Спечелихме проект по „Красива България”

* До 5 декември една от най-красивите троянски сгради - Серяковата къща, ще бъде основно ремонтирана

ОБЩИНА ТРОЯН СПЕЧЕЛИ ПРОЕКТ по програма „Красива България” (Мярка 01 „Подобряване на градската среда”) на Министерството на труда и социалната политика. Споразумението бе подписано на 29 юли в София от зам.-министър Красимир Попов и кмета Минко Акимов. Проектът предвижда цялостна реконструкция на Серяковата къща – една от най-красивите троянски сгради, в която се помещава галерията, стопанисвана от Дружеството на троянските художници; и е на обща стойност 99 268 лв. - от тях 47 649 лв. са субсидия по програмата, а останалите 51 619 лв. се осигуряват от общинския бюджет.

СРОКЪТ ЗА ИЗБОР НА ИЗПЪЛНИТЕЛ е до 3 септември, а най-късно до 5 декември ремонтните работи трябва да са приключили. Предвидено е саниране на сградата, препокриване, подмяна на дограмата и дюшемето, нови тоалетни. „От 400 проекта от цялата страна бяха одобрени само 4 и единият е нашият, другите са на Русе, Бургас и Габрово”, гордо коментира г-н Акимов.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |