Морган Фрийман отседна в курорта Чифлик до Троян

* Щатският актьор е наел за два дни президентския апартамент в хотел „Балкан”, компания му прави ослепителна брюнетка, българка
* Хотелиерът Пламен Данов: г-н Фрийман се държи много сърдечно с всички и оставя щедри бакшиши на персонала

ЕДНО СЪБИТИЕ БУКВАЛНО ВТРЕЩИ гостите на хотел „Балкан” в курортното село Чифлик край Троян този четвъртък. Оказа се, че за два дни в хотелското бижу е отседнал холивудският актьор и носител на "Оскар" Морган Фрийман. От седмица чернокожата мегазвезда е в София, където снима филм в киноцентъра „Бояна”, собственост на щатската продуцентска компания „Ню имидж”. Приятел от снимачния екип пък му препоръчал курорта Чифлик, известен с лековитата си минерална вода. По думи на очевидци, мистър Фрийман пристигнал в компанията на ослепителна брюнетка, явно българка, шофьор и един бодигард.

„ОБАДИ СЕ СЪТРУДНИК НА АКТЬОРА и резервира за четвъртък и петък президентския апартамент”, коментира пред Т21 собственикът на х-л „Балкан” Пламен Данов. Хотелиерът, който е живял доста години в САЩ, подчерта, че прочутият американец се държал много сърдечно с всички и оставял на персонала твърде щедри бакшиши. Любопитното е, че за вечеря ВИП-групата си е поръчала изцяло традиционна местна кухня – супа от гъби манатарки, брани в Троянския Балкан, шопска салата и още няколко характерни вегетариански блюда; от хотела пък са им приготвили малка изненада – специална бутилка 60-годишна троянска сливовица, набавена от избата на Троянския манастир.

Генадий Маринов

*******

Кратка визитка

Морган Фрийман е роден на 1 юни 1937 г. в Мемфис, в семейството на бръснар и чистачка. Театралния си дебют прави през 1967 г., а от началото на 80-те са първите му участия в киното. На върха го изстрелват ролите му на сержант Ролинс във филма „Слава” (1989 г.) и на затворника Ред в „Изкуплението Шоушенк” (1994 г.). Запомнящо е участието му във филмите „Седем”, „Робин Худ: Принцът на крадците”, „Смъртоносно влияние”, Завръщането на паяка”, „Целуни момичетата” и др. Има три номинации за Оскар, а през 2005 г. печели златната статуетка за поддържаща роля в драмата на Клинт Истууд „Момиче за милиони”. За пръв път се снима в България през 2007 г. – в екшъна „Кодът”.

17 коментара:

Анонимен каза...

Голяма новина, няма що.
Ако беше български актьор нямаше и да се чува, че е отседнал в троянско, ама нали е американец, дай ша му се кланяме и ще засипваме с простотии троянската преса.

Анонимен каза...

Ало горния гледал ли си "Изкуплението Шоушенк" да видиш за какъв актьор става дума...то всеки ден в Троянско се прескачат носители на Оскари,брей опаки хора....

Анонимен каза...

Що ли си мисля, че днес е 1ви април? :D

Анонимен каза...

алоооо ганьо не знаеш ли какъв ден сме днес бе човек....първи април ,ден на лъжата и шегата...ми бъзика се Генади...стига сте простяли само....кви новини искате да се качват тук,такива само да злобеете и да си избивате негативизма....

Анонимен каза...

моля ви се,дайте му на човека тема да говори ,да пише да твори.да излива онзи ти ми акъл,онзи извор на несекваща мисъл,да задоволява онази жажда за новини.погледни какъв блестящ анализ само е направил.то бива бива ,ама чак толкова не е на добре.
дайте му само малко хляб и ще нахрани целия народ,тоя радетел за стойностни новини,тоя рицар на клавиатурата.
но моля ви,дайте му и хапче ,а може и две,защото видно е човека не е добре.
изобо не връзва че е първи април-на това му се вика...дебил....

p.s. Статията не е шега,около обед г-н Фрийман обядва в Кози Вир,защото чак зад океана се е разучло за скарата там.
Мога да го докажа с автограф на салфетка(розова от ония )... :)

Анонимен каза...

Голям фен съм на актьора. Разполагам със средства, бих искал да купя салфетката с автографа.

Петър Цонев, Варна каза...

Хора не е първоаприлска.Аз съм от Варна и от три дни съм отседнал в х-л Балкан в Чифлик,верно е че Морган Фриймън е там със страхотно гадже влезе... бях във фоаето.После собственик или управител на хотела викат му Балчо излезе и посрещна групата,говориха си нещо на английски.Човекът си е там ама нали сме си Тома неверници...

Цонко Петров каза...

Да бе, да, аз пък съм от Полски Тръмбеш и също съм отседнал там и сутринта Морган Фрийман ми каза "хелоу".

Троянец каза...

Дайте да звъним на Пламен Данов, ако е вярно това е голяма реклама за хотела.Този хотел май имаше и други собственици -Светльо Дочков и д-р Антикаджиев,мъжа на Лилито Ванкова.Ако някой се свърже нека даде подробности

Петър Цонев, Варна каза...

Някакъв ме иронизира по горе,но ви казвам истината че Морган Фриймън е в Чифлик, Троянско.Очевидец съм!!!!!!!!!

Анонимен каза...

о и аз съм очевидец,ама четвърта ракия вече пия,и почвам трудно да виждам,иначе съм очевидец де.
кво сия,и аз го видех,каза ми "хау ар ю "-възпитан човек,кво да ви кажа.поговорихме малко,за кризата,това онова,не е лош човека.
техните преживе си живеели на село,имали кокошчици,прасенце,едно друго.

Бай Бочо каза...

Морган е голям пич!

Генадий Маринов, Т21 каза...

Признаваме си - първоаприлска е. Искахме да е добра, позитивна, светла някак си, светска. В това тъмно време. И си мислехме, че е такава - светла и светска; но гледаме, че някои не са доволни. Явно повече обичат тъмното. Или пък са отвикнали от светлото. Улавяме се, че и ние сме същите, май? Но как ще просветлее тъмното отвън, ако и вътре в нас е тъмно?! Абе, нещо такова. А че Морган Фрийман е пич (цитираме Бай Бочо), пич си е, голям, даже много голям!!!

П.М. каза...

А, аз от доста време насам си мисля едно нещо. Гледам, че има хора, които хокат г-н Маринов. Все се чудя, какво целят тези хора? Дали не е нещо от сорта на, толкоз ми е тъпо днес, защо и на другите не го направя да се чувстват тъпо? Оставаше Троян да няма дори един свестен сайт за новините на града, и не знам вече в коя епоха щяхме да върнем града. Имам усещането, че троянеца е спрял развитието си в близките 20 год. Тук ако има как да се мрънка само в този град и нищо да не се прави изглежда ще е най- добре. Много лоши и сприхави са станали троянци. Аз колкото по- добър ставам със хората в града, те толкова по кофти стават. Изкривена работа, сивота и бездушие царува в този град. Що за човек трябва да си да нагрубяваш останалите? Трябва ли всеки път да сочим с пръст и да се подиграваме и обиждаме тези, които правят нещо, което ние не можем или нямаме сили ? 1 Април в Троян няма как дори да вирее, имам усещането, че ако се бях избазикал и аз със някой по този начин, щях да си навлека само ругатни. Къде отиде чувството за хумор?
П.П. Ако утре докато си вървите по улицата и видите някой да се смее и да му е яко, а на вас никак не ви е до това и мърморейки си се питате, кво се е захилил тоз като ненормален, то проблема е във вас!

Анонимен каза...

В подкрепа на горното: Необходими са 17 мускула, за да се усмихнем и 43 мускула, за да се намръщим.

Ст. Борджуков каза...

Яко! И по троянски ги надсвирихме габровци - 26 мускула повече трябва да се движат! РАЗХОД! Огромен! Нечуван. Браво.

Нали знаете старата притча - защо в Троян няма еврейска общност? Нека я повторя за по-младите:

Заселило се в Троян първото еврейско семейство. Пратил старият детето до съседите да поиска 2 яйца на заем... Няма проблем - след малко детето донесло яйцата. На другия ден понесъл еврейнът яйцата да ги върне на съседа и да използва удобния повод да се запознае... Троянецът (вероятно скептичен уичастник в нашия форум) взел намръщено яйцата, огледал ги строго и отсякъл - "Яйцата, които ти дадох бяха по-едри!". Това бил последният ден на еврейското семейство в Троян.

С уважение към всички! АдминЪТ

Анонимен каза...

Стоянчо, има и друга версия.Както му е реда, еврейското семейство решило да започне бизнес.Мислили ,мислили и накрая решили да започнат да изкупуват и да продават яйца.Отишъл евреенът при една баба троянка и поискал да закупи голямо количество яйца.Бабата го пооглед
ала и го попитала:Колко килограма искаш?
Върнал се евреенът при жена си и още от вратата се провикнал:Сбирай багажа жено,тук търговия намя да тръгне,те продават яйцата на килограм,те са по-големи евреи и от нас!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |