Ловците закриха сезона подобаващо

* №1 по отстрел на диви свине – дружинката на кв. „Зла река” (Априлци); индивидуален първенец – Емил Илиев от кв. „Видима” (Априлци) с 14 трофея * Професор Илиев и Гъмзата веселиха троянските стрелци * Сред гостите – инж. Иван Петков

ЗА ТРЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА, по случай закриването на ловния сезон, сдружение „Ловно- рибарско дружество (ЛРД) – Троян”, обединяващо ловците и риболовците от двете съседни общини Троян и Априлци, си спретна пищен финален банкет. Домакин на авджийското парти този път бе най-престижният и най-голям троянски ресторант „България”, който успя да побере над 250 ловджии - председатели и членове на всичките 27 дружинки, членуващи в сдружението. Сред гостите на празненство бе и председателят на Съюза на ловците и риболовците в България инж. Иван Петков.

КАКТО СЕ ПОЛАГА, купонът започна с поздравление към всички присъстващи на председателя на „Ловно-рибарско дружество – Троян” Минко Акимов. Г-н Акимов припомни, че ловното дружество е най-старата гражданска организация в Троян – за начало се смята 26 ноември 1897 г., когато 18 души основават „Троянско лофчийско дружество „Медун” с първи председател Михаил Койчев; след година дружеството се преименува на „Сокол” и носи това име до 1912 г. Днес в сдружението членуват 980 ловци.

ЩАТНИЯТ СЕКРЕТАР НА ЛРД – ТРОЯН Иван Дочев пък даде отчет за изминалия ловен сезон, като със самочувствие заяви, че троянското дружество за поредна шеста година е №1 в страната по отстрел на диви свине – 1223 (за сравнение през сезон 2000/2001 г. резултатът е бил шест пъти по-нисък, едва 220). Г-н Дочев представи и класацията по дружинки; шампион за този сезон е дружинката на кв. „Зла река” (Априлци) – 129 свалени глигана, следва дружинката на кв. „Видима” (Априлци) – 100 бр., а на трето място е миналогодишният национален първенец – прочутата дружинка на с. Велчево (86 бр.). В актива на дружеството за приключилия сезон има и 5 благородни елена, 69 сърни, 1 684 пъдпъдъка, 358 гривеци, 158 чакали, 141 лисици, 7 белки, 29 скитащи кучета, 358 гургулици, 9 зеленоглави патици.

ПО ТРАДИЦИЯ ЧЕЛНИЦИТЕ ПОЛУЧИХА НАГРАДИ, връчени им от г-н Акимов. Наградена бе и най-каръшката дружинка, тази на с. Чифлик, чийто резултат предизвика насмешливи усмивки на другарите им по оръжие – едва 10 гътнати шопара за целия сезон; подаръкът за чифлишките каръци бе кутия патрони плюс пожеланието по-често да посещават тренировъчното стрелбище в с. Врабево. А лично инж. Петков награди индивидуалния шампион в отстрела на диви свине – Емил Илиев от дружинката на кв. „Видима” (Априлци), записал в актива си за приключилия сезон 14 свалени глигана.

ГОЛЯМАТА АТРАКЦИЯ НА ВЕЧЕРТА бе традиционната и изключително мащабна томбола. 150 бяха късметлиите, получили награди, а печелившите билетчета бяха теглени чрез компютър. Най-сериозната печалба - руска ловна карабина „Иж”, се падна на младия ловец Йордан Цочев (от шампионската дружинка на кв. „Зла река” /Априлци/, който е втори в индивидуалната класация по брой отстреляни глигани през годината.

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО АТРАКТИВЕН БЕ И ТЪРГЪТ с благотворителна цел, на който можеше да се купи сърна, фазан, пъстърва, жива дива патица и др.; включително и живо диво прасе, за което най-много наддаде дружинката от с. Добродан. От търга бяха набрани общо 1065 лева (срещу 700 лв. миналата година), като известният бизнесмен Пламен Данов лично дари 500 лв. Събраните средства ще отидат за подпомагане на различни инициативи на сдружението.

И ДА НЕ ЗАБРАВИМ – за настроението на сдружените троянски стрелци се грижеше не кой да е, а самият професор Илиев (Илия Илиев от бенда в „Шоуто на Слави”), най-добрият кларнетист сред ловджиите и най-добрият ловджия сред кларнетистите в България. С него бе и не по-малко известният му колега, тромпетистът Йордан Йончев-Гъмзата, както и две неслучайни певици – Гергана Димова и Таня Христозова. Излишно е да казваме какво бе настроението и до колко продължи веселбата.

Красимира Коларова, ТВ "Оптиспринт"
Начало

Още по темата:

56 коментара:

Анонимен каза...

Фамозно,фамозно !!!

Анонимен каза...

Достоен завършек на старините и при комунизма добре, а сега най-добре.

Анонимен каза...

Гласувайте за тях и все на софри ще ги гледате,а вие все ще преглъщате.

Анонимен каза...

Да ви е честит новият кредит троянци!
Да живее Минко Акимов!
Троян умря,да живее Троян!

Анонимен каза...

Минко оправи водата на Трапето стига с тез софри

Анонимен каза...

Хех за какво да я оправя водата,че то по трапето има ли въобще хора?

Анонимен каза...

Що не са поканили и Гоце/архара/ та оргазма да е тотален.

Анонимен каза...

Пир по време на чума.Или-един умира,друг му....акъла не увира.

Анонимен каза...

Мазно и гнусно,туи е Троянският елит.

Анонимен каза...

Само си мислят,9-ти,защото има люде,които им се възхищават.Все още има люде,които с умиление си спомнят как баща им ги е закарал с каруцата до Патрешкото,където карал козата да я мърли пръч.И това е било най-необикновенното и вълнуващо приключение през живота им.А Патрешкото продължава да им звучи почти толкова романтично и непознато като Попокатепетъл,да не говорим за Трапето.....АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Врабевенско- троянска мърлявщина....Аман от тъпи комунисти и техните производни.Няма ли да се засрамят най-накрая и да престанат да се показват като се оливат или това им е гордоста,защото моженето им е само толкова.Иначе ресторант "България" "нежно" ги е приютил и бащински ПОЗАПЛАТИЛ, а обикновените хорица ще се надяват на европейски магазини и бензиностанции в Троян.Местните феодали не позволяват някой да задобрее повече ,а не дай Боже да ги задмине.Остана си Троян "забит" в Балкана и не само там.......Трябва гражданска инициатива тези хора ,които ни ги избраха непросветените селяни и полендаците да ги изритаме не само от власта,а и от града!!!

Анонимен каза...

Наистина ли дружинката в с.Чифлик е само с 10 отстреляни прасета ?Май наистина трябва да потренират на стрелбището в с.Врабево...

Анонимен каза...

12,без коментар.хахах 10

Анонимен каза...

Стига Банкети!!!!!!

Анонимен каза...

за банкети пари има а за улиците все няма.

Анонимен каза...

Прав е Радой Ралин "Гъзът си с рози закичи насраното да не личи"

Анонимен каза...

Можете ли да си представите,че в 21-ви век, на пъпа на (уж)град Троян в новия свръх "луксозен" ресторант "България" ловците закарали живи животни, включително диво прасе(пък и сърна), за да ги разиграят на томбола, егати порнографията и цинизма, начело с Кмета! Ха сега кажете, кой е по-умен човекът или животните?

Анонимен каза...

До 17:Какво те учудва преди време Енкин им даде да се насерат насред стадиона и то няколко дни поред, то бяха палатки ,то бяха камиони и джипки.

Анонимен каза...

Към 17-ти.....Няма нищо учудващо,приятелю-така е било и в периодът на упадък на Рим.Това се приема даже за признак на упадъка-Колизеума,а не Сената става център на общественият живот,гладиаторите стават сенатори,жриците/на словото напр./ го удрят на курварлък,а легионерите пляскат по цял ден карти....И тогава идват варварите,гъските си врякат и предупреждават,но плебса гледа варварски сериали,в които се говори за любоф-ф-ф-ф-ф....
АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

Има ли беден жител на общината да е член на това дружество.Това не може всеки да си го позволи, макар да е добър стрелец?Колко са разходите на един ловец - пушка от сой,облекло, джип,бензин, пиене - квалитетно, храна и мезета, членски внос - май тези арчлъци преди и сега не са за всеки джоб.Това е елитен спорт, за богоизбраните от както съществува.
Да са живи и здрави и пожелавам догодина повече живи животни да доведат, да напълнят селския мегдан/площада/, че той само не е осран в освинената ни община.Малко морал бе хора имайте.Намерили сте с какво да се хвалите?Да бяхте свършили нещо благо за нас, та да ви изръкопляскаме.

Анонимен каза...

Абе оставете ги тия общинари ами се посмейте на многото отсреляни прасенца в с.Чифлик-само 10хихихикккк.Ние от с.Врабево очакваме с нетарпение членовете от дружинката на Чифлик,за да им предадем малко уроци по стрелба.

Анонимен каза...

А ние от Черни Осъм, Ви поздравяваме с песента " И ловец съм и рибар съм" ,и Ви чакаме като се наиграете на Винету,да Ви покажем как се кърпа дърпа,и как опулен гущер хоро играе!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Моля да се пише на КИРИЛИЦА,а що се отнася за майсторите от Чифлик,догодина им пожелаваме да бутнат не 10,а 5 бройки-с.Врабево,без стрелби не става Чифликчий

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Поредната комплескарска сбирщина!
Явно освен да се правиш на майстор зад волана ,да убиваш животинки ,е другият синдром на малката пишка!
А това, че Акимов за пореден път е на маса, е доказателство за цинизма на този човек!

Анонимен каза...

На слука на дружинката от Чифлик и от Л.Р.Д. Видима .Не се предавайте момчета и 10 не са малко,хаха

Анонимен каза...

Абе вярно ли че тия от Чифлик били с малки пишки и затова не целят както трябва хахаха

Анонимен каза...

не ги знам тия каръци ама да бутнат само 10 тва си нее за смях ами е направо трагично,а за пишките им колкото и да са им малки поне 20 трябва да бутнат,да се учат от саседните до тях дружинки.

Анонимен каза...

Я колко авджии си мерили пишките тук....

Анонимен каза...

Я колко авджии бият прасет,а Чифлик тренират стрелби на Врабювене...

Анонимен каза...

И през тодорживково ставаха тия работи, ама поне не се хвалеха по вестниците. Безобразие и арогантност без срам! А ще дойде лятото и кмета ще ни кара да гласуваме... Баси дебелоочието. Хората заминаха по света да слугуват, че не могат да си платят тока и водата и да си дадат на децата пари за закуска....

Възмутително!

Анонимен каза...

Тук май повечето са фуцковци... 10 прасета, ама като се има в предвид, че са ни излезнали около 14-15 прасета по посиите - не е никак зле. За другите друйинки съм чувал големи излагации излизат по много ама май и доста изтърват...хахахахаха

Анонимен каза...

хаха,фактите говорят 10,последно място,унизително и гадно чувство,а каде са ви другите прасета....

Анонимен каза...

Защо ценизъм????????Има право на "МАСИ" и млади дупета защото се грижи за града и с.ТРОЯН просперира...............!!НАЛИ

Анонимен каза...

Стрелбището в с.Врабево очаква каръците от с.Чифлик.Момчета без тренировки няма успехи!Неможе пушките ви да се вадят от касите само през лова на дива свиня,така догодина не 10 ами 2-3 ще отстреляте.Поздрави от Врабево.

Анонимен каза...

Чудно ми е,дали когато бяхте заедно на маса,така се препирахте?

Анонимен каза...

Докато всевъзможни мало пишковци избиват комплекси с пушки ,въпросният чичка със синя ризка и червена вратовръзка от първата снимка, зароби Троян с втори кредит!
Но понеже пишман авджиите са и такива измислени бизнесмени, ще го усетят в последствие,пък нека го канят пак по банкети!

Анонимен каза...

Нали знаете има първенци има и последни,в случая парвенците са Зла река,а последните са Чифлик.Колеги от Чифлик с малко повечко стрелбички ще си дойде всичко на мястото.

Анонимен каза...

Браво 39и аз съм на това мнение!Стрелби му е майката.

Анонимен каза...

аве аре оставяйте ги тиа чифличани вече,сигурно са нямали прасета ,ама като гледам бели осам биат яко,шипково и те биат яко сички около тях само тиа нескопосници немогат да минат бройката 10/////хухухухуххуху

Анонимен каза...

Селото им хубаво,хотели имат хубави,минерална вода дал господ,ала авджии под секва критика.

Анонимен каза...

Л.Д. Бели Осъм поздравявя комшиите от Чифлик по случай техния ненадминат успех!

Анонимен каза...

Ловна дружинка "Малките пишки" от село Чифлик поздравява колегите си от цялата община!!!!!!!

Анонимен каза...

ЛРД с.Чифлик благодари на комшийте от Бели Осъм за добрите пожелания и им желае през сезона да счупят техния рекорд :)))

Анонимен каза...

Тихи пушки и спокойни посии пожелаваме на всички фуцковци от Врабево и на тия с големите пишки, а за стрелбата мисля, че можем да Ви покажем доста работи:))) За малко да забравя да Ви кажа, че това на Врабево е силно казано стрелбище, излесте от мишите си дупки и виште какво правят колегите из страната :)))

Анонимен каза...

A за малките пишки помолихме майка ви да си мълчи :))

Анонимен каза...

Може би е истина за пиш...е защото на някои ловци жените с нетърпение чакат да хванат гората..
Те са от дружинка с малко улов м/у Троян и Шипково.

Анонимен каза...

Колеги има още едни разбирачи на лов като чифличени , това е сьседната група от пишман ловци в с. Бели осьм които са сьс сьщата броика но тьй като ловуват на две групи се отьрват от резила

Анонимен каза...

Кьм кмета на обшината - единственият начин да не ставате повече за смях е като не се кандидатирате вече за кмет и се махнете и от прецедателския пост СЛРД-Троян.

Анонимен каза...

Ей стига сте бъблaли глупости,малки пишки големи пишорки всички вие сте една голяма буба.много зрави от чичко ви хруп.

Анонимен каза...

Та то и сърни нема у това село,иавно си4ко кос перда6ат там,по сарни са сигурно парвенци.Да нема пак по4ивка колеги и пу6ките ви да са по съндъците неколко годинки

Анонимен каза...

Бааааси, безумно прости сте! Не съм предполагал, че да си авжия било задължително да си ТОЛКОЗ чак ПРОСТ! За грамотност изобщо не говорим. Как сте се подписали на разрешителните за оръжие направо се чудя и мая! С кръстче сигурно...

Анонимен каза...

евала нр .53,а за разрешителните попитай служба кос,те ще ти обеснят какви са критериите за получаване на разрешително за притежаване на ловно оръжие.

Анонимен каза...

Омръзна ми от простащини.Всеки си пише каквото си иска тук,ами оставете ги да си бият каквото си искат хората,нали няма вашите оръжия да са конфискувани от полицията

Анонимен каза...

Според мене в така нареченото село Чифлик има кой да следи какво се бие и какво се прави,предатели много там като например Е.Х. и още куп подобни,но като че ли той им е учителя на всички!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |