100% изпълнение на приходите очакват от НАП - Ловеч

* Незначителен спад на приходите от данъка върху доходите на физическите лица, равнището на приходите от ДДС се запазва

В УСЛОВИЯТА на усложнена икономическа среда, спряно кредитиране, междуфирмена задлъжнялост и ниво на безработицата в Ловешка област над средното за страната (12,27% при средно за страната 9,17%) в офиса на Националната агенция за приходите (НАП) – Ловеч за деветте месеца на година изпълниха 70 % от годишния си план. По процент на изпълнение на плана си те са на 8-мо място в страната. Около 46 млн. лв. са общо събраните приходи, от които над 19 млн. лв. са от данъци и глоби и около 27 млн. лв. - от задължителни осигурителни вноски. Събраните данъчни приходи са 74 % от планираните за годината, а осигурителните вноски – 67%.

В СРАВНЕНИЕ със същия период на миналата година общо приходите са намалели с около 5 %. Най-голямо е намалението на приходите от корпоративен данък (с около 22 %) и на приходите от осигурителни вноски за държавно обществено осигуряване (с около 16%). Незначителен е спадът на приходите от данъка върху доходите на физическите лица (с около 2%) и почти е запазено равнището на приходите от ДДС.

Радосвета Коева, PR на НАП - Ловеч

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |