Майкъл Гриша Иванов: „Не съм свикнал да се фукам, такъв съм си”

* „Двете ми втори места в Европейския шампионат са нещо много сериозно” * „Обичам всичките филми за Индиана Джоунс, а любимият ми актьор е Харисън Форд”

ГОЛЯМАТА ЗВЕЗДА И НАДЕЖДА на българския мотокрос – троянският талант Майкъл Гриша Иванов (13 г.), постигна нов европейски успех. На провелия се преди седмица (11-12 юни) в Сендвид, Словения, пореден кръг от Европейския шампионат в клас до 85 куб. см (ЕМХ 85) нашето момче с много силно каране, особено във втория манш, спечели второ място в крайното класиране и прибави нови 37 точки към актива си. Пред него се класира единствено украинецът Ростислав Войсицки. Майкъл има вече 113 т. за Европейския шампионат и е в челната десетка на временното комплексно класиране. Припомняме – в домакинския кръг от шампионата на Стария континент в Троян преди по-малко от два месеца (23-24 април) Майкъл отново се качи на почетната стълбичка, оставяйки пред себе си единствено големия фаворит Хорхе Сарагоса (Испания) и изпреварвайки другия сериозен претендент – споменатия Войсицки (Украйна).

С МАЙКЪЛ СЕ ВИДЯХМЕ НЕПОСРЕДСТВЕНО след завръщането му от Словения – в понеделник следобед (13 юни) в двора на фирма „Сима”, която е основен спонсор за неговата подготовка и участия. Шампионът бе изморен от пътуването, но не ни отказа кратко интервю, като на разговора присъства и чаровната му по-малка сестричка Ана-Мария.


*****

- Майкъл, доволен ли си от представянето си в Словения?
- Разбира се. Беше трудно състезание, но се представих добре. Това е вторият ми подиум в Европейския шампионат след второто място в Троян през април.

- Тогава, в Троян, след страхотното ти каране и второто място в общото класиране за кръга, председателят на Гран При България Румен Петков каза, че това е най-големият успех на българския мотоспорт от времето на Богдан Николов. Как ще коментираш?
- Да, двете ми втори места в Европейския шампионат са нещо много сериозно. Но лично аз ценя и другите си победи – в националния шампионат, Източноевропейския шампионат, в супермото.

- Какво ти предстои сега?
- Следващата седмица (18-19 юни) ще карам супермото на пистата в Плевен, кратка почивка и после кръг от Европейския шампионат в Холандия.

- А кога успяваш да учиш, знам, че си отличник? Носиш ли си учебниците по състезания?
- Не, уча тук, на състезанията нямам време за учене. Справям се.

- Завършваш 7. клас в троянското СОУ „Васил Левски” – къде ще учиш занапред?
- Имам две предпочитания – в сегашното ми училище или в Езиковата гимназия в Ловеч.

- Кои са любимите ти предмети?
- Географията, и после английският език.

- Едно нещо прави силно впечатление – ти си голям шампион, печелиш големи победи, името ти се знае в цяла България, а и по света, дават те по телевизията, познаваш се с прочути личности, но не се „дуеш”, славата не те е променила. Как става това нещо?
- Така е, аз не съм свикнал да се фукам, такъв съм си. И приятелите ми го знаят – те са от моя клас, но не карат мотори, единият играе футбол.

- А гадже имаш ли си?
- Не, нямам си (на този отговор на батко си Ана-Мария се усмихна дяволито и някак си двусмислено – бел. Г.М.).

- Да не ме лъжеш, сигурен съм, че момичетата ти се лепят?
- Не, не те лъжа.

- Да се върнем пак към мотокроса. Ти си страхотен техничар, всеки, който те е гледал, е наясно с това, но като че ли ти трябва още физическа сила. Май подценяваш работата във фитнеса?
- За сегашния ми клас – 85 куб. см, не ми трябват мускули и килограми. Дори има трасета, при които е по-добре да си по-лек, това е техничен клас. Но от догодина преминавам в клас 125 куб. см и там трябва сила, ще се наложи да тренирам много в тази насока.

- Състезателният ти номер „97” явно не е случайно избран, така ли е?
- Да, точно така – рождената ми година е 1997-ма.

- Коя зодия си?
-22 октомври, точно между Везни и Скорпион, взел съм и от двете по нещо.

- Явно от тренировки и състезания не ти остава много свободно време, но със сигурност обичаш да гледаш филми. Кой е любимият ти филм и любимият ти актьор?
- Обичам всичките филми за Индиана Джоунс, а любимият ми актьор е Харисън Форд.

- Кои са хората, които ти помогнаха и помагат за развитието на спортната кариера, на кого искаш да благодариш най-много?
- Много дължа на сегашния ми треньор Радослав Балинов, на предишния Димитър Рангелов, на механика ми Никола Калчев. Без тях нямаше да станат нещата. Разбира се - и на семейството ми, което ме подкрепя изцяло. Има и други важни за мен хора.

Интервю на Генадий Маринов

Още по темата:

4 коментара:

Анонимен каза...

Не би било лошо под такива "интервюта", да слагате знак за платена реклама...

Анонимен каза...

Браво,Майкъл!!!

Анонимен каза...

Браво !!! Успехи !!!

Анонимен каза...

И от мен голямо БРАВО и по-големи успехи!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |