Гласуват рамката на Бюджет 2010

* Вносителят: съобразихме се както със Закона за държавния бюджет 2010, така и с редица фактори на местно ниво

РАМКАТА НА ПРИХОДНАТА И РАЗХОДНАТА ЧАСТ на общинския бюджет за 2010 г. е внесена за обсъждане и гласуване на предстоящата сесия на местния парламент в Троян, която ще се състои на 21 януари (четвъртък). Предложените от кметската администрация параметри на бюджета са 17 млн. и 70 хил. лв. в приходната част и също толкова в разходната. За сравнение – рамката на миналогодишния троянски бюджет бе с около 600 хил. лв. по-широка (17 млн. и 670 хил. лв.).

В АРГУМЕНТИТЕ СИ
за предложената бюджетна рамка за 2010 г. вносителят е посочил съобразяване както с показателите, залегнали в Закона за държавния бюджет на Република България за 2010 г. (примерно запазване нивото от 240 лв. на минималната работна заплата и нивата на заплатите в бюджетната сфера, намаляване с 2% на осигурителните вноски по ДОО, намалената с около 150 хил. лв. в сравнение с 2009 г. държавна субсидия за капиталови разходи и др.), така и с фактори на местно ниво (например увеличаването на безработицата в общината и закриване на фирми, което ще доведе до намаляване на събраното от местните данъци и такси и съответно до увеличаване на социалните разходи и т.н.).

ПЪЛНАТА БЮДЖЕТНА КЛАСИФИКАЦИЯ
по пера и дейности се предвижда да бъде обсъдена и приета на следващата сесия на Общинския съвет през м. февруари. Преди това, на 25 януари (16:00 ч., в салона на Общината), гражданите на Троян ще имат възможност публично да обсъдят проектобюджета и приоритетите му и да направят своите предложения и забележки.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |