„Маунтин Хил” е името на новия троянски спортен клуб

* Христо Доков: „Нашият спорт има две големи предимства – модерен и екологичен”
* Представителният ни тим се води от Стивиан Гатев, другите са Калоян Гидийски и Драгомир Стоянов

ФАКТ Е ВЕЧЕ официално регистриран троянски клуб по маунтинбайк колоездене (планинско колоездене). Новото спортно сдружение носи името „Маунтин Хил” (Mountain Hill; от англ. – „планински хълм”), а негов учредител и председател е съгражданинът ни Христо Доков – по професия фитнес инструктур, но от десетина години върл фен на планинското колоездене. Христо е и треньор на отбора на „Маунтин Хил” (Троян), който вече има няколко изяви и добри класирания в сериозни състезания в страната. „Нашият спорт има две големи предимства. От една страна е много модерен, технологичен и екстремен в добрия смисъл на думата, което се харесва на младите, и едновременно с това е екологичен и не нанася никакви щети на околната среда, нещо повече – приучва към екология”, коментира пред Т21 г-н Доков.

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА „МАУНТИН ХИЛ” НИ РАЗКАЗА, че вече има изграден в някаква степен улей за спускане в Троян (в горския масив над стадиона); предстои дооформянето му, което е съгласувано с Държавно лесничейство – Троян - стопанин на имота, Регионално управление на горите и Община Троян. Идеята е на това място, което е на минути път пеша от центъра на града, в бъдеще да се организират състезания и празници на планинското колоездене. А първата публична изява пред троянци ще е на Петковден (14 октомври, празника на Троян) – състезателите от „Маунтин Хил” ще покажат уменията си пред празничното множество на специално изградена екстремна пътека на централния троянски площад; велошоуто вече е получило одобрението на общинското ръководство.

ХРИСТО ДОКОВ ИМА И ДРУГА далеч по-мащабна и сложна, но не невъзможна идея – в Троян да се построи зала за маунтинбайк колоездене, където целогодишно да се практикува този хубав спорт. Разбира се, тази голяма цел трудно би могла да се осъществи без външно финансиране.

КАКВА Е ДОСЕГАШНАТА РАВНОСМЕТКА на „Маунтин Хил” (Троян) в чисто спортен план? Лидер на 3-членния представителен отбор е севлиевецът Стивиан Гатев (миналата година той има най-доброто класиране от българските участници при юношите в Shambhala Open Cup 2009, където печели и първите си точки за Световния шампионат, домакин на състезанието е Сопот, България; в първия кръг на Shambhala Open Cup за 2010 г., състоял се през м. май, Стивиан достигна до престижното 18-то място в общото класиране– бел. Т21). Другите двама са троянски момчета – 15-годишните Калоян Гидийски и Драгомир Стоянов. Троянският тим има вече участия в три сериозни старта през годината – в Пловдив (18 април), Сопот (1-3 май) и Златица (6 юни). Сега тримата ни бегачи се готвят за най-големия старт през годината - Shambhala Open Cup 2010, чийто втори кръг ще се състои в началото на м. октомври.

В МОМЕНТА ТРИ ТРОЯНСКИ ФИРМИ подпомагат новия спортен клуб „Маунтин Хил” (Троян) – „Рапида Ивест” ООД, „Булкемикъл” ООД и „Скиона” ООД. „Благодарни сме им, тези фирми са до нас от самото начало, но се надявам, че и други представители на местния бизнес биха ни подали ръка”, сподели Христо Доков (за справка – един състезателен маунтинбайк велосипед струва колкото автомобил на старо, няколко хиляди лева – бел. Т21). И от нас – успех!

Т21

3 коментара:

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Ст. Борджуков каза...

Пишете на БЪЛГАРСКИ!?...
По конституция в България се пише на български с КИРИЛСКИ букви. Т21 е БЪЛГАРСКА страница в интернет!
Пишете на БЪЛГАРСКИ!

Колко пъти да повтаряме, че не се интересуваме от мнения на НЕбългари...

Футбол каза...

Дано имате още много успехи на иначе този доста атрактивен спорт, който винаги съм харесвал и гледал с удоволствие.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |