Кметът отново кани на среща троянския бизнес

* Срещата ще е на 26 април в салона на Общината, писмени покани са разпратени до всички троянски фирми * Поводът – приключване на работата на комисията, заела се с актуализация на Общинския план за развитие

КМЕТЪТ МИНКО АКИМОВ Е РАЗПРАТИЛ ПИСМЕНИ ПОКАНИ до всички троянски фирми за участие на техни представители в срещата във връзка с приключване на последния етап от работата на комисията, заела се с актуализация на Общинския план за развитие. Това ни съобщи в понеделник (12 април) PR-ката на общинската администрация Маргарита Генкова.

СРЕЩАТА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 26 АПРИЛ (понеделник) от 16:00 ч. в салона на Общината. А идеята е представителите на сериозния троянски бизнес да си кажат думата по определени възлови въпроси. Като например: нужно ли е създаването на местен Съюз на работодателите или подобна структура на територията на общината; нуждае ли се от кадри троянската икономика и каква трябва да е тяхната професионална подготовка; какви конкретни мерки трябва да се предприемат на местно равнище за излизане от кризата и как бизнесът вижда участието на Общината в този процес; и т.н.

СПОРЕД ДЕКЛАРИРАНОТО В ПОКАНИТЕ, общинското ръководство разчита на сериозна ангажираност на бизнеса по тези и други въпроси и активно участие в срещата. На следващия ден – 27 април (вторник), от 16:00 ч., на същото място (салона на Общината) градоначалникът организира подобна среща с представители на търговския бранш, туризма и ресторантьорството.

ПРИПОМНЯМЕ, ЧЕ В КРАЯ НА МИНАЛАТА ГОДИНА (18 ноември, зала „Форум”) по инициатива на г-н Акимов бе проведена широкоформатна среща със собственици и управители на троянските фирми. На тази среща - чиято идея бе да се търсят общи решения (на бизнеса и общинската администрация) за справяне с кризата - присъстваха доста от сериозните троянски предприемачи и се чуха интересни мнения; например: за ниското ниво на професионалното образование в района, спъващо икономиката (инж. Иван Радевски, „Мебел”); за липсващите ясно очертани и подготвени инфраструктурно стопански зони на Троян (инж. Милко Вачев, „Фитофарма”); за нуждата от газификация и троянска митническа структура (инж. Марин Радевски, „Калинел”); за нуждата от лобиране на Общината за местните фирми при изпълнение на различни проекти (Пенка Цочева „Мултиимпекс”); за необходимостта от изготвяне на конкретен демографски анализ за нашата община (Йордан Данков); и др. На тази среща изпълнителната директорка на „Балканфарма Троян” Валя Букарева връчи на кмета в писмен вид свои 15 предложения, формулирани като „Предложения за програма за развитие на община Троян (ноември 2009 г. – юни 2011 г.)”

Т21


Още по темата:

44 коментара:

Тодор Атанасов каза...

Дано това да е наистина едно решение на проблеми и да се вземат реални решения които да се доведат до реалност за бъдещото развитие на региона.

Успех в начинанието.

Анонимен каза...

Е докога ще се правят само срещи, на които бизнеса само да дава предложения, които после Общината не изпълнява? Тя или не иска, или по-вероятно - просто не може. Ако някой имаше желание, досега от всички предложения поне едно щеше да бъде факт. Умряла работа са тези приказки!

Анонимен каза...

Какъв успех в начинанието бе!!!
Тоя колко пъти ще събира предложения и мнения?
Айде първо да видим поне едно пределожение реализирано, пък тогава да събира нови, а!
Той мандата му изтече на любимия ни кмет, кризата ще започне да свършва (дай боже!) а той още предложения събира. Аман от малоумници!
Да почне да работи най- сетне а НЕ ДА СЕ ЧУДИ КАК ДА КЛИНЧИ!
Аз от сега му знам лайт мотива за следващите избори: Общината сама не може да направи нищо, аз исках предложения никой не даде, аз съм супер ама вие сте некадърни и т.н
Кмете, кмете (щот не ти знам името), чеп за зеле не става от тебе, Кмете.
Махни се сам и не мъчи народа до следващите избори.
Стоян Маринов

Анонимен каза...

Такава среща вече имаше преди няколко месеца. Доста интересни идеи и мнения се даваха от бизнесмени в Троян. Резултата какъв беше? Този трапчански мръсник трябва да си ходи вече по полето. Ама само имаме един малък проблем. Из разни структури близки до партийното ръководство на БСП Троян се чува,vче другия нагъл желязненски селянин пак иска да се кандидатира. ПАЗИ БОЖЕ!

Анонимен каза...

Той нека си се кандидатира,ние избираме друг!
Аз чух и трапчанския си е повервал и се точи за втори мандат!
От нас зависи кой ще изберем-със сигурност тия двамата НЕ!

Анонимен каза...

Е угаждане няма. Това ме навежда на следната цветиста мисъл на доаена на директорите по татово време в Ловеч-другаря Кепов. Казал той веднъж на едно събрание: " Абе Вие не разбрахте ли че народа е като Х... Колкото по го галиш, толкова по се дърви и тича да те е...". Когато ми го казаха за първи път ми се видя цинично, но впоследствие разбрах колко много истина има в думите му.
ЕМ/SI

Анонимен каза...

ЕМ/SI, това беше добро :D

Анонимен каза...

И аз не харесвам сегашният кмет.Но беше по малкото зло от другия-Енкин.Но истината е ,че Троян не може да излъчи по кадърен кмет.Затова нека му дадем последен шанс да видим на тази среща какво ще направи.И дано сега се хванат в ръце и да действат а не да правят само съвещания безмислени с много приказки и голямо нищо правене.Троянеца се нуждае от действия и то решителни от управниците,защото им е писнало.И колкото да говорят,съветват,умуват безработицата е факт тук и цели семейства мизерстват.

Анонимен каза...

Вярно е, че угаждане няма. Нали затова хората ще събират фирмите за да се говори с тях за създаване на браншови организации, с помощта на общината да се търсят инвеститори. Още към общината ще се прави отделен сайт на всички фирми с безплатни реклами, които да се популяризират. Ако искате да чуете идете на срещата, а не само да критикувате.

Анонимен каза...

А относно кадрите г-н Радевски каза на предната среща, че хората не са научени да работят. И това е факт. Мина комунизма драги хора, когато взимахте пари, а не работихте.Сега се иска работа и работа. В момента и Машстрой отвори врати и временно да е пак е нещо.

Анонимен каза...

Здравейте на всички,

пътувам много и постоянно из скъпата ни страна. Нямате представа какви закъсали преди години райони без никаква инфраструктура, никакъв поминък, никакви кадри и т.н. сега на какво са заприличали и вървят на горе. Докато Троян, който беше индустриален център и му трябваше много малко помощ, за да стане и туристически център,върви към абсолютен фалит. Така съм устроен, че не ми беше лесно да се примиря със източването и платеното от чужди фирми (конкуренти най-вероятно) умишлено източване и фалирване на Елма, Смирненски(Унитех), Машстрой и Хемус, но за съжаление съм никакъв пък и тези фабрики вече ги няма и трябва да се гледа напред. Има много потенциал в този град. Троянци са умни и кадърни хора. Но без свестен кмет ще е много трудно. Не съм съгласен,че няма подходящ човек за този отговерен и важен пост, но за съжаление догодина новия кмет ще бъде или Акимов(за втори мандат) или Енкин(за четвърти) или пък някой близък на Енкин от БСП.

22-годишен троянец Д.Л.Г

Анонимен каза...

P.S. Машстрой кога е отворил врати??? Като машините му са отдавна нарязани на скап. А по важните може да ги намерите на територията на ЗММ Сливен. И какви са тези глупости които пишете?

Анонимен каза...

Ще ви кажа кой сега се заканва да се кандидатира за кмет.Дано е само закана и глупаво потупване по гърдите.След като толкова години един престъпник и крадец...с години точещ от БКС пари и материали,след като години наред разни кметчета и власт му даваха поле за изява за своите престъпни цели ,поругавайки дори човешки достойнства,години наред прикривайки своята престъпност /опичайки си добре питката/....Г-н Мирчо Банев опиянен от наслада,че е.а майката на обвинители и граждани,доволен,че истината не възтържествува,сега се бие по гърдите и се заканва,че не е казал не е станал кмет....и...и кмет мога да стана.

Анонимен каза...

Машстрой отворил врати-хахахахахахааа...Това го съсипаха и ограбиха какви са тези дезинформаций

Анонимен каза...

Вярно ли е това за Машстрой?

Анонимен каза...

Всичко, което оптимистите от горните постове предлагат, казват и се надяват, вече се случи на предишната среща през м. ноември 2009 г. Каквито и предложения да бяха дадени там, нито едно до момента не е реализирано.
В началото на м. януари 2010 г със Заповед на кмета е създадена комисия за актуализиране на Общинския план, икономически, социален и културен, образователен и т.н. с участието на директори на предприятия, болницата, културни дейци от града и др. под. Всяка група трябваше да даде предложения в своя си ресор.
Познайте какво стана с предложенията от този план, познайте и дали са предвидени средства в Общинския бюджет за финансирането на каквито и да било идеи. Защото всичко добре, но кой ще финансира въпросните идеи, а? Ако кмета е искал да направи нещо, щеше да предвиди средства в бюджета. Хора, събудете се!
Познайте сега като получи новите предложения какво ще стане?
Не разбрахте ли, че кмето свиква срещата за да си състави предизборната платформа, а не за да реализира нещо в този мандат.
Заблудените, отидете в Севлиево, отидете в Габрово, ако искате отидете и в Луковит за да видите какво може да направи един кадърен кмет.
Троян мога да го приравня единствено на Угърчин. Гледайте Угърчин и ще видите Троян след 10-15 г - пълен с брат'чеди и каруци, всичко свястно отдавна ще се е изнесло.
На тези, които все още искат некадърник за кмет, ще им кажа: спокойно, скоро на кметските избори ще го избирате с единодушие, просто всички останали отдавана няма са тук.

Анонимен каза...

Абсолютно съм сигурен и гарантирам, че следващия кмет ще е или Акимов или негов близък или някой близъй до Енкин, а защо не и самия той. Троян ще продължава да затъва. Ако стане като Угърчин пак ще е добре. Мен ме съмнява, че ще сме като Ябланица или направо като Абланица.

Бай Бочо каза...

"Заблудените, отидете в Севлиево, отидете в Габрово, ако искате отидете и в Луковит за да видите какво може да направи един кадърен кмет.
Троян мога да го приравня единствено на Угърчин. Гледайте Угърчин и ще видите Троян след 10-15 г - пълен с брат'чеди и каруци, всичко свястно отдавна ще се е изнесло.
На тези, които все още искат некадърник за кмет, ще им кажа: спокойно, скоро на кметските избори ще го избирате с единодушие, просто всички останали отдавана няма са тук."

"Абсолютно съм сигурен и гарантирам, че следващия кмет ще е или Акимов или негов близък или някой близъй до Енкин, а защо не и самия той. Троян ще продължава да затъва. Ако стане като Угърчин пак ще е добре. Мен ме съмнява, че ще сме като Ябланица или направо като Абланица."

Към авторите на горните постове:що така песимистично бе хора?Трябва да има изход,Троян ли е най-загубеният град в България?Аз не съм съгласен...

Анонимен каза...

ТРОЯН=безработица,мръсотия,дупки,полендаци,а напоследък и много цигани!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

ТРОЯН=безработица,престъпност,мръсотия,дупки,полендаци,емигранти!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Много жалко ще бъде, ако следващия кмет е Акимов или Енкин - първия вече е в "третата" възраст, а другия имаше достатъчно време да направи нещо за града.

Анонимен каза...

Абе толкова ли няма кой да издигнем за кмет? Минко за 3 години мандат нищо не направи, Троян затъва с всеки изминал ден, вие пък последен шанс му давате. Що за тъпи хора сте?

Анонимен каза...

Баси песемистите сте бе хора.... ужасни сте... Нещата не са само бели и черни! Има много цветове.

Анонимен каза...

В Троян няма нито Кмет нито бизнесмени.Какви бизнесмени,потънали до гуша в кредити и дългове,нямащи минимум интелект .Кого кани нескопосания кмет.Сбирщина от нещастници.
Това не е град ,дори не е махала.
И този Кмет най накрая да се вземе в ръце и да се извърши асфалтиране на главната улица на влизане в Троян от страна на Беклемето,че все едно влизащ в Бейрут преди годи след бомбадировките.
Няма ли строителни инженери на територията на общината от които да се поиска помощ и да се извърши едно истинско контролиране на асфалтирането на гражданска мотивация.
В общината инженери няма и затова всяко извършено строителство е пълна порнография.Кмета да спре да харчи парите на жителите на Общината и същите да се чудят как да се преберат до домовете си от ями.

Анонимен каза...

На горния: Абе смотаняк що стоиш в Троян тогава бе. Ами ти не си ли нещастник. Айде като си толкова умен, интелигентен и ербап ти стани кмет. Нещастник. Да те видим тогава каква песничка ще пееш ..... ТАкива като теб под път и над път -анонимни. Прост селянин.Застани си с името да те видим пък кой си толкова разбирачев.
Никола Недялков

Анонимен каза...

По същество може ли някой все пак да каже вярно ли е това че Машстрой са отворили врати защото имат поръчка за 30 струга. Или това са някакви глупости?

Анонимен каза...

Тъй като мен също ме вълнува Машстрой предлагам г-н Генадий Маринов да се самосезира и да разбере има ли такава работа или това е поредната тротоарна информация.

Анонимен каза...

Доколкото разбрах със сигурност в момента работят. Колко струга ще правят не съм на ясно, но мой познат е викнат отново на работа и е там. Правят стругове. Имат поръчка за определени бройки. Така, че съм сигурен, че е вярно.
Николай

Анонимен каза...

Абе мисля, че не трябва да сме такива песимисти. Не мислете, че само в Троян са затворили врати заводи. В цяла България е така, но понеже Троян беше с много заводи и като затвориха това удари много по хората, но аз смятам че бавно и постепенно ще се излезе от тази ситуация. Не трябва да обвиняваме никой. Кой е виновен, че затвориха врати тези заводи.... Не смятам, че някой в Троян носи вина.

Анонимен каза...

Разбира се единственото сигурно е че никой човек от Троян не носи вина за затварянето на тези заводи. Иначе сценария при тях беше един и същ. Просто конкурентни фирми от запада платиха за да бъдат ликвидирани тези хубави преди години заводи. Дано все пак в Машстрой нещата да се оправят. Това не е малко за начало.

Анонимен каза...

А я ми кажете кой продаде ЕЛМА за жълти стотинки.Да изброявам ли цеховете продадени за по една пендара в ущърб на общината,а апетитните терени в Троян,които ама никак не са малко и сега пустеят и стоят като сметища.Орисията на Троян не е от сега а принудително е сасипван Троян 12 г. подред ,като само Енкин и малка група около него си пълниха джобовете.Стига с тези глупости,че никой тук не е виновен.Виновен има и всички ги знаем ама никой не може да направи нищо...или не искат.И сега точно фирмата на Енкина пак се уреди с голям проект-Кауфланд.Със сигурност за себе си пак градят светло бъдеще,но не и за Троян.Той е съсипан и не знам колко е надеждата да се оправи.

Ц Георгиев каза...

Кметът Акимов категорично носи вина за съсипията на Троян. И нека неговите приятели не ни досаждат с нежноласкателните думи за оправдаването му. Не можем да направим нищо друго, освен да търсим и изберем нов кмет.

Анонимен каза...

Прав си. От известно време цяла кохорта се вклинява и ръси оправдания и дори възхвали на Минко Акимов. Напразно - той е бита карта. Не успя да предложи нищо добро.Вън от общината!

Анонимен каза...

Значи вижте и двамата (Енкин и Акимов) са един дол дренки и не заслужават да имат право да живеят в Троян, камо ли да го управляват. Виновни са за много неща. Обаче какви вреди е нанесла Елма на Общината с евтината си цена???? "Елма" АД е приватизирано държавно дружество и не е била никога общинска. Кауфланд са платили доста скъпа цена за бившия стол на Елма. Нещо не разбирам какво общо има това с Общината и за какво я намесвате??? Машините с които се произвеждаха мотори отдавна са нарязани на скрап за стотинки от един местен "бизнесмен". Така че там никога повече няма да се произвеждат двигатели или каквото и да било.

Анонимен каза...

Така е. Когато гласуваме спим, вярваме сляпо на партии, а после се чудим "какво ни пиле окълва". Нямаме точна преценка за хората и се лашкаме от една страна на друга. Избора е много комплексно нещо и иска много голяма информация за кандидатите и много нюх, но ние сме свикнали някой все да ни оправя, да ни нарежда, да се грижи за нас, да сме винаги до по-силен и по-голям брат, а те наистина ни "оправят".

Анонимен каза...

Той другаря Акимов, хич не е комунист, така да знаете.

Анонимен каза...

Да де - то през комунизма нямаше как да си шеф на полицията и да си от комунистите... ОПОЗИЦИОНЕР трябваше да си... и реформатор. Само дето може би все пак го пропуснаха с "ОНЕЗИ" куфарчета и малко се поразсърди от това... И както са я подкарали няма как да не гласувам за Енкин, и бял кон ше му намеря (па може и магаре-ко не друго, поне има подход към циганките и беше пометено)

Анонимен каза...

За куфарчетата с парите ли говориш? Недей! Те само си подпомогноха бизнеса с тях. Те са чисти , като на патка окото. Това не е кражба. Но понеже ние сме простаци, и още ги търпим, така да ни се подиграват и издевателстват над нас. Законно, защото зконите в РБ, защитават едиииинствено престъпниците, ктаквито сме ние с ВАС..

Анонимен каза...

;-)) Това за патката МАКСИМАЛНО ме изкефи! Благодаря! Не бях се сетил! А инъче съм съгласен, че патката е едно ЧИСТО животно - къпе се всеки ден, дори и по няколко пъти. само един кусур има, ама той е мозъчен и в готината ни държавица е без значение. Гледай чалгаджийките и за други патки не питай... ;-) И са богати. Истински.

Анонимен каза...

Тя сега Таня Дончева като спечели изборите с новата си партия, на вас последните двама коментатори, ще ви даде по един апартамент в Белене - да сте си комшии и да си се хихикате по комшийски, докато броите шлеповете от острова...

Анонимен каза...

ха Енкин за кмет. Браво бе троянци вие ме учудвате!!!

Анонимен каза...

Че какво му е на Белене? Но на Таня, защо и приписвате долните комунистически методи за справяне с инаквомислещите. Тя май най добре им изсърба попарата. А лично аз, не бих ви поставил където и да е, само за това, че мислите различно от мен. Ваша си работа, мислете си и казвайте каквото си искате, но Вие не не се изказвате и не мислите, а заплашвате и се вживявате в ролята на инквизитор. Да сте ни жив и здрав.

Анонимен каза...

Връзката Елма - община - много просто. Адвокът на общината Бисер Димов е и адвокат на ЕЛМА?!?!?!?!?

Анонимен каза...

Изберете когото искате за кмет само да не е Минко Акимов. Той доказа, че не само не може да управлява, но и не желае да се учи. Ясно е, че хябер си няма какво трябва да се направи, за да го бъде този град.Липсва му интелект, за да бъде управител на Троян.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |