Успешна година за троянските ориентировачи

* Треньорът Венелин Иванов: „Резултатите са важни, но не са най-важните”

ОСНОВАНИЯТ ЕДВА ПРЕДИ ГОДИНА И ПОЛОВИНА Спортен клуб по ориентиране (СКО) „Хемус” - Троян, председателстван от бизнесмена и бивш състезател по ориентиране Емил Чакалов, приключи една изключително успешна година. Особено силна бе 2010-та за момичешкия тим (Ж12 и Ж14), ръководен от всеотдайния и раздаващ се за любимия спорт и за състезателите си треньор Венелин Иванов.

В НАЙ-ВАЖНИЯ СТАРТ ЗА ГОДИНА – Държавното първенство в малките възрастови групи (М/Ж 12-18 г.), нашите момичета (Ж12) спечелиха шампионската титла в щафетата (златното ни трио бе в състав Ивон Балуши, Вяра Данчева и Лора Христова), а в индивидуалните бягания Лора Христова (Ж12) и Елица Досева (Ж14) се окичиха с бронзовите медали. Доста бяха и класиранията на „хемусци” в призовата шестица: щафетата във възрастовата група Ж14 (Елица Досева, Борислава Райкова и Габриела Колева) – 4-то място; Вяра Данчева (Ж12) – 4-то и 6-то място; Габриела Костова (Ж14) – 4-то място; втората щафета на „Хемус” (Ж12) – 5-то място.

В ДРУГИТЕ СТАРТОВЕ през годината отличията нямат чет. Ще споменем някои от по-важните: два златни, два сребърни и един бронзов медал от купа „3 март” в Плевен; второ място отборно за купите „Варненско лято” и „Капитан Петко Войвода” в с. Шкорпиловци, Варненско – общо 5 златни и 1 сребърен медал в женските и мъжките стартове, а звездата на момичешкия ни тим Лора Христова стана двойна шампионка („От една година работя с подрастващите в отбора и те много пъти са ме радвали, но този път съм истински щастлив. Нещо повече – горд съм!”, сподели ни тогава по телефона след състезанието Венелин Иванов); сребро и бронз за двете ни щафети в групата Ж12 на купа „Гергьовден”, домакин на която е Троян; и др.

„РЕЗУЛТАТИТЕ СА ВАЖНИ, но не са най-важните. Ред, дисциплина и трудолюбие – тези неща също се формират в състезанията и тренировките и това е главното”, коментира пред Т21 г-н Иванов. Плюс още нещо - удоволствие и приятелство. Всичките около 20 активно трениращи в малките възрастови групи (преобладават момичетата, като основната група са 5-класнички; след Нова година обаче се очакват попълнения от „новобранци” от 2-3. клас) идват с огромно желание.

ЧАСТ ОТ ТАЗИ ПРИЯТЕЛСКА ОБЩНОСТ са и родителите, немалко от тях бивши ориентировачи, които много помагат, включително и в материален план. Тук му е мястото да кажем, че треньорът и всички в клуба работят на доброволни начала, без заплащане. И макар че средствата са ограничени, не се оплакват и намират начини да обезпечат тренировките и участието в състезания на децата. Разбиране и подкрепа СКО „Хемус” среща и от Общината.

Т21

1 Коментара:

Анонимен каза...

Браво на децата и дядо Венци.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |