Замесиха троянеца Светлозар Дичевски в голям корупционен скандал

* Собственикът на „Октопод Инвест Холдинг” набеден за участие в аферата със задържания плевенски прокурор Георги Велков
* Правистът бе закопчан на улицата с подкуп от белязани

 23 000 лева в плик

ИМЕТО НА ЕДИН ОТ НАЙ-ИЗВЕСТНИТЕ троянски бизнесмени – 42-годишния Светлозар Дичевски, и на неговата фирма „Октопод Инвест Холдинг” ЕАД, чиято регистрация е във Варна, но има изнесен офис в Троян, бяха забъркани в най-пресния корупционен скандал, гръмнал тия дни у нас. Припомняме – „Октопод Инвест Холдинг” е най-едрият собственик на земеделски земи в България и е лидер в производството и търговията със зърнени култури.

ЗА КАКВО СТАВА ДУМА? В края на миналата седмица национални медии тиражираха новината, че прокурор Георги Велков от Окръжната прокуратура в Плевен е бил закопчан на улицата с подкуп от 23 000 лв. Банкнотите били белязани и при задържането ги открили в найлонов плик. Посредник при предаването на тлъстата сума бил плевенският бизнесмен Илиян Михайлов, който също е задържан. Имало твърдения, че парите са взети от трето лице, което според някои източници било свързано именно със собственика на „Октопод” Светлозар Дичевски.

ЦЯЛАТА РАБОТА ПЪК БИЛА ЗАРАДИ съдебен спор между бившите бизнеспартньори Илиян Михайлов и Светлозар Дичевски, свързан с мелницата в с. Славяново, Плевенско и дълг на Михайлов към троянеца за 350 хил. лв. В хода на това дело се появила версия, че въпросната мелница в Славяново, както и други подобни в Северна България, се използват от „Октопод” единствено за обезпечаване на банкови кредити и умишлено се съсипват. Отправили се и обвинения за монополно положение на пазара на зърнени храни в региона; и, както твърдял Илиян Михайлов, холдингът на Дичевски се превръщал в „една картелна структура, която е в състояние да оказва безконтролно влияние върху зърнения пазар, а оттам и върху брашното и хляба като краен продукт” (цитатът е от сайта на информационната агенция „Всеки ден” – бел. Т21). Ако всичко това пък се докажело, собственикът на „Октопод” го грозял затвор от 3 до 10 години. В хода на делото Михайлов поискал дори отвод на арбитъра, съдия Кристина Лалева, заради конфликт на интереси – подозрения, че нейният съпруг и свекърът й участват в бизнеса със зърно и са в близки отношения с г-н Дичевски.

ТАКА СЕ СТИГНАЛО ДО ОПИТА ЗА ПОДКУПВАНЕ на прокурор Георги Велков. Но тепърва ще се нищи дали задържаният бизнесмен Илиян Михайлов стои зад престъпното деяние – явно е, че той би имал мотив да „нагуши” обвинителя по делото му срещу собственика на „Октопод”; още повече че според свидетели двамата с прокурора били в близки отношения (коментар по БТВ – бел. Т21). Или пък зад престъпното деяние стои Светлозар Дичевски, който също имал сериозен мотив да омилостиви обвинителя Велков.

Т21

7 коментара:

Анонимен каза...

това което е писано е вярно но недуказуемо за съжаление

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

ТОВА Е МАФИЯ

Анонимен каза...

И то каква?

Анонимен каза...

шшшшшшшшшшшшшт!

Анонимен каза...

grozqlo go zatvor ot 3-10 godini,nqkoi da e vidql v bg. milioner v zatvora, pri uslovie 4e toi darpa koncite na cenite na zarnoto u nas

Анонимен каза...

malko samo trjbva da neizliza ot rewetkite dokato e jiv tozi mowenik

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |