Приеха бюджета на Троян за 2010 г.

БЕЗ ОСОБЕНИ ПРЕПИРНИ общинските съветници приеха бюджета на Община Троян за 2010 г. (на извънредната сесия на Общинския съвет на 11 февруари). Единствената критика по същество дойде от лидера на 3-членната група на „Атака” инж. Илиян Пеевски, който, както и в предишни години, обвини общинската администрация и като цяло управленското мнозинство, че не правят програмен бюджет (без обаче да стане ясно какво точно е това и как точно се прави). Кольо Кацаров - председателят на най-голямата опозиционна (а може би по-точно би било да се каже неуправляваща – бел. Т21) група в местния парламент, тази на БСП (8 съветници), пък обясни, че това не е техният бюджет, но е единственият възможен в настоящата кризисна ситуация и те ще го подкрепят.

ИЗВЕСТНО НАПРЕЖЕНИЕ ИМАШЕ и по предложението на Мичо Генковски (ГЕРБ) за издръжка на градската галерия „Серяковата къща” да бъдат предвидени 5000 лв., вместо планираните 2500 лв.; предложението не бе прието с формалния аргумент, че вносителят не е посочил от кое перо да се вземат допълнителните 2500 лв. Без никакво оспорване обаче бе прието предложението на Елена Ройнева (БСП) да се отпуснат 2000 лв. за т. нар. „Училище за родители” (макар че едва ли някой в залата бе наясно за какво точно се дават тези пари). Припомняме параметрите на новата финансова конституция на Троян за 2010 г. - 17 090 457 лева в приходната и разходната част.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |