Уличиха кмета на Старо село в далавера с дърва за огрев

* Образувано е досъдебно производство за 51 куб. м дъбови дърва, добити в чужди частни гори * Издавани са разрешителни за сеч на дървесина от …ливади * Веско Вълков: „Нека оставим съдът да реши как точно стоят нещата”

В РАЙОННО УПРАВЛЕНИЕ „ПОЛИЦИЯ” (РУП) – Троян е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, отнел незаконно 51 куб. м дъбови дърва за огрев от частни гори в землището на с. Старо село, община Троян. В дървената далавера е замесено и името на кмета на Старо село Веско Вълков, тъй като дървесината била добита и транспортирана въз основа на документи за сеч и извоз, издадени от него и от секретаря на кметството, и е била маркирана със зачислената му общинска марка.

ПРИ ПРЕТЪРСВАНЕ В КМЕТСТВОТО е иззета цялата документация, свързана с издадените разрешителни за сеч и извоз на дървесина, добита извън горския фонд през 2010 г. Оказало се, че в множество случаи разрешителното било за едно място, а реалната сеч ставала от друг частен имот в или извън горския фонд и без знанието на истинския собственик. С други думи – извършвани са системни кражби на дървесина.

ИЗМАМАТА ЛЪСВАЛА И ОТ ФАКТА, че някои от имотите, за които са издавани разрешителни за сеч на дърва за огрев, представлявали... ливади или пък терени, покрити с храсти. Нередовните документи са от периода 1 септември – 4 ноември 2010 г. Друго доказано нарушение е, че общинската марка била предоставяна във владение на различни лица, които по свое усмотрение маркирали количествата дърва.

В ПЕТЪК (29 ОКТОМВРИ) се свързахме по телефона с кмета на Старо село Веско Вълков, който се оказа на лечение в МБАЛ – Троян. Той заяви, че има известна вина, но нещата не са такива, каквито се представят. И уточни, че в по-голямата част от периода, през който са съставяни нередовните документи, е бил в отпуск. А грешката му била, че се предоверил на недобросъвестни хора, при което били ощетени трети лица, сред които и бившият кмет на селото Минко Каранейчев. „Нека оставим съдът да реши как точно стоят нещата”, обобщи г-н Вълков.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |