Подготвя се проект за защита на културното наследство на Троян

* Община Троян стартира проучване на мнението на заинтересуваните страни за съществуващия културен живот в общината * На 29 декември от 11:00 ч. – представяне на проучването

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, Община Троян възнамерява да реализира проект, насочен към опазване, популяризиране и защита на нашето културно наследство чрез създаване и промотиране на новаторски културни събития, които да бъдат провеждани в общината. Проектът ще бъде подготвен за кандидатстване за безвъзмездна финансова помощ чрез Оперативна програма „Регионално развитие” (2007-2013 г.).

В ТАЗИ ВРЪЗКА Община Троян стартира проучване на мнението на заинтересуваните страни за съществуващия културен живот в общината, нужди и проблеми и неговия потенциал за развитие. Целта е да бъдат идентифицирани възможности за развитие и обогатяване на културния живот в града чрез откриване на неизползвания потенциал на града, развиване на нови неконвенционални форми на културни изяви и създаване на условия за равен достъп до културата на всички социални групи на територията на общината.

КАТО ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ИНСТИТУЦИИ, които са заинтересовани страни в организирането и провеждането на културни събития на територията на община Троян, моля за Вашето съдействие и за активното Ви включване в проучването. В тази връзка отправяме покана към Вас да присъствате на организирано мероприятие за представяне на проучването, неговите цели, обхват и сроковете. Мероприятието ще се състои на 29 декември 2010 г., сряда, в салона на Общината, от 11:00 часа.

ПРОУЧВАНЕТО СЕ РЕАЛИЗИРА чрез попълване на въпросник, който ще Ви бъде предоставен по време на срещата. Освен от Вас - като представители на заинтересувани от културния живот в общината страни - ще очакваме въпросникът да бъде разпространен и до граждани и групи, които Вие представлявате.

КРАЙНИЯТ СРОК за попълване на въпросниците е 14 януари 2011 година. Попълнените анкети можете да върнете в рамките на крайния срок. Благодарим за съдействието и гражданската Ви позиция.

Заб. Анкетата можете да намерите на страницата на общината www.troyan.bg, като я попълните по електронен път или да я подадете на място в сградата на общината. Ще Ви бъдем благодарни да изразите своете мнение като попълните анкетата. Проучавеното чрез анкетата е отворено от 27 декември 2010 г. до 14 януари 2011 г.

С уважение: Минко Акимов, кмет на община Троян

14 коментара:

Анонимен каза...

Давай го на Енкин проетка,да папка!

Анонимен каза...

Кмета май е краино време да даде отговор защо новия асфалт по най новата ул. "Димитър Икономов" от киното до автогарата е на вълни и със всеки ден те стават все по големи.Цялото платно е във локви а по средата на горепосочената отсечка се образува дори ЕЗЕРО.Почти всички шахти вече са пропаднали.Това важи с пълна сила и за другата ремонтирана улица зад автогарата. Коя е фирмата извършила ремонта на "Димитър Икономов" колко и за какво качество на услугата им е платено и кой носи отговорност за лошото качество.Хубаво е кметът да покани и ЗАМ.-МИНИСТЪРЪТ на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да види за по малко от два месеца на какво прилича отритата от нея придобивка.Абе има ли едно нещо направено като хората в този град и толкова ли е трудно да се намери в тази държава една фирма която да направи 200м.улица като светът по която като се движиш да не подскачаш и като завали да няма локви? Иначе по пъченето и рязането на ленти сме голема работа!

Пешеходец окъпан от езерото на ул.Димитър Икономов отивайки да си плати месните данъци.

Анонимен каза...

Къде е тази анкета в електронен вариант че на посочената страница на общината www.troyan.bg не я откривам.Някой да даде линк моля...

Анонимен каза...

Какво, какво, какво, какво?????? "съществуващия културен живот в общината" ?! Я някой да ми дефинира какво точно се има предвид под съществуващ? Ако кмета го разтълкува ще съм най-благодарен.

Анонимен каза...

Е 4-ти,не така де!
Я погледни по назад във времето да видиш дяда ти трибестан как валсува,как се обучава,как открива улици и прерязва ленти...Културен живот води,та пушек се вдига,а троенци...

Анонимен каза...

Анкетата се намира тук:
http://www.troyan.bg/news/important-news/554-podkrepa-za-sazdavane-i-promotirane-na-inovativni-kulturni-sabitiya-anketa.html

Анонимен каза...

Браво на №6! Нещо конструктивно!

Expert каза...

Каква култура има в Троян и региона във времето, в което в Музея на занаятите е минус 5, в Троянския манастир свещите са от 50 ст., 1 и 2 лева и ги махат на петата секунда, за да ги претопяват, а пред скривалището на Васил Левски има лелка с масичка, която събира вход. Някой от общината, ако намери време за мислене, да прати двама мангали да разбият с едно желязо леда пред читалището или ако ще е така да слагат кебапчета и лампички и да го обявяват за градска ледена пързалка.

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ!

Потресен каза...

Умопомрачителна простотия е удавила Троян...ресторант Кооп където някога свиреше оркестъра на Манджука и звучаха поп парчета сега бичи страшна чалга сякаш сме в доброданска кръчма...Трагедияяяяяяяяяяя!!!!!!!!!!!!!!

Един дошъл си по празниците

Анонимен каза...

Колкото и да се противях,май наистина почти всичко кадърно или различно от простака се е разкарало от Троян!
Чудя се и аз още какво правя тук,и наистина и аз реагирах точно както номер 9 ,минавайки преди 2 седмици покрай КООП и чувайки неисточава чалга ...

Анонимен каза...

Чалгата е пари ,а господин Найденов е там където могат да се изкарват само пари.Тези които имаха надежда ,че ще направи нещо добро и в името на традицията явно не го познават добре.150 лева вечеря на човек и чалга до зори това е най печелившета формула в измислената ни държава.В този град отдавна е завладян от „чалга културата“. Чалгата не е опасна когато се слуша,лошото е когато стане начин на живот.Жалко ,че хората с пари в този град са нестоиносни хора не предлагат нищо интересно за младите хора и тук израстват неграмотни и мързеливи млади хора, расте чалга поколение, с чалга мислене и чалга начин на живот! Но каквито са ни бизнесмените и политицити такъв е и градът.Бедните с нищо не могат да го променят.Само погледнете абитуриентите, които завършват! Кое момиче не подражава на мазна чалгарка? Колко от тях не въртят гюбеци върху маса? Билетите за порно гърлите на „Пайнер” се продават като топъл хляб, докато в същото време, същите тези подрастващи, не знаят какво означава думата „театър”. България се е превърнала в една сбирщина от кретени.Ето затова кой накъдето му видят очите и нека господ ни пази.

Анонимен каза...

Жалко за Кооп. Жалко.

Анонимен каза...

Поздрави,№11 и "На многая Лета".Особени поздрави за това,че излизаш от рамките на "наше село" и правиш обобщения.Щото просто няма как нашето да не е една малка частичка от общата тенденция-експоненциална кретеноидна шизофреноида."Революционно действие е да казваш истината във времена на универсална измама"-това са думи на старият мъдрец Джордж Оруел,за когото почти всички мислеха,че се майтапи!Голям майтап,но,нейсе...АЙ с-с-с-с

Анонимен каза...

До 11 Това е суровата истина и цената на капитализма. Няма ги вече братята да ни пращат газ за консерви да ни пазат от капиталистите а ние да им чуруликаме. В "нормалните" страни като имаш сметка за парно от 3000лв те изхвърлят на улицата като плъх и дано имаш палатка. А тук ако имаш 3000лв дълг отиваш да протестираш как може да ти искат толкова пари. Тук ако си лекар и убиеш дете отиваш на площада да искаш по-висока заплата. Ако си учител и бачкаш по 2-3ч на ден отиваш да искаш повече пари. А ако мислиш че си кадърен специалист и получаваш незаслужено малко има Терминал 1 и Терминал 2. Всички ние си дадохме гъзовете на ЕС така че няма нищо срамно да се махнеш от тук. Европа и светът са големи.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |