Ще ремонтират речния бряг от „Троян Плаза” до Енергото

* Финансирането е по ОП „Регионално развитие”, общата сума – малко над 1 млн. лв. * Срокът за изпълнение е 18 месеца

ВАЖЕН ПРОЕКТ НА ОБЩИНА ТРОЯН по Оперативна програма „Регионално развитие 2007 – 2013” е бил одобрен за безвъзмездно финансиране по схемата за подкрепа на „дребномащабни мерки за предотвратяване на наводнения в градските агломерации” (BG161PO001/1.4-06/2010), научихме от официално прессъобщение на PR-ката на общинската администрация Маргарита Генкова. Точното наименование на проекта е „Корекция на р. Бели Осъм в централната градска част на Троян за предотвратяване на ерозията на речния бряг и овладяване на риска от наводнение” и стойността му е 1 млн. и 2882 лв., като 95% от сумата (952 738 лв.) са европейски средства по програмата, а съфинансирането от общинския бюджет е 5% (50 144 лв.).

КАКВИ СА ДЕЙНОСТИТЕ ПО ТОЗИ ПРОЕКТ? Ще се извърши корекция на лявата страна на река Бели Осъм от хотел „Троян Плаза” до въжения мост при Енергото (186 м); и наред с това ще бъде разширено речното корито с 15 до 20 м в различните участъци. Строително-ремонтните работи трябва да приключат за година и половина (18 месеца), като по проекта ще бъдат разкрити и 10 временни работни места за лица, регистрирани в Бюрото по труда.

ИЛИ С ДРУГИ ДУМИ – през 2013 г. левият бряг на реката от „Троян Плаза” до Енергото трябва да добие нормален вид: и като безопасност и екология, и като естетика (излишно е да казваме каква „чудна картинка” представлява това местенце /левият бряг на р. Бели Осъм в градската му част/ в момента – обрасло в храсталаци и дървеса, застроено с незаконни ламаринени коптори, отрупано със складирани дърва за огрев, битови отпадъци и т.н.; и колко този му вид не се „връзва” с европейските претенции на Троян и България – бел. Т21). Да се надяваме, че при избора на изпълнител, както и с финансирането няма да има забавяния и реализацията ще се движи по план.

Т21

26 коментара:

Анонимен каза...

Интересно коя фирма ще прилапа това милионче. Интересно е също, че бачкаторите изпълняващи проекта, ще вземат в пъти повече от един троянски учител, например. Цялата ни работа такава. Това ли ще ни направи европейци ? В Европа учителите взема много повече от зидаро-мазачите...

Анонимен каза...

Ти какво предлагаш 1-ви?Освен,че се изакваш на всеки пост по един и същи начин друго какво ще кажеш?

Анонимен каза...

Какви даскале,те колко и какво работят.............нищо.А за милиона който може да го вземе (открадне) БРАВО....който и да му падне няма да мисли ,ТЯ е затова..

Анонимен каза...

Опааа 3.Хайде поработи като учител един(1)ден.После коментирай.А парите-по машините ще ги познаете.

Анонимен каза...

Укрепването е скъпо, но прочистването на храсталака и коритото мисля че не изисква толкова средства, изисква АКТИВЕН кмет, дали има съгласни с мен.

Анонимен каза...

Мисля, че работата трябва да се върши както трябва. А за това трябва някой, който иска да върши работа. Като беше направено почистване на речното корито защо още на другата година пак трябваше да се прави почистване?

Анонимен каза...

Един учител може да стане какъвто и да е строителен работник, докато един строител никога не може да стане учител. Само прост човек не може да разбере и оцени учителския труд. А коритото може да се почисти с един процент от тези пари. Тук става дума за голяма далавера и много пари, както всичко в нашата държава

Анонимен каза...

Що приказваш само за да си в ефир? Строителството иска работа. Не приказки.
А като гледам какви учители се опитват да учат децата ми май е по-добре да ги дам на някой строител да ги учи.

Анонимен каза...

7 моите уважения и адмирации към учителите, но към онези, които бяха едно време преди 20-тина години когато съм учила самата аз. Сега не може да се говори за учител и за отговорността да се наричаш такъв. Никакъв морал и отговорност, никой не ти държи сметка за това колко и как си научил учениците, а да не споменавам случка в която в едно троянско заведение група учителки от елитната гимназия "Васил Левски" бяха пияни до козерката и не можеха да вървят, та се наложи да им помогнем и заедно с управителя да ги натъпчем в едно такси. Това ли наричате Вие учители. това са хората с най-високите заплати, тези които миналата година от Вашите данъци взеха 13 заплата, тези с най-дългата отпуска и тези с намаления работен ден...........е за такава работа всеки мечтае..........

Анонимен каза...

Мърша има във всяко стадо. Упадъкът на нацията е всеобщ. Но докато един човек не се сблъска с работата на учителите-ще говори глупости, както говорех и аз до преди няколко години. За да стане един човек добър учител, трябва да учи и се готви години наред. Професията и подготовката е специфична. Работата с деца е трудна и отговорна. За всичко това получават нищожни заплати. А за строителите няма смисъл да се говори. Има много вицове по въпроса. Аз техните услуги не ползвам, защото мога да върша всичко, което те вършат.

Анонимен каза...

Значи някакъв "учител"се изказа не по темата и се започна.Абе хора коментирайте темата,не някакви откачени учители,нестига че нищо не работят,почиват 3 месеца и половина,работят от сутрин до обяд,а ми ще ми се оплакват,а вървете майната си бе учителчета недоучени.Учители имаше едно време,не сме ви длъжни да ви четем учителските напъни,или коментирайте по темата или си трайте на учителските места,разбрахме ли се?

Анонимен каза...

Оправете улиците в града бе тулупи,пък тогава реката.Кво наводнение то скоро вода няма да остане в нея.

Анонимен каза...

Едно е ясно - има или няма нужда общината харчи 50 000, за нещо което струва около 1 милион.

Анонимен каза...

Защо надписват служебно по 5кубика вода за не сменен водомер,като обещаха това да отпадне.На второ място:по селата водомерите не са сменени с нови ,но не им надписват? Генчо как да се свържем с омбудсмана и да го сезираме за троянските простотии?

Анонимен каза...

ЕМ/SI: Поздравявам екипа от общината за одобрения за финансиране проект. За да няма обаче писания като пример на № 13, предприемете разяснителна дейност, като примерно репортаж по местната кабеларка. Единствената ми забележка към проекта е към МРРБ, защото продължават да работят на парче и по този начин няма цялостно решение на проблема. Успех!

Т21 каза...

НАЧАЛНИК НА КАБИНЕТА НА ОМБУДСМАНА:

Роза Георгиева - тел: 02/81-06-918; факс: 02/81-06-960

e-mail: rgeorgieva@ombudsman.bg

ПРИЕМНА НА ОМБУДСМАНА:

адрес: София 1202, ул. Джордж Вашингтон № 22

телефон: 02/81-06-955; 02/980-95-10; факс: 02/81-06-963

e-mail: priemna@ombudsman.bg; pressoffice@ombudsman.bg

уеб сайт: www.ombudsman.bg

Flamboyant каза...

Набързо ще се опитам да си обясня ,, най- интелигентните" постове по- горе. Сервитьорката или там каквато и да е длъжност да заема, първо да си пази добре мястото, защото разчуе ли се, кой разпространява неща, които не би трябвало най- малкото от професионална гледна точка да се раздуват най- вероятно ще покибичи задълго из троянските кафенета като безработна. И там ще можеш на спокойствие да си мята клюките. Колкото до учителките, макар и с непристойно поведение, което ти няма как сега да докажеш, те все пак са ти дали парите, с които сега имаш възможност да си платиш интернета ,, такъв е принципа, не че в частност случая е такъв". Не забравяй, че оборота го правят клиентите, а не персонала:) Но аз не ти се сърдя, не за друго, а защото си има едни определения по професии, нискоквалифицирани, висококвалифицирани и прочие. Ако имаше познания в тази сфера, сега щяхте чинно да помълчите, или поне да говорите по темата. До другите ,, доброжелатели", които по този глозен начин обсъждат учителите на България! Това са си чисто и просто едни асоциални индивиди, вероятно едва избутали училището. Хора, които нямат уважение към учителите си, според мен нарушават и 5-тата Божия заповед. Защото уважението е път към чистата душа. Пък и всеки в този живот сам решава какъв да бъде. Да има или да бъде! Учителите от много време насам са решили да бъдат. Аз разглеждам масата от учителското общество, не говоря за отделни бройки, които не се вписват в това общество или странят от него с непристойно поведение и липса на мотивация за работа. А този, които си мисли, че взимат високи заплати, е просто поредния бърборко без никакви познания за каквото и да било в тази сфера. За големите ваканции, вие нормални ли сте? Учителите имат около 1 работен месец платена отпуска годишно! През останалото време, сами ремонтират стаите си, или пък помагат с каквото могат в общите усилия за освежаване на училищната материална база, отделно кой мислите подготвя учебния план и като цяло административната отговорност на учителите? Кой завършва учебната година и предава документацията на учениците? Намалено работно време? Е това вече е строго индивидуално. Моите наблюдения не са за точно такова определение на работното време. Зле е работата, зле. Народът е свиреп, народът е гладен, ,, пори " наред със своята некомпетентност и все повече си е повярвал в глупавите и налудничеви каузи. Лошо е бъдещето ни, лошо е!
П.П. По същество, няма лошо да се оправи коритото на р. Осъм, но се надявам поне аз като един нормален жител на града, парите да бъдат използвани по предвидения по проекта начин. Да не се случи нещо подобно както с проекта за ул. Христо Ботев, осакатяването на тази улица тежи на някой, но не знам на кой, това не е моя работа. И искам да знам, какво е предвидено да се направи с добития в последствия дървен материал? Предполагам, от него все нещо може да се направи. Подобен на този въпрос бих попитал, но не знам кой. Какво се случи с всичката дървесна маса от въпросната ул. Христо Ботев? И защо на въпросната улица вече няма кьораво дърво? И защо тротоарите са толкова високи, че хората не могат да си приберат колите в гаражите, а се налага да си правят разни приспособления, които грозят иначе ,, аутобана" , но друг начин няма, защото ако ги държат колите на тротоара денем им се пишат солени актове. Защо тротоарните плочки вече са пред разрушаване и по- скоро изглеждат на едни 20 годишни поставени плочки? А какво стана със старите плочки? Идеята на всичките ми тези въпроси е следната. Да не се стигне в един момент да започнем да задаваме същите когато започне проекто по коритото на реката, която минава през града? Надявам се, развитието на този проект да бъде изготвен в срокове, да се свърши каквото е възложено по пректа. Иначе идеята на този проект е нещо много важно, сега не разбираме напълно сериозността и опаснотта, която представлява това задръстено от дървета и всякакви други боклуци корито, но при един сериозен дъжд, може да се случат много грозни неща.

Анонимен каза...

Пак се почва с вечното недоволство.Отпуснати са пари точно за реката и някой трябва да ги вземе т.е.да свърши работата.Тези пари хората са ги дали за реката,не за улици.И какво плюете по учителите,ами да си видим децата си и по-точно да се видим нас си.Като отида на родителска среща и като станат едни родители,на които всички други са им виновни само не и децата им.Нали 1/3 от учителите са нашите от преди 20г.Който намира кусури да отде да учи за учител,приема за тези специалности е почти нулев.А за коритото на реката веднъж да завали и да наводни къщите на хората или да направи някакви поразии пак ще има недоволни.

Анонимен каза...

Коритото си е добре и така...
Или може би ремонта включва и пътна настилка, тъй като основната по пътищата троянски, скоро просто няма да я има...
Искам да попитам Минко Акимов какво се случва сремонта на ж.к. Лъгът и Младост, за които не спираше да се хвали.Колко време трябва да чакаме, за да се случи събитието?
Също така, къде отидоха обещанията му за нови улици всяка година, при положение че той и една не е асфалтирал?
И последно, не са ли улиците с приоритет, или от ремонта на речното корито нечия фирма ще гупне стабилна печалба?

Анонимен каза...

Няма спор,че и улиците са за ремонтиране,но предполагам,че като има отпуснати пари за коритото немогат да ги пренасочат на друго място.Аще ми каже ли някой като имаше сондиране на общественото мнение за правене на колело и паркинг пред данъчното какво стана?И неможе ли вместо тези простотии да се направят пътищата?

Анонимен каза...

И понеже няколко души питат: Коя ли ще е фирмата?
Те са 3 фирми, който "печелят" ВИНАГИ търговете на общината.
1. На Ефтим Юручков - "пилчара".
2. На Пена Трънката - Елит -"фалит".
3. На Цанко Лалев дъщеря му - викат и "тортата"
Общото между трите фирми, е че изобщо не са на "бивши" комунисти а са на днешни "демократи".
Другото общо, е че редовно си плащат процентите на 2-3 служители на общината. Най важно, е че са на "наши" хора.

Анонимен каза...

А една бърза справка в Гугъл, показва че отново има жалба срещу класирането за фирма изпълнител по обществена поръчка.И затова почти година след хвалбите на кмета, нищо не се случва.
Така че хората живеещи в Лъгът и Младост, ще видим нови улици през крив макарон!

Анонимен каза...

до Flamboyant - аз не съм сервитьорка, а също клиент / става въпрос за пияните учителки / и по случайност бях в същото заведение в което се наливаха те. А за ремонтите на класните стаи и на училищните сград..........хайде да не говорим по колко пари се събират от родителите всяка година за ремонт на стаите и това е обществена тайна. Всяка година се дават пари от родителите за латекс, бои,щпакловки..........така че да не преписваме на нашите учители разни и разнообразни достойности. Че учители и училища няма това е факт с който се сблъскваме всеки божи ден, както и с множеството неграмотни млади хора. най-трагичното е , че точно тези млади неграмотници днес са кметове, утре министри и така ден след ден, година след година ......нас все неграмотници ни управляват.

Анонимен каза...

ЕМ/SI: От днес 03.05.2011г. влиза в сила новия Закон за водите. Всичко очаквах като промени в него/още при обсъждането/, но номера който държавата извъртя на общините ме изуми. Та уважаеми г-н Кмет на община Троян и кметове на общини-ЧЕСТИТО, от днес имате нови задължения да провеждате процедури по ЗОП с цел почистване на речното корита извън регулация/ което корито е публична държавна собственост/. Пари за това обаче няма. Незнам обаче сдружението на общините що мълчи! Междуведомствената комисия ако изобщо даде пари то ще е за СМР. Защо възлагането на проектирането и съгласуването на проекта извън регулация ще е за сметка на гражданите/общински пари/?Ако някой изобщо го интересува и понеже е по темата да прочете чл. 140 от новия Закон за водите. Браво на законодателя! Още един нов, калпав и неработещ текст на чл. 140 от новия закон! Честито!

Анонимен каза...

Сефте...

Анонимен каза...

Понеже на крива ракета космоса и пречи-та пак с учителите се заядохме.Но да си погледнем родителите-от осем години ходя на родителски срещи и от 22 деца в класа неотменно там сме не повече от 7-8 едни и същи родители.Другите в това време евентуално пишат по форумите и оплюват учителите.А една учителска пенсия е на половината от на някой селскостопански работник например.Моля прочетете Чудомир-разказа "Урок по история"-от 80 години нищо не се е променило та макарса се смениха три обществени строя от тогава

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |