Да се смееш ли, да плачеш ли

* Дана Грошева от Старо село: „Докога ще се подиграват с нас и ще ни разиграват като маймуни” * За левче - 5 лв. такса?!

Помощ, обслужват ни!

НАШАТА РЕДОВНА ЧИТАТЕЛКА Дана Грошева от с. Старо село, Троянско, в събота (16 октомври) ни се оплака на редакционния телефон от поредната неразбория около издаването на новите лични документи. Г-жа Грошева е шофьор от десетилетия и, както се казва, не слиза от колата. Затова било наложително да си подмени шофьорската книжка, чийто срок изтичал. Според информацията тази подмяна вече се извършвала и в Паспортната служба в Троян и нямало нужда да се бие излишен път до Ловеч. Да, ама не!

НА 28 СЕПТЕМВРИ староселчанката дошла в Троян да свърши важната задача и след като чакала доста време да й дойде редът, научила че … работата няма да стане. На гишето й обяснили, че може да си подмени шофьорската книжка в Троян, само ако подмени и личната си карта (и/или международен паспорт). Системата „2 в 1” обаче не я уреждала; „Моята лична карта е безсрочна, тъй че няма нужда да я подменям”, обясни ни г-жа Грошева. Обяснила го и на служителите в Паспортната служба в Троян, но полза никаква.

ОБОБЩЕНИЕТО на потърпевшата клиентка пък бе доста гневно и нелицеприятно: „Докога ще се подиграват с нас и ще ни разиграват като маймуни. Сега трябва да бия 90 км отиване и връщане от Старо село до Ловеч и да троша излишни пари заради чиновническите безумия?! Няма управия в тази държава…”.

Г-ЖА ГРОШЕВА НИ ИНФОРМИРА и за друг парадокс, отново свързан с Паспортна служба – Троян и отново ощетяващ гражданите. За талона на вече готовата шофьорска книжка нашенката трябвало да плати 1 лв. Но плащането не можело да стане на място. Трябвало в банка! Г-жа Грошева тръгнала да обикаля банките в Троян и се оказало, че в най-близкия банков офис таксата за плащането на въпросното левче била … 5 лв.?! Многострадалната ни читателка тръгнала да търси по-изгодни условия и в „банката на Центъра” (сигурно става дума за „Уни кредит”) й дали по-изгодна оферта – таксата за левчето била „само” 3 лв. Както се казва – да се смееш ли, да плачеш ли. Май че второто!

Т21

50 коментара:

Анонимен каза...

Горд съм че живея в Абсурдистан!

Анонимен каза...

И аз!

Анонимен каза...

Аз съм от Шизоидно Параноене...горната махала

Анонимен каза...

А аз от Изкукурингелското...

Анонимен каза...

аз живея на улица "Шантава" на пресечката с "Дебилна" и "Рокфор" на метри от центъра с шадравана "Пуснаха ме за празника", паметника "Комунистите родината изграждат" и резиденцията на баш кмета Миню Трапчански...

Анонимен каза...

Скоро ще бъде резиденцията на БИВШИЯ кмет Миню ТъпаНарски от Трапето!

Анонимен каза...

Проблема тръгва от оня с пушката в Бояна, минава през Боко тъпото и Цецо тиквата, след тях идва очилаткото учил я в ЕГ-то, я в лудницата, а по провинцията Минко Милиционера се чуди пърди ли му се, сере ли му се. Нема да стане така! България затъва, а Троян не е в master plan-a за развитие и ше си остане дълбока провинция. Виж ако беше Банкя или Перник, можеше и да имаме късмет.

Анонимен каза...

Дано Грешава да се сърди на старите си авери комунистите, че докараха България да е по-зле и от африканска държава! Това е! Комунистът го боли само, когато му се засегне интереса. Грошева сега се вайка, ама забравя, че тая каша я надробиха бившите ченгета и комсомолски кадри на великата партия-майка БКП! Лошото е, че сега патят не само такива като Грошева, но и люде, напълно невинни за комунистическите шашкания!

Анонимен каза...

Много си прав 8!

Анонимен каза...

Видях лятото, след като бях вече подал документи за лична карта и книжка, в интернет, че книжката ми е готова. И понеже на следващия ден по работа трябваше да съм в ловеч, реших да стигна и до КАТ. В 13 без 5 бях там. На касата попитах ще ми дадат ли книжката като съм подал в троян, а там гаргата ми се накара, че в троян не са ми казали... и след кратко ровене в компа ми прибра парите и ми хвърли квитанцията. Чаках час и половина, отвори и тъмната стаичка. бях трети и след малко се добрах до заветното гише. подадох всичко което имах в ръце и доволно зачаках да се разпиша... Напразно. говньото, пардон, служителят ме зарадва, че да - книжката е готова, тук зад него в шкафа, ама няма да ми я даде... е как, питам, та нали всичко е готово, и книжката и съм платил и съм чакал като хората... нямал право-нареждане. от троян трябвало. обезумях. обездумях. и си тръгнах. па по едно време се сетих и се върнах - викам - сега в троян пак ли трябва да платя за талон?! ... разгеле - поне това бях платил! а Оня, вика - да не идеш утре в троян да си я търсиш - няма да има кой да ги вземе... в края на другата седмица иди...
УЖАСТ

Анонимен каза...

Така е 10 защото всички които заемат такива служби като ги почнеш от кмета и завършиш с лелките по гишетата на всички инстанции са комплексирани малоумници назначени с връзки и живеещи с чувството за не заменимост и ненаказуемост.Специално тия в КАТ Ловеч са върхът но до колкото чух май са им пръснали несменяемата олигофренска и нагла групичка.Рано или късно на всяко прасе му идва коледата.

АРВи каза...

11, не разбирам Вашия проблем и защо сте толкова злобен или може би ментално нахъсан. Обикновенно каквото почукало, това и отвърнало. Ами естествено, че ще Ви отсеят набързо, ако така, с такъв тон, какъвто е коментара Ви общувате с тях, особено ако преди Вас са минали още двама трима "юнака".
И един въпрос, ако не възразявате:
На колко гишета сте работили Вие до сега, колко такива служби сте заемали, та така строго съдите всички в коментара си?
Сполай Ви, но мисля, че най отпърво е необходимо взаимно уважение и чак тогава всичко останало. Със злоба по никакъв начин няма да се получи във взаимоотношенията ни с институции и по между ни, най вече.

Анонимен каза...

АРВи,хайде аз,като съм на държавна работа и по цял ден работя с хора да цитирам една случка.
Беше миналата година ,през лятото - отивам в данъчна служба-Троян,наложи се да отида в 3-та стая - там се оказа една госпожа/госпожица ,после проверих-казва се Анелия.Та бяха ми изпратили едни писма от данъчното и понеже имах въпрси към тях се обърнах към служителката/не бях ходила в данъчното 2години/.Тя като ме видя така се развика,че направо се шашнах,заяви ми ,че съм ходила всеки ден и т.н. изобщо не поиска да чуе обяснениеята ми ,че вероятно се е препознала,а на въпроса ми по писмата -нула внимание.Обясних си го с това ,че вероятно от жегите,плувналата в пот госпожа не е била в настроение - от тогава не съм и ходила.Защо да плащам данъци,като ще ги харчат за подобни служители?

Анонимен каза...

Много много прав е 13.а случката в му в даначното се е случвалап оне на 80 процента от хората имали работа в тази крепост на смрадта!
Гнусни, селски държавни чиновници , плюят на нашия гръб и си позволяват да се държат арогантно с тези които им плащат заплатите!

Анонимен каза...

Мила Арви в нормалните страни няма такъв вариант като "каквото почукало, това и отвърнало".Първото на което те учат преди да те вземат на такава длъжност е,че със започване на работното време без значение какво ти е личното настроение ,усмивката и вежливия тон като ги заковеш на лицето си до последната минута са задължителни без да разсъждаваш дали този пред гишето е полу или пълен олигофрен.Също няма и такъв вариант да повикаш управител или по горе стоящ по длъжност и двама заедно да направите клиента пред гишето на две стотинки понеже е по бавно мислещ и не е доразбрал нещо особено от малоумните и нелогични правила и закони в БГ.И в двата случая следва само едно изхвърчане от работа и на двамата.Не стига,че трябва да се изслушва проблема на клиента ами дори и личните си проблеми да почне да ти споделя пак си задължен да намериш начин да му обърнеш внимание разбира се без да го обидиш и да продължиш да си вършиш работата.Сложно е но е така в нормалните държави там в пълна сила важи правилото,че клиента е бог без значение на теб как ти изглежда неприятен,малоумен,невъзпитан,грозен,мръсно облечен .И няма значение колко такива "юнака "са минали преди това ,на всеки един усмивка и вежливост.Ако не издържиш значи не си за тази работа и си намираш друга без контакти с клиенти.Ще ме попиташ от къде ги знам тези работи,ами от няколко години работя в отдел Customer Service в една от най-големите вериги магазини в западна Европа и да знаеш не само при нас е така, а навсякъде.И ако поне един път си излизала и си била обслужвана в някоя нормална държава ще разбереш за какво говорят по горе коментиращите. Дано не ти изглеждам и аз ментално нахъсан но това е горчивата истина за повечето държавни чиновници у нас.Но най трагичното е ,че има такива служители и в частните фирми което за мен е необяснимо в днешно време.Лек ден и с повече усмивка нещата се получават добре.

Анонимен каза...

Номер 15-Страхотен пост!
Всичко което казваш е абсолютна истина, но малко хора могат да разберат !

Анонимен каза...

Благодарност за пост №15. Нека да има повече нормални гласове от "белия" свят, че тук съвсем затъпяхме от провинциализъм и посткомунизъм.

Анонимен каза...

Така е 17,и ти си прав!
И нека държавните търтеи ,в случая това същество в данъчното да се сети, че им се плаща да работи в услуга НА хората.Като не и изнася да ходи на село да пасе патките и да се ежи на тях!

Никола Стоянов каза...

Ами като сте много ербаб защо не си пишете имената бе малоумници........напишете се да Ви видим кои сте,представете се....нали сте голямата работа?Защо всички сте анонимни........страх ли вие.......или просто защото сте толкова жалки,че не се показвате. Къртици които са се скрили в дупка Анонимен

Анелия Стоева каза...

Към №13 и № 17,казвам се Анелия Стоева от въпросната стая № 3.Няколко пояснения:
1.Госпожо №13, вие сте от онези НЕРЕДОВНИТЕ ПЛАТЦИ,на които сме съставили Актове за установяване на задължения;
2.Госпожо, след като и Вие сте на държавна работа.......от къде Ви плащат заплатата.....
3.Като един интелигентен човек би следвало да знаете и можете да четете, а в тези писма които изпращаме много точно сме написали за какво става въпрос;
4.Като сте толкова открита и си позволявате да споменавате имена,защо никъде не прочетох Вашето име как е?Защо не се представите а се криете зад АНОНИМЕН?
Може вече сама да си отговорите на въпроса: Защо да плащам данъци.......ами за да ядете госпожо,защото гладно не се стои...........а нали и Вие сте точно от тези на държавна работа, които ядат на хората от данъците.
И още едно уточнение.........ние не сме данъчна служба, тя е на 2 етаж в същата сграда.....ние сме Община Троян.........но явно и Вие като много други незнаете къде се намирате.
С уважение: Анелия Стоева

Анонимен каза...

И от мен поздравления за №15.А на №16 бих казал,че според мен повечето разбират написаното по -горе ,но много малко хора го правят,за съжаление.И всичко идва от възпитанието.Огледайте се наоколо-едни наборсучени физиономии и мно-о-о-го рядко някоя измъчена исмивчица,най-често с оттенък на самосъжаление.А я вижте дечицата,тия на по няколко годинки,необременените-с оня светнал поглед,с ония искренни усмивки,които стоплят сърцето ти,премахват като с магическа пръчка лошото ти настроение,вдъхват живот....Днес по-голямата ми внучка навършва 3 годинки.И тя е точно такъв лъчезарен лъч,който сгрява душата ми и не само моята.Пожалавам и здраве,щастие и да запази за цял живот прекрасната си усмивка и звънливия смях,който така ни липсва. АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

Опаааа я виж ти какво ранно следобедно матине се е заформило тук!
Държавни чиновници в РАБОТНО време разцъкват из интернет форуми!
Много много интересно!
Дори изнасят информация кой платил и кой не?!?!?
Тц тц тц тц...
Позволяват си и да убиждат хора възроптали срещу поведението им?!??!?!
Леле леле леле...
Бре Минчо, те такова чудо не съм вярвал че ще видя!!!

Анонимен каза...

Ай с-с-с-с, да ти е живо и здраво внучето!
И да ти носи щастие,че само децата останаха чисти и неомърсени от поията в която живеем!
Мале мале ,докъде я докарахме Сашо, държавни служители се саморазправят с данакоплатците в интернет!
Мъка мъка ,блъскай народе и плащай данцъи, а търтеите ще те ругаят и ще плюят по цял ден по бюрата!

Анонимен каза...

22
slujitelite namat li otpuski, a i za kakwa informaciq stava vapros sled kato gospojata №13 e Anonimna

Анонимен каза...

Служителите май нямат кирилизатор на служебните компютри и почукват на неграмотна латиница.
И не се казва "отпуски" а се казва " почивка", понимайш?

Анонимен каза...

???????????????????????????????

Анонимен каза...

14:22 часът е!
Моля Ви, уважаеми чиновници, връщайте се на работните си места и изпълнявайте служебните си задължения.Или поне се правете че ги изпълнявате!?!

Анонимен каза...

Госпожо Анелия Стоева,
срам и позор за отговора, който давате! Не познавате госпожата, но как разбрахте, че е нередовен платец? Преди да съдите другите за отношението им към вас, първо вижте своето отношение към хората. И наистина си гледайте работата в работно време, а не форумите. Жалко, че сте именно служител на общината - заради такива като вас, останалите чиновници събират негативното отношение на гражданите.

ВАНЯ ЦЪРОВСКА каза...

Анонимен каза............................
Анонимен каза............................
Анонимен каза............................
Анонимен каза............................
Анонимен каза............................
ЯВНО ИМА МНОГО ХОРА БЕЗ РАБОТА В ТАЗИ ДЪРЖАВА,НО ЗАЩО ВСИЧКИТЕ СТЕ АНОНИМНИ????????//

Пол..... каза...

АЙс-с-с-с,честит рожден ден на твоята обичана внучка!Да е жива и здрава,да се гордееш с нея и да е с акъла на дядо си.Да има твоето неподражаемо чувство на хумор и твоята острота на ума!:))))

Пол..... каза...

ARVi,приятелю,наистина този път не те разбрах съвсем добре.Повечето хора тук пишат за собствени преживявания.Аз лично се опарих по този начин,но в Ловеч в НОИ.Докторите по погрешка ме изпратиха там.Чудех се какво да правя там,но все пак реших да ида и да питам.Пред мен имаше един много възрастен дядо,който едвам ходеше.Служителката го направи на нищо защото не разбираше какво да прави.Стоях и гледах и едвам се сдържах.Дожаля ми за човечеца,а беше много вежлив.Когато застанах аз пред нея и и подадох документа,тя го хвана с два пръста накрая,все едно и давам нещо гнусно,размаха го и още преди да и обясня за какво става на въпрос тя ми се развика какво правя изобщо при нея.Направих и забележка да се успокои и да ме изслуша,но тя се развика още повече,че не я интересува кой ме праща.Само си грабнах листа и директно се запътих към началниците и.Като видя накъде съм се запътила побягна и ме изпревари,като не ме допусна да влезна в кабинета.После разговарях с началника и ,който вече беше добре подготвен и му обясних единствено случая не с мен а със възрастния дядо.Получих извинение,но не от нея а от него!И му обясних,че съм тук не за извинение,а въпросната дама да се научи да работи спокойно и вежливо.В такава напрегната атмосфера ако се работи,според мен няма нищо да се постигне.Много,много ми допадна коментара на номер 15.Но всички ние трябва да разберем/и точно както казваш ти ARVi/,че доброто държание се изисква и от двете страни.Не е само на държавния служител,а и наша.В това наше ежедневие,където грижите са повече от щастието,където живота ни смачква от всякъде,ТРЯБВА да съумеем да запазим човещината си.Трудно е,но така трябва.И всичко ще е много по-лесно!

АРВи каза...

До № 15 и Пол. Да- а - постингите и на двете са абсолютни, безспорно, моето мнение е почти същото, но следва нещо да ви поясня.
Явно тук всички сме нахъсани, недоволни , озлобени, несъгласни с действителността,и с право, аз не отричам това, НО. Вие, струва ми се, изпускате нещо много важно. Писах в друг пост за демокрацията и високите нейни и наши изисквания и това което трябва да даде на всеки един човек.
Разберете уважаеми България е в огромна дупка и всички сме заседнали яко в нея.Демокрацията и блянуваното от вас отношение между хората, били те чиновници или не, се правят с много пари уважаеми. Как да върви нормално обслужването или каквото и да било, като всеки е на такъв хал, че не му се говори, камо ли да е вежлив и угоден.
Уважаеми, не гледайте другите държави, и те не са цъфнали и вързали, но си имат правила, които спазват. Тук напълно съм съгласен с вас.ПРИ НАС ПРАВИЛА НЯМА.Претенции колкото щеш и наистина са само към другите, а не към самите нас.
Има начини да наврете всеки един служител там където трябва. Нямам желание за такива обяснения. В моя постинг имах в предвид това, че всички сме изнервени и малко ни трябва да се взривим.А и това че трябва взаимно да се уважаваме.
Вие особенно 15 сте утописти. Не може в бедна държава да има демокрация. Това не са мои думи, а на Атанас Буров, казани през петдесетте години.
Значи претенции всеки може да има и трябва да има с право, но НЯМА в България нищо адекватно на изискванията, които поставя демокрацията.
Спирам до тук, и се надявам, че сте ме разбрали.

Пол..... каза...

Прав си ARVi

Рони каза...

Лесно е всеки да плюе и да злоратства.Това го правим всички най-добре.И е вярно че България е като едно голяма дупка, в която всеки един от нас се губи всеки миг и час,ден след ден,година след година.Но колко от всички Нас коментирали тук сме направили нещо макар и малко, което след години като се обърнем да кажем ето тожа съм направил аз.Лесно е да се обижда и да се нарича тоя и оня с всякакви епитети....но колко от Вас,Вие което обиждате сте наравили нещо.Идват избори!Всеки може да даде своята кандидатура,но не на всеки му стиска.Така е в България,но защото си го правим ние. А е най-лесно да търсим причината в другия. И вместо да обиждаме и мислим помии и гаднярщини,които предаваме и на децата си,можем просто да си направим равностметка.........какво направих аз в този живот,какво дадох на тази България от която толкова много искам. Нещата не се оправят с обиди и грозни епитети. И не винаги другите са виновни за жалкото ни съществуване!!!!!!!

Анонимен каза...

Доколкото разбрах от горния коментар ако има пари ще има демокрация. И още ако хората са богати ще бъдат вежливи.
Моето мнение е, че богати са вежливите хора и пари има където има демокрация.
Много уважавам Атанас Буров. Много истини е казал, но тук не съм съгласен с него.
Не сме лоши хора, защото нямяме пари, а нямаме пари, защото сме лоши хора.
Съмнявам се че ще ме разберете.

Анонимен каза...

ЕХОО 13 КАТО СИ НА ДЪРЖАВНА РАБОТА И ИМАШ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ ТОВА ЗАЩО ДА СИ ПЛАЩАШ ДАНЪЦИТЕ,ЗАЩО ТОГАВА 2 ГОДИНИ НЕ СИ ХОДИЛА В ДАНЪЧНОТО АААААААААА

АРВи каза...

До Рони и 35. Рони, напълно съм съгласен с постинга Ви!
35, виеми се струва обръщате нещата. Ще опре да спорим, кокошката или яйцето е първично.
Каква вежливост искате от загрижен човек, ама за всичко за което се сетите. Не оправдавам служителите, но те са такива, защото всичко ни е порно, няма контрол, няма взискание, на началниците им не им пука от нищо, демокрацията ни и тя епорно и т.н. Всичко е объркано в малката ни държава и няма да се оправи скоро,защото властимащите не искат това. В мътна вода се лови риба. Те умишлено ни вкарват в този сценарии вече 20 години, да се самоизяждаме и да израсходваме внимание и енергия за отношенията си и да не забелязваме голямото за което те са на тези постове, да не говорим че ние ги избираме. А ние се дракаме тука, кой какво и как прави. Много още може да се пише, но предлагам да се събудим вече от дълбокия летаргичен сън, който ни е завладял съзнанието.Иначе все така ще я караме до гроб.

Анонимен каза...

Към 36.Аз съм№13 -не бях ходила две години,защото данъците ми се удържат директно от заплатата. В последствие получих една собственост и се оказа,че трябвало да платя със задна дата и т.н. разни сложни данъчни обяснения заради които отидох в данъчното с цел да ми обяснят ,понеже не мога да знам всичко и от незнание изпускам разни срокове.
Г-жо Стоева наричам службата ви "данъчното",защото я свързвам с днъците които трябва да платя , а и сте в една сграда.
Казвате"Ние сме Община Троян" - хайде да не спорим дали сте наясно колко неща включва това"Община Троян".
Позволявате си грубо държание с гражданите,като аз мога да цитерам и други случай.

Анонимен каза...

На г-жа Стоева поведението тук е показателно какво е и зад гишето на "Община Троян"!!!!!!

Анонимен каза...

Хей, АРВи и вие форумци! Видях чудо! Преди няколко дни ходих да подам документи за смяна на личната карта. На гишето видях спокойна и обръщаща внимание на всеки служителка! Попълвал съм много бланки, но тази я сбърках. И, о чудо!
Не бях надюкан! Служителката ми обясни спокойно какво да направя! Никога не съм виждал толкова добронамерена и спокойна жена. Може АРВи, може! Но тук на това му викаме "ЧУДО", а при нормалните хора това е нормално.

АРВи каза...

Може 40, може, освен това трябва да е така винаги. Аз се постарах в по-горния си постинг само да вмъкна няколко аспекта от причините, които възпрепятстват нормалното държание на служителите при обслужването ни. Не съм твърдял, че няма такива служители. А Вие драги/а, какво направихте, освен да пишеш тук. Предприехте ли нещо по въпроса да информирате и нейните началници за безупречната им работа. И то писмено и да изискате от тях да бъдете информиран/а за това какво е последвало от страна на ръководството по повод Вашият положителен сигнал? Тази за сега утопия за да стане реалност, пак твърдя, е взаимен процес, който следва да градим взаимно всички лека полека. Но съм уверен, че въпреки белите лястовици тук там, ще ни е много трудно, но за сметка на това ще е продължителен процес, докато обхване цялата държавна бюрокрация.
Така, че видите ли такава личност, забележете я подобаващо, това ще я размножи постепенно.

Анонимен каза...

38. Анонимен каза...
Към 36.Аз съм№13 -не бях ходила две години,защото данъците ми се удържат директно от заплатата.
хахахаххахаха има ли такава опция и къде я предлагат, явно счетоводно сте много бос 13, не съм чувал и виждал такова нещо и смея да го твърдя, тъй като съм от доста години счетоводител,местни данъци и такси през заплатата няма как да се удържат.Поне не пишете глупости...

Анонимен каза...

№38-като счетоводител трябва да знаеш,че който няма собственост/като мен /не плаща местни данъци и такси.Както в по-горния си коментар казах - придобих една собственост за която се оказа,че трябва да плащам допълнително /със задна дата/ за което получих писма по които имах въпроси.Казах и преди,че не знам всчки данъчни закони и се наложи да попитам.
С такива счетоводители ,като теб ,ще оправим троянската икономика:)Поздрави от №13

Анонимен каза...

Абсолютно всички жени в данъчното съм ги мандросал.От първия до последния етаж.
Всичките съм ги мандросал,и мъжете !

Анонимен каза...

Много смешници в тоя сайт бре. :)))

Анонимен каза...

№44 - сега се прибирам от работа,много изморена...като прочетох коментара ти,така ми се вдигна настроението:)Значи вече си с връзки там:)

Троянка каза...

№44 - хубаво с мандросването но не е ясно с мъжките данъчни кой беше от женската страна,важно е да уточниш зашото се появиха някакви розови съмнения около тебе...

Анонимен каза...

Хахаха браво пич тей ,тей си почнал прескочи и до белия дом от другата страна на реката.Може пък проблема да е в мандросването та да не вървят нещата.:):):)

Калинка Малинка каза...

Ей 44 такива полски свирачи като теб ги познаваме много,леко само да не си счупиш дудука от много мандросване,че после много боли. Има много граждани,които живеят на село, има много селяни които живеят в града, но има и такива, които където и да отидат си остават все големиииии селяниииии.

Анонимен каза...

Така е. София е пълна и със селяндури, а по селата живеят много Граждани на Републиката.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |