Най-после: Искат закриване/преместване на четвъртъчния битак

* Общинската съветничка Мариела Шошкова внесе предложение за създаване на Временна комисия, която да реши съдбата на битака * Да се закрие или да се измести – това са предлаганите варианти

Общинската съветничка от десния алианс „Избор за Троян” Мариела Шошкова е внесла предложение за създаване на Временна комисия в местния парламент, която да реши наболелия проблем с т.нар. „четвъртъчен битак” в Троян. Става дума за амбулантните сергии със съмнителна законност и още по-съмнителен изглед, които всеки четвъртък блокират единствената обходна улица на града – ул. „Опълченска”. Предложението ще се обсъди и гласува на сесията идния четвъртък – 29 октомври.

Съветничката е подкрепила предложението си с няколко солидни аргумента:

Четвъртъчният троянски битак „създава огромни проблеми на транзитно преминаващите автомобили (най-вече на ТИР-овете и другите тежкотоварни коли), които особено през месеците, когато Троянският проход е отворен, съвсем не са малко”;

Транзитният поток се вкарва в централната част на града, от което „произтича огромна бъркотия около кръстовището след Марковския мост”, водеща до „напрежение сред шофьори и служители на КАТ и до загуба на ценно време”;

Изкуственото вкарване в централната част на Троян на множество автомобили и неизбежните задръствания „водят до сериозно замърсяване на въздуха; т.е. дори от екологична гледна точка „четвъртъчния битак” е недоразумение”;

На четвъртъчния битак по ул. „Опълченска” се разполагат амбулантни търговци, предлагащи „стоки със съмнително качество и произход и по начин, който е доста далеч от нормалните правила и стандарти”;

Биташкият алъш-вериш („тази полузаконна търговия”), представлява „нелоялна конкуренция на множеството съвестни търговци, отворили свои магазини в нашия град”;

„Не е логично Общината да насърчава нелоялната конкуренция, още повече във време на тежка икономическа криза; за жалост - с дългогодишното толериране на „четвъртъчния битак” се постига точно този ефект”;

Четвъртъчният битак по ул. „Опълченска” е „неестетичен, сее ориенталщина и цигания в Троян, насажда чалга култура и нецивилизованост”, а нали Общината „има и задължението да цивилизова града ни в европейска посока”;

И не на последно място – „четвъртъчният битак на ул. "Опълченска" блокира влизането и излизането на автомобили, което нарушава гражданските права на живеещите в този участък; примерно - ако се наложи да влезе автомобил на спешна помощ или пожарна”.

Идеята е новосформираната Временна комисия да изпълни две задачи. ПЪРВО – да излезе с „категорично заключение дали е необходимо съществуването на подобен битак в Троян” и да проучи „какви са финансовите ползи и загуби на Общината от него (четвъртъчният троянски битак се администрира от общинското дружество „Общински пазари” ЕООД – бел. Т21) и изготви анализ за броя и състава на неговите потребители, както и за качеството и законността на търговията, извършвана там”. ВТОРО – ако Временната комисия прецени, че Троян не може без своя „четвъртъчен битак”, да вземе решение къде да се измести.

Т21
Начало

Още по темата - виж ТУК

29 коментара:

Анонимен каза...

На пазар не съм стъпвал от дете, но това, което за сетен път ме учудва е , как троянеца пък всичко го дразни и му пречи. Движението в Троян е като игра за бавноразвиващи и едва ли пазара в четвъртък има главна и толкова важна вина за допълнителното му освинване. Колкото до нелоялната конкуренция, а много ли е лоялно Троян да е с пъти по скъп град за живеене от Ловеч, Плевен, Пловдив и т.н. Оправете тези недодялани крастовища, помислете малко за чужда инвестиция в тази затворена общност, направете та, че хората малко да си поемат въздух, и тогава почвайте да мислите за проблемите ни свързани с четвъртъчният бит-пазар. Проблема на този град е, че никога не вниква в проблемите, а винаги се движи в периферията им!

Анонимен каза...

Аз съм за махането на тая цигания наречена пазар. Аргументите за мното точни. В четвъртък е истинско чудо да караш кола в троян. Има и много много други проблеми в града ни, но да не започвам да ги изброявам. Този е сравнително малък, но е крачка напред ако наистина го разкарат или поне да го преместят.

Анонимен каза...

По интересно е защо само тази улица е проходима. И какво става с другите улички в родния ни град?!

Анонимен каза...

Браво ОТНОВО ПРАХ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА. ПАЗАРА ПРЕЧИ ЗА РАЗВИТИЕТО НА ГРАДА НИ! НА БАБА ВИ ФЪРЧИЛОТО!

ГЕНЧО ПЕВЕЦА,
МОЛЯ ДА НЕ МИ ИЗТРИВАШ КОМЕНТАРА ,КАКТО НАПРАВИ ПРЕДНИЯ ПЪТ.
Г-ЖА ШОШКОВА КАТО АКТИВЕН ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК С КАКВО ДОПРИНЕСЕ ЗА РАЗВИТИЕТО НА ТРОЯН. С КАКВО СЪЩЕСТВЕНО????

Генадий Маринов каза...

Към горния анонимко

Никой никога не трие коментари в този сайт, дори да са малоумни анонимковци. Това е принцип - тъй че не си измисляй! И ей, мъжкарче, що не излезеш с името си - страхуваш ли се, срамуваш ли се?! Мъжкарче такова!

Анонимен каза...

Крайно време е битакът да се премести по крайречната улица зад киното... и разбира се трябва да се монтират 2-3 химически тоалетни за постоянно, както и да се разчистят алеите в реката под моста! КРАЙНО ВРЕМЕ Е! Долу в реката и пейките да се пооправят, та децата да има къде да се натискат вечер. И последно - Пеевски, аз си мислех, че ХИСТЕРИЯТА е женска болест - що не се тестваш дали още си мъж?!

Петков

Анонимен каза...

Петков и Генадий Маринов сега вървете вашите хора да Ви платят по 2 лева за написаното.
Аз не се казвам Илиян Пеевски нито пък имам нещо общо с него. Не мога да си напиша името заради такива като Вас. Но Вие нали сте големи мъже заради това слугувате на куп хора.
Генадий колко пари да ти дам, за да ми изпееш една песен?
Петков и теб те знам какъв капацитет си. ХАХАХХААХХААХ Голям!

Веселин Монков каза...

Рядко ходя на пазара, но не виждам какво ще се спечели като се махне. От време оно се знае, че четвъртък е пазарен ден за Троян. Баща ми примерно го чувства като празник и не пропуска. Трафика на кръстовището е увеличен главно заради разкопките по Ботев. Това за Бърза помощ и пожарната е смешно, защото живущи има само в горния край и там няма сергии, които да попречат. Стоките каквито са на пазара, такива са и в магазините. По принцип идеята за БИТАК е да си продаваш ненужните вкъщи вещи, демек - втора употреба. Който държи на качество ходи в магазините. Бил "неестетичен". Ами всеки град у нас си има пазарни дни, да не говоря, че в някои градове са 2 или 3 пъти седмично. Всъщност нямам против да се премести, но да се затвори е глупаво.

Анонимен каза...

ЕЙ ЖУРНАЛИСТЧЕТО МАРИНОВ ЗАЩО НЕ НАПИШЕШ СЛЕДНОТО ЗАГЛАВИЕ НА СЛЕДВАЩИЯ БРОЙ НА ВЕСТНИКА :
Кметският екип на Община Враца работи по проекти за над 90 млн. лв., ДОКАТО ЕКИПА НА ОБЩИНА ТРОЯН РАБОТИ ПО ПРОЕКТ ЗА СПИРАНЕ НА "ТЕЧОВЕТЕ ПО СЕЛСКИТЕ КАНАЛИ".
ЗНАМ ОТГОВОРА- ЩЕ ТИ СЕ СКАРАТ ШЕФОВЕТЕ.

Генадий Маринов каза...

Колега, привет! Правя ти делово предложение - кажи си мнението във вестникарски материал ("...ДОКАТО ЕКИПА НА ОБЩИНА ТРОЯН РАБОТИ ПО ПРОЕКТ ЗА СПИРАНЕ НА "ТЕЧОВЕТЕ ПО СЕЛСКИТЕ КАНАЛИ.." и т.н.) и ще ти го пусна в Т21, без никаква редакторска намеса (освен правописно-пунктуационна), ще ти дам и хонорар. Условието е едно - да се подпишеш, наш принцип е да не даваме думата на анонимковци. Заповядай, чакам материала.

Поздрав най-сърдечен: твой Генадий Маринов

Анонимен каза...

Уважаеми г-н Маринов,

не един път и не само в един форум съм Ви писал ,че имам доста основателни причини,когато пиша коментар отнасящ се до лошото управление на Община Троян да съм анонимен. Вие така и не ме разбрахте.
Второто нещо, което бих искал да кажа е, че само до преди две години Ви уважавах много. В моето семейство всички четем в-к Троян 21, докато Троянски глас никога не сме купували. Случвало се е вкъщи да има по 3 вестника от един брой на вашия вестник.
Третото нещо написах "спад на течовете на вода по селата" не защото незнамр че проекта е озаглавен "Воден цикъл" на Троян, а защото исках хората да разберат колко незначителен е този проект.
Четвъртото нещо след няколко месеца аз ще се свържа с Вас с молба да публикувате мой материал на тема "Ловеч върви по стъпките на най-проспериращите градове,докато Троян следва стъпките на Ябланица може би дори и на село Абланица.(Виновниците знаете кои са)
Пето и последно- работя почти денонощно и се занимавам едновременно с няколко дейности. Времето ми за мислене и писане на коментар е две минути. За това моля да извините за пунктуационни и правописни грешки.
С уважение, Анонимко Анонимков

Генадий Маринов каза...

Уважаеми А.А.,

Чакам материала. Благодаря за хубавата оценка за "Троян 21". И за коректния тон. Струва ми се - ще се окажем съмишленици по доста въпроси; и за Ловеч, и за Троян.

С уважение: Генадий Маринов

Ст. Борджуков каза...

Стоян Борджуков - администратор на сайта

Моите уважения към всички "КОМЕНТАТОРИ" и г-н гл. редактор Г.Маринов.

Имам усещането, че се излиза от добрия тон на общуване във форума. Аз добре знам, че Генчо, като всеки журналист, неистово обича скандала... и рекламата, която той носи. Както е тръгнала работата - щом обвиненият от г-н Петков А.А. не е г-н Пеевски, то остава само г-н Маринов да бъде обвинен, че сам си пише коментарите и сам им отговаря... ;-)

Във връзка с горните неприятни ситуации (по-подходящата дума е ПРОСТОТИИ) ПРЕДЛАГАМ да променя режима на коментарите, а именно - коментар да може да се пуска само срещу валиден e-mail (в gmail) или профил в google. Това ще извади всички от анонимност и ще предостави възможност за лични обиди в конфиденциална обстановка ;-)! Предварително знам мнението на Генчо, но се интересувам и от мнението на аудиторията на вестника му...

С уважение към всички форумци и г-н Главния редактор - Ст.Борджуков

Анонимен каза...

г-н. Борджуков,
Валиден e-mail адрес, като един умен и образован човек знаете, че се вади за 5 мин, без значение от съдържанието му. Мисля, че това няма да спре някой който иска да пише простотии, просто ще го раздразни още повече и ще пише още по-големи простотии. Лично за мен е интересен факт, че сте админ. на този сайт. :) Следващия път като ви видя, ще ви черпя 1 бира по този повод :)))

Анонимен каза...

Г-н Маринов,харесвам Ви като единственият журналист в Троян,отстояващ истината.
Лично съм за пазара,защото там си изкарват прехраната доста хорица.Отделен е въпроса за мястото и че може да е на поляната пред Къпинчо.
Но не смятате ли за странно,че в един до скоро богат град няма бензиностанция от голяма верига или такъв магазин.Не е ли тъпо със семейството си веднъж в месеца да ходя на пазар в Плевен.Там срещам достатъчно троянци за да знам,че не го правя само аз.
Защо в Плевен хляба е 45 ст., а в Троян 1,05 лв. ? Конкуренция която всичките другари и господа тук се опитват да не допуснат.Четох с насмешка интервюто за хипермаркет в Троян и вредата от това.Хората които искат пак харчат парите си в хипермаркет,но не тук.В Троян остават високите цени за най-бедните за съжаление...

Ст. Борджуков каза...

1. Едва ли Вие г-н А.А. пишете толкова бързо колкото аз трия.
2. Пропускате, че имам една опция, която "банва" определени профили.
3. Нов профил се създава доста досадно, и след третия смятам, че ще кандисате.
4. Мога да включа коментарийте в режим "публикуване след потвърждаване от администратор"
5. Мога съвсем да ги бастисам.

... и всичкото това без много-много да го питам г-н Редактора...

И понеже трудно се разбират моите думи - ще обясня пак ПОПУЛЯРНО: АКО НЯКОЙ ИМА НЕЩО ДА КАЖЕ НА ГЕНЧО ЛИЧНО - НАПРАВЕТЕ ГО ПО E-MAIL-А ИЛИ МУ СЕ ОБАДЕТЕ ПО ТЕЛЕФОН ИЛИ ГО ПОВИКАЙТЕ НАВЪН ДА СЕ РАЗБЕРЕТЕ! НЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ТЪРПИМ ПРОСТОТИИТЕ ПО САЙТА! ХАРЕСВАМ СИ САЙТА И НЯМА ДА ПОЗВОЛЯ ДА МИ ГО ЦАПАТЕ! ОЩЕ ПО-ПОПУЛЯРНО - ЗАБРАНЯВАМ ЛИЧНИ ОБИДИ ПО САЙТА!
(Генчо е демократ, ама аз не съм!)

Ст. Борджуков - админ

Анонимен каза...

Следното съобщение написано от мен(просто посетител на сайта на който му беше интересна темата):

"г-н. Борджуков,
Валиден e-mail адрес, като един умен и образован човек знаете, че се вади за 5 мин, без значение от съдържанието му. Мисля, че това няма да спре някой който иска да пише простотии, просто ще го раздразни още повече и ще пише още по-големи простотии. Лично за мен е интересен факт, че сте админ. на този сайт. :) Следващия път като ви видя, ще ви черпя 1 бира по този повод :)))"

Аз се разграничавам от обидите към редактора и т.н, тъй като не го познавам този човек, както и всички останали спорещи в случая. Вас ви познавам обаче и знам, че сте пич :) Успех в работата и както казах, ще ви черпя бира като ви видя, тъй като сте ме понаучили на доста неща, за което съм ви благодарен.

Генадий Маринов каза...

Eй, хора, форумци!?

Нещо почна да ни се изкривява дискусията - и почна да съсипва темата; говорим си за разни неща и забравяме, че става дума за съвсем друго, в случая - за четвъртъчния троянски битак. Г-н Стоян Борджуков наистина е страшен пич, както се казва и по-горе; този сайт е негово творение, шапка му свалям, благодарен съм му, обичам го (нищо, че бях и съм страхотен слабак по математика - хо-хо-хо)! Но, мисля, в случая нашият админ прекалява. Сайтът на Т21 е коментарен, сайт на мненията, на позициите, тъй че всяко ограничаване на достъпа до форума би било нелогично. А че някой плюе някого - така е по форумите, който го е страх от мечки, да не ходи в гората. Мен не ме е страх, аз обичам мечките. И ми звучи някак неестествено някой да опитва да ме предпази от мечките. Точно мен. Форумът трябва да дава думата, а не да я отнема - много мълчахме по време на комунизма, сега няма да мълчим. Аз ще говоря, говорете и вие, всички да говорим!!!

С форумски поздрав: ваш Генадий Маринов

Ст. Борджуков каза...

За разлика от ТЕРИТОРИЯТА наречена България във всички държави (и форуми) има последна инстанция на властта. Извинявам се на всички форумци, че се намесих грубо, като последна инстанция, но казах, че си харесвам сайта! Всеки може да има своите политически или други убеждения, но държа да се спазва ДОБРИЯТ ТОН НА ОБЩУВАНЕ (чете ни цял свят). Ще налагам това свое мнение ако е необходимо, както вече обясних, дори силово!

А колкото до г-н Генади - свалям шапка! Щом с нашето общо творение-сайтче и със силата на словото на Т21 успява да асфалтира улици и да пълни дупки - ЕВАЛА. Това брани личния ми интерес и аз го подкрепям безрезервно! ДНЕС ДОАСФАЛТИРАХА паркинга на РОЗА чак до стълбите. Благодаря от името на всичките ми съседи от махалата на Т21, на troyan21.com и ЛИЧНО НА Г-Н МАРИНОВ!

Колкото до пазара - очевидно е, че трябва да се РАЗКАРА. Под РАЗКАРА разбирам да се попопремести от движението на колите. Ако попитате авторите на отрицателните мнения дали са водачи на МПС - сигурен съм, че всички СА! А колкото до социалните функции на пазарището - нямам нищо против всеки четвъртък старците от околията да си правят преброяване... Трябва да се разкара пазарът, дори ако е необходимо общината да плаща наем за ползването на частния имот под Къпинчо (така и така там нищо не може да бъде построено, но пак е близо до трафика и ще има смачкани бабички).

Колкото до това дали да има магазин от голяма верига на мястото на пазара ДА ДА ДА ДА! ВЕДНАГА и БЕЗ КОНКУРС! ВЕДНАГА! Дори ако трябва да се бутне северната и източната верига складове на пазарището!

С уважение - Ст.Борджуков(гражданин) но и админ на сайта ;-)

Анонимен каза...

Напълно споделям коментара за пазаруването извън Троян и цената на хляба на пример!И аз го правя...Просто се налага да съм извънграда често....На последък го правя и от инат-дано някой да го забележи, тоя мои протест.
Изглежда липсата на такива " външни " регулатори на цените включиелно и на горивата обслужват само единици хора в града, а цената я плащаме ВСИЧКИ!..
Нека я има четвъртачната търговия и "борсите", защото може да заместим един монопол с друг.Това нямя смисъл!Дано се намерят падходящи места / до стадиона, на интензивни пътища- Орешак и др./.

Анонимен каза...

Уважаеми г-н Борджуков и г-н Маринов,
аз съм въпросния анонимко анонимков и ви заявявам най-отговорно че истинското ми име не е Илиян Пеевски. г-н Борджуков доскоро ме учеше на математика и е човек който много уважавам. Незнам друг се е писал Анонимко Анонимков и Ви е обиждал но със сигурно не съм аз. г-н Маринов материала който Ви обещах ще Ви го пратя най-късно до две-три седмици. Съжалявам че го бавя, но обмислям някои детайли. Поздрави и всичко най най....

Анонимен каза...

p.s. Наистина страхотен сайт!!! Пък и в-к ТРОЯН 21 в последния си брой отбеляза голям успех относно постигане на пълната си независимост и отразяването на нещата такива каквито са!

Така че приемете скромните ми поздравления г-н Борджуков и г-н Маринов!!!
Анонимко АНОНИМКОВ

Генадий Маринов каза...

Г-н Анонимков, привет! Чакам материала - уговорката ни си е в сила. Благодаря за хубавите думи за сайта! Но искам да направя едно уточнение - в-ка и сайта са едно и също нещо, този сайт е електронен вариант на частния седмичник "ТРОЯН 21 век", който вече 8-ма година е на вестникарския пазар. Казвам това, за да изясня - колкото е независим в-ка, толкова е независим и сайта. И още - смея да твърдя, че за тези осем години абсолютно никой, повтарям - абсолютно никой, не се е месил в редакционната ни политика, по-точно - не сме допускали да се меси (тъй че не ми е ясно за какво освобождаване от зависимост говорите). И още - категоричен съм, че сме отразявали нещата само така, както ние сме ги виждали и разбирали.Само така! Което не е съвсем лесна работа - вервайте ми; и не се харесва на някои хора. А за отношенията ни с властимащите, и тези, и предишните, и по-предишните - сигурен съм, че ако някоя медия в района ги е държала нащрек и им е бъркала рахатлъка, това е нашата; не се хваля - обективен съм.

Поздрав най-сърдечен - Генадий Маринов

Анонимен каза...

Здравейте,според мен Троян има голяма нужда от поне един хипер маркет не само ,защото в малките хранителни магазинчета е много скъпо,но така ще се открият и нови работни места.

Анонимен каза...

Здравейте троянци,
мисля, че темата за пазара в четвъртък и по-скоро неговото закриване е инструмент да се размие мнението на всички нас - жителите на този прекрасен град, по друг въпрос, а именно ЗА ли сме или ПРОТИВ голям хипермаркет, инструмент , който цели отново да се настроят хората един срещу друг! Вище само, как се поставя въпроса пред общественоста: .... да има ли стоково тържище, ....да има ли пазар,.... и т.н., ...ще пострадат ли търговците от такъв магазин и подомни глупости / извинявам се за израза /. Нима в другите градове, като например Павликени, Кнежа,Ловеч,и др. накои, от които по малки от Троян няма търговци? Питам , ако във всички населени места, нещата се поставят по този начин изобщо в милата ни родина ще бъде ли построено нещо?А мисли ли някой за обикновения гражданин- скоро тази дума за живущите в Троян няма да е монго подходяща, защото вече очевадно и фрапиращо изоставаме от другите градове и заприличваме по-скоро на едно голямо село! Мисли ли някой , че цените тук на хранителните стоки са като в Лондон, а хората изнемогват!? Имаме претенции да се развиваме ,като туристическа дестинация, а гостите на района няма, от каде да си напазаруват,а си носят от техните градове , кадето ИМА СУПЕРМАРКЕТИ !?
Навсякъде по света има битаци успоредно с магазини, но никъде няма поставени безумно знаци без всякаква логика затрудняващи и бездруго изнервените хора! Ето от тук идва обърканото движение в града ни, от такива безумия не от друго драги управници! Ето сега аз отивам в Ловеч да си напазарувам и да оставя парите си там , а не тук....! Съжалявам и все пак се НАДЯВАМ!!

Анонимен каза...

ОЧЕВИДНО е, че когато не искаш да оставиш парите си при местните хранителни и зеленчукови монополисти - ще му намериш колая.... Дрънкайте си инъче глупости - трябва/нетрябва!

Анонимен каза...

Niakoga pazara be6e ne6to neobhodimo !!! A sega e SVARTALI6TE na MIZERNI MANGALI

Анонимен каза...

Моля всички -
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА!
Така не се получават недоразумения!

С уважение: Ст.Борджуков (админ)

Анонимен каза...

Съгласна съм с 1–ви, 3–ти, 4–ти, 8–ми, 15–ти, 27–ми е расист/не ми харесва–представи си, че си се родил циганин/.Не ми хареса и израза "смачкани бабички".Уважавайте възрастните хора, и хората от друга раса. И ние ще остареем. Никой човек не избира какъв да се роди. И така да кажа няколко думи. Относно пазара.Какъвто и да е не го унищожавайте. Правим се на демократи, а отнемаме правото на избор на хората.Закрийте го, и съвсем ще отнемете на хората от села, и махали единственото развлечение. Ще отнемете един залък от трапезата на хората,които за един ден Ви развалят картината!??? Оставете всичко така както е, и всичко ще си дойде на мястото. Идеята за терена на поляната преди Капинчо е добра. В цял свят съществуват такива битаци. Разликата е там, че на тях се продават стоките, останали непродадени от редовните магазини, в края на всеки сезон, и разбира се качеството е далеч по–добро.С мизерията мисля, че отдавна сме свикнали, като имам в предвид входовете на блоковете. Така, че пазара е по–малкото зло! Относно супер–маркет от голяма верига? Колко работни места ще открие–незнам, но съм сигурна, че ще закрие много повече. За откриването съм на голям супер–маркет, защото ще има по–голямо разнообразие ,и стоките ще се съхраняват правилно.Само проучете добре от коя?Коя верига продава по–истинско мляко, месо, почистващи и перилни препарати, а не да ядем и да храним децата си с некачествени такива, и да перем със скъпи ,а некачествени прахове. От Била съм с добро впечатление. Богато и добре зареден с разнообразни стоки. Първо, и по важно нещо от всичко е, да се дадат пари на хората ,за един нормален живот, защото от наблюдение мисля, че в тази насока не се работи. Без пари за пазаруване, този супар–маркет ще е излишен!Има и друго нещо, когато не се прави оборот, има опасност да не се зарежда добре и качествено. Да се обърне внимание на липсата в Троян, на пакетирано прясно краве мляко за малки деца над 2 години. Млякото да не е високо пастьоризирано и да е с показана масленост. Рисковано е да купуваш мляко от улицата, без да знаеш за произхода и качеството.Друг въпрос за Троян е мръсният въздух през зимата.В цял свят се говори за екология, а ние нехаем.Как стои въпроса с брикетите–главен замърсител. Това гориво незнам да се ползва в друга страна!???Или всички други кавги и разправии, са по–важни от здравето, и живота на нас, и децата ни. И още нещо, което ми дойде на ум. Екологично чистите храни, са все по–търсени от хората на пазара. Троян може да работи в тая насока–месо, мляко, плодове??? Има ли умни управници, държавата има от какво да печели!!! Извинете за допълнителните теми! Сърдечни поздрави!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |