Малечко Палечко и леля Снежанка

* Леля Снежанка щяла да е вице, нали е професионалистка, даже на ксерокс умее да печата * Докторът нямаше предвид тях, сигурен съм

Четиво за уикенда

ЗНАЕТЕ Малечко Палечко. Не оня от приказките, който побеждава великаните, а нашият, дето се мисли за великан. И много се сърди на всички, дето виждат голата истина – че Малечко Палечко си е малечко и палечко. И нищо повече. Но както и да е. Този път думата ни е за леля Снежанка. Но не хубавата и умна Снежанка, която живее при джуджетата, всички много я обичат и не прави интриги. А една друга. Съвсем различна. Дето се е сприятелила с нашия Малечко и му е станала съветник по идеологическите въпроси, нещо като личен PR - нали е професионалистка, даже на ксерокс умее да печата.

НИЩО ЛОШО, ще кажат някои – то Малечко като си няма друго и като никой не иска да повярва, че е великан, защо да си няма поне леля Снежанка. Нищо лошо, казваме и ние. Защото може на пръв поглед Малечко и леля Снежанка да не си подхождат много-много. Ама ако се вгледаме внимателно, ще видим че са си лика-прилика. Гърне и похлупак. До полуда отдадени на общата кауза. А едно птиченце тия дни разнесе вестта – че Малечко и леля Снежанка щели да се кандидатират, тя щяла да е вице. Което потопи във всеобща радост всички ни...

И АЗ ЧУХ. И аз се зарадвах. Ама срещнах един познат доктор (май беше д-р Тони Филипов) и той ми вика: „Абе, има едни двама при вас, не си пият редовно хапчетата!”. А аз, да ме простите, се сетих за Малечко и леля Снежанка. Но това не може да бъде! Докторът нямаше предвид тях, сигурен съм. Абсолютно сигурен.

Генадий Маринов

П.П. Всяка прилика с действителни лица и събития е напълно (не)случайна.

12 коментара:

Анонимен каза...

Наближава часЪт на истината. Генчоу, дръж се мъжки!!! И да пиеш хапчета, нема ти помогнат. Намали малко ракията и злобата. Чакат те много интересни и вълнуващи моменти, щото то не мое само да се пие! Идва и един неприятен момент, когато требе да се плаща. А, ти хич, ама хич не си готов за него (за този момент, и за плащането).
Както добре знаеш, "гилдията" в Троян не те долюбва много. Както сега, тъй и преди! Чудя се само, какво ще направиш ако Малечко стане кмет догодина?

Анонимен каза...

Ето още един,дето не си е пил хапчетата-1.

Анонимен каза...

Първииии,заплашваш ли кво ли?
Кво като стане мънинкия кмет на умиращия Троян?
Намекваш за някаква вендета ли кво ли?
Дайте да ви видим лицата бре серсеми,ама ако сте като любимия ви лидер без ташаци,не сте интересни ...

Анонимен каза...

Генади няма какво да ни занимава със Сульо и Пульо. Загубих си времето. Няма ли сериозни хора и теми в тоя град?

Анонимен каза...

кои са тези Малечко и Снежанка?дайте пояснение!

Анонимен каза...

За Малечко съм сигурен-един черничък,дребничък/ръстово/,но иначе титан на мисълта.Пък скромен,скромен-през 3 секунди казва АЗ...Но тая Снежанка......не знам.Абе да не е Мама Дуни???? АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

Маринов, не търпиш критика.Лошо!Освен това си прекалено злъчен спрямо инж.Пеевски.Караш дори непредобеденият читател да се замисля за твоето отношение към посочената персона.Защо така?Дали е професионално подобно поведение?

Анонимен каза...

Абре горният сказвач,я ми кажи кой пък от властимащите включително и тази митична за глупците личност (вече не)пеевски,търпи критика?

Анонимен каза...

АЙ с-с-с....Ква Снежанка е Мама Дуни бе човек.Снежанка,всъщност е Снежка Стойкова PR на неПеевски.А,а,а, 7-ми то на Пеевски е много професионално поведението му.Ама за него сакън да се каже нещо,а той към другите всичко може да каже,ако ли пък кацне на трибюна.И кат застане от ония ми ти висини,почне с пръстче да сочи-ти си такъв,ти си онакъв.....а аз съм автентичееееееееен,вие всички сте ментетааааааааааааааааааааааааааааа!

Анонимен каза...

А бе, номер 7, а професионално ли е от страна на пеевски, от трибуната да губи времето на съветниците с незначителния т21? А колкото до Т21 - професионално го е накълвал, щото пеевски напоследък забрави за т21, а сега на следващата сесия ще е шоу от класа. И Гената е човек, и той семейство храни, а го прави от шоуто и си го подготвя сам, когата то замре. А който е гузен и не разбира това - за негова сметка... НЯМА ЛОША РЕКЛАМА! Има само повишаване на тиража сладурковци наивни. Не е изключено дори Илянката да е съакционер, що не проучите и таз партенка?!

Анонимен каза...

Хо-хо-хо! Илянката съакционер-от таз новина би се срутил недобутнатия паметник на центъра! търсете доказателстваааааааааааа

Анонимен каза...

Гилдията не долюбвала Маринов хахааааааа ква гилдия бе неграмотнико прост:):) я се покажи да те видим и ти ли си от "гилдията"

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |