Биатлонистите на „Аякс” (Троян) бият в Банско

* Осем медала за нашите от Държавното първенство в горните възрастови групи * Голямата надежда на българския женски биатлон Емилия Йорданова – с три шампионски титли * Стефани Попова – „златна” и два пъти „бронзова” * Цветан Цочев-Куршума: „Изключително съм доволен от нашите бегачи”

БИАТЛОНИСТИТЕ НА „АЯКС” (ТРОЯН) се представиха великолепно на последния голям старт за сезона – Държавното първенство за горните възрастови групи (юноши и девойки старша, младежи и елит /мъже и жени/), провело се от 29 март до 2 април в Банско. „Изключително съм доволен от нашите бегачи. А общо 24-те медала от Държавното първенство – 16 в малките възрастови групи и 8 при големите са най-доброто доказателство, че имахме силен сезон. И че младият ни треньор Цочо Терзиев се справя отлично”, коментира пред Т21 мениджърът на клуба Цветан Цочев-Куршума; човекът, който е в основата на всички сериозни успехи на троянския биатлон.

ГОЛЯМОТО ИМЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ЖЕНСКИ БИАТЛОН – състезателката на „Аякс” (Троян) Емилия Йорданова, и на този старт в Банско бе над всички. Талантливата троянка, в която мнозина специалисти виждат следващата Катя Дафовска, спечели титлите и златните медали и в трите дисциплини – спринт, преследване (средна дистанция) и индивидуално бягане (дълга дистанция). С 3 медала се окичи и друга троянка – Стефани Попова, която се състезава в по-горната възрастова група (девойки старша), но това не й пречи да бие „какичките”; Стефани спечели 1 златен и 2 сребърни медала.

ОТЛИЧНО СЪСТЕЗАНИЕ НАПРАВИ И МЪЖКАТА НИ ЩАФЕТА, която се класира трета – след НСА и „Славия”, изпреварвайки щафетите на изявените центрове Чепеларе и „Рилски спортист” (Самоков). Любопитното е, че на втори пост в троянската щафета бягаше руснак – Николай Петров (той е временно в „Аякс”, където трупа стартове и точки, нужни му за кандидатстване в НСА; досега е живял в Москва и има престижното 28-мо място в руското Държавно първенство); Николай направи силни бягания и в индивидуалните стартове, където спечели 1 злато и две четвърти места. Останалите двама в мъжката ни щафета са състезаващият се треньор Цочо Терзиев и Иво Петков.

ПОПИТАХМЕ МЕНИДЖЪРА КАКВИ СА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ЗАДАЧИ пред „Аякс” (Троян). „Голямата ни цел е да довършим започнатото изграждане на двете стрелбища – планинското на Беклемето и лятното при входа на Троян (до мотопистата). На Беклемето се получи забавяне, тъй като трасето минава през държавен горски фонд и две години чакаме разрешително за промяна на статута. В Троян пък проблемите са основно от финансово естество”, сподели Цветан Цочев. Той използва повода да благодари на три местни фирми и на техните собственици, които са основни спонсори на троянския биатлон – „Вектор” на инж. Минко Топалски, който е и президент на „Аякс” (Троян), „Сима” на инж. Светослав Дочков и „Калинел” на инж. Марин Радевски. „Без тяхната подкрепа за нашия красив и станал емблематичен за Троян спорт не бихме постигнали тези си успехи”, заяви г-н Цочев.

Т21

7 коментара:

Атанасов каза...

Браво

Анонимен каза...

Не съм почитател на зимните спортове,но няма как да не съм горд че имаме такъв клуб,който мачка навред.
Айде сега да им направим мощна подкрепа и да ходят в националния отбор,щото видяло се е сме най-добрите!

Поздрави

Анонимен каза...

Браво Цецо, браво Куршуме! Тренирал съм при теб като ученик и се радвам че има хора като теб, милеещи за спорта. Пожелавам ти успех!

Фен каза...

Успех на троянските биатлонисти!Така стават нещата - с кадърност и всеотдайност!Браво!

Анонимен каза...

БРАВО,желая им много успехи
Б.П.

Тодор Атанасов каза...

Да не забравяме че голямата заслуга е и на тренера Цочо Терзиев.

Поздрави за това че в нещо Троян е напред.

Анонимен каза...

Цецо, браво. Ти още ли се занимаваш със спорта,който най много обичаш. Браво. Сега не съм в Троян но когато си дойда лично ще ти стисна ръката. Браво.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |