Започва строителството на ново стрелбище за биатлонистите

* 250 хил. лв. за първия етап обеща спортният министър Свилен Нейков, помага и Общината * Куршума: Ще посрещаме стартове от Световната купа по летен биатлон

СПОРТНИЯТ МИНИСТЪР СВИЛЕН НЕЙКОВ е обещал категоричната си подкрепа за изграждането на стрелбището за летен биатлон на клуба по биатлон и стрелба „Аякс” (Троян). Това научихме от човека-биатлон – селекционера на „Аякс” Цветан Цочев-Куршума, а при скорошното си посещение в града ни за закриване на спортния сезон на биатлонистите в разговор с кмета Минко Акимов министърът е потвърдил ангажимента си. Съоръжението ще се изгради на общински терен (13 дка) в съседство с мотополигона в началото на Троян (на разклона за с. Калейца). Общината вече е задвижила процедурата за преотреждане на терена, който в момента е със статут на земеделска земя и скоро строителството ще може да започне. 250 хил. лв. е обещаната държавна субсидия за първия етап на стрелбището – изграждането на стрелковите коридори.

„МНОГО ДОБРО СЪТРУДНИЧЕСТВО се получава между мотополигона и базата по биатлон – при наши състезания ще можем да ползваме техните помещения, пресцентъра, комуникациите и т.н., те пък ще разполагат с терена ни за разширяване на паркинга си при големите стартове по мотокрос”, коментира г-н Цочев. Любопитното е, че новото спортно съоръжение ще може да се използва и от граждани – за практикуване на спортна стрелба в свободното време. С други думи – освен че ще разшири значително домакинските възможности на Троян за организиране на големи състезания, придобивката ще осигури още една възможност за развлечение на троянци и гостите на града ни.

ТРОЯНСКОТО СТРЕЛБИЩЕ за летен биатлон ще е изцяло според световните стандарти и ще може да приема състезания от най-висок ранг – например стартове от Световната купа. Съоръжението ще разполага с 30 коридора, отговарящи на изискването за минимална ширина от 2,65 м и снабдени с нужните съвременни екстри. Всичко това трябва да е готово до есента; догодина ще се изгради останалото – ролбанът (асфалтовите трасета) за състезателите, и ще се извършат някои допълнителни работи по цялостната инфраструктура. За този втори етап също очакваме държавна подкрепа

Т21
Начало
Още по темата:

19 коментара:

Анонимен каза...

Тъпанарка поръбена: И като напрайти стрилбищету искам да съ надстрелвам с онуй хубоуту момче от първоту фоту с калпака! Да ни мъ забрайти!

Анонимен каза...

Гладна кокошка... х... сънува

Анонимен каза...

към 1 и 2:пълни малоумници.На такива като вас каквото и добро да се направи в нашия и без това обезлюдяващ град все няма да ви хареса.Куршума си е отдал целия живот на биатлона,и заслужава похвала а не плюене.

АРВи каза...

№3, не се коси, те не го хулят, те просто си тъпеят. Това могат, това правят, не ги съдете.
Куршума, ще се справи, убеден съм! Само да не го изгабосат с парите. Нещо на управляващите не им вярвам вече. Днес така, утре иначе. Това ми омръзна, а и като се имат в предвид и задявките на министъра на спорта със Сашо Диков, нещо не съм напълно сигурен във финансирането. Но дано не се укажа лош пророк. Иначе, всичко е супер. Успех Цецо!!!

Анонимен каза...

И чувам, че скоро ще построят, нова писта на старото летище...
"Летен биатлон"?!?!?!?
Това гавра ли е, или чиста форма на садо мазо порно с немски елементи?
Малко като вица за лудите в празния басейн и обещанията за вода...

Анонимен каза...

Тъпанарка поръбена: Абе тъпанар малоумен 3-ти, ти кат немой да четеш и кат незнайш за кво стаа въпрос, какво съ ежиш? Аз ку шъ съ надстрелвам на новоту стрялбищи, няма да е с Цецу Куршумът/оти он мери право/, а с онуй убооту чиляк от първоту фоту с кълпакът, от клуб " Традиция" бе гълфон такъв.Шът, да трайш там, че да ни дода!

Анонимен каза...

Кога ще започне строителството на нов завод????

Анонимен каза...

НА ВНИМАНИЕТО НА Г-н АКИМОВ-кмет на община Троян

http://www.investor.bg/news/article/117559/332.html- ВЧЕРА НА Среща с министъра група представители на китайския бизнес изявили силно желание за инвестиции в Северозападна България. Искат да посетят няколко града. Приемаме че Троян почти спада към тази половина на страната. Минко АКимов е кмет от ГЕРБ, нека да говори с министъра, който също е от ГЕРБ и да бъдат поканени в нашия град.

Анонимен каза...

Прав си,8-ми,Акимов с помощта на Балеви,Енкини,Кацарови,Баневи и усилията на цялото правителство успя да премести Троян с 200 километра на Северозапад.Невероятно,но факт!Още два такива мандата- и сме вече германци,след три подобни мандата-норвежци,а след четири-инуити,кожи от карибу на голо,каяци,копия,стрели,колиби от моржови бивни,иглута от конски фъшкии на балабанския завой и проблеми с майките-кърмачки от 3-ти бе клас....А боевете с камъни и запъртъци пред Бая Башъ продължават седемнайста година с променлив успех,големият вожд Бялата Куха Глава продължава да ги ръководи,макар и от лятната си резиденция в Крим,който вече десета година е и официално руска губерния.Само дето цялата бивша България се води Република Северозападна Мизия,Тракия и Македония със столица.....Едирне.Но в Европейският съюз,разбира се,заедно с Киликия,Кушадасъ,Анадола,Диарбекир,Памуккале и Орхан Памук.Но без мен,слава богу......АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

НЕщо не разбирам тъпата ти шега Ай-с-с-с. Около Габрово се намира центъра на Българията. А Габрово е 50-60 км. източно от Троянът. Значи нашето село както може да мине към централна България така може да спадне към края на Северозападна България. Същинската част на въпроса е кмета да се развъни на министрите от ГЕРБ и тези китайски тиквеници докато обикалят ВРАЦА, МОНТАНА, МЕЗДРА, ВИДИН И ЛУКОВИТ нека да минат да хвърлят едно око НА УМРЕЛИЯ ТРОЯН. Тук все пак има вече на 1300-1400 кадри изхвърлени на улицата.

Анонимен каза...

Е 10-ти, като не разбираш, що се обаждаш майна?
Да та еба у кадъра изхвърлен...

Анонимен каза...

АЙса към 10-ти...Според мен излишно се нервиш,приятелю!Просто постът не е адресиран до теб,а е по-скоро един вик,както се вика в планината от висок връх,от който се вижда далече-далече зад хоризонта....Щото аз моят връх горе-долу го изкачих,превалих "на попрището жизнено средата" и сега слизам надолу,където,след някой и друг ден и да викам,няма да се чуе.А е възможно и да няма кой да чуе!
Буквално преди часове се върнах от този вече прословут Северозапад,където съм роден,отрасъл и завършил училище някъде през 60-те.В селото /тогава село/кипеше живот-културен,спортен,всякакъв,всяка неделя на мегдана свиреше духов оркестър като тоя на Брегович,виеше се традиционното хоро,водено от една или две булки,на които се хващаше мало и голямо.В това село в началото на 30-те е построена от селяните гимназия и читалище на три ката,със салон за кино и театър,с местен оперетен състав,с посещение на пътуващата опера на Христо Бръмбаров,непрекъснати театрални постановки-местни и чужди.Футболен отбор с изцяло местни момчета,играл дълги години в Б група плюс още 7-8 други момчета,играещи в отбори от А и Б група в цяла България,мъжки и женски баскетболни отбори.....
Мога да продължавам още,но няма смисъл.Вчера разбрах,че вече и в къщата на директора на Гимназията по мое време,на центъра,живеят цигани,както и в много други къщи....
Защо го пиша това ли?Защото и Троян и България вървят по същият път!Само че Троян е пуснат "по пързалката" малко по- късно.Но-всеки по редът си.При липса на национална политика-това е резултатът!Така че,когато ме боли-викам.Дано има кой да чуе....АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Ех, АЙ-с-с-с..., вероятно си спомняш, че такъв живот кипеше в читалищата на нашите села.Казвам "спомняш", защото съдейки по миналогодишните ни писанки за ресторантьорските ни вълнения за КОП и Рила , трябва да си станал балканджия много млад.Вероятно си влизал в читалището на с.Г.Желязна по-голямо от градското.Какъв обществе живот имаше - до преди 20 години, но хората работиха, изкарваха пари, какви къщи-палати построиха.Имаха пари и за пиене и за веселба.Сега умряло село.Голяма безработица и я карат на вересия при местния търговец.Като водещи пиячи в общината, последно разбрах, че житото, овесът, тръкосливките и картофите са основните суровини за производството на домашна шльоковица.Пият хората и мрат,а какво село беше.МТСТ-то обработваше хиляди декари сливови насъждения.Филиалите на троянските фабрики задържаха младото поколение в селото.Местното училище от 1-8 клас, пълно с деца.Здравен пункт със доктор, фелдшер и зъболекар.РПК -то със модерен ресторант и 3-4 магазина и 1 сладкарница и накрая - Сборът през юни.Кипеше живот.Не съм от Желязна, но работата ми през 80-те години беше свързана със селата, та затова мога да направя анализ на всяко село.Читалището в Ч.Осъм, Орешак, Чифлик, Б.Осъм, Шипково, Терзииско, дори и в Балабанското/ там само каква духова музика е имало от 25 човека/.Всяко село със читалище и с духова музика.Като бивш самодеец в градското театро сме ходили да изнасяме представления почти във всички.Какви навити кметове имаше, сами повеждаха хората към тези светини на местните традиции и култура.Сега там се влиза само за политически манипулации.Ами градското - театрални постановки,оперетни, струнен оркестър на Готовски и Кунов, духов на Парушев, хор на запасните офицери, детски хор, женски хор, танцов състав и колко гастроли на теарални състави.Сега правим ялови сватби и то не когато трябва.Гастролират в града ни разни развратни типове и сеят пошлост и простотия сред младото поколение, а хората които трябва да недопускат това безобразие си траят.Ще ми опонират,че това са частни заведения.Ами нали тези частни начинания в името на печелене на пари и собствените си задници биха ни показали.Като гледам колко заведения за хранене се пръкнаха с неграмотно управление, което е изучавано от притежателите им когато са били само клиенти в такива.Как в този град не се направи нещо с което да се отличаваме от всеобщата простотия!Чичо Гошо, който отдавна не е писал.

Анонимен каза...

Тъпанарка поръбена: Чада мои, туй времи за което пишети отдавна е отминалу и няма да съ върни. Верну-убооу е било, ама на, няма го и само ракийката ми спомня за негу. Аз пак да кажа за онуй убооуту момче с калпакът...ама няма да казвам...тъй де то е от мойту/нашту/ времи.Ма понежи ставаши реч за стрелбищи-успех на Куршумът и кат стани шъ дода да гръмна идин път с берданатъ!

Анонимен каза...

Шо не дойдеш да та гръмна с ръждилника в гъзът непоръбен...

Анонимен каза...

Тъпанарка поръбена: Казвай 15ти де да дода да мъ.....в гъза? Чи то стрелбищиту не е готову!И как разбра че там най-обичам? Ух на баба умноту!Моиш ли мъ гръмна баба 2-3 пъти?

Анонимен каза...

Уважаеми 14,съжалявам ,че чак сега видях нежните и високо стойностни епитети отправени по мой адрес.За съжаление допускаш груба грешка.Аз не съм тя, т.е. тъпанарка.Мисля ,че съм се подписал отдолу,но съдейки по писането ти, вероятно жълтото е по устата ти още и твойте културни въприятия, дискусии със себеподобни се свеждат до тези, кой каква кола кара в Троян и коя с кого....пият кафе.Аз няма да слезна на твойто ниво, възрастен човек съм, както съм се подписал,но уважаеми, не ти позволявам да ми казваш кое е хубаво и кое е лошо.Такива бяха времената и такъв беше животът.Това, че нямаше тази IT информация и хората общуваха по този начин, запази човещината в това поколение.Ти си се повредил изцяло бе млади човеко.Толкова негативна енергия, злоба и отрицание на отрицанието се е вселило в теб, та чак неможеш да пишеш нормално и спокойно.Недей да си ядеш гема, че както си я подкарал, когато станеш на годините на Чичо Гошо, няма да има за какво да си спомняш, няма да има за какво да казваш на поколението след теб - помниш ли?Всичко във теб и за теб ще е заличено.Така ще си отидеш от този свят, без някой да е знаел,че си съществувал!С най-добри чувства към младото поколение -Чичо Гошо
Само искам да добавя, че моето обръщение е персонално към АЙ-сса,към никой друг и никой не ти е искал мнението.

Бай Кольо от Бонковския дол каза...

Абе чиче Гоше кви ги ръсиш 14ти се е подписал собственоръчно и самоиронично "Тъпанарка непоръбена",а не ти вика на теб че си такава?!?Бравус на "Тъпънарка непоръбена",бравус и на чичо Гошо.И давата сте големи пичове/пички да знайти!!!!!

Анонимен каза...

До собственика на вестника от Чичо Гошо!
Предлагам да се обяви конкурс за рисунка на тема:НЕПОРЪБЕНА ТЪПАНАРКА/ТЪПАНАР
Който ми нарисува непоръбена тъпанарка/нар,ще получи премия от 100.00 лв
Все пак питам какво представлява това чудо на мозъчното творение, на този умствен проблясък в мрака на тъпанарството!
Яде ли се, пие ли се,такова ли се и т.н.?Аз не съм виждал поръбен или непоръбен тъпънар.Поръбен или непоръбен, той си е все тъпанар, но зависи от какъв ъгъл го гледаш?Този,непоръбения,има едно предимство, може да се развива,разтяга, уголемява, защото няма ръб да го ограничава, а поръбения си стои такъв, какъвто го е ограничил ръбът.Удряюй, думкай по него, той си остава в първоначалната си форма - с ръб.За съжаление, в милата ни държавица все още ни управляват и от двата вида тъпънари.През октомври трябва да удряме силно, дори яростно, че да ги съдереме окончателно/ Докато дойдат други да ни думкат/

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |