Инж. Тонимир Гечев: Никой не е задължен да си купува нов водомер

* Защо някои са принудени да плащат част от водата на комшиите си? 
* Повишението на цената – неизбежно?

НИКОГО НЕ ЗАДЪЛЖАВАМЕ да си купи нов водомер от нас, така отговори на питане на Т21 в петък, 25 февруари, управителят на общинското водоразпределително дружество „ВиК – Стенето” ЕООД (Троян) инж. Тонимир Гечев. Въпросът ни пък бе предизвикан от множество обаждания в редакцията на недоволни граждани, на които, по техните думи, им била наложена насила подмяна на водомерите; срещу сумата от 37 лв.

ИНЖ. ГЕЧЕВ ОБЯСНИ, че според Закона за измерванията и Заповед А-412 от 16 август 2004 г. на председателя на Държавната агенция за метрология и технически надзор водомерите с номинален разход по-малък от 15 куб. м на час трябва да минават на задължителна проверка на всеки 5 години. От тази категория са всички водомери на граждани в община Троян и именно това налага подмяната (или проверката на старите водомери в съответната оторизирана служба по метрология, което не излиза по-евтино от подмяната). В Троян има водомери, които не са проверявани от началото на 90-те години, че и по-рано, коментира водният началник. Но никой насила не може да задължи абонатите да си заменят старите водомери с нови.

СЛЕДВАЩИЯТ НИ ВЪПРОС - ако гражданите решат да подменят старите си водомери, длъжни ли са да закупят новите именно от „Вик – Стенето” ЕООД и за кого след подмяната остава старият водомер? „Разбира се, че никой не е задължен да си купува новия водомер от нас, но който го стори, ще получи няколко предимства. Първо – безплатен монтаж. Второ – идеята ни е водомерното стопанство да стане от един и същ тип, което ще създаде условия за масово навлизане на дистанционното отчитане”, обясни инж. Гечев.

ДИСТАНЦИОННОТО ОТЧИТАНЕ изисква монтиране на специални приставки върху водомерите, което ще отмени посещенията на инкасаторите в жилищата; за целта обаче всички абонати в една кооперация трябва да имат водомери от един и същ тип. Дистанционното отчитане може да се извършва от инкасатора на място в съответната кооперация (но, както казахме, без да е нужно да влиза по апартаментите) или чрез джиесем направо от централата на дружеството (подобен прецедент вече има в Троян, в малка кооперация с 11 абоната, но този начин оскъпява услугата).

СТАРИТЕ ВОДОМЕРИ? Те са собственост на гражданите и само те (собствениците) решават какво да ги правят след подмяната. Ако са верни сигналите, че хора от ВиК-дружеството след монтаж на нов водомер прибирали стария, това означава неправомерно действие; и ощетените граждани могат да подадат жалба.

СТАНА ДУМА И ЗА ОБЩИТЕ ВОДОМЕРИ в кооперациите и разпределението на общите количества вода. Инж. Гечев ни обясни, че общите водомери са собственост на ВиК-дружеството и то ги стопанисва за своя сметка – подмяна, ремонт и т.н. Общата вода (т.е. разликата между влязлото количество през общия водомер и сумата от отчетеното от водомерите на всички домакинства) се разпределя по равно на всички абонати в кооперацията и се плаща солидарно. Тук обаче, както подчерта управителят на „ВиК – Стенето” ЕООД, има един тънък момент – новите водомери са много прецизни и отчитат точно потребените количества вода, но старите уреди нерядко отчитат по-малко. Оттук идват и твърде големите количества обща вода (стигаща от 20-30% до над 40%) в кооперации, където повечето водомери са стари; и при разпределението някои абонати (с нови водомери) са ощетени и по неволя трябва да плащат част от количествата вода, разходена от комшиите им (със стари водомери).

ДРУГ ВАЖЕН ВЪПРОС – какво се случва с абонатите, които откажат да си подменят старите водомери или да им направят задължителната проверка. Разбира се, никой не може да ги принуди, но от дружеството имат начин да реагират – таксуването на такива абонати, според нормативните изисквания, започва да се извършва на брой членове на съответното домакинство. „Този начин не е добър за абонатите, защото ще плащат повече, но изборът е техен”, коментира инж. Гечев.

ЗА НАКРАЯ ОСТАВИХМЕ НАЙ-ВАЖНОТО – очаква ли се повишение на цената на питейната вода за троянци. Управителят на „ВиК – Стенето” ЕООД не ни отговори с „да” или „не”, но се подразбра, че повишението е неизбежно. „От края на 2008 г. цената на водата за гражданите е непроменена – 91 ст. (без ДДС) за куб. м. При себестойност в момента от 90 ст. за куб. м?! А за количествата, които купуваме от ВиК – Ловеч (от Черни Осъм, Топля и Априлци), плащаме по 1,32 лв. (без ДДС) за куб. м. Като прибавим повишението на горивата и тока, се вижда, че сегашната цена за граждани от 91 ст. за куб. м трудно може да се удържи”, обясни инж. Гечев. А от направеното сравнение – както със съседни градове (Ловеч, Плевен, Севлиево), така и с други селища от различни райони в страната – се вижда, че в община Троян цената на водата е една от най-ниските. В пряка връзка е и обновяването на ВиК-мрежата, което се извършва изцяло със средства на дружеството и не е спирало от години; „Средно на година влагаме между 600 хил. и 800 хил. лв. собствени средства в реконструкция на мрежата, обновяване на машините и автоматизация и диспечеризация”, заяви инж. Гечев.

Т21

52 коментара:

Анонимен каза...

Желаем нови водомери, ама поемете вие разходите за тях, както направиха колегите ви от ЧЕЗ със скапаните им електромери.

Анонимен каза...

Аз искам да попитам, като сме си сменили водомерите, защо се налага пак да плащаме така наречена служебна вода. Какво е това безобразие всеки месец по 3, 4 кубика а някога и повече. До кога ще продължава това безобразие, изкупихме на г. Гечев далаверата с водомерите и пак плащаме служебната вода

Кака Лара каза...

Аз пък се питам толкова ли няма кадърни хора, та още държат Г-н Гечев на тази длъжност и защо той и Събчо на комунални бяха преназначени без конкурс.............той Гечев голям капацитет, и какво прави освен дупки из целия град............недоумявам, време е да се сложи край на тази агония..........

Анонимен каза...

Абе, Гечев, като цитираш закони защо ги четеш като дявола евангелието? В същия този закон пише, че този, който прави измерването отговаря за изправността на уреда. ВиК-то измерва колко вода да платя. То е длъжно да прави проверка на прибора. Не пише, че собственика трябва да си поддържа уреда. НЕ СЕ ПРАВИ НА ШАНТАВ! Освен това твоите чешити да не събират водомерите на хората! Като ги били взели аз да пиша жалба! ГЛУПОСТИ! СВЪРШИ СИ КАКТО ТРЯБВА РАБОТАТА, НЕ НИ ПРАВИ НА МАЙМУНИ!!!

Анонимен каза...

Сьгласен сьм с 3, Искам да попитам г`н Гечев защо не изравни цената на водата с тази в Добрич

Анонимен каза...

Не е задължително,а наложително...това пропускат да кажат...но и ВИК е монопол и нямаш избор...

анонимен каза...

Нищо вярно няма в обяснението на г-н Гечев.Водомерът ми беше стар, но работеше. Никой не го провери, преди да го смени. Връчиха ми предписание в 10-дневен да сменя водомера, като го закупя от В и К и смяната ще е безплатна.В противен случай, ще ми начислят служебно количество консумирана вода.Негласно служителите на В и К говорят,че щом са минали 5 години от поставянето на водомера, трябва да се смени, независимо че е нов и работи. Това ако не е рекет, здраве му кажи. То да бяха поне от български производител, а не се знае от къде са и колко комисионна някои са получили за доставката им.Така е като си на власт- ти казваш и действаш- МОНОПОЛ.

Анонимен каза...

Друг е въпросът кой е наредил на Тонимир въпросната подмяна!Някой замислял ли се че е възможа и подобна схема?

Танчето каза...

Ще Ви разкажа един парадокс. Консумираме вода по един и същ начин, както през лятото, така и през зимата, с разликата че всяка година януари или февруари месец водомера ни отчита 20-20 кубика вода. Момчето което описва водомерите всеки месец стрикно минава, като на всяко посещяние се подписваме в една книга. При последното отчитане на 27 куб. вода за януари месец, отидох в ВИК троян да потърся Гечев, не го нари1ам умишлено господин, защото не му приляга. Та Гечев ми обясни че проблем в системата няма, ако искам да ми се провери водомера да го занеса в Ловеч. Обясних му че плащам ток по-малко от колкото вода, че проблема е всяка година в зимните месеци и че в двора си нямам басейн с олимпийски размери за да ми отчете водомера за януари 27 куб., а човечица ми отговори, че няма никакъв проблем аз да плащам неговата вода а той ще плаща моя ток. Това беше отговора на ИНЖ.ГЕЧЕВ, шев на Общинско предприятие, с претенциите че е достатъчно компетентен за това. Подадох жалба, на която ми се отговори, че жалбоподателя не е титуляр на пратидата и с това проблема ми се реши. Какво значи не е титуляр, нали все пак някой плаща водата, а ролята на ВИК е само да прибира парите. Те не отговарят нито за поддръжка, нито за ремонт на мрежата и съоръженията. Събират парите и копаят дупки, да не ми обяснява че всяка година влагат 600-800 хил. собствени средства- това са нашите пари, а на мен кой че ми плати разходите за това, че всяка пролет давам 200-300 лв. собствени средства за подмяна на предницата на колата ми, тъй като всеки божи ден ми се налага да минавам през 28 дупки, сътворени от Гечев, вследствие на така наречената подмяна на водопроводната мрежа...........

Анонимен каза...

Абе на тоз наглец Гечев не е ли време да се сезират службите да вземат да му разровят далаверите с тез подмени и тотално разбитата инфраструктура в целия град.Защото за възтановяването на изкопните работи си има стандарти по БДС които изобщо не се спазват в Троян и от там се крадат мноооого парички.Наистина да се замисли човек кои го крепи на тази служба та е толкова самодоволен и нагъл с клиентите на ВиК.

Анонимен каза...

Всичко е ясно според мен.Кипи голяма подмяна на водомери и водопроводи защото се задава приватизация на дружеството най вероятно от някой с фамилия Данков,Дочков,Данов,Даков или нещо подобно и много по добре ще е всичко да е ново и да не се налага да се копае и влагат излишни пари,а само да се цуцкат лесни парички.Предполагам Гечев като го помня каква мижитурка беше преди да го сложат на този пост си мисли,че ще го наортачат и затова е толкова самоуверен и със самочувствие всякаш градът му е бащиния.Въпреки ,че и с комисионните които взима сега си е оправил вече положението.Но за нас остава надеждата ,че ще дойде ден и всички тарикати които забогатяха повече отколкото им е акълат за наша сметка ще отидат там където им е мястото.

Анонимен каза...

Усещате ли как един по един кандидат-кметовете започват да се показват под прожекторите... Мичко, Миню, онази гъска Дона, сега - Тонимирчу...
Ще изплуват един по един като крокодили от дълбокото... И понеже са затънали дълбооооко в лайната от години - само очите им ще блестят на прожекторите ... и алчните им погледи...

Анонимен каза...

Тоя жалък рогоносец Тонимир Гечев дето собствената си жена не може да озъпти ще оправя водите на Троян....Защо изопщо търпим да ни манипулират?????

Анонимен каза...

Дайте да я видим тая женица ,де е тъй палава!

Анонимен каза...

Леля ми е възрастна и с тежко заболяване.Успява да ходи едвам до тоалетната.Тя няма и кубик да изразходва за месец.Миналия ден подчинената на Гечев, която също се държи безпардонно с хората когато влиза да описва водомерите им е писала на тази жена 5 кубика вода, като още я паникьосала с срока за подмяна на водомера.При пенсия от 156.00 лв.и лекарства за 30.00, до нея ли е облегнало В и К-то да му оправя липсата на приходи.Гечев, хората от тази немотия и безработица намалиха и къпанията бе човек, влез им в положение.Пък нали се проповядват икономии в криза.Къпем се пак, но спираме душовете когато се сапунисваме, спираме водата от чешмата, когато се бръснем, изобщо ударихме го на големи икономии., та затова са ти намалели парите.

Анонимен каза...

За тоз капут Гечев книга може да се издаде по кретенизъм и измами.Кмете замисли се ,ако ще се кандитатираш за втори път с какви хора си се заобиколил и пусни секирата по навреме.Ще имаш полза от това!!!

Анонимен каза...

Като нямати пари за водъ - айди в 1-лев и си купети пу идно чисалу-китайску! Дръгнети съ и съ къпети лятус на виръ в рикътъ пут Ривърсайтът!

Циганти кът ни съ съ къпали ут лятус - кво им е?
Ай сиктир - вудъ ш плащам! Да ни си мислити, чи суфиенцити си плащат?! Дръгнът съ и те к'ът крастави...

Анонимен каза...

До N17- Смях се с глас....голяма работа си:)))

Анонимен каза...

До 17 и 18 - Какво демонстрирате ,момчета? Невежество, малокултурие, простотията на катуна, социална индеферентност...? Езикът, с който си служите само илюстрира, че вече вървим към пещерния начин на живот когато са общували само с дълбоко гърлени звуци. От друга страна влизате в интернет. Значи имате друг статус.Защо не наблегнете на него?

Анонимен каза...

До N19-ти: Аз съм N18 - не се сърди,какво като сме направили шарж на проблема.Денят е претоварен с проблеми,влизаме в този сайт...и пак проблеми.Намерил се някой който да ни разсмее...благодарим му.
Айсссс,ако си наблизо,кажи и ти някой виц.

Анонимен каза...

Посред горещото лято завалял як дъжд. Манго застанал под дъжда и рекъл:
- Ей сега ако имаше и сапун щях да се изкъпя.

На Манго му дали премии и той завел семейството на баня.
Шляпали циганетата във водата, играли и се пръскали. Като прогизнали съвсем излезнали да си ходят щото вече и работното време свършило. Едното циганче рекло на баща си:
- Тате, туй банята било хубаво нещо. Догодина нали пак ще дойдем?

Анонимен каза...

Поради липса на нито един положителен коментар ще дам един такъв. Защо всички, които се изказват отрицателно поне за момент не се замислят, че управителя на ВиК дружеството може и да е прав?! Той работи съгласно закона, спазва го, в това ли го обвинявате? На всички ни е труден живота и няма да го направим по - лесен ако обвиняваме други за това. И един съвет към повечето, които са дали коментари - оправете си първо граматиката и тогава се захващайте с критики към хора, които са принципни в работата си!

Анонимен каза...

Тъпи селяни! Научете се да пишете !Селяни сте били, селяни ще си останете!Аз по-големи селяни от вас не съм виждал!!И към цървулите - научете се и вие да пишете грамотно и тогава имайте претенции. В Троян всички сте селяни, защото е едно голямо село!Пишлигарци тъпи, я стига измисляхте тъпотии за управителя на ВиК дружеството, мислите ли, че нормален човек ще ви повярва? И се научете да пишете грамотно, пък после се ебете с жена му колкото искате!!!

Анонимен каза...

Едва ли има по-голям селиянин от теб,23-ти.Злобарщината е типична за селянията...

Анонимен каза...

ЕМ/SI: Ех, здравей монополче! Слагаш един водомер на входа на питейната вода на града и…мериш. Всички са длъжни да плащат! Ама, че водопроводната мрежа е стара и имаш над 50% водозагуби-няма значение! Така се калкулира цената на водата и си е съвсем, ама съвсем законно. В статията-дистанционно отчитане на водомерите ни-инж. Гечев благодаря ти-искренно ме разсмя! Собствениците на имоти имаме задължения към ВиК-да плащаме консумираната вода, а то Вик да ни предоставя тази услуга / да ни прибира парите/. Имаме обаче и още едно задължение-на всеки 5 години да носим водомера в Ловеч за проверка. Това обаче е свързано с разходи-ако имам предписание от ВиК, трябва да си сваля водомера, за собствена сметка да отида до Ловеч. Проверката не става веднага а след 2-3 дни е готов. Тогава отново трябва да ида до Ловеч, да се обадя във Вик Троян след като го монтират за да го пломбират. Дотук загубих пари и 2 работни дни. По лесно е да го закупя от ВиК Троян. В същото време не чух, за общите водомери на кооперацията/в сграда в режим на етажна собственост/ да имат някакво задължение на определен период да минават и те на проверка в Ловеч! Или те са безгрешни?Инж. Гечев-на какъв период трябва да отиват на проверка общите водомери собственост на Вик Троян. Прави ли се това от ВиК Троян и как гражданите се уведомяват за това, за да нямат съмнение за двоен стандарт? Или задълженията се едностранни? Инж. Гечев-поскъпване на водата ще има заради изграждане на стъпало в пречиствателната станция, а не че, видите ли не е вдигана от 2008г. На пречиствателната Вие ще сте оператора, нищо че е собственост на общината. Това е едната страна на проблема. Другата е че, ВиК Троян не възстановява асфалтовите настилки от уличната мрежа на гр. Троян/за селата изобщо не става на въпрос/които разкопава при аварии. Това му задължение е разписано и в Наредба № 1 на ОС-Троян. Питам-Господин Кмете, колко писма изпрати общината до Вик Троян с които да напомни и да задължи ВиК да възстанови асфалтови настилки? Има ли г-н Кмете наложени санкции на Вик Троян за това? Обръщам се към всички от форума-огледайте уличната настилка около домовете си, снимайте невъзстановената настилка и ги изпратете на инж. Гечев/на сайта/, та да си види работата на подопечното му дружество.

Анонимен каза...

Не разграничавай Гечев от подопечното му дружество. Той знае всичко и е ОТГОВОРЕН за всичко. А след 5 години като дойде някой да ме глобява, че не ми е проверен водомера - ще го осъдя. Тогава и съдът ще каже на Гечев, че е негова работа да проверява водомерите. И това ще го разбере целият град.

Анонимен каза...

И защо санкциите да са за ВиК - тоест от нашите пари? Санкциите трябва да са от заплатата на виновника. Не че му дреме на Гечев, но така е справедливо.

Анонимен каза...

Че ни принудиха да си купим водомери от В и К е вярно, но да бяха сменили и общите. А сега какво се получава - новите водомери уж прецизно отчитат всичко, но в крайна сметка всеки месец имам по 1-2 куб. м. служебна вода /всички в блока са с нови водомери/.

Анонимен каза...

EM/SI: До № 28: Ако действително е така-всички водомери в блока Ви са нови, веднага напишете жалба до Кмета на община Троян с копие до ВиК Троян. Кмета е длъжен да назначи със заповед за проверка комисия с представители от ВиК. Длъжен е Кмета да включи в комисията и Домуоправителя на блока/съгласно ЗУЕС/. Жалбоподателя ще бъде уведомен за датата на проверката/това са добрите практики в администрацията/.Там вече на място ще поискате да видите кога е минал на проверка общия Ви водомер. За проверката ВиК също ще знае и е редно до идването на комисията Вие да следите дали ВиК ще манипулира водомера в блока Ви/пломби от проверка и т.н./. Всичко това за да сте убедени че не Ви ощетяват. Това е единия момент. За начисляването на служебната вода-„там е заровено кучето”. Сега ще Ви светна как потребителите/от блока/ плащат част от водата два пъти именно със служебната вода. Когато мине инкасатора от Вик и отчете водата,той засича общия водомер и всички частни водомери ,но до които има достъп. На някои водомери/които не могат да се отчетат-няма достъп/се начислява вода по предходен месец, или изобщо не се начислява, но разликата от общия се разхвърля на всички. Дотук всичката вода на блока е платена. Когато си дойде собственика/който на предното отчитане не е намерен/ и го отчете инкасатора то собственика си плаща водата по показанията си. Така уважаеми господа си плащате част от водата ДВА ПЪТИ. Който не вярва да провери. ВиК си трае щото му е изгодно, а Вие ще си плащате като попове! Здравей монополче!

Анонимен каза...

Считам, че 29 е абсолютно прав и за тези безобразия трябва да се сезира Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.При такава ситуация, при следваща засичане сбора от индивидуалните водомери е повече от отчетената вода по общия водомер и В и К би следвало служебно да възтанови на потребителите разликата, а не да начисляват служебно само когото е в тяхна полза.

Анонимен каза...

До 30 от ЕМ/SI: На ДКВЕР и е през оная работа, че ВиК дружествата имат такава практика. ДКВЕР определя цени, а не наредби и порочни практики. Съвет-обърни се към Омбудсмана дето има примен ден при Кмета на общината, та да видиш той ква ще я свърши!

Анонимен каза...

Aз мисля че трябва в най-скоро време да се построи супермаркет на голяма верига и в Троян.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

И аз поздравявам инж. Гечев!

troyan21 каза...

Напомням! Спазвайте правилата за коментарите!
Админът

Анонимен каза...

аз поздравявам Админът!!!

Анонимен каза...

ЗДРАВЕЙТЕ
ПО ТАЗИ ТЕМА СЪМ РАЗДВОЕНА.НО ИСКАМ ДА ВИ ПИТАМ:Я,ВСЕКИ ДА СИ СМЕТНЕ НА КОЛКО ГОДИНИ СА ВИ ВОДОМЕРИТЕ,ГЛЕДАТЕ ЛИ ТЕЛЕВИЗИЯ?ВИЖДАТЕ ЛИ ГОЛЕМИ ГРАДОВЕ С КВАРТАЛИ УЖ БАРОВСКИ,КОИТО ЗА БЕЗ КАНАЛИЗАЦИЯ И СТЪПВАТ В ЛАЙНАТА ИЛИ ВИКАТ ВОМИ/ЛАЙНАРКА/,КОЯТО ДА ИМ ПОЧИСТИ ПОМИЙНИТЕ ЯМИ?
ИЛИ УЛИЦИ С КАБЕЛИ ПО СЪЛБОВЕТЕ НА ,КОИТО МОЖЕШ ДА СЕ ОБЕСИШ?ИЛИ ГРАДОВЕ ,В КОИТО СЪМ ХОДИЛА ПРЕЗ АПРИЛ И ОЩЕ ИМ СЕДИ НЕСТОПЕНИЯ СНЯГ НАТРУПАН НА ЕДНО МЯСТО ОТ СНЕГОРИНИТЕ НЯКОГА ПРЕЗ ЯНУАРИ И КАМАРИ ПЯСЪК ОТ ОБЕЗПЯСЪЧАВАНЕТО?ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ИМА ГРАДОВЕ ОТ НАЩИЯ РАНГ,КЪДЕТО ПО СРАВНИТЕЛНО ГЛАВНА УЛИЦА СЕ КАРА НА ПЪРВА ЗАРАДИ ДУПКИТЕ? А СЕГА ЗА ГЕЧЕВ-КАТО МРЪНКАТЕ ,ЧЕ ИМА ТЕЧОВЕ ДА НЕ МИСЛИТЕ ,ЧЕ НЕ Е ОТ СТАРИТЕ ТРЪБИ НА30-40ГОД.-ОТ ТЯХ Е.СКОРО ДА СТЕ ИМАЛИ РЕЖИМ НА ВОДАТА?-НЕ СТЕ .НО И ВОДОСБОРИЩЕТО "БАБА СТАНА"СЪЩО СЕ ОПРАВЛЯВА ОТ ГЕЧЕВ.КАКВО ИМАТЕ ПРОТИВ СЪБЧО НА КОМУНАЛНИ?СНЕГЪТ ВИНАГИ ИЧИСТЕН,ЛИСТАТА ПОМЕТЕНИ И ИЗХВЪРЛЕНИ,КАТО МИНЕ СНЕГЪТ СЪБИРАТ КАМЪЧЕТАТА ОТ ОБЕЗПЯСЪЧАВАНЕТО...ПЪК И МНОГО Е ЛЕСНО ТАКА .ХАЙДЕ ЗАДАВАМ ЕДНА ТЕМА:КОЙ ДА СЛОЖИМ НА ТЯХНО МЯСТО?И ЗАЩО ИЗПОЛЗВАТЕ ДУМАТА"СЕЛЯНИ"В ОБИДЕН КОНТЕКСТ?САМО ПРЕДИ 70 ГОД.90% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО Е ЖИВЯЛО НА СЕЛО.ПЪК И ИСКАМ ДА СЕ ЗАМИСЛИТЕ КОЛОКО СТЕ ГРАЖДАНИТЕ?СЪГЛАСНА СЪМ ,ЧЕ ТОВА КОЕТО КАЗВА №11 МОЖЕ СИГУРНО Е ТАКА,НО СЪЩОТО МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ И ЗА БОЛНИЦАТА.И ТАМ СЕ ГОВОРЕШЕ ,ЧЕ НА РОДИЛНО И ГИНЕКОЛОГИЯ ПРАВЯТ РЕМОНТ ПЪК ПОСЛЕ Д-Р ВАСИЛЕВ ЩЕ ГО ВЗЕМЕ НА ЧАСТНО.ПЪК СЕЛЯНДУРСКО ИЛИ НЕ С №17 И АЗ СЕ СМЯХ С ГЛАС,НО ТОЙ Е ПРАВ КАТО НЕ ВИ ИЗНАСЯ НА РЕКАТА

аа каза...

гггггг

Анонимен каза...

Към 37: Не говори глупости! Кои са тези баровски квартали без канализация? Освен, че гледаме телевизия, не се ограничаваме с българските, а виждаме как е по света!

Анонимен каза...

Аэ имам един такъв въпрос към господин Гечев эащо тиахната служителка Нела си пише каквото си поиска........ Ще потърсим отговорност ако Вие не обърните внимание.

Анонимен каза...

как се качват коментари, админе?

Анонимен каза...

стана ни ясно, кливате два пъти на публикуване

Анонимен каза...

Гечев лъже! Заповед А 412 от 2004г., която цитира, е невалидна поради новата заповед А 102, която указва периодичност на последващи проверки за вълнуващите ни водомери - 5 годишен срок, сиреч 2015г.Тази заповед е публикувана в бр.22 на Държавен вестник от 19 март 2010г. и тя отменя А412.

Анонимен каза...

Служителите му говорят за 5куб.м, а Гечев за начисляване на човек от домакинство, като така хората щели да плащат повече. Коя нормативна уредба го изисква? Според Наредба №4 от 14 септември 2004г за условията и реда и т.н. на Минестерство на регионалното развитие и т.н., публикувана в Държ. в-к бр. 88/2004г. и ползвана в Б-я, откриваме следното:чл.39, ал.5 - 5куб.м се начисляват при потребители нямащи водомер, а алинея 8-ма при кражба или повреда на водомер се начислява вода на база среден разход за предходната година. Следва продължение по темата.

Анонимен каза...

Наредба №4, чл.34, ал3 гласи: при възникване на спор за точността на водомера, всяка страна може да заяви експертиза. Същият член, но ал.4 съобщава, че при изправен водомер, разходите за експертизата се поемат от заевителя. Чл.33, ал2 - при установяване на повреда, операторът прави предписания за отстраняването й и за срока. Имаме ли монтирани водомери или не? Отчитат ли вода или не? Ясно ли вие как ни работят? Следва...

Анонимен каза...

Две ходения до ВиК-а и две до градската Читалня ми костваха да разбера как стоят правилно нещата. Колко граждани могат да си губят времето заради недобросъвестността на поднесената информация от хора на които осигуряваме луксозни заплати? Следва...

Анонимен каза...

Трудно се удържала цената на водата, дават ни пример с Плевен. Колко са приликите, след като Плевен се водоснабнява от 100км и вади подпочвени води, както разбрахме от наскоро излъченият филм. Услужливо е спомената и цената на водата от 1,32лв/куб.м, купена от Черни Осъм. Вярвате ли? Аз не, след всичко прочетено. Май му се иска да се сърдим на Ловеч за увеличението. Защо прехвърлят топката на Ловеч? Или да разбираме колко е по-добре Черни Осъм да е наш...А ако се наложи цялата вода да си купуваме 5 месеца от Черни Осъм, какви ли може да са последиците за нашето дружество?

Анонимен каза...

При 800 000лв влагани в реконструкции, заложената печелба в себестойността на водата от 0,90лв е доста голяма. Заради постоянно намаляващият брой от жители ще ни е все по-трудно да достигаме тези параметри. Ограничете се малко, криза е! Бензинът е скъп, но водата не я караме с цистерни.

Анонимен каза...

Имате ли усещане, че колкото повече намаляваме като численост, толкова повече ни се подобрява личната хигиена? Усещате ли колко старателно ни убеждават да си сменим водомера? Усещате ли се колко и какви облаги получавате, ако го закупите от ВиК? Усещате ли колко е голяма грижата за вас!? При толкова грижи е интересно дали има човек близък до сърцето на Гечев, който да работи във фирма за дистрибуция на ВиК части!!?

Анонимен каза...

NE GOVORETE SAMO ZA SMIANA NA TEZI VODOMERI ,AMI OBARNETE VNIMANIE NA OT4ITA6TITE VODOMERITE,ZA6TOTO IMA EDNA SLYJITELKA IDVA SYTRIN KOGATO NIAMA NIKOI I SI PI6E KAKVOTO SI POISKA.GOSPODIN GE4EV OBARNETE VNIMANIE NA NELA ZA6TOTO 6TE VI POTARSIA AZ.....

Анонимен каза...

DA TIA MNOGO NADPISVA...

Анонимен каза...

Нека компетентните органи да установят законният произход на двата апартамента в София на Гечев,който преди да го настъпят всеки божи петък ходеше до София със служебна кола да вземе съпругата си,която работи там, а като дойде неделя я откарва отново в София, с какво? Отново със служебната кола. Преспива в София и в понеделник рано се прибира за работа в Троян. Това е години на ред! Моля да му бъде потърсена отговорност! Също и за смяната на водомерите. В наредбата се казва, че всички водомери трябва да минат на проверка до 2015 година, а не да се подменят, а до 2015г има още три години…..

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |