От понеделник – на училище

Грипната епидемия остава, грипната ваканция – не
„Хубаво беше, ама свърши”, коментира троянска тийнейджърка

ОБЯВЕНАТА ПРЕДИ СЕДМИЦА ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ в страната остава в сила, реши в петък (13 ноември) Националният пандемичен комитет, председателстван от вицепремиера Симеон Дянков със заместник здравният министър д-р Божидар Нанев. Основанията – макар че в национален мащаб заболеваемостта е спаднала с 10%, все още стойностите са над епидемичната граница от 200 заболели на 10 000 души.

ЗАПОВЕДТА НА ПРОСВЕТНАТА МИНИСТЪРКА Йорданка Фъндъкова за грипна ваканция до 13-ти обаче остава без анекс за продължаване и от понеделник (16 ноември) учениците тръгват на училище. С една уговорка - епидемичните щабове по места имат правомощия да удължат ваканцията, ако ситуацията в съответния район е тревожна.

СПОРЕД ОФИЦИАЛНИТЕ ДАННИ в момента в нашата Ловешка област наред с Габрово, Благоевград и Стара Загора заболеваемостта е най-висока, но „милост” няма и от понеделник школарите, в това число и троянските, трябва да са в класните стаи. „Хубаво беше, ама свърши”, шеговито коментира троянска тийнейджърка, 10-класничка в ловешката Езикова гимназия.

Т21

Бележка на редакцията

Вероятно след учениците най-много за прекратяването на т. нар. „грипна ваканция” ще съжаляват собствениците на заведения. Защото - говорим за Троян, но със сигурност така е било навсякъде - през въпросната грипна седмица дискотеките и кафенетата щяха да се спукат по шевовете от подрастваща клиентела. Факт. Факт, който поставя въпроса какъв е смисълът да се прекратяват занятията в училище, след като „класните стаи” се преместват в заведенията?! Любопитен е и друг един въпрос: защо само по нашите източноевропейски ширини съществува подобен феномен като „грипна ваканция”, а в белите държави на Западна Европа и другаде – не?!

2 коментара:

Анонимен каза...

Съгласен съм с редакцията за последното и ще добавя,че слушайки и гледайки новините ,данните които се изнасят за броя заразени в България,оставам с чуството че никъде другаде по света няма толкова колкото у нас?!??!!?
Или май поредната схема за зомбиране и стресирана на хората е в обръщение с цел да се изпотрепем в аптеките....

Анонимен каза...

"Или май поредната схема за зомбиране и стресирана на хората е в обръщение с цел да се изпотрепем в аптеките...."Точно казано!!!!!!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |