Забогатяха ли през 2010 г. нашенците на високи държавни служби?

* На 1 юли бяха обявени годишните декларации за придобитото имущество и доходи на депутати, кметове, областни управители, магистрати и др., получаващи заплати от бюджета * Първенец по натрупани средства – депутатът д-р Михаил Николовски * Кметският екип на Троян – без промяна в имотното си състояние

НАРОДНАТА ПРЕДСТАВИТЕЛКА от Ловешкия многомандатен избирателен район и наша съгражданка д-р Станка Лалева (ГЕРБ) е посочила 3900 лв. допълнителни доходи от трудови правоотношения извън тези от основната си длъжност за изминалата 2010 г. Имуществените данни за народните представители и за редица още лица, заемащи висши държавни длъжности, бяха изнесени в публичния регистър, качен в сайта на Сметната палата в петък (1 юли); припомняме – въпросната публичност е разпоредена с чл. 3 от Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности, а информацията е достъпна за всеки.

ОТ ПЕТИМАТА ЛОВЕШКИ ДЕПУТАТИ най-много през изтеклата 2010 г. е натрупал д-р Михаил Николовски (ГЕРБ). Роденият в Тетевенско, но живеещ в столицата народен представител, който е доста обран в публичните си депутатски изяви, е посочил в декларацията си три нови банкови влога на обща стойност 292 923 лв. плюс 4577 лв. от друга стопанска дейност и допълнителни доходи (извън основните трудови правоотношения) на съпругата за 37 543 лв. и още 22 269 лв. от други правоотношения. Третият ни депутат от ГЕРБ – ловчалията д-р Анатолий Йорданов, е декларирал за 2010–та банков влог от заплата в размер на 25 000 лв., 350 лв. от продажба на фамилния лек автомобил „Нисан Микра” и 2236 лв. доходи на съпругата от допълнителни трудови правоотношения.

БИВШИЯТ ловешки депутат от „Атака” Кирил Гумнеров, който неотдавна напусна парламентарната група и се обяви за независим, е декларирал допълнителни доходи от 18 000 лв., придобити от наеми. Петият народен избраник от Ловешкия многомандатен район – Димитър Горов (БСП), влязал в парламента на мястото на напусналия по свое желание Евгений Узунов, не е подал имуществена декларация за 2010 г., а само уведомление, което означава, че няма промяна в имотното си състояние за въпросния едногодишен период.

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ на Ловешка област Николай Нанков също е подал само уведомление – с други думи, нито е забогатял, нито обеднял през 2010 г. Заместникът му и наш съгражданин Сашо Данков е декларирал, че е закупил (заедно със съпругата си) апартамент от 60 кв. м в София и притежава една втора идеална част от имота на стойност 27 000 лв.; допълнително е спестил 12 834 лв. от трудови правоотношения извън заеманата длъжност и 3150 лв. от наеми. Другият заместник на губернатора – тетевенецът Пламен Огнянов, е декларирал, че през изминалата година е задлъжнял с лизингов договор на стойност 13 000 лв.

ТРОЯНСКИЯТ УПРАВЛЕНСКИ ЕКИП – кметът Минко Акимов, заместниците му Недка Топалова и Мариян Балев и председателят на Общинския съвет инж. Ангел Балев са подали само уведомления. Което означава, че нямат промяна в имотното си състояние за 2010 г.

ПРИ ТРОЯНСКИТЕ СЪДИИ положението е следното. Най-сериозно е повишила имуществения си статус съдия Лена Кънчевска, която заедно със съпруга си е закупила апартамент от 72 кв. м в София и има една втора идеална част от имота на стойност 73 030 лв., посоченият източник на средствата е от заплата. Шефката на Районния съд – Троян Сийка Сеизова е декларирала банков влог в размер на 14 000 лв., придобити от заплата. Съдия Петя Гатева е посочила задлъжнялост с банков заем от 6000 лв. и допълнителни доходи от друга стопанска дейност в размер на 3441 лв. Съдия Светла Иванова е обявила банков влог в размер на 6974 лв., придобити от заплата, и покупка на два леки автомобила марка „Фолксваген” (Голф 2 и Поло), от които притежава по една втора идеална част в размер съответно на 500 лв. и 200 лв.

РАЙОННИЯТ ПРОКУРОР Георги Аргиров и колегите му Таня Пиронкова и Николай Семов са подали уведомления, че нямат промяна в имотното си състояние през 2010 г. Прокурор Румен Петров е декларирал допълнителни доходи от 1110 лв., придобити от наеми, а колегата му Владимир Зъзрев си е закупил (съвместно със съпругата) лек автомобил „Сеат Кордоба” за 6000 лв., от който притежава една втора идеална част.

Т21

21 коментара:

Анонимен каза...

Много бедни ми се виждат нашите величия! Сиромаси и спестовници. Като видиш данните от Сметната палата направо да ти дожалее за тях. Докато четях, направо ми идваше отвътре да организирам една Българска Коледа за бедните политици, с sms-дарения за най-закъсалите от тях.Тия и всичките по нагоре в ерархията са най-честните и почтени Българи. Те не са крали, крили доходи, .... Като света вода ненапита са.
Когато и другите станат такива и те ще имат милиони !!! На мен що ли не ми се вярва и си мисля,че по скоро всички добре са си научили урока: Има приход-има проблем, няма приход-няма проблем. Никой не може да ме убеди, че доходите на половината от тези, дето уж честно са декларирали доходите си не са укрити.При по вишите управници циркът е още по голям.Президентът Георги Първанов е спестил само 15 000 лв. през миналата година от заплати според декларацията си .То новата му пушка струва поне два пъти повече,ама това друга тема за раздел лов и риболов:):):)

Анонимен каза...

Тази песен ни е ясна - всички властимащи бедни като църковни мишки, работещи от сутрин до здрач за народното благо, водени от най-висши идеали. Ако беше такава работата, партиите щяха да са чувствително по-малко, отколкото са в момента. Абе с две думи живи да ги оплачиш, толкова са зле, че чак не мога да разбера защо искат да управляват.Портиер във фабрика изкарва повече.

Бай Кольо от Бонковския дол каза...

Скромни и почтени са,а вий горните двама коментиращи им се подигравате тъй незаслужено. Обичам ги тез наши политици и началници! И им вярвам! И мама им да е....

Анонимен каза...

лена кънчевска да не е на калин кънчевски жена?

Анонимен каза...

Снимките по-горе спокойно могат да бъдат наречени "Галерия на посредствеността".До едно време отделях областния управител Нанков когото считах за малко по-горна категория. Но като видя до него глуповатата физиономия на кокошкаря-хитрец Сащо Данков ще трябва да напомня на областния - ако в тебе има някакви интелектуални и управленски заложби защо търпиш това недоразумение Сашо Данков? Защо допускаш да срами Троян, ГЕРБ и областта? Поемаш голяма отговорност, управителю! Дано някой ти съобщи за това мое мнение и дано се съобразиш най-после с него.

Анонимен каза...

В "Галерията на посредствеността" Сашо Данков трябва да бъде на първо място. На много управленски позиции са поставени не достатъчно способни, не добре подготвени управленци, но такава некадърност като Сашоданковата няма.Наистина толкова ли не може ГЕРБ да намери една стойностна личност за зам областен управител, ами държи тази пародия на началник Сашо Данков.

Анонимен каза...

О-о-о спи ли Нанков, о-о-о Нанков не види ли какво некадърниче се е лепнало до него.

Анонимен каза...

Гербери, изтрийте това позорно петно Сашо Данков - върхът на некадърността в Троянско, а вече две години и в Ловешко.Стига срам за Троян!

Анонимен каза...

Защо бе, добро ни е момчето. Само трябва да се прекръсти - от Данков да стане Вземков.Много умее да взема

Анонимен каза...

Николовски Николовски как натрупа 300 бона за една годинка депутатстване само ех голям келепир било да си народен представител брейййййй...Някой да му е видял суратя на туй докторче Мишо Николовски в Троян явно от връцкане на далавери няма време да наобиколи района си....Пародия срам и позор за всички нас че търпим подобни пиявици на народния гръб!!!!!!!!!

Анонимен каза...

ГЕРБ обяви имената на 48 свои кандидат-кметове В Троян кандидат ще е досегашният кмет Минко Акимов.

Анонимен каза...

.Да ви е честит барабар с Балевите,Данковите,сТанка и всичко останало.Троян цъфна-сега ще и върже.

Анонимен каза...

Вие какво друго сте очаквали? Кучетата си лаят кервана си върви

Анонимен каза...

Герб пак са обявили за кандидат кмет Акимов... лоша работа!

Анонимен каза...

Минко Акимов - от развала към провала.

Анонимен каза...

Абе тия дето го издигат не знаят ли настроението на троянци, тяхната оценка за неговата "работа" знаят ли?

Анонимен каза...

Какво им пука за настроенията на троянци?Важно е да си върви далаверата.Срам,голям срам за нас ако отново ни управляват същите тюфлеци.Много е важно да не налетим на още по-големи(Б.Пъдарски),както стана в този мандат!

Анонимен каза...

Другите области поне си избраха хубави депутатки, макар и да не стават за тази работа, пък нии -едното и другото.Генади, писах ти и миналия път - направи друга снимка на Станка, с тази ме стряскаш.Това е вещицата от приказката на Братя Грим Хензел и Гретел,трябва и една метла към снимката.Тя само за това става - да плашим дечурлигата с нея.Горко на младото поколение все още останало в Троян.Предадоха ви мили млади хора - СДС, НДСВ,Балювци,Терзиювци,Таралежите - сдумаха се с герберите и червените.Обещаха им службички и проекти и така ще направят, че Акимов отново да бъде градоначалник.Дайте да рискуваме с този младок - Бойко, той поне на възраст е с вас.Ако не върви ще го принудим да напусне сам, но нека да му дадем шанс.Стига са ни управлявяли хора от далечното минало.Те могат само да говорят със техните заучени фрази , сега добавили и някой купешки приказки.Дайте да дадем шанс на Бойко, да се противопоставим старото и пошлото.

Анонимен каза...

Забогатели,забогатели-колко да са забогатели?Важното е,че ни оправиха.Днес се навършват 40 години от избирането на т.нар.патриарх Максим от Политбюро на ЦК на БКП.Това ме прави направо не щастлив,а горд.Държавен глава-агент Гоце,премиерминистър-генерал
пожарникар с мутренско минало,патриарха-май само полковник,но дълголетник.

Анонимен каза...

Ми не всеки става за управленец . Друго си е - да си минал и през стъргалото на управленското - съзвездие ...

Анонимен каза...

Господу да се помолим Ментел да фалира-а-а!Миналият месец съм говорил с жена ми 4/четири/часа чрез Ментел наведнъж!!!!А аз общо досега с жена ми не съм говорил толкова за 33 години съвместен живот.Менте!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |