Това е некоректен журналистически похват

* „Записът е на разположение на всеки, който желае да го прослуша”
* „Хората трябва да са наясно, че не може да има паралелка от 2-3-5 деца”
Официално изявление на Община Троян

КОГАТО ЧОВЕК ПРОЧЕТЕ заглавие като „Две троянски села остават без училищата си” (във в-к “Троян 21” бр. 30, от 11. 08. 2010 г.), първото впечатление от написаното е, че това предстои да се случи в най-близко време. Това е некоректен журналистически похват, може би целящ нещо друго. Защото такова твърдение кметът на общината не е изразявал. И за да бъде даден отговор на въпроси като кой какво каза, кой какво написа и кой какво е разбрал, предоставяме на гражданите на Троян казаното на пресконференцията от кмета на 30 юли - без изменение, точно цитирано.

ЗАПИСЪТ Е НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ на всеки, който желае да го прослуша. На въпрос на журналистка – ще предприеме ли общината някакви мерки във връзка с драстичното намаляване броя на децата в някои училища на общината, отговорът на Минко Акимов е следният:

“Няма да съкращаваме училища – категорично! Становището на Министерството е, че ако децата паднат под 70, общините трябва да започнат да обмислят варианти (закриване, сливане или други), но все още законово това не е регламентирано. Наистина, трудно е по този начин на формиране на бюджетите на училищата те да се издържат при 50– 60 ученика. И сигурно ще дойде момент когато някой кмет ще трябва да вземе решение по този проблем. Но на този етап, намерението на общинското ръководство е да не се пристъпва към закриване на училища в общината...”

ДОРИ САМО ПЪРВОТО ИЗРЕЧЕНИЕ ОТ ОТГОВОРА опровергава заглавието на публикувания материал и твърдението на г-н Генадий Маринов, че между казаното от зам.-кмета Топалова и “началника й” Акимов има разминаване (явно се визира статията "Зам.-кметицата: "Искам да опровергаем написаното във вестник "Троян 21", публикувана в сайта на Т21 - бел. Т21). Такова няма! Но може би липсата на записваща техника дава обяснение защо от всички присъстващи журналисти на пресконференцията, само г-н главният редактор на в. „Троян 21” е разбрал по „друг” начин казаното от г-н Акимов.

СТАНОВИЩЕТО НА ОБЩИНАТА е ясно и е прието от Общински съвет – Троян с Решение 203/18.12.2008 г. с Програмата за училищното образование и предучилищното възпитание и подготовка в община Троян за периода 2008 – 2010 г., а преди това с Решение 299/28.04.2005 г. със “Стратегия за развитие на образователната система в Община Троян 2005 – 2013 г.”. Целта на приетата Програма е изграждането на ясна образователна структура, при категоричното спазване на Наредба №7/2000г. на МОН за определяне броя на паралелките и броя на учениците и на децата в паралелките и в групите на училищата, детските градини и обслужващите звена (изм. ДВ бр. 70 от 08.08.2008г.).

НЕОБХОДИМО УСЛОВИЕ за оптимизиране на училищната мрежа е то да се извърши при условията и изискванията на нормативните документи. Позицията на общинското ръководство е да се направи всичко възможно училищата в община Троян да се запазят. Но ясно е и друго - администрацията не може да не се съобразява с нормативната уредба и с демографските реалности и хората трябва да са наясно, че не може да има паралелка от 2-3-5 деца.

НАЙ-МНОГО СРЕДСТВА за издръжка и капиталови разходи общината заделя за функция „Образование”. Само тази година близо 400 000 лв. от общинския бюджет са вложени за ремонти на училищата, детските градини и проекти за реконструкции и ново строителство; някои предложения от директори на училища за капиталови разходи, се съфинансират до 50% също от общинския бюджет. С 5,7 млн. лв. ще бъде финансиран спечелен от Общината проект за образователната инфраструктура, в който влизат две от „заплашените” със закриване училища (в Орешак и Черни Осъм).

ПОЛИТИКАТА НА ОБЩИНСКОТО РЪКОВОДСТВО винаги е била за запазване на детските градини и училищата, както и за пълен обхват на децата и учениците в тях. И отчитайки социално-икономическите и демографски промени в страната, част от които е и Община Троян, се търсят всички възможности за запазването на учебно-възпитателните заведения.

23 август 2010 г.

Община Троян

*****

На тъпана ли да вярвам?!

* Коректната журналистика е тази, която не премълчава неудобните истини * Защо въпросният запис не се качи на сайта на Общината

Трябва да кажа браво на Община Троян.

ПЪРВО – защото се съобрази с призива на Т21 да излезе с официално становище по горещата образователна тема; с други думи – Общината си партнира с медиите и се съобразява с техните съвети, точно както се прави в модерните граждански общества.

ВТОРО – заради декларацията, че оптимизирането на училищната мрежа ще се извършва „при условията и изискванията на нормативните документи”, че „общинското ръководство ще направи всичко възможно училищата в община Троян да се запазят” и че (това в никакъв случай не противоречи на горното, напротив – бел. Г.М.) „хората трябва да са наясно, че не може да има паралелки от 2-3-5 деца”.

ТРЕТО – защото Общината (разбирай общинското ръководство – бел. Г.М.) декларира, че „се търсят всички възможности за запазване на учебно-възпитателните заведения”; и че се влагат много средства в учебната база („само тази година близо 400 000 лв. от общинския бюджет” плюс спечелен проект за 5,7 млн. „за образователната инфраструктура”).

Сега няколко думи за отправените обвинения към Т21 и лично към мене.

ЕДНОТО ОБВИНЕНИЕ е в „некоректен журналистически похват, може би целящ нещо друго”. Отговорът ми е – коректната журналистика е тази, която не премълчава неудобните истини, реплики и някои други неща, изречени от височайшите управленски усти (дори най-вече от тях). А какво се цели с непремълчаването – цели се обективност и нищо друго, политически и властови мераци нямам.

ДРУГОТО ОБВИНЕНИЕ е в „липсата на записваща техника”, което пък давало обяснение „защо от всички присъстващи журналисти на пресконференцията само г-н главният редактор на в. „Троян 21” е разбрал по „друг” начин казаното от г-н Акимов”. След което гордо се обявява, че Общината разполага със запис от въпросната пресконференция (дори се цитира подбрана извадка) и „записът е на разположение на всеки, който желае да го прослуша”. В отговор на всичко това се сещам за вица за тъпана. Припомням: един ерген спял редовно с една мома, после тя го зарязала и вдигнала сватба с друг, а на сутринта след първата брачна нощ тъпанът се скъсал да бие – демек, булката е честна; тогава бившият любовник си казал учудено „Аз на х.. си ли да вярвам, или на тъпана?!”. Толкоз за казаното от г-н Акимов на пресконференцията на 30 юли; плюс обещанието, че вече на пресконференции в Общината винаги ще правя записи (диктофонът винаги ми е под ръка), които после, при нужда, ще пускам в Т21 и в сайта на вестника. А защо други журналисти на пресконференцията са чули и разбрали „друго” – това не е мой проблем, макар че се досещам.

И НАКРАЯ – след като записът е достъпен за всички и след като става дума за журналистическа „манипулация” по такава важна и социалнозначима тема, защо въпросният запис не се качи на сайта на Общината. Но целият – „без изменение, точно цитирано”. Тогава всичко ще стане ясно.

Генадий Маринов, гл. ред. на Т21


Още по темата:

67 коментара:

Анонимен каза...

Миньо,пореден неуспешен опит.
Явно и за ченге не ставаш вече...
Пъттник си и ти и цялата сган в общината....

Анонимен каза...

Браво, Генади. Достойно поведение и още по-достоен отговор. Ако има смелост кмета - нека качи записа в сайта на общината.
Защото ние вече не му вярваме.

Анонимен каза...

Това за котката ми хареса.Гена че си е гаф, гаф си е твойта работа. Както и да го усукваш, но няма безгрешни хора. Какво да ти изтипоса кмета всичко казано от него-това, което е дадено е черно на бяло и то наистина убеждава хората че училища няма да се закриват. напротив - поведението ти в случая хич не е достойно, а отговора ти - още повече. Хайде поспри се малко.

Анонимен каза...

За пръв път чета на г-н Маринов толкова неубедителна защита за него си. Явно е направен гаф и то май наистина не е за първи път, но г-н Маринов не признава. Наистина котка по гръб не пада. Съжалявам за написаното, но е факт. Този път общината ме убеди и мен самия, че училища няма да се затварят. А записи не са необходими, т.като хората се подписват под написаното. Сори г-н Маринов.

Анонимен каза...

А що не идеш до общината, като те канят и да прослушаш пък този запис?

Анонимен каза...

Нормално е Генадий да има противници. Но първо - защо противниците му не прочетат много, ама много внимателно какво точно е написал и второ - защо не прочетат изявлението на общината как е написано. То не е подписано от никой, просто пише Община Троян, не е даже подписано от PR или някой подобен.
И да осмислите и двата материала. Щото и Акимов приказва разни работи, после се опитва да замаже гафовете си - също като началника си ББ.

Анонимен каза...

Изявлението на общината е по-скоро отговор на коментарите под статията, отколкото на самия материал на Генадий.
Ама това си можете - първосигнално да пишете!

Валя Букарева каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

Що не вземете вече да млъквате всички. И противници и поддръжници. Омръзнахте с простотиите на всички. Вече ми е гадно да отварям този сайт, а му бях фен голям. Голямо дърлене.

Анонимен каза...

С две ръце подкрепям горния. Наистина спрете вече - и едните и другите. Ясно е че в цялата страна натам отиват работите - няма деца и селата ще обезлюдяват все повече. Няма начин Акимов да е казал, че ще се закриват училищата в две села, най-малкото защото няма да си сложи главата на дръвника. Но е вярно и това което е казал - че рано или късно някой кмет ще го направи. Не съм Айс-с-с-с, но вече ми се иска и аз да ви кажа Ай с-с-с-с!

Анонимен каза...

Като се публикуват по подвеждащ и лъжовен начин новините в този сайт, неможе без дърлене! Аз, а вярвам и всички троянци очакваме тук да се пише истината. Майче тоя сайт започна да заприличва на жълта преса.

Анонимен каза...

Абсолютно съм съгласен с Вас горния. Жълтини до безбожие.

Анонимен каза...

Вале, защо махна твоя коментар? Май се претисни да не се чете как вървят нещата в ТРОЯНСКИТЕ НОВИНИ.

Анонимен каза...

И откъде човек може да прослуша великия запис?

Анонимен каза...

Генадий, пак надроби лайнярщини! Да ме простиш за грубата дума, а тя ти я любима!

Анонимен каза...

Генчо вече загърбва сегашната управа и се преорентира политически. Нищо чудно! Идват пак избори, ще има нов кмет, защо да не му полегнем още от сега...

Анонимен каза...

Илиан Пеевски май излезе прав с подаръците които даде на Генади.

Анонимен каза...

Някой да има 30 стотинки за кафе?

Анонимен каза...

Върви в Актавис, Валя ще ти направи без пари кафе.

Анонимен каза...

Брей, много силно се активизирали 10-тината останали поддръжници на Акимов... Голямо писане е паднало, само и само да замажат гафа на тази лелка, която го играе зам. кмет, както и безпомощността на самия Акимов! Дерзайте, но всички вие /5-6 служители/ сте пътници, воглаве с него!

Анонимен каза...

Кой е автора на статията от Общината- кметът,кметицата,пиарката,служителите от образователния отдел...дали някой не се плаши да се подпише че на мен така ми се струва..

Анонимен каза...

Когато има претенции, че информира общността даже и Троян 21 трябва да се съобразяна с истината.Едно е казаното, друго е чутото, трето - това което си мисли, че е чул човек.Затова са диктофоните.Но в случая дезинформацията е не толкова за казаното и чутото колкото за "атрактивното заглавие" и както обикновено не се пропуска и камък за чуждата градина:... което пък давало обяснение „защо от всички присъстващи журналисти на пресконференцията само г-н главният редактор на в. „Троян 21” е разбрал по „друг” начин казаното от г-н Акимов”/с други думи останалите са сервилни и обслужват властта/.Кой където го боли. Но това няма нищо общо с претенциити за достоверно,обективно и точно отразяване на събитията.

Пол..... каза...

Цялата тази работа смърди точно така както из цялата страна.Днес е едно,утре е друго.Тази вечер ще легна с тази,но ще стана с онази.И нашето управление е същото като националното.Днес едно утре друго.Вината на Кмета е че е позволил да се разбере по този начин.И аз да бях щях така да го разбера.А сега цитирам думите на Кмета:""Становището на Министерството е, че ако децата паднат под 70, общините трябва да започнат да обмислят варианти (закриване, сливане или други)....""Това си е живо намекване,че ще стане,може и да не е тази година,но ще стане.Сигурна съм в това,но за мен лошо няма в това,коментирах по-долу.Колко деца мислите има сега и колко ще са след година две?Я помислете?Защо обаче се получи всичко това.Виждайки недоволство в хората,усещайки накъде завиха,скочиха да се защитават и естествено пръв на мушка ще е Генадий,защото той е най-уязвим,той не спестява критики,въпреки че е обвиняван в някои орални намеци към бивши и сегашни властимащи.Защо по този начин не беше отразено от други медии?Заради същите орални мераци:)))/простете/Виждайки,че тук има хора/може и да са една шепа само/,които са против това да се води интелигентни коментари,използват случая да нахъсат по дребнавомислещите.Ами хайде,на нас не ни пречи,както Гената казва-уважава свободата на словото,но колкото и да искаме да става по по-възпитания начин,това няма да стане,просто защото има преобладаващ,както на всеки е известно градски манталитет-манталитет на затвореното общество.И това кметството много добре го знае.И не е тайна,че ние сме им трън в очите.А на този ,който му се иска да е Ай-с-с и на другите около него ще кажа:Ми не влизайте тук,като не ви изнася,не ни четете,живейте си спокойно и в мир.Но съм сигурна че не можете!

Анонимен каза...

ПРЕДЛОЖЕНИЕ:
1.КОМЕНТАРИТЕ ДА СЕ ПОДПИСВАТ С ДВЕ ИМЕНА...
2.КОМЕНТАР БЕЗ ПОДПИС ДА НЕ СЕ ПУБЛИКУВА...

В ОЧАКВАНЕ НА ПОЗИЦИЯТА НА ТРОЯН 21

50/50 каза...

Аааа, сега вече разбрах - "Вината на Кмета е че е позволил да се разбере по този начин." Аз си мислех, че вината е на Т21, че публикува сензационна новина с невярно съдържание. Добре, че ми обяснихте. Аз се сещам за една друга приказка, подходяща за изказа на Т21 - "Хем насран, хем голям."

Анонимен каза...

Биби, не е лошо след като напишеш коментар да го прочетеш и редактираш, че то сега голям зор да го схвана. Пък искам!

Анонимен каза...

Това което на мен ми прави приятно впечатление е, че се публикуват статиите които плюят по Т21 и не се трият коментарите на идиотите които говорят против Т21. Това ясно показва, че Т21 уважава мнението на хората било то и идиотско. До плюещите Т21 - Абе като не ви харесва да го четете тоя вестник и тоя сайт, за какво влизате тук и си губите времето да го четете тогава? Какъв ви е кефа да плюете а? Толкова ли нямате работа в тая скапана община, та се занимавате само с глупости? Трябва да знаете драги чиновници едно - Работата която работите ви е подарена и нямате качества да вършите нищо. Живеете на гърба на хората и нищо не правите за тях!!! На такива като вас им се вика ПАРАЗИТИ!!!

Анонимен каза...

В Общината свърши работното време и спряха коментарите!!! :)))

Генадий Маринов, Т21 каза...

По повод предложението по-горе:

Идеята е коментарите в сайта на Т21 да са максимално свободни (включително и анонимни). Наистина това носи рискове - от анонимен бабаитлък на разни мижитурки, от планирани "тролови" атаки и т.н. Но от друга страна - този е начинът да се чуе гласът народен. Единствените ограничения, които обмисляме (по предложение на администратора на сайта г-н Борджуков), са следните: 1. Да се трият коментари написани само с главни букви (причината - неудобство за четене); 2. Да се трият коментари, написани на латиница (на български език, но с латински букви), причината - неуважение към българския език и българската азбука. Всъщност тези ограничения вече са в сила.

Към 50/50:

"Припомняме какво каза г-н Акимов: училища с под 70 ученици са обречени - „още повече пък такива, които освен че са с по 50-60 деца, са на 2-3 км едно от друго” - това е новината в Т21. И нито е сензационна, нито е невярна. Ще добавя - нито пък се чува за пръв път.

С уважение към всички форумци: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Биби каза...

Прочети го още ведъж и ще го схванеш.Ако не можеш прочети го още пет пъти:))))))

Анонимен каза...

По правило те в общината и разните там тролове са много активни във вторник. Та се чудя - какво му е на вторника, та така се палят?
Някой има ли обяснение?

Анонимен каза...

Кой е Биби?

Анонимен каза...

Ян Бибиян

Анонимен каза...

Минала е оперативката в понеделник и почва лежачката...ама днешната им активност май прилича на активно мероприятие не мислите ли.Викайте си вий че бай Минко е забравил ченгеджийските чалъми ама не еее...

Бианка Павлова каза...

По повод на това:
ПРЕДЛОЖЕНИЕ:
1.КОМЕНТАРИТЕ ДА СЕ ПОДПИСВАТ С ДВЕ ИМЕНА...
2.КОМЕНТАР БЕЗ ПОДПИС ДА НЕ СЕ ПУБЛИКУВА...

Аз винаги съм била за това,всички да излизат с имената си когато правят коментари.Разбирам,че едната причина е и страх да не бъдат познати и критикувани.Друга причина е НЯКОИ анонимно да ръсят простотии,да си чешат крастата,да избиват комплекси,но винаги анонимни.Това са страхливците.Те не обиждат само нас а и власта.Те са против всичко.Те просто нямат мнение.Не им се обиждам,но знам че,предложението на един от форумците няма да се приема.

Анонимен каза...

Не е лоша идеята за двете имена но кво ми пречи да напиша фалшиво име? Пак ще съм анонимен. Може да напиша, че се казвам Димитър Георгиев. Как ще разбереш дали е вярно или не. А може и Робинзон Крузо да съм :)

Анонимен каза...

Абе то е ясно, че днес специално са ги нахъсали да плюят, ама това се повтаря май - май всеки вторник. Да няма изригвания някакви в този ден, бе хора?

Даниел Дефов каза...

Това за вторниците е интересно наблюдение - ще следя форумите във вторник. Но да не забравяме, че злобата няма почивен ден и работно време. И да отбележа нещо, което се изгуби сред много приказки: в четири села вече ОФИЦИАЛНО могат да си отдъхнат и учители, и родители - и тази есен ще има училищен звънец.

Анонимен каза...

Нека си отдъхнат хората. Минко няма да направи нищо предизборно, то е ясна целта на цялото това упражнение - обърка се човечеца, после някой му каза за реакциите на хората от двете села, прати Недката да позамаже гафа, тя го доомаза, та се наложи и официално да се оправдаят.
Нищо ново в Троян!

Марк Твенов каза...

Към г-н Дефов- А кой е казал че тази есен няма да има училищен звънец...агонията и преструктуриранията ще са по нататък но едва ли и догодина че има избори и Миню от Трапиту ще са точи за нов мандат...боже опази..

50/50 каза...

Г-н Маринов, цитирам новината ви: "Две троянски села остават без училищата си." Ако може и да ми обясните какво имате предвид с въпросите: "Кой казва истината - кметът или заместничката му?" и "Защо въпросният запис не се качи на сайта на Общината?" Нима твърдите, че неумишлено подвеждате читателите си какво всъщност е казано? Съжалявам, но с тези похвати на жълт вестник ще отблъснете и малкото си интелигентни читатели.

Един от малкото, описани по-горе каза...

Абе защо напоследък все ни казват, че сме тъпи, че сме лоши, че лъжем?

Анонимен каза...

съшто сте и грозни

Генадий Маринов, Т21 каза...

Към 50/50:

Вече обясних, но явно наистина трябва да се качи целият запис, без изтриване на неудобните пасажи, и тогава ще се види за какво "подвеждане" става дума. Истината е, че на въпросната пресконференция г-н Акимов напълно откровено и може би не съвсем дипломатично формулира една неприятна училищно-образователна тенденция в община Троян. Една, за жалост, обективна тенденция!
Съжалявам, но ще преповторя казаното кмета: "Припомняме какво каза г-н Акимов: училища с под 70 ученици са обречени - „още повече пък такива, които освен че са с по 50-60 деца, са на 2-3 км едно от друго”; стана дума в прав текст и кои са застрашените училища. Това е факт, колкото и да не се харесва на някои. Ще допълня - г-н Акимов не казва нищо ново, този процес не е от вчера, преди две години се заговори за него и в Общинския съвет, даже прехвръкнаха искри между хората от Врабево и Дебнево; ако искате подробности, мога да Ви дам. Това е!

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Кой кмет ще предприеме такава непопулярна мярка, особено след шума, който се вдигна, че и пред избори? А г-н Маринов беше много удобен за случая - хем ще обявим колко ние от общината сме добри, хем ще покажем колко той е лош. Ще му изпратя и аз една поговорка: Да бе мирно седяло, не би чудо видяло!

50/50 каза...

Ще попитам така: казал ли е кметът "Няма да съкращаваме училища – категорично" или не го е казал? Ако може без да пишете за трети път едно и също. Благодаря.

Анонимен каза...

а аз в дискотеката много пиян и тя ме гледа

АРВи каза...

Гена, като чета това дотук и като се запознах с фактите, написани в предните материали от теб и всички писали по въпроса до тук, извода ми е един: Проредна провокация, в противовес на инаквомислещите. Не се страхувай, а бъди внимателен, защото с тази атака, целят може би, да отвлекат вниманието ти от нещо друго. Нещо "велико" се мъти! Бъди внимателен! Те не са толкова за подценяване, аз съм им ял попарата! Мисля, че се държиш достойно, не се поддавай на провокации!

Анонимен каза...

Многоуважаеми разбирачи защитаващи кмета, нали сте много умни, защо никой не си зададе въпроса, дали казаното от кмета не е претърпяло промяна - хем се говори за едни около 6 млн., хем никой не си дава сметка, че по всички европейски проекти има изискване, след като се похарчат парите, да не се променя обекта или предназначението му. Т.е - общината прави проект, той все още е в процес на одобрение и се говори за закриване на училища, което е нормално.
Проекта се одобрява и вече всичко е "различно" заради изискванията!!!

БОНД каза...

Да, това най-вероятно е така - познавайки Акимов, това е точно в негов стил. А добавяйки и леля Недка, просто...

Анонимен каза...

Мобилизирана е цялата "общинска" машина срещу вестник "Троян 21".Причините са обясними - вестникът е модерен, различен, демократичен и най-важното, говори истината. Кметът е консервативен, демоде и често послъгва, заблудил се е,че ще спечели като тръгне на война с една частна медия. Битката му е предварително изгубена, въпреки че всяка сутрин придворните му му разпечатват мненията от форума и пак същите са мобилизирани да отговарят. Да отговарят, вместо да работят! Кметът само не знае,че вестникът ще продължи да твори история както и досега, а самия той ще остане в историята като най-некъдърния кмет, с най-некъдърните зам.кметове! "По делата им ще ги познаете!" (Троян вече не прилича на нищо). А утре и последните мохикани като Генадий Маринов ще изчезнат и на тяхно място ще просъществуват слагвачите...Няма лошо, щом така ни харесва:)

АРВи каза...

Последният коментар е брилянтен и според мен правдив 90 % от сърдържанието си. Но бъдете уверен, че мохиканите няма да изчезнат, а ще се множат след всеки гаф на кмета. Умишлено не намесвам цалата администрация, защото тя не е изцяло неговото олицитворение.
И аз съм съгласен да се идентифицира изцяло самоличността на пишещите в сайта. Гена тук определено не съм съгласен с теб за прозрачността и анонимността, която ти така защитаваш итова че всеки може да пише. Пише, ама какво? Хайде да кажем, нищо. И може би с право, но аз не съм съгласен с това мнение и тази постановка на нещата. Щом на всички пишещи тук не Ви е безразлично ставащото в града и методите на управление, моля Ви бъдете коректни прями и открити в критиките и мненията си. Като не Ви стиска, не пишете! Като не Ви харесва написаното тук, не го четете! И аз не съм се идентифицирал изцяло. Ще го направя, но когато това е изискуемо. То за това не вървят нещата в града ни и в държавата. Хора разберете, че докато не застанем всички с имената си и с тъжбите, желанията и неволите си открито, и то всички, нищо в скапаната ни държавица няма да се получи. Защото ние така гласуваме проформа, така ни управляват, проформа, така живеем, проформа и така си и умираме, но тук вече не е проформа, а истински. Въпреки, че вярвам в "живота" след смъртта.
Замислете се и ще се уверите, че има, па макар и малко кълнче на истина в това, за което Ви агитирам. Иначе какво става, пишем си глупости, подмятания и ............в крайна сметка нищо. На такъв народ, каквито сме ние, такава управа. Няма да спрат да ни управляват посредствени лумпени защото ни е страх да кажем какво мислим за тях и кои сме ние. Така разбира се ще ограничим и безпочвените обвинения и писания, които към момента преобладават.
Малко бях по - пространствен ,но дано е за добро!?!?!!!!

Анонимен каза...

По ред причини засега оставам в дълбока анонимност, но държа да отбележа, че и този дебат роди много качествени текстове - умни, искрени, аналитични. Доста мохикани се разписаха и ми се струва, че не са последни.

АРВи каза...

Ето, това е нашето "безплодие". Дълбоко анонимни, и защо бе драги/а? Какво постигаме с това? Подхранваме само, може би фалшивото си, "незаменимо" и наше его. Това ни е проблема, че чакаме някой друг да е пръв и да свърши работата. Той ЛЕВСКИ, като беше такъв исполин на човешкия дух, какво постигна с великото си дело, освен, че ни даде незаслужена, за нас самите, скрита гордост, че сме негови потомци и че той ни е велик пример, който ние не разбрахме. Нищо повече в частност не успяхме да научим от него, ВЕЛИКИЯ. Не израстнахме изобщо и продължаваме така.От неговата кончина, колко години минаха и все същото, даже по едно време, аха се бяхме почти отказали от него. Е, това не е нашето верую. Но за да сме, като него се иска "дупе", и то не какво да е. Анонимните писания за мен са безобидни дрънканици с които никой не ще се съобрзява достойно, с нужното внимание и с необходимата сериозност.Това са само безобидни подмятания, пък било и по адрес на управляващите. Какво от това? И ви отговорям, НИЩО!!!!

Анонимен каза...

Мръсника Минко Акимов е и голям лъжец да сте наясно.

Анонимен каза...

Заслужава си да се помисли още малко за това:
против или за сме анонимноста...

Анонимен каза...

Понеже първия коментар под статията е мой,а и гледам много хора се обединиха ще повторя:

Миньо,опита ти за провокация не мина.
Свършени сте и ти цялата сган в Общината!
Пътник си ти записал името си като най-срамния управник на Троян.
В обществото вече има ново определение за некадърност,безхаберие,престъпност и малоумие-МИНКО АКИМОВ!!!

Анонимен каза...

Да живее БСП, нейният троянски тартор Енгений Узунов, пророкът й Дилян Енкин и нейният говорител Генадий! Това е добър край на тези дебати!

Анонимен каза...

Уважаеми апелирам да спрете да се дърлите и да коментирате въпрос по който не сте запознати с нормативни разпоредби и там подобни закони и закончета.Не защитавам или обвинявам нито Генади нито Акимов.Всеки със своята позиция, но тя води до истината: НЕМА ДЕЧУРЛИГА В ТАЯ ОБЩИНА И ОТ 180 -200 пръкнали се на година и то половината май от тези дето ходят учителите да ги събират по катуните, за какви училища ще говорим.Учителите си защитават хляба и ще се борят за него, но ако бяха на мастото на кмета/ няма значение кой е той/ и при тях ще стои този страшен въпрос с прирастта на населението на общината и големите разходи за изкуствено поддържане на бройките ученици.Прав е Генади в това което е написал,той не е излъгал, ако не стане сегареформата във въпросните училища, следващия мандат ще се хлопнат вратите на някой от тях.Когато изгоря училището в Дебнево,какви ли писанки от страна на учителите четохме за невероятното им училище.Да вярвам им, но разходите за един ученик в тяхното училище е много по-голям от разхода за един ученик в градско училище.На времето предупреждавах , че с тази раждаемост и в нашата община ще се появат жълтите автобуси и това време дойде.Ликвидираха се училищата и някой детски градини в Ломец Г.Желязна Д.Дол, Калейца, Терзийско и др.Ако се напънат учителите да се грижат за децата ни както трябва и носят отговорност за тях до прибирането им от училище и събирането им по спирките, родителите няма да са обезпокоени от реформата.Това е моето мнение:реформи трябва да имаме , макар да са болезнени за някой хора.Вместо тези пари , които ще се вложат за ремонт на изкуствено поддържаните училища, да се дадат за градските училища и да се направят като европейските, защото аз няма да отида да гласувам в Иван Хаджийски, защото ще падне таванът на мен.Вместо да се дърлим, и да обвиняваме този и онзи и двете страни са казали истината.Реформите са наложителни, ножът е опрял здраво до......леля Станка - баш троянка

Анонимен каза...

Наонов азаседанив на което се изстъпиха да лъжат и кмета и кой ли още не и се гласуваха онези 4 милиона,под строй бяха докарани сума ти общински служители!
Някой дори ги познавам и имах мнение че са достойни хора,уви тогава просто ми се сгади.
Гледката беше поразително ужасяваща как изпадаха по сиганл във възторг след изказванията на Йордан Данков и си чупеха ръцете от аплаузи.
С единия съм ходил сума ти ти пъти по мачове,някакъв смешко от Врабево беше ако не се лъжа.
Същите тези хора живеят с държавни парии получават заплати от данъците на Троянци,но явно наглостта и безочието им не им пречи да се присмиват на хората.

Лошото е за тях че идат избори и чистката от новите управляващи ще е жестока!

Миньо за теб кво да кажа,то е ясно че си пътник и дока е време гледай да оправиш пътя до Трапето че и мойта и твойта коли се троши там!

Анонимен каза...

Прави си лельо Станке, то както е тръгнал този прираст от новородени до 200 бебета и като се изселват младите хора и семейства за които няма работа, май е дошло време да се отделят повече пари за гробищата ни, отколкто за училищата.След две три години и долните гробища ще се напълнят , а за деца и в градските училища ще се бият учителите.Безработицата е голяма в общината.Нека бюрото по труда да кажат колко безработни са отпаднали от отчет поради изтичане на срока им без да са си намерили работа.Ако Генади си даде труд да обяви истинския процент, тези в бюрото по труда какво правят като немогат да дадат нито една истинска , реална картина на безработните в общината. Потомствен троянец безработен на ..... години, който никой няма да го вземе на работа, за да си върже пенсийката и ходи като луд нагоре надолу и май е започнал да си говори сам и да се усмихва като се гледа по витрините............

Анонимен каза...

Че като нема дечурлига, питам пък аз - де са мъжете в тази община? И що се не грижат за прираста на населението?

Анонимен каза...

И какво ви е виновен Минко Акимов, че повечето от заводите не работят днес? Да не би те да бяха разпродадени на разни псевдоолигарси като Банев /виж, днес в-к "Труд"/ по времето на неговия мандат! Тъкмо обратното. Повечето от тези загробващи сделки станаха по времето, когато в Троян управляваше БСП чрез кмета й Дилян Енкин! Забравихте ли това? И какво да направи днес Минко Акимов? Да вземе да отвори отново "Елпром" или "Машстрой"? И какво може да направи Минко Акимов, когато в Троянско няма първолаци и трябва да се затварят училища? Деца ли да прави тепърва или от джоба си да плаща заплати на учители, за които поради липса на деца просто няма работа? Ами тези, коиго критикуват Акимов по този наболял проблем, да развържат кесии и да плащат от своя джоб заплати на тези даскали. Да, ама едва ли!.. Тъй че когато просто няма какво да кажеш, не пиши глупости по форума, освен ако писихиатърът не ти е предписал работа с компа като вид психиатрично лечение...

Пол...... каза...

До горния-никога ние коректните форумци не сме критикували кмета Акимов,че той е виновен за краха на фабриките,не сме го обвинявали че прираста е малък да не кажа почти никакъв.Обвинявали сме го за друго но никога за това.Така,че ако искаш слизай по долу чети и сам/а ще се убедиш.

Анонимен каза...

По темата за троянските фабрики не искам да чувам коментари от хора, които не знаят как точно стоят нещата. Иначе Акимов е най-слабия кмет в историята на човечеството. Това е факт!


Младежа

Анонимен каза...

Мернах днес случайно един поизбелял плакат от изборите на който миня се кипри предизборно.
Някъде там нахално пише "ПРОЗРАЧНОСТ" ,а отдолу саморъчно от добавено "ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ" и подписа на милиционера...

Анонимен каза...

Не може кметът на един град като Троян да не е виновен за краха на троянската икономика. Минко акимов не си мръдна пръста за да предизвика поне следприватизационен контрол за Елма и Машстрой.Днес се радва и чака да се договорят Банев и Кауфланд, за да се окичи със славата, че е направил магазин от голяма верига. каква ли ще е заслугата му? Никаква естествено, но ще се кичи с "приноса" си.Чувах, че г-н Мичо Генковски е предлагал контакти с посолствата на развити страни - САЩ, Япония, Китай и др за да се предложи на техни бизнесмени да влезат в кантакт със собствениците на Елма и Машстрой и там да се организират нови техни производства.Защо тази идея не е приета от кмета? Ами защото е дадена от друг, а минко не приема чужди идеи и дори ги проваля, когато някой ги даде.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |