Гръцки одитор потвърди сертификатите на „Комунални услуги”

* Троянското дружество по чистота работи по европейски, е заключението на експертите от „Евросерт” (Атина) * Несъответствия по стандартите не са открити

ОБЩИНСКОТО ДРУЖЕСТВО ПО ЧИСТОТАТА „Комунални услуги” ЕООД получи потвърждение (ресертификация) на трите стандарта, които придоби преди три години. Одитът, приключил миналата седмица, бе направен от гръцката одиторска фирма „Евросерт” (Атина); и, както научихме от зам.-управителя на троянското дружество Христо Белевски, несъответствия по стандартите не са открити, като са направени само няколко незначителни препоръки. Ресертификацията ще важи за нови три години.

ТРИТЕ СЕРТИФИКАТА СА ЗА СТАНДАРТИТЕ: ISO 9001-2008 – за качество; ISO 14001-2004 – за опазване на околната среда; и OHSAS 18001-2007 – за безопасност на работа. „Комунални услуги” ЕООД е единственото троянско общинско дружество, притежаващо и трите сертификата, а това е надеждна гаранция, че предприятието работи според високите европейски изисквания за качество, екология и безопасност на труда. И още – сериозен аргумент за печеленето и реализацията на обществени поръчки.

ПРИПОМНЯМЕ – в момента „Комунални услуги” ЕООД изпълнява 5-годишен договор за сметосъбирането, сметоизвозването и почистването на цялата община Троян. Троянското дружество спечели поръчката в тежка конкуренция с известната фирма „Титан”. „Комунални услуги” ЕООД, което от доста години се ръководи успешно от Събчо Събчев, стопанисва и модерното троянско сметище.

Т21

4 коментара:

Анонимен каза...

Браво за трите сертификата! Наличието им носи точки на кандидата за класирането му при обществена поръчка, при условие че възложителя изрично е определил това в тръжната документация и е определил за кой стандарт по колко точки се добавят. Въпроса ми е:„ Колко струва на общината (данъкоплатеца), ресертификацията на трите стандарта към одитиращата гръцка фирма за 2010г?”.
EM/SI

Анонимен каза...

Пълно мълчание! Никой не коментира. Ако разберете какви пари се дават за тези безсмислици изобщо няма да мълчите. Друг е въпроса, че и общината мълчи. Стандартите се налагат от Европа но на нас ни струват неудобно скъпо. А и не е еднократно плащането-на всяка ресертификация(един път годишно) се ПЛАЩА!!! мЪЛЧЕТЕ СИ! Харчат Ви парите а Вие спите!
EM/SI

Анонимен каза...

Уважаеми Генадий Маринов-твоя коментаре?
EM/SI

Генадий Маринов каза...

До EM/SI:

Моят коментар е по-различен. Смятам, че тази ресертификация е нещо добро. Въпросните стандарти не са нашенска измишльотина и дават гаранции, че който ги има, работи по правилата. Не абсолютизирам тези гаранции, но все пак са нещо. Сега за цената - ще проверя и ще я оповестя (помня обаче, че писах, когато преди три години дружеството получи сертификатите и сумата бе съвсем поносима; сега би трябвало да е далеч по-малка).

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |