някое име,ако Вие не сте съгласни с тази констатация.

Анонимен каза...

Уважаеми господин Банков, позволявам си да се обърна към Вас и да отговоря на упрека Ви към госпожа Шошкова, защото той не късае само нея.Доколкото Ви познавам, трудовият ви стаж в нашата община е от доста години и все на тази работа.Покажете моля, на форумците,кое място в града ни или по селата след ремонти или ново строителство е добило нова визия - по-модерно, по-красиво!.?Посочете ми един обект в който наред с разрушителните дейности при приключванете на строителството или реконструкцията е оставен така, че да не личи,че там е работено- да са почистени терените, да са реновирани разрушените части, да са оформени художествено зелени части,ако има такива, да са засадени цветя,декоративни храсти, дървета като е задължение на общината?.ЗАТОВА УВАЖАЕМИ ИНЖЕНЕРЕ,ХОРАТА КОИТО НАСЕЛЯВАТ ТОВА МЯСТО В СЛУЧАЯ ЗАСЕЛНИЦИТЕ НА УЛИЦА МИЗИЯ СА СИ ЗАСАДИЛИ ТЕЗИ ДЪРВЕТА, ХРАСТИ,преди 20-25 години И СА СЕ ОПИТВАЛИ ДА ОБЛАГОРОДЯТ РАЙОНА ОКОЛО БЛОКОВЕТЕ СИ..Като това е общинско място, защо общината като има хора ,които получават заплати да се грижат за поддържането и оформянето на зелените площи допускат опустошаването им и несъздават и поддържат такива около блоковите пространства.Боли ги хората когато толкова години са се радвали на това красиво дърво -израстнало за 20 години да бъде премахнато по този вандалски начин.Боли ги хората и от улица ХРИСТО БОТЕВ и ще продължава да ги боли, защото това една гола улица като троянски плужък.Хората от ремонтираната ДИМИТЪР ИКОНОМОВ пък си насадили цветя около младите дърветата и се грижат за тях, но в района на поделението са буренясали и е толкова грозно.Защо като тротоарите са общински в района на УНИТЕКС НА ТРОТОАРНОТО МЯСТО ОТ ГОДИНИ Е ПОРАСТНАЛА ГОРА, НА РЕМОНТИРАНИЯ МОСТ ДО ЧАМКУРИЯ НЕ МОЖЕ ДА СЕ МИНЕ ОТ БУРЕН ОТ ДЯСНО.Като няма пари за тротоари, да бяхте засадили трева, както някой от живеещите по КАРЦОВ В РАЙОНА НА ХЛЕБОЗАВОДА.Пред къщите им окосено, даже има и засадени цветя, но там, където няма къщи, змии и гущери ще пълзят.Защо питам аз, в нашата община нищо не се направи както трябва , а се претупва отгоре , отгоре, актува се бързо, да се отчете за изпълнена задача и усвоени средства, и после се оставя на произвола на съдбата.Никой не се грижи да се поддържа.Запитвалили сте се някога,ЗАЩО ХОРАТА РУШАТ И НЕПАЗЯТ??Ще Ви отговоря.ЗАЩОТО Е НАПРАВЕНО ГРОЗНО, ОТБЛЪСКВАЩО, НЕКАЧЕСТВЕНО.ЗАЩОТО Е ОТБИТ НОМЕРА, КАКТО КАЗВАТ НА ЖАРГОН.И ГО РУШАТ, ЗАЩОТО СА НЕДОВОЛНИ ОТ РАБОТАТА.НЯМА РЕСПЕКТ ОТ КРАСОТА И КАЧЕСТВО.ХАЙДЕ ДА ВИДИМ КАК ЩЕ ИЗГЛЕЖДА УЛИЦА МИЗИЯ? КАК ЩЕ Я ПРЕДАДЕТЕ НА ХОРАТА И ПРОСТРАНСТВОТО ПРЕД БЛОКОВЕТЕ КАК ЩЕ ОФОРМИТЕ..? ИЛИ ЩЕ ГО ОСТАВИТЕ НА ТЯХНАТА САМОИНИЦИАТИВА.ЩЕ ЧАКАМ ДА ВИДЯ КАКЪВ ВИ Е ПРОЕКТА И КОЛКО ПАРИ ЩЕ СТЕ УСВОИЛИ И ДО КЪДЕ.ОБЕЩАВАМ НЯМА ДА ВИ ОСТАВЯ НА МИРА.Сега съм заснимал всичко.!!!!!!

Анонимен каза...

Служител работил повече от четири години в Община Троян,трябва да бъде освобождаван директно от работа-те са напълно вредни за обществото ни.Заплатите си получават от нашите данъци и си веят байряка все едно им е бащиния тази община и този град.Как да не се прави грозно,като самите им домове са си направили по този начин.Неможе човек ,който не си е подредил собствения дом ,да оправя този на града ни

Анонимен каза...

И защо бе 30ти,та нали таман се научат и да ги мащаме??????????//////

Анонимен каза...

За да са безработни като него:)

Анонимен каза...

до № 30
Не е вярно,че Банко е работил цял живот в общи-
ната.
Стоп пошегувах се. Работи горкичкия и в бившата строителна на Цанко Лалев. Работи и в БКС.
И Цанко Лалев и Марин Дочков го гониха заръди некадърност. Не може обаче другари (или техни дечица) да са без държавна работа и а затова като последен пристан го преместиха в общината.
Вече е за пенсия, но лошото е, че ще се намери друг "Банко" за работата, а не някои, които да разбира от строителство. По простичко казано
някое дете или внуче на друг ДРУГАР.

Анонимен каза...

В Троян целият живот се върти в един омагьосан кръг,съставен от серия браншови омагьосани кръгчета.И Банко Банков е част от строителният омагьосан кръг,част от който е и фамозният Пеевски и Енкин и други,които ги знаем.В тези кръгове важат само Законът на Омертата и Законът за Гравитацията,но вторият не напълно,ако противоречи понякога на първия.А като се замисля за адвокатско-съдийско-нотариалният омагьосан кръжец и направо ме заболява главата!Там е и милицията.Е стига,че да не ме заболи и друго.

Касандра каза...

Троян е кофа с помия жалко че тук таме има свестни хора.Те се бъхтят в помията докато им писне и си тръгват а прасетата лочат и се тинят на воля в помията):

Анонимен каза...

По време на предизборна кампания, кандидат-кмета пита хората "Какво искате, когато дойда на власт?" Един искал къща, друг кола, трети по-хубав път, само един дядо си мълчал. Кандидат кмета го попитал:" А ти, дядо, какво искаш?" Дядото веднага отговорил - ташаци, синко, да си ги окомплектовам с к..а от предните избори":)

Анонимен каза...

Само да ви припомня, че то и преди беше така. Сега брезата и ореха, а преди един прекрасен чинар на сами центъра /пред къщата на д-р Балкански/. Времената се менят, нравите на нашите управници не. Колко жалко за природата и жителите на Троян.

Анонимен каза...

Жалко е наистина! Пепелак и мръсотия-няма какво да го спре! Къде са учили тези еколожки?

Анонимен каза...

Ей тез прости кметове не се ли усещат ,че такива неккадърници като Банко им серят на суратя.Не стига ,че осраха целия град ами със самочувствие на професионалисти ,селяните му прости.Толкова ли не могат да се намерят млади хора които са ходили по светът и са в час как се инфраструктура прави и потдътжа после, та разчитат още на такива некролози като този от снимката дето надали е ходил по далеч от калеешкото.Нищо нямам против калейчани между другото така му е приказката.

Анонимен каза...

33-ти, търсиш причината не там където е. Ако знаеш биографията на Банко щеше да си наясно, че нито е дете на "другар", нито той самият е "другар" т.е. Банко няма нищо общо с някогашната комунистическа партия.Впрочем самият ти пишеш, че и Ц Лалев и М Дочков са го уволнявали по непригодност. Така е. Това още един път доказва, че още по комунистическо време Банко е белязан като некадърен. На Минко Акимов обаче такива точно са най-удобни, послушни,манипулируеми. В това е бедата днес.Всъщност искам да кажа, че бедата е самият Минко.

Анонимен каза...

Прав е 40-ти,само такива се съгласяват да слугуват на кмета Акимов.Всичко е на принципа "тя заплатата си върви,аз достойнство и без това нямам....."

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |