Троянска снаха ще ни трие срама в Брюксел

* Кристалина Георгиева е тази, която ще ни вади от блатото на евроизлагацията и всички са убедени, че ще успее * Мъжът й е земляк, от Орешак, семейството има имот в манастирското село до Троян

ТРОЯНСКАТА ИЛИ ПО-ТОЧНО ОРЕШАШКАТА СНАХА Кристалина Георгиева е новият български кандидат за еврокомисар, стана ясно вчера (19 януари). Анализаторите са категорични – това е човекът, който може да ни изтрие срама след „провала Желева”. Провал, който както и да се опитваха да ни го обяснят и замаскират – с лошите либерали, социалисти и зелени, съюзили се в грозен комплот срещу Желева, християндемократите (ЕНП) и България (не че и това го нямаше), с неизкоренимата нашенска злоба и завистчица, олицетворени в случая от Антония Първанова, с кампанията на родните (евро)социалисти с добре изразена комунистическа окраска (Калфин, Вигенин и т.н.), с липсата на психологически комфорт, който попречил на „качествената” и „подготвена” Румяна да си каже „многото”, което „знае” (интересно какви са тези психологически фактори, които те карат да кажеш, че Грузия е в Близкия Изток и ти пречат, нищо че си външен министър на минаваща за модерна и развита европейска държава, да не знаеш къде се намира Аденският залив, същият залив, фокусирал вниманието на цял свят заради изцепките на сомалийските пирати?!) – си остава провал. Голям и срамен български провал. Факт! Та г-жа Георгиева е тази, която ще ни вади от блатото на евроизлагацията. И всички са убедени, че ще успее. Защото е ясно, че може много. Вече го е доказала на най-високата световна сцена.

КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА (56 г.) от 1993 г. работи в Световната банка – една от най-мощните и най-влиятелни световни институции – а от 2008 г. е неин вицепрезидент и корпоративен секретар. В периода 2000 – 2004 г. е била директор на звеното по околна среда, а от 2004 г. е ръководител на структурата на Световната банка за Русия и в този период сменя офиса си в централата във Вашингтон с този в Москва. Кристалина Георгиева е най-високопоставеният източноевропеец в авторитетната институция. Доцент по икономика, гостуващ професор и лектор в редица световни университети, автор на най-популярния учебник по икономикс в България – това четем в биографичната й справка в интернетската страница на УНСС (София), където тя е преподавател до 1992 г. Г-жа Георгиева бе спрягана за вицепремиер и дори за премиер на България, при евентуални недостатъчно убедителни резултати на ГЕРБ на миналогодишните парламентарни избори.

КАКВА Е ТРОЯНСКАТА Й ВРЪЗКА? Кристалина Георгиева е женена за орешаченин - инж. Кино Дулев Кинов (брат на небезизвестния писател Васил Кинов, и двамата родом от Орешак). Имат една дъщеря – Деси, която върви по стъпките на майка си и се занимава с висш мениджмънт в сферата на туризма. Семейството има наследствен имот в прочутото троянско село (за неосведомените – в Орешак, което буквално е „залепено” за Троян, се намира Троянската Света обител – третият по големина православен манастир в България след Рилския и Бачковския – бел. Г.М.) и когато може си идва насам. Съпругът на г-жа Георгиева – по-често, но местните знаят, че и тя също харесва Орешак и изобщо Троянския край. Комшиите пък са категорични, че двамата са много земни хора, които ни най-малко не се големеят.

ИЗСЛУШВАНЕТО НА НОВИЯ БЪЛГАРСКИ КАНДИДАТ ЗА ЕВРОКОМИСАР
ще е на 3 февруари, а на 9-ти Европейският парламент ще гласува „ан блок” състава на комисията, председателствана от португалеца Жозе Мануел Барозо.

Генадий Маринов

21 коментара:

Анонимен каза...

Искренно желая успех на госпожа Георгиева.

Анонимен каза...

i tazi e dolna prostitutka

Анонимен каза...

da 6te ima uspeh ama v puble4en dom

Анонимен каза...

http://www.prono.com

Анонимен каза...

Gencho zashto triesh komentarite na horata

Генадий Маринов каза...

Заради самоцелни и нямащи нищо общо с темата нападки

Анонимен каза...

da be taka 6te kaje6 kato ima komentari ostavi gi

Анонимен каза...

защо ги трият толкова тези коментари ?

Анонимен каза...

Тази Георгиева била от БСП каква работа има там

Анонимен каза...

Генади, нищо лично. Но когато ти пишеш коментари а не статии дразниш хищниците! Предлагам ти вариант. Извини се публично или ще се наложи за сега да спреш коментарите в сайта а за после ще си помисля какво ;)

Генадий Маринов каза...

За какво да се извинявам? С кой коментар раздразних хищниците?

Генадий Маринов каза...

Казвай - да решим проблема; признавам - ако продължава така, ще трябва да спра коментарите. А сайт без коментари е като айран без мляко, саката работа.

Анонимен каза...

Гена, не им обръщайн внимание. Лумпени и комуняги, бе човек.

Анонимен каза...

Не се намесвай в коментарите. Пиши си само статиите. И забравяме за проблема.

Анонимен каза...

"Гена, не им обръщайн внимание." Няма как да не ми обърне внимание, повярвай :)

Анонимен каза...

Абе как сфършиа манчестъра че не можаа ги глеам ?Оня куц кон БербатОФФ пущаа ли го да оди кът кьорав кон у гробища....

Анонимен каза...

Поне 5 от коментарите са за триене. Като искате да си коментирате футбола, кафетата и каквото ви вълнува, недейте тука. Всеки форум има нужда от модератор, а човека който пише статиите сам може да прецени кое да остане и кое не.

Анонимен каза...

тя тая статия да си откъснеш направо от нея...
чудно как оня мънинкия дето му слагат столче не се е изплескал с някоя обилна доза омразни изказвания по темата...

Анонимен каза...

Ей, големи простотии прочетох...Едно от тях:

Анонимен каза...
da 6te ima uspeh ama v puble4en dom
Сряда, 20 Януари, 2010

Как може да пишете такива неща?
Логично и наложително е да се трият такива коментари!
За избора на госпожа Георгиева - Браво!
Пожелавам и много успехи!

Баба Меца каза...

Май този сайт почна да ядосва някого,значи върши работа

Анонимен каза...

Троянци говорят за политика в международен мащаб(подхилквам се ехидно под мустак)....салатка,ракийка и обзор на новините в 20:00 ...класика....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |